Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Nisrin

#1401 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Nisrin »

otherside wrote:
Nisrin wrote:Gdje slikati zube? I koja je cijena???
Nisam dugo slikala, a vrijeme je i za to :D
bicakcic

koja je cijena za slikanje svih zuba? :D
AmirBaa

#1402 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by AmirBaa »

Mislio sam da nije dozvoljeno reklamirati, ali vidim svi pisu pa cu i ja :D Tarik Hujic na grbavici, odmah ispod zoo centra :thumbup: :thumbup: imao sam ogroman strah od zubara i zubi su poprilicno losi bili. Kod njega radio vadjenja, popravke i mostove, covjek mi izbacio strah totalno. Manja ordinacija ali stvarno uredjena odlicno, on uvijek nasmijan, zeza se i prica dok radi zube sto mnogima puno znaci jer se vise opuste - nije ona smrknuta doktorska atmosfera. Ako kome treba vise informacija posaljite poruku :)
otherside

#1403 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by otherside »

Nisrin wrote:
otherside wrote:
Nisrin wrote:Gdje slikati zube? I koja je cijena???
Nisam dugo slikala, a vrijeme je i za to :D
bicakcic

koja je cijena za slikanje svih zuba? :D
mama je prije 2 mjeseca isla, cini mi se 15 km.
Mentha_Piperita

#1404 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Mentha_Piperita »

@ otherside,

obje vilice (svi zubi) kod Bičakčića 15 KM?
Nisrin

#1405 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Nisrin »

Mentha_Piperita wrote:@ otherside,

obje vilice 25KM, panoramsko slikanje...a mni treba slikanje na kojem ce vidjeti ima li karijesa itd...jer necu raditi niti vadizi zube pa da slikam panoramsko...nisam nikad slikala kod privatnika u BiH,znam da je po zubu 5-7-8KM, pa me bas zanima koliko su svi zubi :D

javim vam danas...:D Inace, kako vi prebrodite strah od zubara? Mene paralise, ali bukvalno...cak me boli i kroz anesteziju, boli me pomisao da mi brusi masinicom...imam dvije plombe ali vjerovatno ce ih biti jos haha srecom, dosad nisam vadila zube niti imala neke upale, ali eto i ta popravka karijesa mi je ravna harakiriju...
BIONA

#1406 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by BIONA »

otherside wrote:
BIONA wrote:Kakav je dr.Huskic na Grbavici za vadjenje osmice? Da li se kod njega moze zub slikati ili cu to zavrsiti negdje drugo?
( trebam li napominjati kako vec umirem od straha :D )
dr huskic je oralni hirurg tako da ce ti problem vadjenja zuba u njegovoj ordinaciji biti pis ov kejk :D
kod njega ne mozes nista uslikati nazalost, nema rtg aparat.
Hvala i tebi na informaciji :thumbup:
AmirBaa

#1407 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by AmirBaa »

Nisrin wrote:
Mentha_Piperita wrote:@ otherside,

obje vilice 25KM, panoramsko slikanje...a mni treba slikanje na kojem ce vidjeti ima li karijesa itd...jer necu raditi niti vadizi zube pa da slikam panoramsko...nisam nikad slikala kod privatnika u BiH,znam da je po zubu 5-7-8KM, pa me bas zanima koliko su svi zubi :D

javim vam danas...:D Inace, kako vi prebrodite strah od zubara? Mene paralise, ali bukvalno...cak me boli i kroz anesteziju, boli me pomisao da mi brusi masinicom...imam dvije plombe ali vjerovatno ce ih biti jos haha srecom, dosad nisam vadila zube niti imala neke upale, ali eto i ta popravka karijesa mi je ravna harakiriju...
Sve je u tvojoj glavi vjeruj mi. Samo se probaj sto vise opustiti :) nijedna popravka zuba ne traje vise od 10-15 minuta, a od tog ti samo par minuta ustvari busi, i samo razmisljaj kako je to ustvari malo vremena i kako to brzo prodje. Meni je za mostove brusio zube po sat vremena i stvarno je brzo proslo jer sam se maksimalno opustio i shvatio da to nije nista strasno :thumbup:
relativno84

#1408 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by relativno84 »

otherside wrote:
BIONA wrote:Kakav je dr.Huskic na Grbavici za vadjenje osmice? Da li se kod njega moze zub slikati ili cu to zavrsiti negdje drugo?
dr huskic je oralni hirurg tako da ce ti problem vadjenja zuba u njegovoj ordinaciji biti pis ov kejk :D
Ibro legenda :kakoste: nema tog zuba koji mu smije stati na crtu :lol: mirnoca, tehnika, opustenost, zlatne ruke :thumbup:
BIONA

