"Teorija svega"
-
Hakiz
#1401 Re: "Teorija svega"
OK, rekli smo šta smo imali o ovome.
Idemo dalje.
Idemo dalje.
- Voddaa
-
Hakiz
#1403 Re: "Teorija svega"
Ma, ubodi, moja Shauma to može podnijeti.
Mislio sam na to da na ponavljanje ovoga:
"Shapes of their wave function which gain insight into their geometric properties."
Ponavljaš ovo:
"Ne, oblik talasne funkcije ne pokazuje oblik elektrona niti indicira da elektron ima oblik."
Nastaviti ista ponavljanja ne vodi ničemu. Šta ono Ajnštajn reče kao definiciju ludila
Bolje završiti.
- Voddaa
#1404 Re: "Teorija svega"
Sve uredu. Nego samo pripremam teren za Teo-a, jer znam sta slijediHakiz wrote: ↑30/09/2025 13:19Ma, ubodi, moja Shauma to može podnijeti.
"Shapes of their wave function which gain insight into their geometric properties."
Ponavljaš ovo:
"Ne, oblik talasne funkcije ne pokazuje oblik elektrona niti indicira da elektron ima oblik."
Nastaviti ista ponavljanja ne vodi ničemu. Šta ono Ajnštajn reče kao definiciju ludila![]()
Bolje završiti.
Za izjavu
-
Hakiz
#1405 Re: "Teorija svega"
Ne može škorpija da ne ubode.Voddaa wrote: ↑30/09/2025 14:14Sve uredu. Nego samo pripremam teren za Teo-a, jer znam sta slijediHakiz wrote: ↑30/09/2025 13:19Ma, ubodi, moja Shauma to može podnijeti.
Ponavljaš ovo:
Nastaviti ista ponavljanja ne vodi ničemu. Šta ono Ajnštajn reče kao definiciju ludila![]()
Bolje završiti.![]()
![]()
Za izjavuIzjava je opceprihvacena - Mozda pitaj nekog od prijatelja/poznanika koji su studirali fiziku (naravno ako te zanima; ako ne onda se oboje slazemo sa ovom od Einstein-a
).
Samo da ne bude nasred jezera.
-
teodati
#1406 Re: "Teorija svega"
Mene ne zanimaju ni dogme bilo koje vjere (a isto tako i nauke, samo kažem), i tko u što vjeruje, jer sam pola svoga života i sam bio praktični vjernik, sve dok se nisam počeo pitati neke stvari, tada sam uvidio da su sve to bajke a ne istina, eto.
Već sam objašnjavao da Bog prvo znači uzrok svega, koji jedini oduvijek i zauvijek postoji, a to je po Bibliji (Otac), ili Alah u Kuranu, ali isto tako Bogom se naziva i Inteligentna Sila koja je svemir i ljude napravila, ali ne postoji oduvijek, nego je nastala kada i naše prostor-vrijeme, dakle punim pravom se i ta Sila može zvati Bogom, a pošto se radi ne o jednom biću nego o mnoštvu, množini, možemo ih slobodno zvati Bogovima, i baš to u Bibliji piše, a ne bajka o neke tri vječne jednake osobe, jer Isus čak i nas ljude naziva Bogovima, dakle treba znati kada nešto znači Bog, zavisi od konteksta, samo kažem.
I ta inteligentna Sila koje ne postoji oduvijek (dakle nije Bog kao uzrok svega, ipak je Bog, zapravo Bogovi, jer su stvorili, bolje reći, napravili svemir i život na Zemlji), su po Bibliji Sin (Prvo rođeno biće), i Duh Sveti (ostala Prvorođena bića), tako da su Sin i Duh Sveti zapravo Jahve u Bibliji.
To kaže Biblija ne ja, a da je tako sam Isus mnogo puta tvrdi da je sam Jahve:
Ivan 14,6 Isus mu reče: "Ja sam put i istina i život: nitko ne dolazi k Ocu, osim po meni.
Ivan 14,7 Kad biste poznavali mene, onda biste poznavali i Oca mojega. Od sada poznajete ga, i vidjeste ga."
Ivan 14,8 Tada mu reče Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca, i to nam je dosta."
