NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
rIder

#1401 Re: NBA na OBN-u

Post by rIder »

savrseni krug wrote:ja bih samo htio da pitam ove sto im je james kao nesto los
vidjeste li ono zakucavanje preko KG
haaaa????
lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllebron :-D http://www.youtube.com/watch?v=GsljONjFsF0

Inteligencija, pregled igre, kada ga zatvore ne forsira, razigrava, 12 asistencija... ne do bog da ima bolji šut :D za 10-15 godina pojaviće se igrači za koje će se pričati kako najviše podsjećaju na Jamesa :D :D
zoka213

#1402 Re: NBA na OBN-u

Post by zoka213 »

Evo sada sam slušao izjavu Riversa trenera Bostona na NBAtv i čovjek kaže pored igre Jamesa koja je nešto lošija nego inače, čovjek nas je uništio. Trinaest asistencija je imao, još smo na njemu napravili petnaest prekršaja, uzalud nam je to bilo. Čovjek se smije i kaže to je neki drugi nivo igre, probaćemo opet pa što bude.
Neelix

#1403 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

uhljug_s_koseva wrote:Upravo tako,James ima dobre fizicke predispozicije ali nikad nece bit tip igraca Jordan i sl;evo pogledaj samo u ovoj seriji,sut ga ne ide nikako,ali ga on fosira i zajebe i sebe i ostale.Wade je glavni :) samo mu je Miami treunutno malo u kurcu.

a to wade dobar suter? :lol: pa on je i gori od lebrona, 25% za tricu u karijeri :D
sesalmir

#1404 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

Nevjerovatno je sta boston sebi dozvoljava, mislim da ce tesko moci osvojiti tiulu ako se nesta hitno ne promjeni u njihovoj igri. Kad se samo sjetim kako je san antonio lagano pobjedjivao protiv cavsa, ovo jednostavno ne lici na ekipu koja ce osvojiti titulu. Naravno ovo je sada dosta drugaciji cleveland sa 3 nova igraca u petorci ali ipak boston me poprilicno razocarao. Mislim da je nevjerovatno da allen koji je uvjek u karijeri bio takozvani ''go to guy'' i koji je realno igrac koji svakome moze zabiti 20-30 komada, dobija toliko malo lopti u napadu. Znam da on sada predstavlja 3. opciju u ekipi, ali ipak mislim da ga bas zbog toga treba vise forsirati, jer je ipak odbrana clevelanda vise fokusirana na cuvanje garnetta i pierca, tako da allen prakticno ima situacije 1 na 1 protiv igraca koji su realno uzasni odbrambeni igraci kao wally i gibson.
Sve u svemu ova serija dosta podsjeca na proslogodisnje finale istoka, kada su pistonsi poveli 2-0 potom 4 pobjede cavsa od kojih je posebno impresivna bila 5 utakmica u detroitu kada je lebron prosto eksplodirao sto bi se vrlo lako moglo desiti i sada u bostonu, iako bi ja volio gledati finale istoka detroit-boston i duel rasheeda i garnetta sto iscekujem jos prakticno od pocetka sezone, jer je poznato da sheed pruza najbolje partije protiv najjacih protivnika, pa je tako u sezoni imao strasne utakmice i protiv duncana, dirka, amarea i bas me interesuje kako bi to sada izgledalo u tako vaznim utakmicama protiv garnetta, jer je po meni sheed mozda i ponajbolji PF, iako to statistike ni na koji nacin ne pokazuju upravo iz razloga sto se ne forsira protiv slabijih protivnika kada prepusta da billups, rip i prince sami savladaju protivnika, ali nesto sada bas i nisam siguran da cu gledati ovaj duel.
btw. veceras u 1 na obn detroit-orlando 5. tekma
zoka213

#1405 Re: NBA na OBN-u

Post by zoka213 »

Slažem se da James konačno mora eksplodirati a tada će Bostonu kasno biti za vađenje.
uhljug_s_koseva

#1406 Re: NBA na OBN-u

Post by uhljug_s_koseva »

