SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
*mima*

#1401 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Uclani se....to ti je najlakse.
Tikvica

#1402 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Tikvica »

joj, zene sto me u trosak baciste...ja sam mozda usla u cm 1-2x do sad, ali preko vikenda sam citala ovu temu i kako mi je blizu posla odem danas na pauzi....32KM...doduse 1/3 je otisla na artdeco podlogu za sjene...dosta sminke je snizeno od artdeca, ali obratite paznju na datume, neki su proizvodi iz 2008...uglavnom, izasla sam zadovoljna jer sam izmedju ostalog nasla nijansu ljubicaste olovke koja mi se svidja...prije sam koristila avonovu ali sam imala alergijsku reakciju, tako da sam je bacila...nasla sam i kcerkici male naljepnice za noktice, pa ce danas biti "sminkanja" u mojoj kuci :-D
i da, sve pohvale za cure sto rade tamo (bila sam u Titovoj u radnji), nenametljive, a kad im zatrazis pomoc, osmijeh i prava informacija su tu :thumbup:
vesna555

#1403 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by vesna555 »

VenomousV wrote:ima li ko da radi u Oriflame-u? :D

Ja ne znam nikog :sad:
Radi moja najbolja drugarica :) Mogu vidjeti s njom pa da razmijenite podatke :) Mislim, ako si tu u Sarajevu ili u blizini.
Evo on line katalog pa birajte :D
http://ba.oriflame.com/products/catalog ... per=201102
I na PP nek mi se javi ako neko hoće broj ove moje drugarice :)
Lady Saray

#1404 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

jesam li za mustuluka ako kazem da je u cm-u haman sav art deco snizen 50% sad su sjene oko 3.5km ja se ponadala radi baze pa ili nije snizena ili ona teta ne zna :(
Mariella

#1405 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Eh, ova tema je i kod mene ucinila svoje, tako da sam danas potrosila nekih 36 KM :D

Image

Kupila sam:
Catrice Absolute Moisture karmin DARK ROSEWOOD 160 - oko 6 KM
Catrice set za obrve - oko 8 KM
ARTDECO podloga za make up - oko 11 KM (snizena 50%)
ARTDECO sjene 382 i 340 - 3.90 cini mi se (snizeno 50%)

Podloge za sjene nije bilo, tako da sam otisla u CM na Otoku, ali mi ne bas ljubazna djevojka rece da to nije snizeno, a nije mi se davalo jos 11 KM tako da nisam kupila :)

Karmin je super, set za obrve isto, a ostalo jos nisam isprobala, evo nasla sam ovdje komentare za ovu podlogu, pa ako ovako bude odlicno :D
http://www.neseser.hr/make-up-baza/1648 ... -Base.html

Ova podloga je oznacena sa 1, a ima jos jedna oznacena sa 2, koja izgleda kao puder... Djevojka koja radi u CM-u takodje nije znala razliku (a ni sta je ovo :D ), tako da sam uzela ovaj... Pretpostavljam da je jedina razlika ta u boji :D
Nadinka

#1406 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Vidis ovu bazu nisma nikad ni primjetila, sad cu morati i to kupiti :)
Ona baza za sjene je oko 8 km, cini mi se.
Jel iko u nekom svom cm-u provjerio onu info sto je meni rekla teta da jeod 19.jan sve artdeco na 50%?
Mariella

#1407 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Baza je 11 KM, ja sam danas gledala. A snizenje je vec pocelo! Ja sam isto procitala ovdje da je neko napisao od cetvrtka, ali ja danas otisla da pogledam Catrice, i vidim pise snizenje 50% kod artdeco. Eto ova podloga za make up je obicno oko 20 KM.

Rekla bih tacne cijene ali nisam dobila racun jer su imali nekih problema sa kasom :)
Michun

#1408 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

jeste...evo pisu cure iznad da je snizeno.
Nadinka

#1409 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

eh, ode budzet :)
Michun da nisi probala kad ovu podlogu?
Rekle ste da ove nove sjene im nisu bas? Meni se isto cini da su drukcije strukture, grublje mi djeluju?
Ma.Le.Na

#1410 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

da li je iko ovo vidio igdje kod nas?

Image
Michun

#1411 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Nadinka wrote:eh, ode budzet :)
Michun da nisi probala kad ovu podlogu?
Rekle ste da ove nove sjene im nisu bas? Meni se isto cini da su drukcije strukture, grublje mi djeluju?
Nisam draga, ne stavljam puder na cijeli lice pa mi ni ne treba.
Grublje, krupnije pa spada po licu. Stoga, svijetle mogu al tamne jok :D
Lady Saray

#1412 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

probala ja .. ne bih da te razocaram ali meni nije bila nesto cak mi se znala i "guliti" u zavisnosti kakav puder stavim preko i sad stoji nisam ni 30% potrosila
VenomousV

#1413 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

treba mi misljenje =)

koliko se isplati dati 20 KM za 5 cetkica (puder, rumenilo, sjena, tus, ruz) iz oriflame-a? =)

Edit: uh, pardon 30 KM... ne isplati mi se vala nikako :D
ignorisite pitanje :D
Mariella

#1414 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Ja koliko sam vidjela set je 29, 90 :D A ako nemas cetkica, onda kupi. Jer danas npr. sam vidjela artdeco cetkice, jedna je 20 KM, a ne set :lol: Ja vec imam za puder, za rumenilo, i za sjenu, tako da mi ne treba :)
VenomousV

