Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
north

#1401 Re: reprezentacija

Post by north »

Comrad wrote:VISOK PORAZ KOŠARKAŠKE REPREZENTACIJE BIH
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu igranom na Zlatiboru ubjedljivo je poražena od Crne Gore (67:86). Naši košarkaški reprezentativci bolje su otvorili susret, a prvu četvrtinu riješili su u svoju korist rezultatom 22:19. Međutim, početkom drugog perioda Crnogorci prave rezultatski preokret i veoma brzo dolaze do plus sedam (36:29). Do kraja prvog poluvremena BiH uspjeva smanjiti zaostatak, pa se na odmor odlazi sa minimalnom prednošću Crne Gore (41:40).

Početak treće četvrtine pripada Crnogorcima koji prave osjetniju prednost, koju su do kraja uspijeli sačuvati, odnosno ista je u posljednjoj četvrtini iz minuta u minut samo rasla.

Prijateljski susret:
Crna Gora - BiH 86:67
Pa kaže Sabe gigant dobro smo odigrali, ipak smo se dobro držali tri četvrtine???

Bojim se da nas umjesto odlaska na evropsko prvenstvo, čeka odlazak u "B" diviziju.....
Robben

#1402 Re: reprezentacija

Post by Robben »

Ne znam šta ste očekivali od ovakvih igrača... :-)
Kakav ba veteran Kojadinović, Zlatko Jovanović :lol: , tu je i smotani Bavčić, da su igrali Mirza i Domercant možda bi se i mogli nečemu nadati. Nažalost, bolje nemamo, nema ulaganja u bh košarku, proći će dosta vremena kad ćemo opet napraviti neki uspijeh... :(
Za nas je i plasman uspijeh.
mgogic

#1403 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Nemamo boljih nazalost!Imamo mozda 2 ili 3 igraca koji su uradili velike stvar prosle sezone, ali ni jedan ne igra!Ni Mirza, ni Ratko najvjerovatnije nece nastupiti, ne znam koji nam vise fali;na centru smo pisha;
Manijakus

#1404 Re: reprezentacija

Post by Manijakus »

Samo kod nas mozes izgubit 20 razlike i rec da si zadovoljan igrom..jebe se meni kakav je rezultat bio po cetvrtinama .. nek mu neko kaze da se ne racuna ko ce vise cetvrtina dobit nego ukupan rezultat
mgogic

#1405 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Evo zijanili smo i od Austrije!Mozda sam ipak neozbiljan bio kad sam optuzivao Memsu za lose igre, haman da sam nerealan i ne vidim da smo kita u svim popularnijim sportovima na svijetu!
Comrad

#1406 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Nista ni od kosarke izgleda. Od Austrije gubimo. Pa zar oni uopste imaju kosarkasku ligu?!

Konacno nam se odbilo od glavu totalno zanemarivanje mladih i nikakav odnos prema istim. Ne mozemo ocekivati da nam repka bude nesto, kada u najboljim klubovima igra 99% stranaca, nase ne mozes lupom naci. Dobri smo bili dok su tu bili stari igraci, sad kad treba mijenjati sastav, nigdje nas. U buducnosti mozemo ocekivati jos gore.

A savez imam osjecaj da je isti kao i kod fudbalera. Bog sami zna sta se sve tu kuha. U ovakvom manjku kvalitetnih igraca, mi smo se tek tako odrekli Teletovica.

Steta, volim kosarku i krivo mi je, jer smo u ovom sportu imali koliko, toliko uspjeha.
El_comadante

#1407 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

e nema ništa od EP jer gubimo od bezvezne Austrije i sad baš postaje ozbiljno da neispadnemo u diviziju B. znaći naša borba nije plasman na EP nego ostanak u ovoj Diviziji.
Comrad

#1408 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Na ovo se mora obratiti paznja i poceti ulagati u ovu djecu. Ne mozemo ocekivati od ostalih da nam prave igrace. Ako sada juniori gube od Portugala, sutra ce postati seniori i postoje velike sanse da ce opet gubiti od tog istog Portugala.
Poraz mladih bh. košarkaša na startu EP-a

Mladi bh. košarkaši su u prvom kolu B-grupe EP-a poraženi od Portugala sa 61:73
Muška juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je poraz na početku Evropskog prvenstva B-divizije za igrače do 18 godina u Izraelu.

Mladi bh. košarkaši su u prvom kolu B-grupe EP-a poraženi od Portugala sa 61:73 (18:27, 16:15, 13:16, 14:15).
Najefikasniji u bh. reprezentaciji bili su Mujić sa 16 i Miletić s 15 poena.

U drugom susretu u grupi Belgija je pobijedila Mađarsku sa 77:55.
Drugo kolo na rasporedu je u petak, a sastaju se: Škotska - BiH i Portugal - Belgija.
mgogic

#1409 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Nema nista od KS BiH jer je to jos gora bagra neradnicka od F/NS BiH!Imamovic i ostali Imamovici su tumor u tkivu kosarke u BiH!Ne radimo sa mladima, ne pricamo sa starima, najbolji igraci nas izbjegavaju iz sezone u sezonu, najgori trener od izmisljanja moderne kosarke samo kod nas moze 2 ciklusa kvalifikacija rasturati ekipu i na kraju dodje manje los trener koji bi nesto i napravio, ali na koji nacin kad je Memso vec odstranio iz ekipe Mirzu Teletovica, ponajboljeg kosarkasa BiH nakon Nene Markovica!
BTW, ne mora znaciti da je istina, ali prije par dana cujem da je Memso u proslom ciklusu kvalifikacija na utakmicama protiv Belgije imao unaprijed pripremljen spisak izmjena igraca!To sam cuo od pouzdanog covjeka kojeg necu imenovati, ali zapita se covjek;opet kazem, mozda i nije istina!
north

#1410 Re: reprezentacija

Post by north »

Od Austrije 20 razlike, a kažu prvom poluvremenu bilo +40?????

Pa jaka je Austrija, jedna od jačih u Evropi, jel de Sabite????......

I ko kaže da nemamo kvaliteta???

Imamo, ali za opstanak u "B" diviziji......

Jao čemera od repke, na šta smo spali, dugo ćemo se mi sjećati Nene Markovića i ostatka ekipe iz onih zlatnih godina......

Ne bi nam sa ovakvom ekipom ni Phil Jackson pomogao, ali me već u startu Sabit iritira kad kaže dobro odigrali, a zijanili 20 razlike od crnogoraca.....
Koga ti zajebavaš moj Sabe?????
red01

#1411 Re: reprezentacija

Post by red01 »

OVO JE DOISTA ŠOKANTAN PORAZ OD PROSJEČNE EKIPE......
Nije im igrao ni Rašid koji igra na EU 20 dosta dobro....
Što pričati o selekciji u kojoj NEMA CENTRA, jer Jazvin može biti samo rezerva... , Bavke nije centar, Varde nema...
Teletović ne igra.. , po meni nema šanse za prolaz....

Šanse da prođemo na EU su u domeni SF.....

Da bi se krenulo naprijed treba se mnogo toga promjeniti u domaćoj košarci.....
Već prije sam pisao da bi MORALI u svakom momentu na terenu u DOMAĆEM PRVENSTVU igrati min 2(dva) domaća igrača sa BH košarkaškim državljanstvom...
Hrvati su uveli pravilo i da od slijedeće godine MORA BITI NA TERENU I IGRAČ ROĐEN '91 god TOKOM CIJELE UTAKMICE, što znači da u ekipi mora biti 2-3 igrača mlađa od 19 godina... ,
Kod nas ima ekipa (Široki, Igokea9 koji i NEMAJU BH igrača ili u najboljem slučaju JEDNOG....

Ove godine kao i svih prethodnih ,NEIGRA NAM SELEKCIJA U20 EU prvenstvo...
DOK je tako nema ni napretka BH košarke....
El_comadante

#1412 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

zasta je sramota na ovo što smo spali. što se tiče opstanak vjerovatno čemo ostati u diviziji "A" jer smo jaći od Mađarske tu bi trebali upisati 2-0 a i Ukrainci nisu nešto tu bi trebali imato omjer 1-1 i možda sa Makedoncima 1-1 što bi bilo dovoljno za opstanak u ovoj diviziji.
Manijakus

#1413 Re: reprezentacija

Post by Manijakus »

Mene zanima sto ne odigramo nekad prijateljsku sa Crnom Gorom oni imaju ekipu dobru mogli bi ih pobjedit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa imal ovo igdje u pm :D
north

#1414 Re: reprezentacija

Post by north »

[quote="El_comadante"]zasta je sramota na ovo što smo spali. što se tiče opstanak vjerovatno čemo ostati u diviziji "A" jer smo jaći od Mađarske tu bi trebali upisati 2-0 a i Ukrainci nisu nešto tu bi trebali imato omjer 1-1 i možda sa Makedoncima 1-1 što bi bilo dovoljno za opstanak u ovoj diviziji.[/quote

Iako volimo istu klupsku boju, sumnjam da će se ovako stvari razvijati.
Sa Makedoncima je vrlo izvjesno da obje gubimo, neki dan su igrali prijateljsku sa Slovencima, odlično odigrali, vodili su gotovo cijelu tekmu, doduše ne znam kako je završilo, izgledaju najmanje dva-tri puta ozbiljnije i jače od nas, protiv Ukrajine na strani siguran poraz, kući vrlo gutavo, što bi se reklo bare-bare, dok sa Mađarskom, s obzirom na naš poznati mentalitet, nisam siguran da možemo dobiti na strani, a i kući neće biti sigurno glat pobjeda....

