Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bull21

#1401 Re: Sarajevo Construction

Post by bull21 »

Samo kod nas muzeji propadaju a oni grade još. KOME?!

btw. šta bi sa onom zgradom od 50 spratova što se govorilo da će se na MD praviti? Ja se baš obradovao bio kad sad muk i tišina :(
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1402 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Image

Meni se cini da ce oni longitudinalu nastaviti od aneksa prema grbavici :mrgreen:
shandrprcSA

#1403 Re: Sarajevo Construction

Post by shandrprcSA »

za to sam govorio neki dan
O'zone
Globalni moderator

#1404 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

Bager je jučer rušio dio onih montažnih objekata od Željinog prema pekari AS
mayab

#1405 Re: Sarajevo Construction

Post by mayab »

Mozda ce sada odjedanput odraditi i dio longitudinale do Bosmala, jer se tu planira konacno srediti spoj sa cestom od mosta malezijsko - bh prijateljstva :?:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1406 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

otkad tuda nisam prošao :cry:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1407 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Hajvan

#1408 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

ti spuštaš temu, ne dižeš je. :D
pumica

#1409 Re: Sarajevo Construction

Post by pumica »

mk ultra wrote:http://www.avaz.ba/clanak/163774/etf-na ... -zemljiste

da malo digneomo temu :mrgreen: :mrgreen:
Jadan ovaj fahro :facepalm:

Otkako je zakuhao sa SDA zivot mu se sveo na bljuvanje vatre :roll:

I ako je istina bilo sta sto pise sam sebe je toliko omalovazio i doveo do te tacke da je sve manje onih koji piskaranja u avazu dozivljavaju ozbiljno.

Toliko je piskarao o Muji i Hilmi Selimovic i na kraju se usutio ... kriminalac se uhvatio u kolo :roll:
O'zone
Globalni moderator

#1410 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

Imal ko informaciju šta se zakopalo između Dvora i Gološevog projekta gdje pogidoše radnici?

Vidim bageri danima rade ukopali se već par metara pod zemlju, Bosman kamioni i operativa.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1412 Re: Sarajevo Construction

Post by -LIBERO- »

Kazu da sada krece rekonstrukcija bascarsijskog trga, kod sebilja. Ima li negdje neka skica-nacrti, bilo sta, kako planiraju to napraviti?
Logovan

#1413 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

-LIBERO- wrote:Kazu da sada krece rekonstrukcija bascarsijskog trga, kod sebilja. Ima li negdje neka skica-nacrti, bilo sta, kako planiraju to napraviti?
http://sa-c.net/index.php/news-archive/ ... -trga.html
Ploče će biti iste kao u Saračima i Bravadžiluku i neće biti klizave

http://sa-c.net/index.php/projects/sara ... ffice.html
Gradi se još jedan Dvor, odmah pored onog prvog.
thekupus

#1414 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

O poplocavanju Bascarsije- strahota

Slusao sam nedavno jednog profesora koji kaze da se radi postepena "stradunizacija" cijele Bascarsije, unistavanje bas onog po cemu je posebna.
Zatezu se ulice, uniformise se oblik radnji, krovovi se ispravljaju- sve bas obrnuto od historijskih karakteristika Bascarsije.
Stvar je u tom sto se to mnogim ljudima koji imaju nikakvo ili nedovoljno znanje o tome jako svidja to sto se radi. Vecina takvih ljudi vjerovatno bi bila zadovoljna da se izlije beton preko svega i da se unisti taj posebni duh carsije.
Gandra_1

#1415 Re: Sarajevo Construction

Post by Gandra_1 »

thekupus wrote:O poplocavanju Bascarsije- strahota

Slusao sam nedavno jednog profesora koji kaze da se radi postepena "stradunizacija" cijele Bascarsije, unistavanje bas onog po cemu je posebna.
Zatezu se ulice, uniformise se oblik radnji, krovovi se ispravljaju- sve bas obrnuto od historijskih karakteristika Bascarsije.
Stvar je u tom sto se to mnogim ljudima koji imaju nikakvo ili nedovoljno znanje o tome jako svidja to sto se radi. Vecina takvih ljudi vjerovatno bi bila zadovoljna da se izlije beton preko svega i da se unisti taj posebni duh carsije.
Mani se ti duha carsije kada sada to izgleda jadno... Zivimo u modernim vremenima i po meni bascarsija treba da se sredi, al naravno i ostavi svoj neki prvobniti izgled... Po meni ta standardizacija poslovnih prostora i jednako poplocavanje ima smila... Ista stvar je bila u Splitu oko renoviranja rive, protesti i slicno, a danas ona izgleda 5 puta ljepše nego prije... Eto treba vjecno da ostanu onakve ploce i trg oko Sebilja...
tec

