Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
bambina78

#1401 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bambina78 »

Allen Carr plus odluka da se zeli prestati pusiti - WIN :mrgreen:
duminjo

#1402 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by duminjo »

winnie wrote:
Lucazode wrote:
duminjo wrote:10 god aktivnog pusenja, sto puta pokusavao i nikako da prestanem. evo sad citam temu i pusim. imam jos 2 u kutiji, odoh pristavit kafu, zdimit ove dvije uz kafu (za rastanak) i pokusat opet prestat. prvi pokusaj ce bit danas uz kafu sa djevojkom. ona isto pusi ali njoj kutija bude po 5 dana. 100 puta smo razgovarali da prestanemo, ona moze lahko, problem je u meni. ako ja prestanem i ona ce sigurno, tako da mi je to jos jedan motiv vise.

Ma ništa od toga. Baci i te dvije odma, samo odlažeš i to malo volje što imaš.

Pravi test je kad nervi prorade :-x
bravo! ovako sam i ja, ostale tri-cetri u kutiji i kontam taman da ovo ispusim i prestajem... i onda sam samo zguzvao sve i bacio u kantu :D
samo ostro i bez kompromisa!
koliko puta su meni nervi proradili pa zguzvam i bacim haman po cijelu kutiju u smece pa isti dan kupov'o novu :lol:
ja sam njih popusio jutros, fata me sad nervoza..i ev odoh ubrzo na kafu...vdjecemo ovo par dana kako cu izdurat i ocul :run:
Lucazode

#1403 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Lucazode »

Zdimićeš ti nju na kafi,
fiks kec 1.05 :lol:
winnie

#1404 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by winnie »

nemoj u inat ovakvima :D
Partizzanka

#1405 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Partizzanka »

@yahel
nisam ja nikada ni bila pusac, nego sam imala jednog pusaca - koji je zahvaljujuci ovoj temi postao nepusac - ovdje sam dobila savjet za knjigu

a ovo za poklon nisam mislila sad da nagradjujem nesto taj nepusacki staz nego ide i rodjendan pa eto :)
duminjo

#1406 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by duminjo »

Lucazode wrote:Zdimićeš ti nju na kafi,
:sad:
izdro na kafi...sve proslo, krenuo kuci...svratio na trafiku uzeo i popusio JEDNU :x :x :x
quasar

#1407 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

duminjo wrote:
Lucazode wrote:Zdimićeš ti nju na kafi,
:sad:
izdro na kafi...sve proslo, krenuo kuci...svratio na trafiku uzeo i popusio JEDNU :x :x :x
Nadam se da si izvukao neku pouku.
bambina78

#1408 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bambina78 »

Imajmo uvijek na umu:

Ne postoji jedna cigara!

Postoji samo pocetak beskonacnog lanca cigara.
glade

#1409 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by glade »

mentol bobe, zvake (pogotovo zvake), sjemenke, puno vode i lagano... meni je pomoglo... nisam zapalio ima 3 mjeseca
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#1410 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

@Partizzanka
Ma joj i ja sam tako 6 mjeseci pa onda opet poceo :D
A kupi taman nesto za rodjendan kao nagradu, sigurno ce puno znaciti tom bivsem pusacu... da ga uvijek posjeti kako je fino biti nepusac :D

Anyway.... proslo je 8 dana bez duhana ( fino se rimuje ) :D ali danas sam jedva odolio... pukla me nekava luda, kupio cigare... otvorio kutiju i stavim cigaru u usta... i tako kontam "Da li da zapalim ili ne" .... ali.... onda skontam da sam tako bar jedno 30 puta unistio sav svoj trud.... i opet se propusio,jer svi znamo ono "Nema samo jedne cigare" ...
I tako...naredna 2 sata cigare je bila u ustima a ja gledao film :mrgreen: pa me nekako prosla ta kriza :-D Uvjeren sam da se necu ponovo propusiti nakon sto sam ovo pregurao....

@duminjo
Nista strasno :-D probaj opet da prestanes, samo ovaj put kada budes imao zelju da zaplis, sjeti se kako si se danas osjecao kada si zapalio....
Vjerovtno kao i svi mi ostali... kao idioti :-D inace nebi pisali ovdje :D
Lucazode

#1411 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Lucazode »

Da se učlanim u klub, jutros sam zbakrio jednu uz kafu...
Jebi ga :)

Ovo se polako pretvara u ispovijesti :lol:
quasar

#1412 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

A jbg. sta da vam kazem.
Iz mog ugla vi ste pickice... sorry.
a znam da je tesko, ali jel to razlog da ne izdrzite?
anestezija123

#1413 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by anestezija123 »

Nisam jos posustala, samo da se prijavim... :D Ne znam koji je dan, ne brojim, ali ima jedno desetak. Pozdrav i sretno svima!
winnie

#1414 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by winnie »

quasar wrote:A jbg. sta da vam kazem.
:thumbup: :D
semso_bonaparte

#1415 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by semso_bonaparte »

quasar wrote:A jbg. sta da vam kazem.
Djelomicno tacno, ma nisu oni jos cvrsto odlucili da fakat hoce da bace cigare. Kada se se fakat skontaju da bace cigare nece ni zapaliti a pi... su zato jer ne smiju da malo ozbiljnije rade na donosenju te odluke.
antropolog

#1416 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by antropolog »

ja od danas prestajem pušit, nisam snažno odlucio samo cu pokusat pa dokle stignem :D
I am Happy