Ivan 14,9 Isus mu reče: "Tako sam već dugo s vama, i nijesi me upoznao, Filipe? Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti veliš: 'Pokaži nam Oca'?
Ivan 14,10 Zar ne vjeruješ, da sam ja u Ocu, i da je Otac u meni? Riječi, koje vam ja govorim, ne govorim od sebe samoga, i djela čini Otac, koji ostaje u meni.
Ivan 14,11 Vjerujte mi, da sam ja u Ocu, i da je Otac u meni. Ako li ne, vjerujte mi zbog samih djela!
Eto, treba ipak svatko sam i pročitati i dobro proučiti Bibliju, a ne samo ponavljati neku dogmu koju je netko slušao od rođenja, pa će biti jasnije o čemu zapravo Biblija govori.
I kako je Isus upravljao svemirom dok je bio u utrobi Marije, i kada je bio tri dana mrtav, pa nije nikada On upravljao svemirom, a niti ga je sam napravio, nego je sve to napravilo mnoštvo Prvih bića, njih mirijade (nebrojeno mnogo), a zovu se u Bibliji Duh Sveti.
Ta bića su napravila svemir (Duh Sveti u Bibliji), a ne samo jedno biće (Sin, Isus Krist), ali im je Isus kralj i vladar i sve naprave što im naredi, tako su prvo oplodila ta Prva bića djevicu Mariju (umjetna oplodnja prije 2000 godina), a zatim su i radila sva ta "čuda" sa prirodom kada je to Isus zapovjedio, dakako nisu to prava čuda već znanje tih Prvih bića o sveukupnoj materiji, od onoga najmanjega do onoga najvećega.
Eto ukratko.
Već sam objašnjavao da Bog prvo znači uzrok svega, koji jedini oduvijek i zauvijek postoji, a to je po Bibliji (Otac), ili Alah u Kuranu, ali isto tako Bogom se naziva i Inteligentna Sila koja je svemir i ljude napravila, ali ne postoji oduvijek, nego je nastala kada i naše prostor-vrijeme, dakle punim pravom se i ta Sila može zvati Bogom, a pošto se radi ne o jednom biću nego o mnoštvu, množini, možemo ih slobodno zvati Bogovima, i baš to u Bibliji piše, a ne bajka o neke tri vječne jednake osobe, jer Isus čak i nas ljude naziva Bogovima, dakle treba znati kada nešto znači Bog, zavisi od konteksta, samo kažem.
I ta inteligentna Sila koje ne postoji oduvijek (dakle nije Bog kao uzrok svega, ipak je Bog, zapravo Bogovi, jer su stvorili, bolje reći, napravili svemir i život na Zemlji), su po Bibliji Sin (Prvo rođeno biće), i Duh Sveti (ostala Prvorođena bića), tako da su Sin i Duh Sveti zapravo Jahve u Bibliji.
To kaže Biblija ne ja, a da je tako sam Isus mnogo puta tvrdi da je sam Jahve:
Ivan 14,6 Isus mu reče: "Ja sam put i istina i život: nitko ne dolazi k Ocu, osim po meni.
Ivan 14,7 Kad biste poznavali mene, onda biste poznavali i Oca mojega. Od sada poznajete ga, i vidjeste ga."
Ivan 14,8 Tada mu reče Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca, i to nam je dosta."
Ivan 14,9 Isus mu reče: "Tako sam već dugo s vama, i nijesi me upoznao, Filipe? Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti veliš: 'Pokaži nam Oca'?
Ivan 14,10 Zar ne vjeruješ, da sam ja u Ocu, i da je Otac u meni? Riječi, koje vam ja govorim, ne govorim od sebe samoga, i djela čini Otac, koji ostaje u meni.
Ivan 14,11 Vjerujte mi, da sam ja u Ocu, i da je Otac u meni. Ako li ne, vjerujte mi zbog samih djela!
Eto, treba ipak svatko sam i pročitati i dobro proučiti Bibliju, a ne samo ponavljati neku dogmu koju je netko slušao od rođenja, pa će biti jasnije o čemu zapravo Biblija govori.