Neelix wrote: a to wade dobar suter? :lol: pa on je i gori od lebrona, 25% za tricu u karijeri :D
Istina je da Wade nikad nije bio dobar suter za trice i to su mu uvijek zamjerali.Ali za razliku od LBJ on rijetko forsira sut kad ga ne ide.Takodjer,postoji razlika izmedju tricasa i dobrog sutera,ako pogledas Wade-ov FG% karijere,vidjeces da je bolji od npr. LBJ i Bryanta.A opet,znao je pogadjat trice kad je bilo najpotrebnije,npr. u playoff-u kad su osvojili prsten 3P% mu je 37%.Ma ko god je gledao finale sa Dallasom,zna o kakvom je igracu rijec :) .
savrseni krug

#1407 Re: NBA na OBN-u

Post by savrseni krug »

Neelix wrote:ok, james dobro zakucava, slazemo se svi sa tim :-)

vidjel ti kad one sto na poluvremenu zakucavaju a da naprave trostruki salto....kakvi li su tek oni igraci :lol:
da samo sto ti s poluvremena ne kucaju preko najboljeg igraca lige u odbrani :wink: :wink:
i ti ne ubace 21 poen onda kad protivnik kompletan ubaci 77,i ne podjeli uz to 13 asistencija i jos 7 skokova :wink: :wink:
Layne

#1408 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

haaaa????
Vidjesmo, vidjesmo i inače je to kako igrač zakucava mjerilo je li dobar ili nije :D :lol:
Risto Kuglarić

#1409 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

uhljug_s_koseva wrote:Upravo tako,James ima dobre fizicke predispozicije ali nikad nece bit tip igraca Jordan i sl;
možda ima neke veze s tim što ne igra istu poziciju kao jordan i sl?
shadow

#1410 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

zoka213 wrote:Evo sada sam slušao izjavu Riversa trenera Bostona na NBAtv i čovjek kaže pored igre Jamesa koja je nešto lošija nego inače, čovjek nas je uništio. Trinaest asistencija je imao, još smo na njemu napravili petnaest prekršaja, uzalud nam je to bilo. Čovjek se smije i kaže to je neki drugi nivo igre, probaćemo opet pa što bude.
Ma smije se on jebem mu sve nesposobno. Nije James pobjedio ni ovu tekmu, uzeli su je ostali jazavci. Njemu je glavni suter Rondo :? , covjek je imao vise suteva nego Pierce i Allen zajedno. Ne moze on pobjediti ovakve tekme. Ulazi se u zadnju cetvrtinu sa 3 razlike za Cleveland i onda ovi jazavci forsiraju sut i fulaju slijedecih 7 ili 8 pokusaja. Pa kaznila bi ih Bosna Asa jebo te. Daj loptu njima trojici nek pucaju, ulaze u reket, bice faulirani, nek pucaju slobodna. Ray i KG imaju fantastican procenat sa linije slobodnih, ni Pierce ne zaostaje previse. Ubili bi ih tako ali kako majmunu dokazati.Tony Allen opet nije igrao, Szczerbiak je opet utrpao solidno.
Navijam za njih ali mi je fakat postalo tesko gledati ih, pate se oni a patim se i ja s njima. Da ne znaju/mogu bolje pa hajde, ali... :x
LSD

#1411 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Jel se ove nastavlja dodatno analiziranje LeBronovih vrlina i mana :mrgreen: :mrgreen:
Iskreno,ne volim vala ni ja nešto pretjereno LBJ ,ali covjek sam na svojim ledjima tegli ovu ekipu Cavsa (ok,možda malo pretjerujem..tu su West,Wally,Ilgauskas,Gibson ali to su mahom "vodonoše" i epizodisti)...pa i prošle godine su Cavsi izbacili u finalu istoka favorizovani Detroit...sad su se ispucali protiv Bostona,uzeli dvije za redom i to bilo to...sad nastupa Boston :mrgreen: ...živi bili pa vidjeli...malo mi je žao Orlanda,mislio sam da mogu napraviti neko iznenadjenje,ali ipak su prezeleni za Detroita (mada su svaku tijesno izgubili).
uhljug_s_koseva

#1412 Re: NBA na OBN-u

Post by uhljug_s_koseva »

Risto Kuglarić wrote:
uhljug_s_koseva wrote:Upravo tako,James ima dobre fizicke predispozicije ali nikad nece bit tip igraca Jordan i sl;
:roll: Govorim o kvaliteti igraca,a ne o poziciji koju igra,isto tako sam ga mogao uporediti sa Magicom,Birdom,Jabbarom ili Chamberlainom.Uglavnom,govorim o klasi igraca.
Risto Kuglarić

#1413 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

uhljug_s_koseva wrote:
Risto Kuglarić wrote:
:roll: Govorim o kvaliteti igraca,a ne o poziciji koju igra,isto tako sam ga mogao uporediti sa Magicom,Birdom,Jabbarom ili Chamberlainom.Uglavnom,govorim o klasi igraca.
aha... pa dobro, to da. Ali spominješ šut, pa reko...
savrseni krug

#1414 Re: NBA na OBN-u

Post by savrseni krug »

Layne wrote:
haaaa????
Vidjesmo, vidjesmo i inače je to kako igrač zakucava mjerilo je li dobar ili nije :D :lol:
a sta je ooo strucnjace mjerilo :-)
b@tto

#1415 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

haaaa????
vidje li ti procenat šuta u prve dvije teme jamesa,19 %.

inače je u pitanju igrač koji je skoro pa ko jordan,po mom mišljenju
b@tto

#1416 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

Neelix wrote:
uhljug_s_koseva wrote:Upravo tako,James ima dobre fizicke predispozicije ali nikad nece bit tip igraca Jordan i sl;evo pogledaj samo u ovoj seriji,sut ga ne ide nikako,ali ga on fosira i zajebe i sebe i ostale.Wade je glavni :) samo mu je Miami treunutno malo u kurcu.

a to wade dobar suter? :lol: pa on je i gori od lebrona, 25% za tricu u karijeri :D
i uopće ne šuta trojke,james barem pokušava,wade skoro da i ne.
b@tto

#1417 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

sesalmir wrote:Nevjerovatno je sta boston sebi dozvoljava, mislim da ce tesko moci osvojiti tiulu ako se nesta hitno ne promjeni u njihovoj igri. Kad se samo sjetim kako je san antonio lagano pobjedjivao protiv cavsa, ovo jednostavno ne lici na ekipu koja ce osvojiti titulu. Naravno ovo je sada dosta drugaciji cleveland sa 3 nova igraca u petorci ali ipak boston me poprilicno razocarao. Mislim da je nevjerovatno da allen koji je uvjek u karijeri bio takozvani ''go to guy'' i koji je realno igrac koji svakome moze zabiti 20-30 komada, dobija toliko malo lopti u napadu. Znam da on sada predstavlja 3. opciju u ekipi, ali ipak mislim da ga bas zbog toga treba vise forsirati, jer je ipak odbrana clevelanda vise fokusirana na cuvanje garnetta i pierca, tako da allen prakticno ima situacije 1 na 1 protiv igraca koji su realno uzasni odbrambeni igraci kao wally i gibson.
Sve u svemu ova serija dosta podsjeca na proslogodisnje finale istoka, kada su pistonsi poveli 2-0 potom 4 pobjede cavsa od kojih je posebno impresivna bila 5 utakmica u detroitu kada je lebron prosto eksplodirao sto bi se vrlo lako moglo desiti i sada u bostonu, iako bi ja volio gledati finale istoka detroit-boston i duel rasheeda i garnetta sto iscekujem jos prakticno od pocetka sezone, jer je poznato da sheed pruza najbolje partije protiv najjacih protivnika, pa je tako u sezoni imao strasne utakmice i protiv duncana, dirka, amarea i bas me interesuje kako bi to sada izgledalo u tako vaznim utakmicama protiv garnetta, jer je po meni sheed mozda i ponajbolji PF, iako to statistike ni na koji nacin ne pokazuju upravo iz razloga sto se ne forsira protiv slabijih protivnika kada prepusta da billups, rip i prince sami savladaju protivnika, ali nesto sada bas i nisam siguran da cu gledati ovaj duel.
btw. veceras u 1 na obn detroit-orlando 5. tekma
ajde ,slažem se da ne forsira,ali bi za titulu ponajboljeg PF morao imati barem 3-4 skoka više u prosjeku,a ne oko 7 u karijeri za,čini mi se 34 minute
b@tto