#1417 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Proslo 10 dana :) Nema krize sve super :lol:
Razmisljam pozitivno, usteda 25km
quasar

#1418 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Chantix ( vareniklin, Champix) - lijek za odvikavanje od pušenja

Proizvodi: Pfizer

Upozorenje od strane FDA: Tokom uzimanja ovog lijeka može doći do ozbiljnih neuroloških i psihijatrijskih problema.
Nuspojave:
uznemirenost
depresija
pogoršanje psihičkog stanja
samoubojstvo
uračunljiv

#1419 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by uračunljiv »

Nakon deset godina pušačkog staža, odlučio sam prestati pušiti. Da bi se lakše otarasio cigareta, prestao sam piti i kafu jer sam se plašio da će užitak ispijanja toga napitka biti manjkav bez duhana. Eto, već 20 dana normalno funkcioniram bez toga. Nisam ni ja vjerovao da će mi sada tako smetati smrad cigareta, pogotovo kad se navečer vratim iz grada. Zar je moguće da sam tako nekada smrdio kao što sada osjetim smrad koji me tjera da držim distancu kada pričam sa pušačima.
semso_bonaparte

#1420 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by semso_bonaparte »

uračunljiv wrote:Nakon deset godina pušačkog staža, odlučio sam prestati pušiti. Da bi se lakše otarasio cigareta, prestao sam piti i kafu jer sam se plašio da će užitak ispijanja toga napitka biti manjkav bez duhana. Eto, već 20 dana normalno funkcioniram bez toga. Nisam ni ja vjerovao da će mi sada tako smetati smrad cigareta, pogotovo kad se navečer vratim iz grada. Zar je moguće da sam tako nekada smrdio kao što sada osjetim smrad koji me tjera da držim distancu kada pričam sa pušačima.
Za koji mjesec ce ti smetati kada neko na ulici pusi a ti ides iza njega :D .
I ja bi da se ovim putem izvinem svim kojima sam govorio da pretjeruju kada su govorili koliko smrdi.
Vise mi smrdi sada nego kada nisam pusio, prije 20ak godina.
I am Happy

#1421 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

uračunljiv wrote:Nakon deset godina pušačkog staža, odlučio sam prestati pušiti. Da bi se lakše otarasio cigareta, prestao sam piti i kafu jer sam se plašio da će užitak ispijanja toga napitka biti manjkav bez duhana. Eto, već 20 dana normalno funkcioniram bez toga. Nisam ni ja vjerovao da će mi sada tako smetati smrad cigareta, pogotovo kad se navečer vratim iz grada. Zar je moguće da sam tako nekada smrdio kao što sada osjetim smrad koji me tjera da držim distancu kada pričam sa pušačima.
Isti smo, samo si ti 2 dana ispred mene :D
Nisam ni ja vjerovao puno toga... a posebno ono sto ljudi pricaju da su sanjali da puse. Kad' ono....jutros u 6h se probodim sav isprepadan...
San je djelovao tako stvarno... fakat prava nocna moram, trebalo mi je 10. minuta da dodjem sebi i skontam da je sve ok... HVALA BOGU pa je to samo bila nocna mora
quasar

#1422 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Nocas sam kupio kutiju drine i ispusio je jednu na drugu kalemeci, a bio sam opet u nekakvom ratu, i malo je zesce bilo...
naravno sve samo u snu. I dok sam palio jednu na drugu, svijest me pitala otkud sad to opet, a cak mi i ne prija, kasljem...

A ima vec 40 mjeseci da sam zadnju zapalio, ali bas zadnju... i nikad vise, nikad...

A da smrdi, smrdi, jakna mi je bila na vjesalici u jednom stanu gdje je dvoje pusilo. Sjedilo se par sati, ja sam jaknu morao oprati, jer nisam mogao durati vise....
bambina78

#1423 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bambina78 »

Cinjenica:

Nepusaci se nicega ne odricu, pusaci su ti koji se odricu mnogih stvari, para, zdravlja, slobode...

:mrgreen:
mumy

#1424 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by mumy »

winnie wrote:
Lucazode wrote:
duminjo wrote:10 god aktivnog pusenja, sto puta pokusavao i nikako da prestanem. evo sad citam temu i pusim. imam jos 2 u kutiji, odoh pristavit kafu, zdimit ove dvije uz kafu (za rastanak) i pokusat opet prestat. prvi pokusaj ce bit danas uz kafu sa djevojkom. ona isto pusi ali njoj kutija bude po 5 dana. 100 puta smo razgovarali da prestanemo, ona moze lahko, problem je u meni. ako ja prestanem i ona ce sigurno, tako da mi je to jos jedan motiv vise.

Ma ništa od toga. Baci i te dvije odma, samo odlažeš i to malo volje što imaš.

Pravi test je kad nervi prorade :-x
bravo! ovako sam i ja, ostale tri-cetri u kutiji i kontam taman da ovo ispusim i prestajem... i onda sam samo zguzvao sve i bacio u kantu :D
samo ostro i bez kompromisa!
ma to on da se ne baci,jazuk :D
Magicna

#1425 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Magicna »

bambina78 wrote:Cinjenica:

Nepusaci se nicega ne odricu, pusaci su ti koji se odricu mnogih stvari, para, zdravlja, slobode...

:mrgreen:

:thumbup: Upravo tako! Nije lako nama pusacima! :roll:
Post Reply