#1415 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Mariella wrote:Ja koliko sam vidjela set je 29, 90 :D A ako nemas cetkica, onda kupi. Jer danas npr. sam vidjela artdeco cetkice, jedna je 20 KM, a ne set :lol: Ja vec imam za puder, za rumenilo, i za sjenu, tako da mi ne treba :)

ma imam ja kol'ko hoces, nego volim da kupujem nove =) megaloman sam (to sam tek maloprije zakljucila) a dokaz je i cinjenica (ako nisi vidjela u prethodnim postovima) to sto uvijek imam najmanje 10 maskara =)

sad mi pade na pamet da vas pitam, kako vi cistite cetkice i kistove? cime, proces, bla bla =)
Pacificgirl

#1416 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

VenomousV wrote:
Mariella wrote:Ja koliko sam vidjela set je 29, 90 :D A ako nemas cetkica, onda kupi. Jer danas npr. sam vidjela artdeco cetkice, jedna je 20 KM, a ne set :lol: Ja vec imam za puder, za rumenilo, i za sjenu, tako da mi ne treba :)

ma imam ja kol'ko hoces, nego volim da kupujem nove =) megaloman sam (to sam tek maloprije zakljucila) a dokaz je i cinjenica (ako nisi vidjela u prethodnim postovima) to sto uvijek imam najmanje 10 maskara =)

sad mi pade na pamet da vas pitam, kako vi cistite cetkice i kistove? cime, proces, bla bla =)
Vidjela na netu puno preporuka za to, pa i ja počela: perem dječjim Jonhson šamponom. :)
BJB

#1417 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Mariella wrote:Eh, ova tema je i kod mene ucinila svoje, tako da sam danas potrosila nekih 36 KM :D

Image

Podloge za sjene nije bilo, tako da sam otisla u CM na Otoku, ali mi ne bas ljubazna djevojka rece da to nije snizeno, a nije mi se davalo jos 11 KM tako da nisam kupila :)

:D
I ja isto perem djecijim samponom..
Glede snizenja u CM, mislim da nas uposlenice tamo prave budalama, ako je snizenje cijelog asortimana ARtDEco-a, onda ne moze jedan proizvod ne biti na snizenju, inace to nije 50% snizenje svega..
Tako je meni prodavacica u Mostaru rekla da je snizenje na Pupine maskare prosli mjesec proslo, sto nije bilo istina..Snizenje je bilo za clanove CM kluba i to 30%kad pokazes clansku karticu.
Partizzanka

#1418 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ej djevojke, djevojcice, zene jel ko od vas probao sta od onog Gosh.a
meni nesto ime frljavo zvuci a mozda su proizvodi i dobri :lol:
because_of_you

#1419 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

Vidim, neko ima nekoga da radi sa Oriflame-om :)

Ako može, ja bih naručila parfem Savannah, zeleni, bio je prije nekoliko u katalogu :)
Mariella

#1420 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

BJB wrote:
Mariella wrote:Eh, ova tema je i kod mene ucinila svoje, tako da sam danas potrosila nekih 36 KM :D

Image

:D
I ja isto perem djecijim samponom..
Glede snizenja u CM, mislim da nas uposlenice tamo prave budalama, ako je snizenje cijelog asortimana ARtDEco-a, onda ne moze jedan proizvod ne biti na snizenju, inace to nije 50% snizenje svega..
Tako je meni prodavacica u Mostaru rekla da je snizenje na Pupine maskare prosli mjesec proslo, sto nije bilo istina..Snizenje je bilo za clanove CM kluba i to 30%kad pokazes clansku karticu.
Ma ja cu opet navratiti u onaj CM u gradu kad mi bude usput, pa provjeriti... Pitala sam zar nije sve snizeno 50%, kaze ona, ne znam, meni na kasi pokazuje cijenu od 11 KM, i nastavi svojim poslom :D
Lady Saray

#1421 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

Mariella wrote:
Ma ja cu opet navratiti u onaj CM u gradu kad mi bude usput, pa provjeriti... Pitala sam zar nije sve snizeno 50%, kaze ona, ne znam, meni na kasi pokazuje cijenu od 11 KM, i nastavi svojim poslom :D
i meni isto rekla.. ispade snizenje na sjene i puder ostalo i najbitnije nije :sad:

ja svoje cetke perem antibakterijskim gelom kojim perem i lice
BJB

#1422 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Pa ako joj je kasa k'o fol pokvarrena i trkne ti podlogu za sjene po cijeni od 11KM, to znaci da je ona "dobra" 5,5KM. :D
Ja znam samo da je mene ona u Mo preveslala k'o prvacica prvi dan, nece vise nikad. Iduci put cu se posvadjati. :x
Jos nisu promijenili katalog na web stranici. :roll:
Evo jesu, danas. Jesu klinac..Prerano sam se obradovala.
Lady Saray

#1423 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

imal gdje shea butter za kupiti?
Nadinka

#1424 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Lady Saray wrote:imal gdje shea butter za kupiti?
Neki konkretan? U kom obliku? Ja koristim L'occiatne proizvode sa shea butterom za lice i za tijelo, meni su oni najbolji
Michun

#1425 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ne branim seke iz CM-a ali juce su im uveli fiskalnu kasu.
Znaciiii, problem do neba.
Post Reply