Očigledno ne shvatam...pojasni mi ti.insomnia78 wrote:Svatas li ti sta impliciras oni boldiranim djelom?PM72 wrote:Ma ne znas jer ti je sva pamet trazilica Googleinsomnia78 wrote:Znam ja vrlo dobro o cemu ti pises i cemu vodi tako pisanje
Mesje...ali ako već znas sta i kako,reci nam brojeve lota...
Alija-Tito?
-
PM72
#1401 Re: Alija-Tito?
- BHCluster
#1402 Re: Alija-Tito?
Odlicno zapazanje.LBVIEW wrote: A Srbi su inace svi isli na MIT,pogotovo oni s Romanije, Grmeca, Gacka...
Sto se onog, "ako cemo realno tice", nije ni vrag crn kako se to cinilo, jer kakvi su ti od kojih, kako Pasaga Mandzic priupita Rodoljuba Colakovica, " muslimanski narod bjezi"(u svjetlu rqasprave o odnosu NOP prema Bosnjacima u sjeveroistocnoj Bosni), a ostaje kod domobrana? Ti "ustanici" su pocinili ogromne zlocine nad Bosnjacima, od Kulen Vakufa do Foce, da bi poslije bili primljeni u partizane, fdje su neki dogurali i do generalskih cinova.
No, vratimo se srzi problema, ovo su sve pokusaji opravdanja polike koja je zagovarala:etnicki paritet
- madner
#1403 Re: Alija-Tito?
Nepismeni, pricali smo o 1980oj.LBVIEW wrote:Koalicioni partneri, glupko, nemaju veze s tim, fino ti je kolega gore napisao kada se to preuzimanje oruzja TO desilo.madner wrote:
Funkcionalno si nepismen, javis se o temi bez da ista znas osim par glupih parola, preskocis informacije i onda donosis neke zakljucke.
Nepismen je najblaza kvalifikacija.
Sto se tice koalicionih partnera, JNA nije odnjela oruzje iz drugih republika i pored naredbe iz 1990. Koalicioni partneri uvijek preskoce vlastitu odgovornost.
Hocemo drzavu ali postavljamo SDS kadar na celo TO, imamo vlast ali samo nama uzmu oruzje jer je 1990 Raif ono potpisao itd...
Klasicna nepismena patetika, ne zna se koliko ste suppji o cinjenicama, fino napisem 1980 i kao mongoloid se javis sa doskocicom. Kada ti kao da nisi glup fino objasnim kada se desila promjena, okrenes samo plocu na sasvim drugi argument. Valjda navikao da se provaljujes.
- madner
#1404 Re: Alija-Tito?
Halo HDZovci, lupate. Ustavi SFRJ su svasta ali sa etnickim paritetom nemaju nikakve veze.BHCluster wrote:Odlicno zapazanje.LBVIEW wrote: A Srbi su inace svi isli na MIT,pogotovo oni s Romanije, Grmeca, Gacka...
Sto se onog, "ako cemo realno tice", nije ni vrag crn kako se to cinilo, jer kakvi su ti od kojih, kako Pasaga Mandzic priupita Rodoljuba Colakovica, " muslimanski narod bjezi"(u svjetlu rqasprave o odnosu NOP prema Bosnjacima u sjeveroistocnoj Bosni), a ostaje kod domobrana? Ti "ustanici" su pocinili ogromne zlocine nad Bosnjacima, od Kulen Vakufa do Foce, da bi poslije bili primljeni u partizane, fdje su neki dogurali i do generalskih cinova.
No, vratimo se srzi problema, ovo su sve pokusaji opravdanja polike koja je zagovarala:etnicki paritet
- BHCluster
#1405 Re: Alija-Tito?
O.K. Nema Alije koliko dugo, da mi sada objasni gdje su sada svi mozgovi, sva pamet svijeta se prosipa ovdje na forumu kako su Muslimani zatucani a Alija kriv, OK samo gdje su ti vizionari, mozgovi sta vec?General War wrote:
Kazem ja: Hvala ti Aljo sto si nas vodio tako vizionarski
- insomnia78
#1406 Re: Alija-Tito?
Spremaju se za gej paradu
- BHCluster
#1407 Re: Alija-Tito?
Dobar.insomnia78 wrote:Spremaju se za gej paradu
- LBVIEW
#1408 Re: Alija-Tito?
Sbkb teorija, ne mozes ocekivati isti rezultate kao u slucaju Crne Gore, ako ulazni parametri nisu isti.General War wrote:
- General War
#1409 Re: Alija-Tito?
madner wrote:Halo HDZovci, lupate. Ustavi SFRJ su svasta ali sa etnickim paritetom nemaju nikakve veze.BHCluster wrote:Odlicno zapazanje.LBVIEW wrote: A Srbi su inace svi isli na MIT,pogotovo oni s Romanije, Grmeca, Gacka...
cuj etnicki paritet. sta vam je boni.