#1409 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by BIONA »

relativno84 wrote:
otherside wrote:
Ibro legenda :kakoste: nema tog zuba koji mu smije stati na crtu :lol: mirnoca, tehnika, opustenost, zlatne ruke :thumbup:[/quote]

Ibro dirka naš :D
Nisrin

#1410 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Nisrin »

Slikanje cijele vilice- ne znam hahaha

Skidanje kamenca UZom, poliranje, pjeskarenje 70KM...platim plombu 50 KM,ali covjek mi skinuo staru, ocistio karijes koji vjestica prije nije, zatvorio prostor izmedju zuba, jer je i to ostavila i ja prezadovoljna :D
triple mama

#1411 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by triple mama »

pepeljara wrote:
Mentha_Piperita wrote:Živim u Sarajevu ali već neko vrijeme kod stomatologa idem u Istočno Sarajevo, neću navoditi kod koga da neko ne misli da je reklama. Definitvno su mi jeftiniji uz istu uslugu. Ovi naši u Federaciji me podsjećaju na taksiste - koliko god im platiš i ostaviš bakšiš uvijek im je "malo".

posalji na private ako je odlican zubar.
također molim za neki kontakt broj :)
Last edited by triple mama on 28/10/2015 11:29, edited 1 time in total.
triple mama

#1412 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by triple mama »

Nisrin wrote:Ima li neko iskustva sa dr. Edinom Begicem, na Grbavici, kod skretanja prema Vracama?

ako si žensko, i još ako dobro izgledaš, ne prilazi.... :roll:
Mentha_Piperita

#1413 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

zilla_ wrote:Plomba 50 KM koliko sam ja plaćao. Čišćenje kamenca 100 KM. To je ono što sam ja radio i što znam. Nije jeftin al mislim da dobro radi :thumbup:
:run: , i studenti stomatologije znaju odlično očistiti kamenac, nije to neka pamet - već dobra volja da sve pređeš detaljno... :evil:
victom

#1414 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by victom »

Dr.dr. primarius. stom. doc. red. prof Hamidžić Hamid na Hrasnom... Trg Heroja 26.... Meni je navlačio za 80 KM... prezadovljan sam bio
Last edited by victom on 01/03/2021 05:16, edited 2 times in total.
Nisrin

#1415 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 19/07/2016 23:47, edited 1 time in total.
triple mama

#1416 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by triple mama »

Nisrin wrote:
triple mama wrote:
Nisrin wrote:Ima li neko iskustva sa dr. Edinom Begicem, na Grbavici, kod skretanja prema Vracama?

Hahah sto??? bila sam jucer i danas, bas je divan, doduse zna mi muza i svekra, svekrvu, a i fino izgledam :D
Dobro mi je ocistio kamenac, ocistio karijes, ali me toliko glOva boli i nateceno mi je oko, od sinusa pretpostavljam da ludim od mucnine----inace imam problema sa migrenama, pls help? :(
Da me boli zub ili slicno uzela bih dexomen...ovako caffetine pijem, ali ne djeluju...
ma katastrofa.....u početku je bio recimo suzdržan, ali zadnjih par puta sam mislila da će me zaskočiti na onoj zubarskoj stolici - (a i jedna moja kolegica mi je to isto nedavno potvrdila)....jednom se desilo da nisam imala u KM-ovima da platim i platila sam u Eurima (i dobro se sjećam da sam 'malo pretplatila', ali haj kontam imam još za popraviti zuba pa će mi slj. put, a to je bilo možda za par dana, manje naplatiti, a on se slj. put pravi blesav...)....da barem dobro izgleda pa hajde...uvijek sam se čudila pojedinim frajerima koje znam, a koji izgledaju ne prosječno, nego loše, odakle im takav gard/stav/samopouzdanje - u najmanju ruku kao da izgledaju kao Brad Pit, a ono... :skoljka:
triple mama

#1417 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by triple mama »

Nisrin wrote:
triple mama wrote:

Hahah sto??? bila sam jucer i danas, bas je divan, doduse zna mi muza i svekra, svekrvu, a i fino izgledam :D
Dobro mi je ocistio kamenac, ocistio karijes, ali me toliko glOva boli i nateceno mi je oko, od sinusa pretpostavljam da ludim od mucnine----inace imam problema sa migrenama, pls help? :(
Da me boli zub ili slicno uzela bih dexomen...ovako caffetine pijem, ali ne djeluju...
ma katastrofa.....u početku je bio recimo suzdržan, ali zadnjih par puta sam mislila da će me zaskočiti na onoj zubarskoj stolici - (a i jedna moja kolegica mi je to isto nedavno potvrdila)....jednom se desilo da nisam imala u KM-ovima da platim i platila sam u Eurima (i dobro se sjećam da sam 'malo pretplatila', ali haj kontam imam još za popraviti zuba pa će mi slj. put, a to je bilo možda za par dana, manje naplatiti, a on se slj. put pravi blesav...)....da barem dobro izgleda pa hajde...uvijek sam se čudila pojedinim frajerima koje znam, a koji izgledaju ne prosječno, nego loše, odakle im takav gard/stav/samopouzdanje - u najmanju ruku kao da izgledaju kao Brad Pit, a ono... :skoljka:
karanana