I kako je Isus upravljao svemirom dok je bio u utrobi Marije, i kada je bio tri dana mrtav, pa nije nikada On upravljao svemirom, a niti ga je sam napravio, nego je sve to napravilo mnoštvo Prvih bića, njih mirijade (nebrojeno mnogo), a zovu se u Bibliji Duh Sveti.
Ta bića su napravila svemir (Duh Sveti u Bibliji), a ne samo jedno biće (Sin, Isus Krist), ali im je Isus kralj i vladar i sve naprave što im naredi, tako su prvo oplodila ta Prva bića djevicu Mariju (umjetna oplodnja prije 2000 godina), a zatim su i radila sva ta "čuda" sa prirodom kada je to Isus zapovjedio, dakako nisu to prava čuda već znanje tih Prvih bića o sveukupnoj materiji, od onoga najmanjega do onoga najvećega.
Eto ukratko.
-
teodati
#1407 Re: "Teorija svega"
Zašto pišem iste stvari i kopiram i na ovoj temi i na mojoj temi na religiji "istina o Bogu", pa jer je pravi naslov i ove i one teme zapravo istina o postanku svega, o pravome Bogu koji zbilja postoji, i o istini o tome, a što može samo teorija o svemu dati, nitko drugi, pošto cjelokupna stvarnost daleko nadmašuje ne samo svemir nego cijelu našu dimenziju (u kojoj je svemir samo mali sićušni dio, mislim na materijalni svijet), jasno je da to može opisati samo metafizika, i samo pravi metafizičar, a pošto se ta teorija o svemu u mnogim stvarima slaže sa mnogim religijama, a savršeno se slaže s Biblijom, jasno je da onda treba i to sve spomenuti, eto.
Da smo mi ljudi po mojoj teoriji nastali od majmuna, onda bi to branio, ali nismo, napravili su nas nematerijalni Bogovi, i to će se sve i dokazati, uskoro.
I zadnji puta, pošto znam da jedino Nulti prostor nema oblika (a sve veće od toga i te kako ima konkretan oblik), a nalazi se enormno daleko ispod Planckove duljine, a elektron nije manji od toga, jasno je da elektron ima i te kako oblik, kao i sve što postoji ispod Planckove duljine, osim Nultog prostora, dakako.
E sada, kakav elektron točno oblik ima ne znam, nisam bio na tako niskoj razini, ali znam da ima, a kada se dokaže postojanje Nultog prostora. dokazati će se i to što tvrdim u svojoj teoriji, da sve ima oblik u našem prostor-vremenu, osim Nultog prostora, koji je prostorna točka bez dimenzije i bez oblika, ali fizički postoji upravo na taj način.
Zahvaljujem kolegi hakizu na opširnom prikazu da se zapravo ne zna da li elektron ima ili nema oblik, i iako sam dao dva linka o tome, nekim fizičarima je to badava, i dalje će svoje lupati, bez dokaza, kao i do sada, a ja na nebuloze više ne odgovaram, moja zadnja, e da.
Da smo mi ljudi po mojoj teoriji nastali od majmuna, onda bi to branio, ali nismo, napravili su nas nematerijalni Bogovi, i to će se sve i dokazati, uskoro.
I zadnji puta, pošto znam da jedino Nulti prostor nema oblika (a sve veće od toga i te kako ima konkretan oblik), a nalazi se enormno daleko ispod Planckove duljine, a elektron nije manji od toga, jasno je da elektron ima i te kako oblik, kao i sve što postoji ispod Planckove duljine, osim Nultog prostora, dakako.
E sada, kakav elektron točno oblik ima ne znam, nisam bio na tako niskoj razini, ali znam da ima, a kada se dokaže postojanje Nultog prostora. dokazati će se i to što tvrdim u svojoj teoriji, da sve ima oblik u našem prostor-vremenu, osim Nultog prostora, koji je prostorna točka bez dimenzije i bez oblika, ali fizički postoji upravo na taj način.
Zahvaljujem kolegi hakizu na opširnom prikazu da se zapravo ne zna da li elektron ima ili nema oblik, i iako sam dao dva linka o tome, nekim fizičarima je to badava, i dalje će svoje lupati, bez dokaza, kao i do sada, a ja na nebuloze više ne odgovaram, moja zadnja, e da.
