Mako da te nadopunim, "Tri stvari se ne mogu sakriti, ljubav, kasalj i siromastvo"Aleluja wrote:Ljubav i kašalj ne mogu se sakriti!
Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- Damir0406
#1401 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
- hieveryone
#1402 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Teoretski ljubav lepo zvuči, malčice je drukčije u praksi."
- vesela_sveska
#1403 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nisam zaboravila šta si mi uradio. Vratit ću ti kad ti to zaboraviš...
Ako ne ide po planu - ide po sudbini...
Ako ne ide po planu - ide po sudbini...
- potočanka
#1404 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
znam da je to varka, ali život mi je priredio tolike trenutke surove stvarnosti, da mi prija da malo sanjam.....
- frameni
#1405 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
masmavi wrote:
"Opet sam sam. Mozda je i najbolje tako, ne ocekujes pomoc i ne bojis se izdaje. Sam, ucinit cu sve sto mogu, ne uzdajuci se u podrsku koje nema. Moje je onda sve sto postignem, i zlo i dobro".
- Aleluja
#1406 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I smijeh i suze su odgovori na frustraciju i iscrpljenost. Ja više volim smijeh, jer nakon toga ima manje za čišćenje. 
- frameni
#1407 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kada viđamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu deo našeg života, onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma kako treba da prožive sopstveni život.
- vesela_sveska
#1408 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Teško je kada te neko poseban počne ignorisati, ali je još teže kada se moraš pretvarati da ti ustvari nije ni stalo...
- vesela_sveska
#1409 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ako ti je stalo premalo, izgubit ćeš je. Ako ti je stalo previše, bit ćeš povrijeđen...
- Revolucionar ★
#1410 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Pametni ljudi ubiru profit a cijela klima je otišla u pizdu materinu. Previše nas je na sceni. Ja sam inteligentan, a ne pametan. Pametni rade za opću guzicu, a inteligentni samo za svoju."
Branimir Štulić
Branimir Štulić
- nevidljiva_
- Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........
#1411 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Ti znaš da ja baš i nisam neki sanjar. Samo sam s tobom sanjala, samo sam tebe sanjala, samo tebe ljubila... Otišao si ranjen od rane za koju si mislio da sam ti ja zadala, a nisam, ranjena sam bila ja. Tvoja je rana davno zacijelila, moja za tobom neće nikad. Ili možda ipak hoće ako me prestaneš pohoditi u ovim nesmislenim izletima izvan stvarnog, realnog, mogućeg.''
Nura Bazdulj Hubijar- "Zvona su jos zvonila''
Nura Bazdulj Hubijar- "Zvona su jos zvonila''
- pirgica
#1412 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ne mogu ja, dobri čovječe, ozdraviti, jer ja i nisam bolestan, nego sam ovakav, a od sebe se ne može ozdraviti."
- potočanka
#1413 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
vesela_sveska wrote:Teško je kada te neko poseban počne ignorisati, ali je još teže kada se moraš pretvarati da ti ustvari nije ni stalo...
- hieveryone
#1414 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Oni koji uče, a ne primjenjuju svoju nauku, slični su seljaku koji ore, a ne sije."
- hieveryone
#1415 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Čeznem da sjedim mirno pored tebe;
ali se ne usuđujem; jer bi mi inače
srce iskočilo na usta.
Zato brbljam i ćaskam olako,
i zatrpavam svoje srce riječima.
Grubo uzimam svoj bol, strahujući
da bi ti to mogla učiniti."
"Nikada ne kažeš riječ koju bi trebalo.
Da te ne bih ocjenio, izmičeš mi na hiljadu strana.
Da te ne bih pomiješao s mnogima, stojiš odvojeno."
"I žedne zmije koje ja ukrotih,
pred tobom biti će ponizne."
ali se ne usuđujem; jer bi mi inače
srce iskočilo na usta.
Zato brbljam i ćaskam olako,
i zatrpavam svoje srce riječima.
Grubo uzimam svoj bol, strahujući
da bi ti to mogla učiniti."
"Nikada ne kažeš riječ koju bi trebalo.
Da te ne bih ocjenio, izmičeš mi na hiljadu strana.
Da te ne bih pomiješao s mnogima, stojiš odvojeno."
