Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
elSaik

Post by elSaik »

Hebo ga i Arsenal i gol pred kraj utakmice... :x
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

elSaik wrote:Hebo ga i Arsenal i gol pred kraj utakmice... :x
Adebyor majstor zbog kojeg je još uvijek na semaforu VJECNOB. 0-0 MC_LEN
Čini mi se da imam srece u ovoj utakmici i da cu iskoristiti promašene prilike gostiju :D
campa_xxx

Post by campa_xxx »

cyprus wrote:Image

Nego, evo gledam ovu tabelu i tek sam skontao jednu fascinirajuću stvar. Svih 6 novajlija su se rasporedili na prvih 7 mjesta, samo se moja malenkost tu ugurala ispred campe_xxx :D . Ali kad oduzmem bodove stečene protiv DiceTM Patron of Formellu, Jaguaru, Neelixu i sebi, situacija po nas "straosjedioce" će biti još i gora. Šta nam ovo rade? :-) :D
A na osnovu cega si ti ispred campe_xxx? :roll:
cyprus

Post by cyprus »

campa_xxx wrote:A na osnovu cega si ti ispred campe_xxx? :roll:
Na osnovu toga što ja ovu tabelu pravim prema slijedećem kriteriju: najveću važnost imaju osvojeni bodovi, zatim broj pogođeni parovi, zatim međusobni omjer, te na kraju pozicija na prošlosezonskoj tabeli.

Kako nas dvojica imamo isti broj bodova, isti broj pogođenih parova, nismo još odigrali međusobni susret, ostaje mi samo prošlogodišnja tabela gdje sam ja bio ako se ne varam 9, a tebe nije bilo u planu. Isto se odnosi na sve ovakve slučajeve.

Ali ne brini se naš duel u ovom kolu će zasad odlučiti ko će bit ispred koga, al samo ako postaviš parove za sutra :D .
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Postavio :D
cyprus

Post by cyprus »

campa_xxx wrote:Postavio :D
Eh super, taman sam pomislio da ću nezasluženo pobjedit :D .
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Nema nista od toga, nedjelja mi vise nesto odgovara... 8-)
cyprus

Post by cyprus »

campa_xxx wrote:Nema nista od toga, nedjelja mi vise nesto odgovara... 8-)
OK, neka pobjedi bolji.

Nego i meni su skoro svi parovi za sutra, a danas sam promašio samo Napoli i to za jedan gol :roll: .
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Fulio si ti i UD Almeria - Real Madrid 1:1 , zavrsilo 2-0 za Almeriu :D
cyprus

Post by cyprus »

campa_xxx wrote:Fulio si ti i UD Almeria - Real Madrid 1:1 , zavrsilo 2-0 za Almeriu :D
Haj, bar nisam igro dvicu ko svi ostali :P :D .

Nego, ja svegami konto da imam samo jedan par danas. Što elSaik napisa da je to u nedjelju? :D
campa_xxx

Post by campa_xxx »

I ja zamalo da odigram kad na livescore vidim 2-0 final result :-)
elSaik

Post by elSaik »

cyprus wrote:
campa_xxx wrote:Fulio si ti i UD Almeria - Real Madrid 1:1 , zavrsilo 2-0 za Almeriu :D

Nego, ja svegami konto da imam samo jedan par danas. Što elSaik napisa da je to u nedjelju? :D
Sve pritužbe uputite Soccerwayu. Od njih prepisujem. Možda bih i ispravio kad bih pratio Špance, ali me oni nimalo ne zanimaju. :D

Bitno je da su Njemaci počeli... te vaše jadne lige ja ne pratim. :oops:

PS Imate Freiburg - Osnabruck sad na TVu, preporučAVAm... :D
abondanzieri

Post by abondanzieri »

elSaik wrote:
cyprus wrote:

Sve pritužbe uputite Soccerwayu. Od njih prepisujem. Možda bih i ispravio kad bih pratio Špance, ali me oni nimalo ne zanimaju. :D

Bitno je da su Njemaci počeli... te vaše jadne lige ja ne pratim. :oops:

PS Imate Freiburg - Osnabruck sad na TVu, preporučAVAm... :D
Potpuno si u pravu brate,Bundes liga je stvarno drugi svijet za ostale evropske lige.Njemacki klubovi u posljednjih nekoliko godina sa lakocom osvajaju sva evropska takmicenja i iako simpatisem njemacke klubove,to mi postaje malo dosadno.
Odo' sad i ja da gledam cvajte ligu :D
elSaik

Post by elSaik »

abondanzieri wrote: Potpuno si u pravu brate,Bundes liga je stvarno drugi svijet za ostale evropske lige.Njemacki klubovi u posljednjih nekoliko godina sa lakocom osvajaju sva evropska takmicenja i iako simpatisem njemacke klubove,to mi postaje malo dosadno.
Jel' to ona europska takmičenja što prvak Europe bude 5. iz Engleske... ah, da... jeste... Liga Prvaka čini mi se da se zove to takmičenje... :oops:

Ali, ako ćemo kvalitet lige mjeriti uspjesima u europskim takmičenjima, onda je Seria A najkvalitetnija... :oops:
abondanzieri

Post by abondanzieri »

To sto si naveo da najjace evropsko takmicenje(za koje se slazem s tobom da ne bi trebalo da se tako zove ,ali eto) osvaja petoplasirana ekipa iz Premier lige,dok prvak Bundeslige u posljednjih nekoliko godina jedva prolazi grupnu fazu,dovoljno govori o kvalitetu Njemackog klupskog nogometa u ovom trenutku :wink:
Neelix

Post by Neelix »

elSaik wrote:
abondanzieri wrote: Potpuno si u pravu brate,Bundes liga je stvarno drugi svijet za ostale evropske lige.Njemacki klubovi u posljednjih nekoliko godina sa lakocom osvajaju sva evropska takmicenja i iako simpatisem njemacke klubove,to mi postaje malo dosadno.
Jel' to ona europska takmičenja što prvak Europe bude 5. iz Engleske... ah, da... jeste... Liga Prvaka čini mi se da se zove to takmičenje... :oops:

Ali, ako ćemo kvalitet lige mjeriti uspjesima u europskim takmičenjima, onda je Seria A najkvalitetnija... :oops:
jel to nije?
elSaik

Post by elSaik »

abondanzieri wrote:To sto si naveo da najjace evropsko takmicenje(za koje se slazem s tobom da ne bi trebalo da se tako zove ,ali eto) osvaja petoplasirana ekipa iz Premier lige,dok prvak Bundeslige u posljednjih nekoliko godina jedva prolazi grupnu fazu,dovoljno govori o kvalitetu Njemackog klupskog nogometa u ovom trenutku :wink:
Naravno. Ne sporim da njemački klubovi ne uspijevaju da postignu značajniji rezultat u europskim takmičenjima.

Ali, misliš da je slučajna činjenica da je to jedina liga koja iz sezone u sezonu obara rekorde posjeta na stadionima. Pa, (pret)prošle sezone je 2.Bundesliga imala veći prosjek od Serie A.

Da ne govorim o astronomskim dugovima u kojima se nalaze mnogi europski klubovi, dok je to u Njemačkoj nezamislivo.

@Neelix - naravno da nije.
Neelix

Post by Neelix »

elSaik wrote:
Naravno. Ne sporim da njemački klubovi ne uspijevaju da postignu značajniji rezultat u europskim takmičenjima.

Ali, misliš da je slučajna činjenica da je to jedina liga koja iz sezone u sezonu obara rekorde posjeta na stadionima. Pa, (pret)prošle sezone je 2.Bundesliga imala veći prosjek od Serie A.

Da ne govorim o astronomskim dugovima u kojima se nalaze mnogi europski klubovi, dok je to u Njemačkoj nezamislivo.

@Neelix - naravno da nije.
ovo sve sto si naveo necu sporiti, ali to apsolutno nikakve veze nema sa kvalitetom fudbala.

a taj zadnji navod... :lol: zemlja svjetskih sampiona, zemlja sa evropskim prvakom, sa najvise uspjeha u CL u posljednjih 20 godina, naravno da ima najjacu ligu.
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

NEMOJTE OVDJE RASPRAVLJATI O TOME KOJA EJ LIGA NAJJAČA. SVAK GURA SVOJE
Neelix

Post by Neelix »

upravu si. najjaca je sa-x liga, bez premca :D
abondanzieri

Post by abondanzieri »

Neelix wrote:upravu si. najjaca je sa-x liga, bez premca :D
slazem se,igra se vrhunski fudbal,stadioni su uvijek ispunjeni do posljednjeg mjesta i niko nije u milionskim dugovima :D :D
Mc_len

Post by Mc_len »

ma ja jedino ovu ligu i pratim :D :D :D
Mc_len

Post by Mc_len »

cyprus wrote:Image

Nego, evo gledam ovu tabelu i tek sam skontao jednu fascinirajuću stvar. Svih 6 novajlija su se rasporedili na prvih 7 mjesta, samo se moja malenkost tu ugurala ispred campe_xxx :D . Ali kad oduzmem bodove stečene protiv DiceTM Patron of Formellu, Jaguaru, Neelixu i sebi, situacija po nas "straosjedioce" će biti još i gora. Šta nam ovo rade? :-) :D
mnogo smo jaki zasad al ima jos da se igra mozda se sta i promjeni trenutno smo u odlicnoj formi
cyprus

Post by cyprus »

Ja samo koristim priliku da izrazim žaljenje što je počela 1. bundesliga, a pogotovo Werder Bremen :x .
abondanzieri

Post by abondanzieri »

Sa punim pravom zalis brate,tebe je Werder syebo k'o nikog' :D
Post Reply