- Voddaa
#1408 Re: "Teorija svega"
Pa koji je oblik dva Nulta prostora?teodati wrote: ↑30/09/2025 19:05
Prvi put da sam cuo/vidio da kazes da nesto ne znas - wow!E sada, kakav elektron točno oblik ima ne znam, nisam bio na tako niskoj razini, ali znam da ima, a kada se dokaže postojanje Nultog prostora. dokazati će se i to što tvrdim u svojoj teoriji, da sve ima oblik u našem prostor-vremenu, osim Nultog prostora, koji je prostorna točka bez dimenzije i bez oblika, ali fizički postoji upravo na taj način.
Hajde super - evo necemo za elektron, nego samo za Nulte prostore - koji je oblik dva Nulta prostora?
Teo i Hakiz kolegeZahvaljujem kolegi hakizu na opširnom prikazu da se zapravo ne zna da li elektron ima ili nema oblik, i iako sam dao dva linka o tome, nekim fizičarima je to badava, i dalje će svoje lupati, bez dokaza, kao i do sada, a ja ne nabuloze više ne odgovaram, moja zadnja, e da.
Hakize, Hakize, sta nam uradi, i sebi i nama
Sto se tice dokaza - dokaz da elektron NEMA oblik je tehnologija koju koristis da ne odgovaras na pitanja koja si pitan vise puta
Last edited by Voddaa on 30/09/2025 19:28, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#1410 Re: "Teorija svega"
Nisam rekao da elektron nema oblik. Niti da ima.teodati wrote: ↑30/09/2025 19:05 Zašto pišem iste stvari i kopiram i na ovoj temi i na mojoj temi na religiji "istina o Bogu", pa jer je pravi naslov i ove i one teme zapravo istina o postanku svega, o pravome Bogu koji zbilja postoji, i o istini o tome, a što može samo teorija o svemu dati, nitko drugi, pošto cjelokupna stvarnost daleko nadmašuje ne samo svemir nego cijelu našu dimenziju (u kojoj je svemir samo mali sićušni dio, mislim na materijalni svijet), jasno je da to može opisati samo metafizika, i samo pravi metafizičar, a pošto se ta teorija o svemu u mnogim stvarima slaže sa mnogim religijama, a savršeno se slaže s Biblijom, jasno je da onda treba i to sve spomenuti, eto.
Rekao sam da spomenuti članci govore da novija istraživanja daju indicije da ima oblik. Treba to dokazati, dalek je put.
Za sada, zvanična fizika kaže ono šta @Voddaa kaže. Tu nema diskusije.
Ono u čemu se s njim ili njom ne slažem je da je to uklesano u kamenu, nepromjenjivo, dogma. Mene istorija uči da se može promijeniti. Razvojem tehnologije mjernih instrumenata. On(a) s indignacijom odbija tu mogućnost.
Dok se to ne dogodi, ako se ikada dogodi, zvanično nema oblik. Kraj priče.
@teodati , razlika izneđu mog pristupa i tvog je u tome da sam ja dao linkove na tekstove koji daju podlogu onome šta govorim. I to, kako se čini, relevantne, legitimne izvore.
Ti za svoju novu matematiku ne daješ takve "potvrde". Samo ti tvrdiš, niko više.
Velika razlika.
- Voddaa
#1411 Re: "Teorija svega"
E moj Teo sta cemo sad
Nisi bas racunao da na forumu ima iskrenih forumasa
Sad ces bas morati da budes kreativan, jedva cekam
Nisi bas racunao da na forumu ima iskrenih forumasa
Sad ces bas morati da budes kreativan, jedva cekam
-
teodati
#1412 Re: "Teorija svega"
Belfy i fizičar dokazuju da nemaju blage veze o logici, tvrde da elekron nema oblika, jer navodno današnja tehnologija ne može doći dalje od Planckove duljine, a elektron nije manji od Planckvoe duljine, i ispod nje postoje prostori sa mnogim oblicima, a elektron koji je daleko veći onda nema oblik, e pameti.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Planckova_duljina
Lijepo nauka ovdje tvrdi da je Planckova duljina i sve ispod toga nepoznanica, ali belfy i fizičar nemaju pojma što nauka zna a što zbilja ne zna.