"I žedne zmije koje ja ukrotih,
pred tobom biti će ponizne."
- potočanka
#1416 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
potrebno mi je, s vremena na vrijeme, da vjerujem kako nekog volim i ljubim, u jutrima ovim, punim strave a pustim...
- vesela_sveska
#1417 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nekada ono jednostavno ''Nedostaješ mi,'' mijenja mnogo stvari...
Moj najveći problem je što ne znam biti dugo ljuta na druge. Uvijek im oprostim, pa i onda kada to ne zaslužuju...
Moj najveći problem je što ne znam biti dugo ljuta na druge. Uvijek im oprostim, pa i onda kada to ne zaslužuju...
-
Astrix
#1418 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Najtužnija stvar koju mogu zamisliti je navika na luksuz.
- Charlie Chaplin -
- Charlie Chaplin -
- frameni
#1419 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Svako jutro kada otvorim oči kažem: nijedan događaj nema moć da me usreći ili unesreći danas. Ja biram. Juče je prošlo, sutra još nije stiglo. Imam samo današnji dan i iskoristiću ga!
- Hrkljush
#1420 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
masmavi wrote:"Šta poslije ljubavi ostane?
Telefonski broj u memoriji telefona, koji s vremenom izblijedi, sve dok ga jednog dana ne osjetim potrebu pobrisati... Lozinke od raznih računa kao kombinacija mog i njenog datuma rođenja. Ostanu i neke pjesme koje me sjete na nju, i neka mala praznina u srcu kad negdje u pozadini zasvira neka balada. Ostaju i neke ulice kojima smo skupa prolazili, koje još uvijek u svojim zavučenim kamenjarima skrivaju njene mirise. Ostane i njen miris u nosu, i danas toliko intenzivan da ga tražim u svakoj ženi koja pored mene prođe s njenim parfemom; osjetim ga na kilometre… I neke stare poruke u inboxu mail-a, koje mi je žao pobrisati jer su svjedoci jedne velike ljubavi...
' Pa zar sve ljubavi na vrijeme prekinute, nisu velike? ', rekao bi Đole…
Ostaje i pokoji pogled slučajnog prolaznika koji više ne vidi tvoju ruku u mojoj ruci; ostaju njegove raširene zjenice shvativši da su među mojim prstima sada neki drugi prsti. I naše ceste kojima smo se vraćali poslije ljubavi, naše plaže na kojima smo dijelili poljupce. Tvoja četkica za zube u mom stanu... Ostanu i tvoji prijatelji, koje sam u vrijeme dok sam bio s tobom nazivao našim prijateljima, a danas, kad od mene okrenu glavu na ulici, shvatam da su bili samo tvoji, da se prijatelji ne dijele. I tvoja sestra koja mi i danas čestita rođendan. Ostaje i lančić bez privjeska, jer sam tada rekao da mrzim pločice, srca i ostale gluposti koje vise po lančićima. Da sam ih volio , danas bi ostao i privjesak…
Ostane u ustima okus gorak k'o pelin. Spoznaja da više nisi i nikad nećeš biti tu. Jedno više iskustvo i jedno poveće razočarenje. Ne ostaje baš mnogo, zar ne?"
- vesela_sveska
#1421 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
masmavi wrote:"Čekajuci princa žena obično promaši i konja,zagleda se u magarca, a završi sa žabom koja nikad ne postane nešto drugo.Ali zato ukoliko čeka saputnika bez predrasuda i otvorenog srca,celi život joj je uzbudljivo putovanje."
"Šta poslije ljubavi ostane?
Telefonski broj u memoriji telefona, koji s vremenom izblijedi, sve dok ga jednog dana ne osjetim potrebu pobrisati... Lozinke od raznih računa kao kombinacija mog i njenog datuma rođenja. Ostanu i neke pjesme koje me sjete na nju, i neka mala praznina u srcu kad negdje u pozadini zasvira neka balada. Ostaju i neke ulice kojima smo skupa prolazili, koje još uvijek u svojim zavučenim kamenjarima skrivaju njene mirise. Ostane i njen miris u nosu, i danas toliko intenzivan da ga tražim u svakoj ženi koja pored mene prođe s njenim parfemom; osjetim ga na kilometre… I neke stare poruke u inboxu mail-a, koje mi je žao pobrisati jer su svjedoci jedne velike ljubavi...
