Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

alica.k

#1401 Re: Ginekologija i vagine....

Post by alica.k »

Ma.Le.Na wrote:ih da ti znas koje ja mjere znam poduzet da ne procuri :D

ne fkt...meni bi bila uzasna suhva ovo
kako sjednes..i kako se vadi...koliko duboko to ide - da li kao ulozak ili..?

haj ako ti ne bude suvise ofirno..javi nam kad isprobas
moze i na PP ako nije frka :)
normalno da cu javit. imam masu prijateljica online koje to sve koriste i kunu se sto u mooncup, divacup, melunu, ladycup, lunette i ostale slicne njima. ako znas kakav je otprilike medicinski silikon, niej to tolko ni tvrdo ni nista, mislim da nece bit problem ni s umetanjem ni vadjenjem :)
gadljiva sam na svasta nesta al na ovo nisam, fala bogu haha :) tak da bice rivju jedan nakon prve upotrebe. i btw, ja sam sebi nedavno kupila jedno 15tak onih pamucnih ulozaka, sasivenih, sto se operu i onde hajmo jovo nanovo (inace njih stavljam kad spavam) :) tak da ako i bude kakvog curenja, to ce rijesiti to.

jedino me brine sto su navodno divacup malo tvrdje, a recimo meluna imaju i soft, al hajde, za pocetak sam ovu pa cemo vidjet...

btw, kolko ja citam iskustva, casica ode skroz do cervixa, rijetko ostaje tu gdje je stavis. a izvadis je tako sto povuces za onu....drskicu, ne znam kako se zove to :S

Image
nije to uopste toliko veliko kolko izgleda

Image
ova slika me ustvari ubjedila da kupim. onaj najveci tampon je malkice manji od ovog, a njega bez problema koristim
Ma.Le.Na

#1402 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Ma.Le.Na »

e zene..kakva je ova ordinacija Vita

http://www.ekupon.ba/ponuda/165/50-popu ... aciji-vita

bio iko??

taman trebam na pregled pa 2 udarca jednom muhom il kako vec :D
nesquik

#1403 Re: Ginekologija i vagine....

Post by nesquik »

Ma.Le.Na wrote:e zene..kakva je ova ordinacija Vita

bio iko??

ja sam cuo za to od kolegice ali nisam uspio naci XD valjda je bilo na tv-u nesto o tome
imas http://www.gin-vita.com
alica.k

#1404 Re: Ginekologija i vagine....

Post by alica.k »

sanabe wrote:Image

sta je ovo sad? :shock:
menstrual cup :)
Ma.Le.Na

#1405 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Ma.Le.Na »

nesquik wrote:

bio iko??

ja sam cuo za to od kolegice ali nisam uspio naci XD valjda je bilo na tv-u nesto o tome
imas http://www.gin-vita.com
zanimaju me misljenja iz prve ruke...dakle ako je neko bio...
da li je DR. ok....cisto..uredno....strucno..?
Daire

#1406 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Daire »

bio iko??

Ja sam bila kod ove gospodje, nedavno je otvorena oridnacija pa je sve i novo, sto se tice cistoce bilo mi je drago vidjeti da se za pregled koriste instrumenti koji su sterilni i jenokratni, bacaju se nakon pregleda, što nije uobičajeno kod drugih dr. kod kojih sam isla. Nakon veoma veeeeeoma nezgodnog iskustva u bolnici na Jezeru (omalovazavanja i tih nekih "mahalskih" komentara doktora da su bolovi od "sminke na licu"?!) tacno mi je bilo drago da ima neko kome je stalo do pacijenta i ko ce popricati sa vama i dati vam savjet, a mislim da nas vecina svakako vise voli otici zenskoj dr. u vezi ovih stvari.
Sto je jos dobro imas na njihovoj stranici biografiju doktorice tako da znas da osim, evo sto sam se ja uvjerila, da je prijatna, jos i strucna :)
Ma.Le.Na

#1407 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Ma.Le.Na »

:thumbup: hvala
prilagodjena

#1408 Re: Ginekologija i vagine....

Post by prilagodjena »

ima li iko iskustva sa dr jasnom gutić iz državne,kakva je?
wewa

#1409 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

prilagodjena wrote:ima li iko iskustva sa dr jasnom gutić iz državne,kakva je?
ostra, strucna, ostra.
prilagodjena

#1410 Re: Ginekologija i vagine....

Post by prilagodjena »

wewa wrote:
ostra, strucna, ostra.
uh,valja mi joj sutra na sto :cry:
wewa

#1411 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

prilagodjena wrote:
wewa wrote:
ostra, strucna, ostra.
uh,valja mi joj sutra na sto :cry:
pricaj s njom, cijeni zene koje su educirane :wink:
prilagodjena

#1412 Re: Ginekologija i vagine....

Post by prilagodjena »

hvala :kiss:
1mala

#1413 Re: Ginekologija i vagine....

Post by 1mala »

Odlicna doktorica,idem kod nje godinama,i stvarno sam zadovoljna :thumbup:
pin-up

#1414 Re: Ginekologija i vagine....

Post by pin-up »

I sa mnom je uvijek prijatna, nemaš razloga za nervozu :)
prilagodjena

#1415 Re: Ginekologija i vagine....

Post by prilagodjena »

hvala djevojke,idem po preporuci....valjda bude ok ;-)
LaCici

#1416 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

Super je u privatnoj ordinaciji, ali u bolnici uzasna. Ako je dobro platis bice ok.
vjesticanametli

#1417 Re: Ginekologija i vagine....