I govore o matematici a osnovne računske operacije ne znaju napraviti s množenjem.
Sve jasno, ali kako kome, e da.
Lijepo nauka ovdje tvrdi da je Planckova duljina i sve ispod toga nepoznanica, ali belfy i fizičar nemaju pojma što nauka zna a što zbilja ne zna.
I govore o matematici a osnovne računske operacije ne znaju napraviti s množenjem.
-
teodati
#1413 Re: "Teorija svega"
OK, ali zvanična fizika ne zna kako je sve nastalo, a još manje zna što je sve ispod Planckove duljine, tako da što se tiče fizike nema oblik, ali fizika ne zna istinu o svemu tome, pa to nije činjenica, nego samo današnje vjerovanje na temelju naše nedorasle tehnologije da bilo što do kraja dokaže, eto, kratko i jasno.Hakiz wrote: ↑30/09/2025 20:22Nisam rekao da elektron nema oblik. Niti da ima.teodati wrote: ↑30/09/2025 19:05 Zašto pišem iste stvari i kopiram i na ovoj temi i na mojoj temi na religiji "istina o Bogu", pa jer je pravi naslov i ove i one teme zapravo istina o postanku svega, o pravome Bogu koji zbilja postoji, i o istini o tome, a što može samo teorija o svemu dati, nitko drugi, pošto cjelokupna stvarnost daleko nadmašuje ne samo svemir nego cijelu našu dimenziju (u kojoj je svemir samo mali sićušni dio, mislim na materijalni svijet), jasno je da to može opisati samo metafizika, i samo pravi metafizičar, a pošto se ta teorija o svemu u mnogim stvarima slaže sa mnogim religijama, a savršeno se slaže s Biblijom, jasno je da onda treba i to sve spomenuti, eto.
Rekao sam da spomenuti članci govore da novija istraživanja daju indicije da ima oblik. Treba to dokazati, dalek je put.
Za sada, zvanična fizika kaže ono šta @Voddaa kaže. Tu nema diskusije.
Ono u čemu se s njim ili njom ne slažem je da je to uklesano u kamenu, nepromjenjivo, dogma. Mene istorija uči da se može promijeniti. Razvojem tehnologije mjernih instrumenata. On(a) s indignacijom odbija tu mogućnost.
Dok se to ne dogodi, ako se ikada dogodi, zvanično nema oblik. Kraj priče.
@teodati , razlika izneđu mog pristupa i tvog je u tome da sam ja dao linkove na tekstove koji daju podlogu onome šta govorim. I to, kako se čini, relevantne, legitimne izvore.
Ti za svoju novu matematiku ne daješ takve "potvrde". Samo ti tvrdiš, niko više.
Velika razlika.
Prema tome nema se što tvrditi ako se ne zna to do kraja, i za Ameriku se tvrdilo da ne postoji, pa se dokazalo suprotno.
Dokaz znači nešto do kraja objasniti, dakle nema dokaza da elektron ne bi imao oblik kao i sve materijalno što postoji, to se još ne zna, kraj priče za mene, ak netko to ne shvaća, nema veze s logikom, a to je onda sasvim druga priča, dakako.
-
teodati
#1414 Re: "Teorija svega"
Vidim da mnogi ne mogu shvatiti kako to može postojati NIŠTA, ok, hajdemo drugim putem da pokušamo nešto o tome reći.
Uzmimo pretpostavku da NIŠTA zbilja postoji, može? Onda se možemo pitati, ne tko je to stvorio, jer to ne treba stvarati, nego koliko je veliko to zapravo.
Ako pretpostavimo da prije našega svijeta (ako naš svijet ima početak, a službena nauka to i te kako tvrdi Velikim praskom), nije ničega bilo, ni zvijezda, ni planeta, ni materije, ni energije, ni živih bića, znači da tu gdje sada to postoji (svemir), nije bilo ničega, onda nam logika govori da to nije nešto samo najmanje, nego zauzima cijeli prostor gdje je sada naš svemir.