#1418 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by karanana »

hot mama, ha?
relativno84

#1419 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by relativno84 »

triple mama wrote: ma katastrofa.....u početku je bio recimo suzdržan, ali zadnjih par puta sam mislila da će me zaskočiti na onoj zubarskoj stolici - (a i jedna moja kolegica mi je to isto nedavno potvrdila)....jednom se desilo da nisam imala u KM-ovima da platim i platila sam u Eurima (i dobro se sjećam da sam 'malo pretplatila', ali haj kontam imam još za popraviti zuba pa će mi slj. put, a to je bilo možda za par dana, manje naplatiti, a on se slj. put pravi blesav...)....da barem dobro izgleda pa hajde...uvijek sam se čudila pojedinim frajerima koje znam, a koji izgledaju ne prosječno, nego loše, odakle im takav gard/stav/samopouzdanje - u najmanju ruku kao da izgledaju kao Brad Pit, a ono... :skoljka:
Zasto ides na mjesto gdje se osjecas neugodno :? Ili ti ipak prija ta paznja samo si malo ljuta zbog nekoliko eura vise koje si platila :D
triple mama

#1420 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by triple mama »

relativno84 wrote:
triple mama wrote: ma katastrofa.....u početku je bio recimo suzdržan, ali zadnjih par puta sam mislila da će me zaskočiti na onoj zubarskoj stolici - (a i jedna moja kolegica mi je to isto nedavno potvrdila)....jednom se desilo da nisam imala u KM-ovima da platim i platila sam u Eurima (i dobro se sjećam da sam 'malo pretplatila', ali haj kontam imam još za popraviti zuba pa će mi slj. put, a to je bilo možda za par dana, manje naplatiti, a on se slj. put pravi blesav...)....da barem dobro izgleda pa hajde...uvijek sam se čudila pojedinim frajerima koje znam, a koji izgledaju ne prosječno, nego loše, odakle im takav gard/stav/samopouzdanje - u najmanju ruku kao da izgledaju kao Brad Pit, a ono... :skoljka:
Zasto ides na mjesto gdje se osjecas neugodno :? Ili ti ipak prija ta paznja samo si malo ljuta zbog nekoliko eura vise koje si platila :D
Naravno da sam promijenila zubara...i zbog njegovog neprofesionalnog ponasanja, a naravno i zbog iznenadne dementnosti
Mentha_Piperita

#1421 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Ima li neko preporuku za dobrog i stručnog dječijeg stomatologa u Sarajevu, dječaku je 7 godina? Hvala unaprijed.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1422 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Truba »

bas su postali bezobrazni
ne znam zasto cijene skacu
zar ta tehnologija ne pojeftinjuje
onda...prebukirani kao da si kod drzavnog na cekanju
onda izmisljaju toplu vodu i petljaju lijece sto treba i ne treba
ma odron
cini mi se da je prije 15 god sve bilo jednostavnije
odes i popravis cijene ok
Nisrin

#1423 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Nisrin »

triple mama wrote:
Teske optuzbe, bas mi je zao sto si imala losa iskustva, prema meni je bio skroooz OK, opet kazem- poznaje muza...meni je fino uradio jedan zub, jer nije bila dobro posravljena plomba i bio je neispunjen prostor izmedju...ocistio kamenac i sve dobro pregledao i nema nista vise za popravke, znaci nije mi uzeo vise love mAKAR i zdravo popravljao...inace, sa skoro 30 god imam samo 2 plombe :D
Jeste sekundu skuplji, ali to mi nije problem ako znam da ce kvalitetno uraditi!

Sad sto kazes da te htio zaskociti? da to nije samo tvoj subjektivni osjecaj? :D
acer5101

#1424 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by acer5101 »

Ja sam jednom -dvaa puta bio kod njega, al me nije pokusao zaskociti ;). Skontao valjda da bih ja njega natakario :D

Salu na stranu, kao zubar nije čemu!
Last edited by acer5101 on 20/11/2015 12:13, edited 1 time in total.
Maharadza

#1425 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Maharadza »

Gdje mogu jeftino očistiti tvrde naslage? I da li se to naplaćuje po zubu ili kako?
Post Reply