#1418 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

uhljug_s_koseva wrote:
Neelix wrote: a to wade dobar suter? :lol: pa on je i gori od lebrona, 25% za tricu u karijeri :D
Istina je da Wade nikad nije bio dobar suter za trice i to su mu uvijek zamjerali.Ali za razliku od LBJ on rijetko forsira sut kad ga ne ide.Takodjer,postoji razlika izmedju tricasa i dobrog sutera,ako pogledas Wade-ov FG% karijere,vidjeces da je bolji od npr. LBJ i Bryanta.A opet,znao je pogadjat trice kad je bilo najpotrebnije,npr. u playoff-u kad su osvojili prsten 3P% mu je 37%.Ma ko god je gledao finale sa Dallasom,zna o kakvom je igracu rijec :) .
bolji mu je FG upravo zato što ne šutira sa 7-8 metara,nego većinom ulazi pod koš,logično da ima bolji procenat šuta
b@tto

#1419 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

savrseni krug wrote:
Layne wrote:
haaaa????
a sta je ooo strucnjace mjerilo :-)
je li ti stvarno hoćeš reći da način kako neko zakucava njega opisuje kao igrača
glog

#1420 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

Evo konacno je krenulo Lebrona, presao je magicnu granicu preciznosti od 30% - snajperski precizno sa 1 metra... Izuzev 13 cigli koje je zafrljacio prema kosu i nekoliko izgubljenih lopti, igrao je prilicno dobro :) i postigao je ono o cemu pricam - doveo je svoj tim do pobjede (usprkos bezuspjesnim pokusajima da nabije statistiku). Ono sto je njemu trebalo je da u proslih par sezona ima trenera koji zna pucati samare - pa da vidis gdje bi mu kraj bio.

Da je Michael Jordan u 4 play off utakmice fulio 60 suteva i izgubio 23 lopte , na pocetku pete bi izvrsio harakiri na centru igralista...
glog

#1421 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

Bez obzira na relativno mali broj skokova Rasheed Wallace je jedan od najboljih PF kojeg sam ja gledao (odmah iza Dankana, Malonea, Garneta, Barklija i Son Kempa). Da je malo umjereniji u ponasanju na terenu i da na pocetku karijere nije bio toliko prgav i dobijao tehnicke, ko zna gdje bi mu bio kraj !
savrseni krug

#1422 Re: NBA na OBN-u

Post by savrseni krug »

b@tto wrote:
haaaa????
vidje li ti procenat šuta u prve dvije teme jamesa,19 %.

inače je u pitanju igrač koji je skoro pa ko jordan,po mom mišljenju
pa jel znas sta znaci biti skoro ko jordan???
ima i ona daska okur procenat suta 60 posto ,i jel on sad to bolji ???
bolan sinoc su ga tukli,vukli,bacali po publici
i opet je bio prvi ime utakmice
piskerernest

#1423 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

glog wrote:Bez obzira na relativno mali broj skokova Rasheed Wallace je jedan od najboljih PF kojeg sam ja gledao (odmah iza Dankana, Malonea, Garneta, Barklija i Son Kempa). Da je malo umjereniji u ponasanju na terenu i da na pocetku karijere nije bio toliko prgav i dobijao tehnicke, ko zna gdje bi mu bio kraj !
bolji od novickog,teško,gotovo nemoguće
zoka213

#1424 Re: NBA na OBN-u

Post by zoka213 »

Možda mu je otegotna okolnost da je u malom gradu i klubu. Kada dođe dan i pređe u jabuku ili kaliforniju tek tada ovi što ga ne vole progledaće.
glog

#1425 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

Nije Novicki power forward - on je klasicni forward koji je izdjikljao.
Post Reply