Ne samo to, nego ako postoje i druge dimenzije poput naše, onda i tamo sve to zauzima, ama baš sve što je moguće da postoji, cjelokupnu stvarnost, jer nije ničega bilo u cjelokupnoj stvarnosti.
Izgleda da to NIŠTA ipak nije samo nešto najmanje, nego upravo suprotno, e da.
Uzmimo pretpostavku da NIŠTA zbilja postoji, može? Onda se možemo pitati, ne tko je to stvorio, jer to ne treba stvarati, nego koliko je veliko to zapravo.
Ako pretpostavimo da prije našega svijeta (ako naš svijet ima početak, a službena nauka to i te kako tvrdi Velikim praskom), nije ničega bilo, ni zvijezda, ni planeta, ni materije, ni energije, ni živih bića, znači da tu gdje sada to postoji (svemir), nije bilo ničega, onda nam logika govori da to nije nešto samo najmanje, nego zauzima cijeli prostor gdje je sada naš svemir.
Ne samo to, nego ako postoje i druge dimenzije poput naše, onda i tamo sve to zauzima, ama baš sve što je moguće da postoji, cjelokupnu stvarnost, jer nije ničega bilo u cjelokupnoj stvarnosti.
Izgleda da to NIŠTA ipak nije samo nešto najmanje, nego upravo suprotno, e da.
- Voddaa
#1415 Re: "Teorija svega"
Teo Teo, znas li sta je straw man argument? Malo proguglaj i prestani to radititeodati wrote: ↑02/10/2025 19:42 Belfy i fizičar dokazuju da nemaju blage veze o logici, tvrde da elekron nema oblika, jer navodno današnja tehnologija ne može doći dalje od Planckove duljine, a elektron nije manji od Planckvoe duljine, i ispod nje postoje prostori sa mnogim oblicima, a elektron koji je daleko veći onda nema oblik, e pameti.![]()
I govore o matematici a osnovne računske operacije ne znaju napraviti s množenjem.![]()
Argument da elektron nema oblik nema veze sa velicinom - znam da ti je to tesko shvatiti, ali sta je tu je, tako je
Nego hajde pusti se elektrona; nazalost ne znas ni sta je elektron; nego hajde reci nam koji je oblik dva Nulta prostora? To je iz tvoje teorije, trebao bih znati kao iz topa
- Voddaa
- Voddaa
-
teodati
#1418 Re: "Teorija svega"
Opet fizičar pokazuje elementarno nepoznavanje logike, ako nešto ima veličinu ima i oblik, i suprotno, ali preteške su to misli za nelogičare, ali kod fizičara veličina nema veze sa oblikom, e pameti.
I ako se nešto širi ima se po čemu širiti, a to znači samo po onome gdje je prije (a i sada je), bilo NIŠTA, to je za logičare shvatljivo, ne treba im netko drugi posebno objašnjavati, nelogičari to teško mogu brzo shvatiti, ali živimo u nadi, e da.
I ako se nešto širi ima se po čemu širiti, a to znači samo po onome gdje je prije (a i sada je), bilo NIŠTA, to je za logičare shvatljivo, ne treba im netko drugi posebno objašnjavati, nelogičari to teško mogu brzo shvatiti, ali živimo u nadi, e da.
- Voddaa
#1419 Re: "Teorija svega"
Noup
Nit sam rekao da elektron ima velicinu, nit sam rekao da ima oblik (u klasicnom smislu) - oboje si samo ti rekao moj Teo. Nego koji je oblik dva Nulta prostora (x5 pitano)?
- Voddaa
#1420 Re: "Teorija svega"
Ako se nesto siri, ne slijedi da se mora siriti “po necemu”. Sirenje samo opisuje promjenu velicine, a ne zahtijeva podlogu.
Mijesas prostorne i vremenske odrednice: “gdje je prije bilo nista” spaja prostor (“gdje”) s vremenom (“prije”), kao da postoji apsolutni okvir izvan svega. To je logicki nedosljedno, moj Teo
-
teodati
#1421 Re: "Teorija svega"
Ako je točno da NIŠTA jeste i ono najmanje i ono najveće, kao i sve ono između, i to istovremeno, i u prostoru i u vremenu, onda nam ne treba bilo što drugo da dobijemo neko prostor-vrijeme, pa onda i svijest, energiju, materiju, i materijalna bića kao što smo mi ljudi.