Ostaje i pokoji pogled slučajnog prolaznika koji više ne vidi tvoju ruku u mojoj ruci; ostaju njegove raširene zjenice shvativši da su među mojim prstima sada neki drugi prsti. I naše ceste kojima smo se vraćali poslije ljubavi, naše plaže na kojima smo dijelili poljupce. Tvoja četkica za zube u mom stanu... Ostanu i tvoji prijatelji, koje sam u vrijeme dok sam bio s tobom nazivao našim prijateljima, a danas, kad od mene okrenu glavu na ulici, shvatam da su bili samo tvoji, da se prijatelji ne dijele. I tvoja sestra koja mi i danas čestita rođendan. Ostaje i lančić bez privjeska, jer sam tada rekao da mrzim pločice, srca i ostale gluposti koje vise po lančićima. Da sam ih volio , danas bi ostao i privjesak…
Ostane u ustima okus gorak k'o pelin. Spoznaja da više nisi i nikad nećeš biti tu. Jedno više iskustvo i jedno poveće razočarenje. Ne ostaje baš mnogo, zar ne?"
"Moja želje su bile maglovite i rasute, sad su skupljene u jednom imenu, u jednom liku, stvarnijem i lepšem od mašte."
"Muškarci mogu flertovati s milion različitih žena, ali prije spavanja misle samo na jednu ženu, onu do koje im je stvarno stalo."
- hieveryone
#1422 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Da li se ponekad sjeti gledajući kroz tuđa okna
niz ulice puste i kišne, da l’ je bar malo zaboli?
Meni je sasvim dovoljno ako joj zadrhti lokna
pa makar nikad ne rekla da me još uvijek voli.
Ona ne zna koliko boli ono što se nikad ne vrati
kao noći koje se čuvaju u očima što dvostruko gore.
Sve nema svoju cijenu, ali ipak sve se plati
jednim sanjivim vriskom mjeseca što pada u more.
Ja sam najljepšu pjesmu zaključao u njenoj kosi
i sve sam svoje osmijehe sakrio u zavjesu kiše,
a ona je predobro znala šta ta jesen nosi
ali nije htjela da prizna i nije nas bilo više.
Ko zna… možda joj noćas neke slike ponovo znače,
možda se zaista voli samo jednom u životu.
A ja sam samo klovn koga su natjerali da plače
sa željom da samog sebe igra za bijednu svotu."
niz ulice puste i kišne, da l’ je bar malo zaboli?
Meni je sasvim dovoljno ako joj zadrhti lokna
pa makar nikad ne rekla da me još uvijek voli.
Ona ne zna koliko boli ono što se nikad ne vrati
kao noći koje se čuvaju u očima što dvostruko gore.
Sve nema svoju cijenu, ali ipak sve se plati
jednim sanjivim vriskom mjeseca što pada u more.
Ja sam najljepšu pjesmu zaključao u njenoj kosi
i sve sam svoje osmijehe sakrio u zavjesu kiše,
a ona je predobro znala šta ta jesen nosi
ali nije htjela da prizna i nije nas bilo više.
Ko zna… možda joj noćas neke slike ponovo znače,
možda se zaista voli samo jednom u životu.
A ja sam samo klovn koga su natjerali da plače
sa željom da samog sebe igra za bijednu svotu."
-
staradis
#1423 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
masmavi wrote:"Čekajuci princa žena obično promaši i konja,zagleda se u magarca, a završi sa žabom koja nikad ne postane nešto drugo.Ali zato ukoliko čeka saputnika bez predrasuda i otvorenog srca,celi život joj je uzbudljivo putovanje."
"Šta poslije ljubavi ostane?
"Moja želje su bile maglovite i rasute, sad su skupljene u jednom imenu, u jednom liku, stvarnijem i lepšem od mašte."
ravno u ovo malo srca sto je ostalo,ko je ovo pisao isto kao da mi iz duse pise![]()
![]()
![]()
"Muškarci mogu flertovati s milion različitih žena, ali prije spavanja misle samo na jednu ženu, onu do koje im je stvarno stalo."
- frameni
#1424 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega.
- vesela_sveska
#1425 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
frameni wrote:Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega.