Hvala lijepogerberica wrote:Nema vecih lola od taxista, ja kad hocu za nekog reci da je ogavan kazem da je ko sarajevski taxista
Sarajevski taksisti- dno dna
-
Bimmer_
#1401 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
- duminjo
#1402 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
i losa reklama je reklama..pusti ga, sigurno nije mislio na sve...nego znas kako uvijek u svemu pojedinci stvaraju losu sliku neke cjeline..Bimmer_ wrote:Hvala lijepogerberica wrote:Nema vecih lola od taxista, ja kad hocu za nekog reci da je ogavan kazem da je ko sarajevski taxista
nemoj mu zamjerit ljudi smo nismo taksisti (zajbavam se)
-
gerberica
#1403 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Molim lijepo.Nije ti smetao naslov teme ha?Bimmer_ wrote:Hvala lijepogerberica wrote:Nema vecih lola od taxista, ja kad hocu za nekog reci da je ogavan kazem da je ko sarajevski taxista
Naravno da nisu svi isti, ima ih mozda 2 % da su fini, kulturni ljudi.
Po tvom jednom postu skontah da si kod Katedrale pa mi reci broj da dodjem po tebe i pjeske cemo obici stand kod Central hotela, bascarsiju i sa strane posmatrati, a mozemo i snimati pa da vidis lola.
Nadam se da si ti u onih 2 %.
bez uvrede
-
Aqua_S
#1404 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
gerberica wrote:Molim lijepo.Nije ti smetao naslov teme ha?Bimmer_ wrote:Hvala lijepogerberica wrote:Nema vecih lola od taxista, ja kad hocu za nekog reci da je ogavan kazem da je ko sarajevski taxista
Naravno da nisu svi isti, ima ih mozda 2 % da su fini, kulturni ljudi.![]()
Po tvom jednom postu skontah da si kod Katedrale pa mi reci broj da dodjem po tebe i pjeske cemo obici stand kod Central hotela, bascarsiju i sa strane posmatrati, a mozemo i snimati pa da vidis lola.
Nadam se da si ti u onih 2 %.![]()
bez uvrede
Uh.. otkad se ja taxijem vozio nisam...ccccc
-
gerberica
#1405 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ko ti brani?Aqua_S wrote:
Uh.. otkad se ja taxijem vozio nisam...ccccc
-
Bimmer_
#1406 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa da mi je smetao i ne bas, ne primam uvrede od svakakvih ljudigerberica wrote:Molim lijepo.Nije ti smetao naslov teme ha?Bimmer_ wrote:Hvala lijepogerberica wrote:Nema vecih lola od taxista, ja kad hocu za nekog reci da je ogavan kazem da je ko sarajevski taxista
Naravno da nisu svi isti, ima ih mozda 2 % da su fini, kulturni ljudi.![]()
Nadam se da si ti u onih 2 %.![]()
bez uvrede
Nisam ni blizu Katedrale, izmedju Grbavice i Hrasnog sam, manji stand
Ove sa Carsije znam vecinu (zivim tu blizu), ima papaka bez daljnjeg, ali rade svoj posao mislim kako treba, ali ima i finih cika
Katedrala ne znam nikoga li me nerviraju sto sjede onde na zidicu (izlog neceg, ne mogu sad da se sjetim) i sto odbijaju voznje
Central znam par ljudi i poprilicno fini ljudi, ovi ostali i ne znam niti se trudim da upoznam, ti su sto si ih neveo/la (ipak ja ne bih rekao lola nego vise papak)
Vjerujem da jesam, bar ljudi tako kazu
-
avalanche168
#1407 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
@Bimmer: Taman i ja pomislih da si s Katedrale, pa reko' da skreneš kolegama pažnju: zimus kad je onaj snijeg padao, nas 7-8 je trebalo taxi, i naravno, tražimo dva. Tura do Doma zdravlja dole na Otoci, znači bilo je prometno. I stoje 2-3 auta na štandu, čike sjede i piju čaj u nekoj kafanici ondje, i niko neće da vozi, jedva naFatasmo taksije 
Ne znam... ima svakakvih taksista, al' najčešće imam ok situacije, jer ako mi se priča, pričam s taksistom o onome o čemu mi se priča, ne dam da me zavrću, a nije vala ni da su me nešto pokušali zavrnuti. Ima ih svakakvih, u svakoj firmi/udruženju. Al' vala kad sjednem u SA taxi bar znam da neću slušati Kalman ili ASK odvrnut do daske i žalit što nemam kakve čepiće za uši
Evo i da pohvalim jednog, sa Čaršije, možda ga i Bimmer zna, vozio je čiko prije Forda, sad metalik sivog Golfa 5. Inače voli malo više pričati o svemu, al' ovaj put je bila ovakva situacija: krenuo ja na fax kad je rađena rekonstrukcija šina, nisam znao da su tad već počeli kopati od Higijenskog prema čaršiji, i kako sam kasnio, haj' reko' na taxi ću. I taman on krenuo, došao do Titove, dole haos. Gledam taksimetar otkucava, sat otkucava, nit' ću stići nit' išta. I došao ovako do 3-3.5KM negdje kod Metropolisa, reko' jarane haj' ti meni naplati, nema ovdje haira ni tebi ni meni
i ništa se nije ni ljutio nit' išta, a dig'o sam ga prvog sa štanda 
Ne znam... ima svakakvih taksista, al' najčešće imam ok situacije, jer ako mi se priča, pričam s taksistom o onome o čemu mi se priča, ne dam da me zavrću, a nije vala ni da su me nešto pokušali zavrnuti. Ima ih svakakvih, u svakoj firmi/udruženju. Al' vala kad sjednem u SA taxi bar znam da neću slušati Kalman ili ASK odvrnut do daske i žalit što nemam kakve čepiće za uši
Evo i da pohvalim jednog, sa Čaršije, možda ga i Bimmer zna, vozio je čiko prije Forda, sad metalik sivog Golfa 5. Inače voli malo više pričati o svemu, al' ovaj put je bila ovakva situacija: krenuo ja na fax kad je rađena rekonstrukcija šina, nisam znao da su tad već počeli kopati od Higijenskog prema čaršiji, i kako sam kasnio, haj' reko' na taxi ću. I taman on krenuo, došao do Titove, dole haos. Gledam taksimetar otkucava, sat otkucava, nit' ću stići nit' išta. I došao ovako do 3-3.5KM negdje kod Metropolisa, reko' jarane haj' ti meni naplati, nema ovdje haira ni tebi ni meni
-
mistek
#1408 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja još nisam naletio na normalnog SA taksistu. Istina, od 2009. godine ih izbjegavam i radije ću pješke 4-5 kilometara, nego u Sa taksi
Prije toga je bilo svakakvih scena sa istima. Sve kada se radi o kratkim destinacijama, što je meni neshvatljivo. Dok god tako biraju koga i gdje voze, nema njima hajra. Također, iritantno je kad taksimetar otkuca 5,60, a lola kaže 6. Pa čovječe Božji, svako će ti dati 6, ali budi insan pa reci kako jeste, nećeš propasti.
Ostali taksisti manje-više, većina korektni. Voze i 300 metara ako treba i sigurno nema neugodnosti ko u Sa-u.
Prije toga je bilo svakakvih scena sa istima. Sve kada se radi o kratkim destinacijama, što je meni neshvatljivo. Dok god tako biraju koga i gdje voze, nema njima hajra. Također, iritantno je kad taksimetar otkuca 5,60, a lola kaže 6. Pa čovječe Božji, svako će ti dati 6, ali budi insan pa reci kako jeste, nećeš propasti.
Ostali taksisti manje-više, većina korektni. Voze i 300 metara ako treba i sigurno nema neugodnosti ko u Sa-u.
- S@din
#1409 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pitanje za Bimmer_ posto vidim da poznaje temu, da li je moguce naslijediti taksi licencu, hvala 
- johntra
#1410 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Moguće je.
- baustelac
#1411 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ne znam kakva je situacija na sarajevskom aerodromu, primijetih na beogradskom kako na izlazu sa terminala diskretno vrbuju musterije. Jel ih u sarajevu nisam primijetio ili je to njima iz podnizenja?
- Jolpaz
#1412 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Samo da spomenem GOVNO od taxi vozača koji je vozio stari Audi A6 karavan, tamnoplave boje registarskih oznaka TA895071, koje se umislilo da je reli vozač.Takvo ugrozavanje ostalih u saobracaju mislim da nema nigdje.
Idiot na relaciji od Energoinvesta Stup do Malte hladno na crvenom svetlu zaobidje sva vozila na semaforu i uredno se vrati u traku, prestize ostala vozila, itd...
Od Malte nastavi normalno da vozi ???
Napominjem da nije imao musteriju, niti je imao usputna zaustavljanja da je zurio da pokupi musteriju.
Vozač je neobrijan, ćelav, izgleda kao da je sad izasao iz KP Zenica.
Stvarno postoje li neka mjerila ili je ova profesija otisla u sto PM.
Nije Sarajevotaxi jer na krovu je pisalo samo Taxi.
Idiot na relaciji od Energoinvesta Stup do Malte hladno na crvenom svetlu zaobidje sva vozila na semaforu i uredno se vrati u traku, prestize ostala vozila, itd...
Napominjem da nije imao musteriju, niti je imao usputna zaustavljanja da je zurio da pokupi musteriju.
-
sarajevomd
#1413 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Samo da spomenem vozača Sarajevo taksija koji mi je od Ilidže do aerodroma tražio 7KM prije nego li sam i sjeo u taxi. Ista rekacija sa zutin tajsijem 4,50KM.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
-
mahalas505
#1414 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Posteno, bolje da ti je to saopstije prije, nego poslije voznje. Samo je drugo pitanje da li je cjena visoka ili ne.sarajevomd wrote:Samo da spomenem vozača Sarajevo taksija koji mi je od Ilidže do aerodroma tražio 7KM prije nego li sam i sjeo u taxi. Ista rekacija sa zutin tajsijem 4,50KM.
-
zdruzdjo
#1415 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
mahalas505 wrote:Posteno, bolje da ti je to saopstije prije, nego poslije voznje. Samo je drugo pitanje da li je cjena visoka ili ne.sarajevomd wrote:Samo da spomenem vozača Sarajevo taksija koji mi je od Ilidže do aerodroma tražio 7KM prije nego li sam i sjeo u taxi. Ista rekacija sa zutin tajsijem 4,50KM.
samo PRVO je pitanje jel to imao neki cjenovnik sa relacijama. koliko ja znam postoji taxi-metar po kojem se kod nas radi. jos uvijek nismo na "nagodba" fazonu. znaci postenje tu bas i ne stanuje.
-
Bimmer_
#1416 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jeste, posalji mi na privatnu poruku situaciju kakva je i od koga bi da naslijedis, da ti napisem sta trebasS@din wrote:Pitanje za Bimmer_ posto vidim da poznaje temu, da li je moguce naslijediti taksi licencu, hvala
-
Bimmer_
#1417 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
To je papak, koji je prijavio mjesto boravka u Travniku i tamo dobio licencu, a zivi i radi u Sarajevu, te nama trenira zivce, meni licno jedan od najiritantnijih ljudi na cesti, ima jos par i gorih ali on je pri vrhuJolpaz wrote:Samo da spomenem GOVNO od taxi vozača koji je vozio stari Audi A6 karavan, tamnoplave boje registarskih oznaka TA895071, koje se umislilo da je reli vozač.Takvo ugrozavanje ostalih u saobracaju mislim da nema nigdje.
-
Bimmer_
#1418 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Koji je kad ga spominjes vec?sarajevomd wrote:Samo da spomenem vozača Sarajevo taksija koji mi je od Ilidže do aerodroma tražio 7KM prije nego li sam i sjeo u taxi. Ista rekacija sa zutin tajsijem 4,50KM.
I da napomenem vec dosta puta mi se ljudi zale i prijavljivano je u centar, puno je auta koja voze klosari pojedini i rade te napadaju ljude i uzimaju im novac.
Kojom god firmom da se vozite OBAVEZNO gledajte da ima TA table, nemojte se dovit u nezgodnu poziciju. Bilo je cak i otimanja novca sa prijetnjom oruzijem!
I ja da spomenem samo klosara sa Carsije koji mi je u petak navece ukrao 20KM iz auta i pobjegao ne plativsi voznju od 14,80KM (ukupno 34,80KM) ako citas ovo, zapamtio sam te dobro, obecavam ti sljedeci put kad te vidim zavrsit ces na haubi od auta u najblazem slucaju!
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1419 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da li su česti ovakvi slučajevi? Ako neko samo izađe i ne želi da plati, šta ti možeš uraditi povodom toga? Samo ga fizički napasti?Bimmer_ wrote:I ja da spomenem samo klosara sa Carsije koji mi je u petak navece ukrao 20KM iz auta i pobjegao ne plativsi voznju od 14,80KM (ukupno 34,80KM) ako citas ovo, zapamtio sam te dobro, obecavam ti sljedeci put kad te vidim zavrsit ces na haubi od auta u najblazem slucaju!
-
mahalas505
#1420 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nadje se veci maher i od taksistaBimmer_ wrote:Koji je kad ga spominjes vec?
I da napomenem vec dosta puta mi se ljudi zale i prijavljivano je u centar, puno je auta koja voze klosari pojedini i rade te napadaju ljude i uzimaju im novac.
Kojom god firmom da se vozite OBAVEZNO gledajte da ima TA table, nemojte se dovit u nezgodnu poziciju. Bilo je cak i otimanja novca sa prijetnjom oruzijem!
I ja da spomenem samo klosara sa Carsije koji mi je u petak navece ukrao 20KM iz auta i pobjegao ne plativsi voznju od 14,80KM (ukupno 34,80KM) ako citas ovo, zapamtio sam te dobro, obecavam ti sljedeci put kad te vidim zavrsit ces na haubi od auta u najblazem slucaju!
-
Bimmer_
#1421 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Desi se, pogotovo navece pjani samo izadju i odu, il kaze nemam i eto. Sta cu mu ja, da se tucem sa njim niti hocu niti smijem, da me posjece kakvim prljavim nozem da se zarazim... Ne bi da se ugrozavam radi par KM. Jedina bi opcija bila da zovnem policiju ali kao da ce on cekat da policija dodjeEntropio wrote:Da li su česti ovakvi slučajevi? Ako neko samo izađe i ne želi da plati, šta ti možeš uraditi povodom toga? Samo ga fizički napasti?Bimmer_ wrote:I ja da spomenem samo klosara sa Carsije koji mi je u petak navece ukrao 20KM iz auta i pobjegao ne plativsi voznju od 14,80KM (ukupno 34,80KM) ako citas ovo, zapamtio sam te dobro, obecavam ti sljedeci put kad te vidim zavrsit ces na haubi od auta u najblazem slucaju!
-
Bimmer_
#1422 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
E zamisli kakav je kad je ukrao taksisti koji je rodjen i odrastao u starogradskoj mahli u izvoristu mafijasa i klosaramahalas505 wrote:Nadje se veci maher i od taksistaBimmer_ wrote:Koji je kad ga spominjes vec?
I ja da spomenem samo klosara sa Carsije koji mi je u petak navece ukrao 20KM iz auta i pobjegao ne plativsi voznju od 14,80KM (ukupno 34,80KM) ako citas ovo, zapamtio sam te dobro, obecavam ti sljedeci put kad te vidim zavrsit ces na haubi od auta u najblazem slucaju!. Ali salu na stranu, koji moras kloc biti da ukrades od taksiste? Taksista koji citav dan se skoro voza po gradu, i da ne govorim da je velika vjerovatnoca da ce te se sresti vec za koji dan. Naravno da taj ima imalo mozga ne bi ni krao na taj nacin. Jedino sto ne valjda kod ove opcije "na haubu" je sto moze doci do ostecenja iste, a sto se tice zakona i odgovornosti pred istim, ovo je naisplativija opcija
.
Ja sam od voznje ranije koju sam naplatio stavio novac iznad mjenjaca, on me zaustavio odmah poslije i nisam ga stigao premjestiti u novcanik. Ne nadajuci se vozio ga i izgubio sa njim skoro sat vremena. Vratim ga opet na pocetnu destinaciju, kaze ispao mi mobitel negdje iza sjedista i ustade kao da trazi oko sjedista. Ja pogledam prema zadnjem sjedistu da nije kliznuo kad lik pokupi te pare od mjenjaca i pobjeze u prolaz izmedju kuca
Povisoka mi je hauba vjerovatno ce ostat klosarcic na braniku
- victom
#1423 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Evo i moje iskustvo.
Nekidan na stupskoj petlji, se pokvario tramvaj.
Izađem i odmah uštopam crveni taxi.
Sjednem , pitam možel Pofalići.
Kaže može, samo da natočim benzina, ako nije problem.
Reko nikakav problem.
Stali na benzinsku u Nedžarići, on izašao, napunio rezervoar, vraća se u auto, kaže,
"Moraćeš se snaći na drugi način, moram ići, zvao me kolega"
Reko: OK.
I izađem.
Kasnije je bilo nemoguće uhvatiti taxi, jer su svi putnici iz tramvaja hvatali taxi na stupskoj petlji.
Facit: Nisam ljut bio , niti ga krivim, čovjeku je stvarno možda iskrsla neka nužda ili neki profitabilniji posao, ali ipak ovo je malo neprofesionalno.
Ali na svu sreću već sam oguglao na ovakve stvari u Sarajevu.
Nekidan na stupskoj petlji, se pokvario tramvaj.
Izađem i odmah uštopam crveni taxi.
Sjednem , pitam možel Pofalići.
Kaže može, samo da natočim benzina, ako nije problem.
Reko nikakav problem.
Stali na benzinsku u Nedžarići, on izašao, napunio rezervoar, vraća se u auto, kaže,
"Moraćeš se snaći na drugi način, moram ići, zvao me kolega"
Reko: OK.
I izađem.
Kasnije je bilo nemoguće uhvatiti taxi, jer su svi putnici iz tramvaja hvatali taxi na stupskoj petlji.
Facit: Nisam ljut bio , niti ga krivim, čovjeku je stvarno možda iskrsla neka nužda ili neki profitabilniji posao, ali ipak ovo je malo neprofesionalno.
Ali na svu sreću već sam oguglao na ovakve stvari u Sarajevu.
Last edited by victom on 01/03/2021 06:05, edited 2 times in total.
-
sarajevomd
#1424 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Plavi mercedes, "okonja" odmah iza tramvajske tamo na standu.Bimmer_ wrote:Koji je kad ga spominjes vec?sarajevomd wrote:Samo da spomenem vozača Sarajevo taksija koji mi je od Ilidže do aerodroma tražio 7KM prije nego li sam i sjeo u taxi. Ista rekacija sa zutin tajsijem 4,50KM.
-
ozdrlje_donje
#1425 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Eh da se i ja nadodam na temu i prepricam moje iskustvo (bilo ih je i vise ali ovo mi je bilo top) sa sarajevskim taksistima. Bilo je to prije nekih 4-5 godina dok sam studirao u Sa, ne sjecam se tacno, nastupao je David Morales u Skenderiji. Ujutru rano posije partija, prije 6h, odem na autobusku stanicu da sacekam djevojku i pri tom cetvero "backpackera", dva momka i dvije djevojke, izlaze iz busa i prilaze mi pitajuci me na engleskom da li znam za neki hostel (ne sjecam se imena ali nije ni bitno) u Starom gradu. Pri odgovoru da nemam blage, zamolise me da pitam taksiste da ih odvedu tamo ali samo ako tacno znaju gdje je da ih ne bi vozikali jer su vec pri kraju putovanja i poprilicno iskesirani a i naculi su stosta o tasksistima u ovom dijelu Europe. Pitam taksiste, njih par stoji u krug i puse cigare, oni zovu dalje preko stanice jer sami nisu znali gdje je hostel i malo nakon toga jedan ce od njih drugom kao mao trpaj ih samo ko ih j..., naletices vec na hostel. Okrenem se prema likovima i prenesem im sve, velim da imaju namjeru da ih oderu a oni ce kao pa sta cemo sad. Prenesem ja taksistima kakva je situacija sa likovima, da nemaju love a oni ce skoro pa uglas eis nemaju k... Strendzeri i dalje stoje ko popisani a bus od djevojke mi vec poprilicno kasni i ja smoren onako velim reko ja vam mogu predloziti da odete samnom u stan, popijete nesto, sjednete na tramvaj i na zapalite na Bascarsiju i potrazite hostel. Oni naravno rado pristadose a ova vec razjarena rulja od taksista koja nestrpljivo zuri u mene pita sta je sad bilo. Reko nista nece oni na taksi, idu samnom i onda je stala kisa raznoraznih psovki, prijetnji da me znaju i da cu doci opet da ce mi usta razvalit i j... sve po spisku i cak je par predmeta poletilo za nama kad smo malo odmakli. Ovi strendzeri se pravo prepali, izvinjavaju se sto su me doveli u takvu situaciju. Bilo mi je drago sto su ostali bez te ture, jest da je njihov hljeb ali nacina na koji ga hoce zaraditi je ogavan pogotovo sto se radi o stranim turistima (ovi su bili iz Australije). I sam njihov postupak kad smo krenuli sa taksi standa je u najmanju ruku da nivou pecinskog covjeka. Eto tako je to bilo, sramota da takav sljam radi taj posao u glavnom gradu. A sto se stranaca tice, odvalili su kad su probali sarmu sto je mama zapakovala da se ima za par dana:)