Ne štede vala ni na vegeti, hebo hin vegeta...corsa wrote:U MM za mene najbolji sjeckani burek u gradu. Ne štede na mesu.beni-bu-man wrote:Kake su vam pite kod Nagiba ili u MM-u ????
Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
-
Naslovnica
#1401 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1402 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
kod nagiba zgaravica zagarantovana 
-
Melo15
#1403 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Kod Nagiba nisam probao, ovo sto pisete da je masna me odbija...A u MM zavisi kako kad i koji MM, u onom na pofalicima precesto moras skupljati po tanjiru sastojke kako se raspada, u onom na malti je to rjedje, dok u onom na stupu mi je nekako do sad najbolja bila od ta 3 MM-a. Ali opet, bar sto se tice sirnice koju najcesce uzmem, "Makedonac" na pofalicima

- JThomas
#1404 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
vruća je dobra. a kao i svaka masnija, čim se ohladi nije to to.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1405 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Kesu sode bikarbone i riješenobitanga_sa_otesa wrote:kod nagiba zgaravica zagarantovana
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1406 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
jašta ću svaki put ranibos ili controloc piti poslije jelaTomahawk11 wrote:Kesu sode bikarbone i riješenobitanga_sa_otesa wrote:kod nagiba zgaravica zagarantovana
i u hrasnom u onoj buregdžinici AS
jednom dobio živu krompirušu skoro...
doner kod paše isto
izbjegavam takva žgaravična mjesta, jer meni smeta
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1407 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Meni gdje god jednom krene vatra sa želuca, ja više tamo ne idem.
- MaxPayne
#1408 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ja kada sam god ušao u tu buregdžinicu sve rasprodano ili rezervisano biloultima_palabra wrote: Ima i učkuruša malo niže...
- ultima_palabra
#1409 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ne čudi me uopšteMaxPayne wrote:ja kada sam god ušao u tu buregdžinicu sve rasprodano ili rezervisano biloultima_palabra wrote: Ima i učkuruša malo niže...
- MaxPayne
#1410 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
rasturaju s tom pitom,ne znam da li druge vrste i drže
- Gentleman
#1411 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Nema druge, samo učkurušaMaxPayne wrote:rasturaju s tom pitom,ne znam da li druge vrste i drže
- beni-bu-man
#1412 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Niste vi jos pitu u Rogatici probali 
- ultima_palabra
#1413 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Samo burek. Ja nedavno pokupio zadnjih 800g u subotu popodne, likovi koji su došli iza mene umalo nisu suzu pustili...MaxPayne wrote:rasturaju s tom pitom,ne znam da li druge vrste i drže
- MaxPayne
#1414 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Nagibu je krompiruša užas,puna ulja i sirova.Ostale su malo bolje ali za tu cijenu su trebale biti puuuno bolje.U istoj zgradi Melina ima dobru zeljanicu.MM je najbolji na D.Malti,burek zna biti vrlo dobar,naročito u zvrku.Mislim da nema jače buregdžinice u tom dijelu grada osim možda Makedonac.beni-bu-man wrote:Kake su vam pite kod Nagiba ili u MM-u ????
- i agree
#1415 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ja kod nagiba nebi jeo pitu da mi dzaba daje,uzasna je,mm je dosta bolji a makedonac za mene u tom dijelu od pofalica do otoke najbolji.
- agent_zero
#1416 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Probao sam kod Bećirija svake po malo (krompir, zelje, sir, burek) i sve su ok osim bureka. Burek standardno pun luka i prezačinjen.
Trebam probati kod te Lejle i taj ispod sača više tramvajske na Katedrali.
A što se tiče ispod sača pita, meni su jako dobre tamo između grbavice i kovačića, preko puta mrkve i apoteke ima ispod sača u zvrku. Jedan od boljih bureka koje sam jeo.
Trebam probati kod te Lejle i taj ispod sača više tramvajske na Katedrali.
A što se tiče ispod sača pita, meni su jako dobre tamo između grbavice i kovačića, preko puta mrkve i apoteke ima ispod sača u zvrku. Jedan od boljih bureka koje sam jeo.