Austrija nam je smjernica kuda ide BH košarka, na žalost......
vryzas

#1415 Re: reprezentacija

Post by vryzas »

north wrote:
El_comadante wrote:zasta je sramota na ovo što smo spali. što se tiče opstanak vjerovatno čemo ostati u diviziji "A" jer smo jaći od Mađarske tu bi trebali upisati 2-0 a i Ukrainci nisu nešto tu bi trebali imato omjer 1-1 i možda sa Makedoncima 1-1 što bi bilo dovoljno za opstanak u ovoj diviziji.[/quote

Sa Makedoncima je vrlo izvjesno da obje gubimo, neki dan su igrali prijateljsku sa Slovencima, odlično odigrali, vodili su gotovo cijelu tekmu, doduše ne znam kako je završilo, izgledaju najmanje dva-tri puta ozbiljnije i jače od nas, protiv Ukrajine na strani siguran poraz, kući vrlo gutavo, što bi se reklo bare-bare, dok sa Mađarskom, s obzirom na naš poznati mentalitet, nisam siguran da možemo dobiti na strani, a i kući neće biti sigurno glat pobjeda....

Njihova liga (igracki kadar, organizacija, novac itd. itd.) je jaca od nase zadnjih 7-8 godina tako da ti ovo i nije bas pravo poredjenje :wink:
north

#1416 Re: reprezentacija

Post by north »

vryzas wrote:
north wrote:
El_comadante wrote:zasta je sramota na ovo što smo spali. što se tiče opstanak vjerovatno čemo ostati u diviziji "A" jer smo jaći od Mađarske tu bi trebali upisati 2-0 a i Ukrainci nisu nešto tu bi trebali imato omjer 1-1 i možda sa Makedoncima 1-1 što bi bilo dovoljno za opstanak u ovoj diviziji.[/quote

Njihova liga (igracki kadar, organizacija, novac itd. itd.) je jaca od nase zadnjih 7-8 godina tako da ti ovo i nije bas pravo poredjenje :wink:
Aha, znači Austrija je neki respektabilan faktor u evropskoj košarci, mora da sam ja zadnjih 10-ak godina onda prespavao...
Ne znam koliko ulažu, niti kakav im je sistem rada, ali zato znam da su vazda bili kanta, i da dalje od "B" divizije nisu dobacili......

Kakva ba Austrija, nevedi mi neki njihov uspjeh u reprezentativnoj košarci?????
mgogic

#1417 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Kantanje nase reprezentacije 20 razlike je respektabilno!
Manijakus

#1418 Re: reprezentacija

Post by Manijakus »

Ja sad da skupim jos 4 osobe .. da ih u gradu zaustavim osobe koje nikad nisam vidio .. mislim da bi mogli uzet barem 10 razlike ovu repku :D
mgogic

#1419 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Ako ista ima pozitivno to je da nam je selektor optimista pred pocetak kvalifikacijskih utakmica!To nije bio slucaj dosad!Mislim da treba dati Sabetu ovaj ciklus podrsku maximalnu, pa ako uprska onda osuti paljbu;Treba podrzati ove momke, a narocito mi je drago zbog R.Varde sto se prikljucuje aBd za koji dan,Covjek igra i pod povredama, a ne k'o ona pisha Sinanovic koji se nikad ni odazvao na poziv selektora nije.
Manijakus

#1420 Re: reprezentacija

Post by Manijakus »

http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... /100727064

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pa ovo vise nije ni smjesno ovo je za zakocenut se od placa ..Pa jebote mislim da ce veceras crnogorci rec u pm eto vam pobjedite i vi nekad nas :lol: :lol: :lol:
Logovan

#1421 Re: reprezentacija

Post by Logovan »

Manijakus wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/kosarka ... /100727064

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pa ovo vise nije ni smjesno ovo je za zakocenut se od placa ..Pa jebote mislim da ce veceras crnogorci rec u pm eto vam pobjedite i vi nekad nas :lol: :lol: :lol:
BIH BOLJA OD CRNE GORE

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo odigrala je peti prijateljski susret i došla je do prvog trijumfa.
Naime, naši košarkaši svladali su Crnu Goru rezultatom 80:76, te su tako u četvrtom prijateljskom susretu s Crnogorcima ostvarili prvi trijumf.

Prva četvrtina pripala je Crnogorcima (17:16), no do poluvremena izabranici Sabita Hadžića uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist pa se na odmor otišlo pri rezultatu 50:38 za BiH.

Do kraja susreta bosanskohercegovački reprezentativci uspjeli su sačuvati prednost i na kraju zasluženo slaviti (80:76).

Kod BiH najefikasniji su bili Đedović sa 16, te Bavčić i Domercant sa po 14 poena, dok su kod gostiju Peković sa 19 i Jeretin sa 16 poena bili najefikasniji.

jesul nas ovo pustili da pobjedimo ili smo napredovali
cyprus

#1422 Re: reprezentacija

Post by cyprus »

A prijateljske ne moraju značit ništa... :-)
Manijakus

#1423 Re: reprezentacija

Post by Manijakus »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Oni nas busili po 20 mi njih 4 :D Ja mislim da su pustiil :lol: Oj boze ovo je vise za comedy central :lol:
Manijakus

#1424 Re: reprezentacija

Post by Manijakus »

Sta kaze Saby jel zadovoljan ? :D
mgogic

#1425 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Ma jebes prijateljske, to nije vazno ako je Sabe uspio kolko-tolko uigrati ekipu i skontati neke stvari!Ajmo sacekati 5.8. pa da vidimo gdje smo i sta smo! :bih:
Post Reply