Post by vjesticanametli »

babyline wrote:
Ma.Le.Na wrote::thumbup: hvala
ovo im je bas :thumbup:
http://www.gin-vita.com/#!page-5
ja kupila pa javim :D
Emich

#1418 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Emich »

mislim da je ginekolog kao frizer ides jednom i ostajes vjeran jednom ginekologu...mada sam ih promjenila dosta...ostala sam vjerna svojoj doktorici...iako je super cuti i druga misljenja....
madnessa

#1419 Re: Ginekologija i vagine....

Post by madnessa »

Emich wrote:mislim da je ginekolog kao frizer ides jednom i ostajes vjeran jednom ginekologu...mada sam ih promjenila dosta...ostala sam vjerna svojoj doktorici...iako je super cuti i druga misljenja....
lijepo je cuti da je neko odmah u startu naisao na doktora koji mu odgovara. nisam bila te srece. cak ni za vlastite pare do skoro nisam mogla naci nekog dovoljno pristojnog da mi objasni osnovne stvari oko stanja koje me zadese, a da je ujedno bio uredan, profesionalan i strucan. ne volim kada se osjecam kao na traci i kada dodjem kuci sa vise pitanja nego sto sam ih imala prije samog pregleda.
Michun

#1420 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Michun »

madnessa wrote:
Emich wrote:mislim da je ginekolog kao frizer ides jednom i ostajes vjeran jednom ginekologu...mada sam ih promjenila dosta...ostala sam vjerna svojoj doktorici...iako je super cuti i druga misljenja....
lijepo je cuti da je neko odmah u startu naisao na doktora koji mu odgovara. nisam bila te srece. cak ni za vlastite pare do skoro nisam mogla naci nekog dovoljno pristojnog da mi objasni osnovne stvari oko stanja koje me zadese, a da je ujedno bio uredan, profesionalan i strucan. ne volim kada se osjecam kao na traci i kada dodjem kuci sa vise pitanja nego sto sam ih imala prije samog pregleda.
u pravu si. i ja sam za svoje pare tragala...al sva sreca sad mi je dr OK.
madnessa

#1421 Re: Ginekologija i vagine....

Post by madnessa »

Michun wrote:u pravu si. i ja sam za svoje pare tragala...al sva sreca sad mi je dr OK.
uh... nekad sam dolazila u situaciju da sebe zamisljam kako skidam cipelu i lupam doktora po glavi. imas problem, a on ti samo zvekne recepte i jos te skoro pa iznese iz ordinacije. i ja sam od skoro rahat i definitivno je veliko olaksanje znati da, sta god da se desi, imas kome otici i da ce dati sve od sebe da se problem rijesi.
nekako su mi ovi ginekoloski problemi strasniji od problema npr. sa srcem. vazda sam pridavala znacaj ovim stvarima.
prilagodjena

#1422 Re: Ginekologija i vagine....

Post by prilagodjena »

samo da kažem da je dr gutić divna,stručna,odmjerena i hoće odgovoriti na sva pitanja
LaCici

#1423 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

madnessa wrote:
E tako je meni bilo kod Vernesa, zavrsi mi pregled za 5 minuta, a da ne govorim da kada prvi put dodjes trazi informaciju sta si zavrsio, gdje radis, sta ti je muz po zanimanju, gdje on radi. Za te stvari ima vremena, valjda da zna koliko ce naplatiti, a kompletan pregled za koji mi je uzeo 150 KM mi je zavrsio za 10 minuta, nisam stigla nista ni pitati. Hvala Bogu sad sam zadovoljna, idem kod Spahovica i Masica.
madnessa

#1424 Re: Ginekologija i vagine....

Post by madnessa »

LaCici wrote:E tako je meni bilo kod Vernesa, zavrsi mi pregled za 5 minuta, a da ne govorim da kada prvi put dodjes trazi informaciju sta si zavrsio, gdje radis, sta ti je muz po zanimanju, gdje on radi. Za te stvari ima vremena, valjda da zna koliko ce naplatiti, a kompletan pregled za koji mi je uzeo 150 KM mi je zavrsio za 10 minuta, nisam stigla nista ni pitati. Hvala Bogu sad sam zadovoljna, idem kod Spahovica i Masica.
podsvjesno sam na njega mislila kad sam pisala o posvecivanju vremena. strasno sam se iznenadila s obzirom da mu je reputacija kao "doktora za pozeljeti" jako velika. ne znam u sta te zene gledaju kada ga onoliko reklamiraju!

ja sam kod dr. drljevica i strasno je ljubazan. svidja mi se i cinjenica da je ordinacija do njegove i ordinacija njegove supruge, koja je dermatolog, pa oko nekih stvari se konsultuje sa njom. oboje su jako ljubazni i nije im problem ispricati se o svemu, kako o problemima koji se ticu njihove struke i onoga zbog cega sam dosla tako i o drugim zdravstvenim problemima koji su me mucili.
wewa

#1425 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

dr drljevic mi je ostao u vrlo losem sjecanju iz perioda boravka u bolnici - valjda su svi drasticno drugaciji kad se radi o 'drzavnim' vs privatnim pacijentima. konkretan razlog za ruzan osjecaj: pred pacijenticom koju je upravo operisao komentarisao je na mob velicinu tumora koji je izvadio, pretpostavicemo u razgovoru s kolegom. ruzno i tuzno.

a sto se tice ljekara i preporuka - od srca mogu preporuciti ogromnu vecinu ginekologa u Drzavnoj bolnici, uz to imam zaista dobro iskustvo (od deceniju) s dr Divanovicem.
Post Reply