#1416 Re: Sarajevo Construction

Post by tec »

U zadnjih 150 godina je taj isti trg imao zemljanu podlogu, pa kaldrmu, pa ciglu, pa kamene kocke, nakon čega je došla sadašnja (80-ih godina). Sada molim te objasni mi koja je to autentična? Nabijena Zemlja? I to ne samo trg kod šebilja nego cijela čaršija. Počevši sa Osmanlijama koji su nekoliko puta mijenjali izgled, Austrougarska je djelomično rušila i postavlja različite podloge, kraljevina yu je postavila cigle, 50 godina je stara čaršija srušena do temelja (osim džamija) da bi ponovo izgrađena brzo nakon toga i dobila sadašnji izgled osim sto je bila kaldrma od kamenih kocki, da bi 80-ih bila postavljena sadašnja kaldrma.
Taj profesor živi u nekoj alternativnoj realnosti, možda bi trebao saznati o čemu govori prije nego sto dijeli pamet drugima. Po prvi put se je odlučilo srediti čaršiju na uniformirani pristojan način koji da i tradiciju i funkcionalnost. Od svih urbicida i katastrofi koje se rade u Sarajevu ovo je jedan od rijetkih pametnih potez. Dali se može malo bolje da, ali da ali sigurno ne predlažeš da se vratimo na nabijenu zemlju ili staru kaldrmu (gdje na svaki korak možeš nešto slomiti) koje su jednako korištene u Osmanskom periodu.
Hajvan

#1417 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

Edit.
evo objasnli su ti vec prije mene, pa da lamentiram.

Zakljucak:
pojma ti nemaš, a niti taj tvoj 'profesor'

Samo da si naglasio da se to tei nece svidjet, jer si navikao na one jeftine kamene ploe koje su potavljene pred Olimpijadu jer NIJE BILO PARA za nešto kvalitetnije, prakticnije i ljepse- shvatio bih tvoje konformisticke 'ne talasaj samo ništa' porive…
Skyfox

#1418 Re: Sarajevo Construction

Post by Skyfox »

Logovan wrote:
Pocetak radova mart 2015. a zavrsetak juni 2015. da se nisu malo precijenili?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1419 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

pa dobro nije velik nešto objekat

baš me čudilo što sad onde ruju
holowey

#1420 Re: Sarajevo Construction

Post by holowey »

Skyfox wrote:
Logovan wrote:
vjerovatno nisu definisali koji dio poslova ima rok do juna 2015.

iskop mozda, ab tesko, komplet nema teorije

al' kad su se to kod nas postovali rokovi? :D
Logovan

#1421 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Skyfox wrote:
Logovan wrote:
Probit će rok vjerovatno, ovo su stavili reda radi.
JThomas

#1422 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

piše završetak juni 2016. ali i onaj im zjapi prazan. prazniji od bosmala.
Hajvan

#1423 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

JThomas wrote:piše završetak juni 2016. ali i onaj im zjapi prazan. prazniji od bosmala.

jedan neboder je rasprodan; drugi nikad nije ni stavljen na prodaju- njega izdaju.
JThomas

#1424 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

i znaš li kakav je krajnji finansijski rezultat?
Hajvan

#1425 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

nisam se interesovao, jer za mene kao stanovika ovog grad i nekog ko nije ddirektno ni indirektno involviran niti u jednu branšu koja ima prevelike veze sa građavinarstvom i tržištem nekretnina to apsolutno nije bitno.
Ostale zgrde:
Lijepe i kvalitetne zgrade.
Evo , prođe haman 10 godine- one i dalje ko nove izgledaju- znaci kvalitetne su i odrzavaju ih.

most koji nam izgradiše kao poklon, MI (mislim na lokalnu upravu) ne održavamo- lagano propada.
a i za most im hvala, uzgred.
Post Reply