- General War
#1410 Re: Alija-Tito?
Tako je, veci je procenat srba u Crnoj Gori nego u BiH..naravno da parametar nije isti...ko nam je kriv kad neznamo, i uvalimo sami sebi najveci problem.LBVIEW wrote:Sbkb teorija, ne mozes ocekivati isti rezultate kao u slucaju Crne Gore, ako ulazni parametri nisu isti.General War wrote:
- exliberal-ex
#1411 Re: Alija-Tito?
Pa posto se svi prave blesavi.LBVIEW wrote:Vidis, tu cast smo imali prilike vidjeti 90-ih, i gle cuda, nisu samo Srbi isli rado u vojnike, tj. jesu kad su imali nenaoruzanog protivnika.exliberal-ex wrote:LBVIEW wrote: Pa znas, nije "Tito mogao voditi antisrpsku politiku".
Iz ovoga je jasno cija je toj jebena narodna vojska bila, te zasto se na pocetku rat odvijao kako jeste.
Cinjenica je da su srbi I crnogorci smatrali sluzenje armije kao cast...za ostale to nije bilo tako, pitanje je zasto...mozda ostalo od WWII i strana na kojima su se borili![]()
Sto se strana na kojima su bili tice, vidjeli smo ciju tradiciju je "JNA" 90 - tih nastavila, tako da sam na tvom mjestu dobro bih razmislio bih prije nego sto krenem kao sukati drugima.
No kako bilo, nakon sto smo razotkrili kako se radi o glupostima, da se vratimo na pitanje: kako to da je u zajednici ravnopravnih naroda i narodnosti, gdje se strogo gledao etnicki paritet, dozvoljeno odstupanje od istog u slucaju vojske?
Dali znas da je u JNA pravilo bilo da se kvota za popunjavanje profesionalnog sastava radila na principu nacionalnog bodovanja.
Ja sam imao zelju da odem da se skolujem za avio jedinice posto sam vec imao veoma uticajnog clana familije koji je imao cin pukovnika.
I sjecam se kao jucer kad sam mu rekao da to hocu on je odmah odgovorio neces biti primljen zbog visine I nacionalnosti ( sto se potvrdilo kao istinito na srecu )
Kasnije smo se spomenuli te njegove izjave i ja ga pitao da mi objasni I on mi je rekao da po pitanju visine piloti su vecinom nizeg rasta jer lakse podnose G force dok za nacionalnost postoji pravilo da se daje prednost ostalim narodima I narodnostima kod prijema tako da sam recimo albanac ili slovenac I da zelim da idem u skolu za pilote ja bih prosao sa prosjekom od 60%.
Poslije su dolazili bosnjaci ( muslimani) makedonci, hrvati ,srbe i crnogorce su tretirali kao zadnje grupe.
I pored svih tih povoljnosti odziv za profesinalne vojnike je bio slab.
Jel sad jasno ili ces po obicaju reci da lazem
- General War
#1412 Re: Alija-Tito?
Nigdje nikad nisam rekao da su muslimani najzatucaniji, ne znam sto meni to imputiras? Cak sta vise, kad se zbroji...Muslimani niti su birali aliju, niti ih je iko pitao za dejton, niti bilo sta...samo je pitanje sto vas nekoliko ovdje sa takvim grcem branite covjeka i produkte rada tog covjeka koji je bas te iste musimane doveo u ovakvu situaciju. Tema je poredjenje Tito-Alija...a ne Alija kao sve i svJa.BHCluster wrote:O.K. Nema Alije koliko dugo, da mi sada objasni gdje su sada svi mozgovi, sva pamet svijeta se prosipa ovdje na forumu kako su Muslimani zatucani a Alija kriv, OK samo gdje su ti vizionari, mozgovi sta vec?General War wrote:
Pa prije neki dan na AJ bi ona tema gdje djeca i DAN DANAS Bosnjaci idu u federaciju iz PC jer im se zabranjuje skola na Bosanskom jeziku...a ovdje ispade da je Tito jedan obican ublehas spram Alje.
- LBVIEW
#1413 Re: Alija-Tito?
Slusaj, mene te price koje pricas s rajom kad se zapijete ne zanimaju - statistika je jasna, a u zadnjem ratu ta suplja teorija o nekakvoj casti biti vojnik , sta li, pala je u vodu, inace bi Srbi kao vojnicki narod rat zavrsili za par dana. U drzavi u kojoj se nacelno zagovarao etnicki paritet ne moze biti slucajnost nepostojanja istog u oficirskom kadru.exliberal-ex wrote:
Pa posto se svi prave blesavi.