- beni-bu-man
#1417 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Agronom je bio dobar
- shape of despair
#1418 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Učkurušu iza Katedrale su totalno pokvarili. Probajte pitu kod Žige ispod Vojne bolnice u Dolinoj ulici. Nećete se pokajati.
Nekad sam jeo u Bosni ali mi je uvijek bila premasna
Nekad sam jeo u Bosni ali mi je uvijek bila premasna
- biggrin
#1419 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
makedonac je osrednje kvalitete. u mm neuporedivo bolja krompiruša, a generalno u tom kraju mi je ponajbolja pita u Jam-uMaxPayne wrote:Nagibu je krompiruša užas,puna ulja i sirova.Ostale su malo bolje ali za tu cijenu su trebale biti puuuno bolje.U istoj zgradi Melina ima dobru zeljanicu.MM je najbolji na D.Malti,burek zna biti vrlo dobar,naročito u zvrku.Mislim da nema jače buregdžinice u tom dijelu grada osim možda Makedonac.beni-bu-man wrote:Kake su vam pite kod Nagiba ili u MM-u ????
-
vanjki
#1420 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ado na Stupu kod Tibrini zgrada!
-
mistek
#1421 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Kod mene je tolerancija što se tiče kvaliteta pite fakat velika. Kvalitetnu doduše cijenim, ali nije da se žalim i na prosjeke.
Helem, ja fakat ne shvatam da je nekom Nagibova vrh
Doduše, vidim da ovdje jednoglasno vlada mišljenje da je masna i ispodprosječna, ali čovjek ima strašan promet. Meni je ono muka živa.
Prije 10-ak dana sam bio primoran (najbliže bilo) pojesti nešto iz Bureka na Željinom stadionu. Bukvalno, mislim da nisam jeo goru pitu u životu, računajući sve pekarske probane ikad. Riječ je o sirnici.
Kod Bećirija probao i zeljanicu, i u pravu je bio neko ko ovdje reče da ona tek otkida. I dalje sam impresioniran kvalitetom kod njega.
I za MM je u pravu neko ko reče da se dosta često "raspada" burek. Ne znam u čemu je tu fol. I, nije da mi nešto naročito smeta, ali je fakat dobro zapažanje. Meni je ta pita iz MM bolja kad je "za ponijeti", pa se onda negdje onako iz ruke smaže
Kod Makedonca je plus i jogurt jeftiniji nego bilo gdje drugo u gradu
Helem, ja fakat ne shvatam da je nekom Nagibova vrh
Prije 10-ak dana sam bio primoran (najbliže bilo) pojesti nešto iz Bureka na Željinom stadionu. Bukvalno, mislim da nisam jeo goru pitu u životu, računajući sve pekarske probane ikad. Riječ je o sirnici.
Kod Bećirija probao i zeljanicu, i u pravu je bio neko ko ovdje reče da ona tek otkida. I dalje sam impresioniran kvalitetom kod njega.
I za MM je u pravu neko ko reče da se dosta često "raspada" burek. Ne znam u čemu je tu fol. I, nije da mi nešto naročito smeta, ali je fakat dobro zapažanje. Meni je ta pita iz MM bolja kad je "za ponijeti", pa se onda negdje onako iz ruke smaže
Kod Makedonca je plus i jogurt jeftiniji nego bilo gdje drugo u gradu
- ranger
#1422 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
MM malta sjeckani vazda beton
Fasirani prije mi je znao bit suh zilav i sa okusom loja al u zadnjih par mjeseci i on je posto odlican.
Stransa zeljanica je iza BBIa ne znam kako se zove al je 100 godina tu, ne moze dosadit da je svaki dan deres.
Fasirani prije mi je znao bit suh zilav i sa okusom loja al u zadnjih par mjeseci i on je posto odlican.
Stransa zeljanica je iza BBIa ne znam kako se zove al je 100 godina tu, ne moze dosadit da je svaki dan deres.
- agent_zero
#1423 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Gdje je bolji burek, "Lejla" kod katedrale ili ispod sača kod katedrale?
- ultima_palabra
#1424 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Kod Lejle se jede zeljanica.
- JThomas
#1425 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
kod bećirija