Naravno, onda nam za objašnjenje, kako je sve nastalo, više ne treba ni nepostojeći Veliki prasak, a isto tako ni nepostojeća vječna svjesna bića.
Samo kažem, da se zna.
Ali za nastanak svemira nam trebaju i nematerijalna bića, osobito za nastanak inteligentnog života na Zemlji.
E to onda nije moguće dobiti bez onoga što u Bibliji piše, Prvorođenca, i ostalih Prvorođenih bića, bez Njih nema ni svemira ni života na Zemlji, već bi i dalje bila samo tama i praznina, e da.
Naravno, onda nam za objašnjenje, kako je sve nastalo, više ne treba ni nepostojeći Veliki prasak, a isto tako ni nepostojeća vječna svjesna bića.
Samo kažem, da se zna.
Ali za nastanak svemira nam trebaju i nematerijalna bića, osobito za nastanak inteligentnog života na Zemlji.
E to onda nije moguće dobiti bez onoga što u Bibliji piše, Prvorođenca, i ostalih Prvorođenih bića, bez Njih nema ni svemira ni života na Zemlji, već bi i dalje bila samo tama i praznina, e da.
-
teodati
#1422 Re: "Teorija svega"
A tko je Prvorođenac?
Kološanima 1,15 On je slika Boga nevidljivoga, Prvorođenac svakog stvorenja.
Tko je Jedinorođenac?
Ivan 3,16 Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Isus Krist, Sin Božji, jedini je koji vlada ne samo svemirom, koji je majušni dio naše dimenzije, nego apsolutno cijelom dimenzijom, od nastanka naše dimenzije, do završetka postojanja naše dimenzije, koji je "Alfa i Omega".
Eto zašto istina o postanku svega ima veze sa Biblijom, pa še kak.
Kološanima 1,15 On je slika Boga nevidljivoga, Prvorođenac svakog stvorenja.
Tko je Jedinorođenac?
Ivan 3,16 Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Isus Krist, Sin Božji, jedini je koji vlada ne samo svemirom, koji je majušni dio naše dimenzije, nego apsolutno cijelom dimenzijom, od nastanka naše dimenzije, do završetka postojanja naše dimenzije, koji je "Alfa i Omega".
Eto zašto istina o postanku svega ima veze sa Biblijom, pa še kak.
- Voddaa
#1423 Re: "Teorija svega"
Teo, ziv bio, pusti se vise copy-paste-a. Dupliras postove na 3 razlicita threada, i Bog zna koliko foruma 
-
teodati
#1424 Re: "Teorija svega"
Dakle eto redoslijeda nastanka svega što postoji:
"NIŠTA, postoji oduvijek i zauvijek, naše prostor-vrijeme i druga prostor-vremena, svako u različito vrijeme, Prvorođenac, ostala Prvorođena bića, energija tih bića, materija, svemir, život na Zemlji, čovjek."
Eto ,da se ne kaže kako nisam dao točan redoslijed nastanka svega i prije javne objave, i detaljnog objašnjenja svega iz moje teorije.
"NIŠTA, postoji oduvijek i zauvijek, naše prostor-vrijeme i druga prostor-vremena, svako u različito vrijeme, Prvorođenac, ostala Prvorođena bića, energija tih bića, materija, svemir, život na Zemlji, čovjek."
Eto ,da se ne kaže kako nisam dao točan redoslijed nastanka svega i prije javne objave, i detaljnog objašnjenja svega iz moje teorije.
- Voddaa
#1425 Re: "Teorija svega"
A kad ces objaviti koji je oblik 2 nulta prostora? Pitan x6.teodati wrote: ↑03/10/2025 20:29 Dakle eto redoslijeda nastanka svega što postoji:
Eto ,da se ne kaže kako nisam dao točan redoslijed nastanka svega i prije javne objave, i detaljnog objašnjenja svega iz moje teorije.![]()