Dali znas da je u JNA pravilo bilo da se kvota za popunjavanje profesionalnog sastava radila na principu nacionalnog bodovanja.
Ja sam imao zelju da odem da se skolujem za avio jedinice posto sam vec imao veoma uticajnog clana familije koji je imao cin pukovnika.
I sjecam se kao jucer kad sam mu rekao da to hocu on je odmah odgovorio neces biti primljen zbog visine I nacionalnosti ( sto se potvrdilo kao istinito na srecu )
Kasnije smo se spomenuli te njegove izjave i ja ga pitao da mi objasni I on mi je rekao da po pitanju visine piloti su vecinom nizeg rasta jer lakse podnose G force dok za nacionalnost postoji pravilo da se daje prednost ostalim narodima I narodnostima kod prijema tako da sam recimo albanac ili slovenac I da zelim da idem u skolu za pilote ja bih prosao sa prosjekom od 60%.
Poslije su dolazili bosnjaci ( muslimani) makedonci, hrvati ,srbe i crnogorce su tretirali kao zadnje grupe.
I pored svih tih povoljnosti odziv za profesinalne vojnike je bio slab.
Jel sad jasno ili ces po obicaju reci da lazem
- LBVIEW
#1415 Re: Alija-Tito?
Nisi ti trebao ni postojati a kamoli nesto znati, nisu se valjda zaboravile Ludovanove prijetnje genocidom?General War wrote:Tako je, veci je procenat srba u Crnoj Gori nego u BiH..naravno da parametar nije isti...ko nam je kriv kad neznamo, i uvalimo sami sebi najveci problem.LBVIEW wrote:Sbkb teorija, ne mozes ocekivati isti rezultate kao u slucaju Crne Gore, ako ulazni parametri nisu isti.General War wrote:
Imao si opciju, ili se povinovati tom ludjaku, dakle pristati na ucjenu s glavom na panju, ili pobjeci od istog sto dalje.
Sto se Crne Gore tice, s onim ulaznim parametrima srpske krivice za par ratova, genocid i izazivanje sukoba s NATO-m, rezultat je ocekivan, bez istih nikad.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1416 Re: Alija-Tito?
daddy-kool wrote:SKJ je započela privatizaciju 1989 sa Markovićem.pici wrote:geralt wrote:Kad se vec spominjalo oduzimanje imovine u komunizmu, olako se zaboravlja pretvaranje drustvene u drzavnu imovinu, njena naknadna privatizacija, te ponistenje "Markoviceve privatizacije", a koje je potpisao izvjesni A.I. Time je jednim potpisom ukradena imovina vrijednija od zbirne vrijednosti svega sto su komunisti nacionalizovali 1946. A svi znamo ko je jedini profitirao poslijeratnom privatizacijom.... to je to... pa certifikati... jel titina stranka i familija kupovala i trgovala s njima il stranka i fHemilija od A.I. .... selam
uspjesno... moji roditelji su dobili dionice od svojih firmi da se stan mogao kupiti od njih... ko je obezvrjedio te dionice i certifikate.... sdO i knalizacijoni partneri... selam
- LBVIEW
#1417 Re: Alija-Tito?
Kao i ona prica "kanadskog ovicira o Markalama", a ni baba Bilja nije kriva.insomnia78 wrote:Neće ‘šnjaci u pilote
- pici
#1418 Re: Alija-Tito?
insomnia78 wrote:Spremaju se za gej paradu
francuz sHa kajesH osjetio si na svojoj kozi...

- BHCluster
#1419 Re: Alija-Tito?
Ne branim Aliju niti sam to ikad radio a ako cemo tvojom logikom ici onda se moze reci da je Tito svoj posao uradio kako treba Jugoslavija bi i danas postojala ili u najmanju ruku bi likovi kojima su puna usta Tita i Jugoslavije na internetskim bespucima barem udostojili da brane Titinu drzavu kad je to bilo potrebno da likovi poput Alije dođu do izražaja. Nego ne odgovori ti meni na pitanje.General War wrote:Nigdje nikad nisam rekao da su muslimani najzatucaniji, ne znam sto meni to imputiras? Cak sta vise, kad se zbroji...Muslimani niti su birali aliju, niti ih je iko pitao za dejton, niti bilo sta...samo je pitanje sto vas nekoliko ovdje sa takvim grcem branite covjeka i produkte rada tog covjeka koji je bas te iste musimane doveo u ovakvu situaciju. Tema je poredjenje Tito-Alija...a ne Alija kao sve i svJa.BHCluster wrote:O.K. Nema Alije koliko dugo, da mi sada objasni gdje su sada svi mozgovi, sva pamet svijeta se prosipa ovdje na forumu kako su Muslimani zatucani a Alija kriv, OK samo gdje su ti vizionari, mozgovi sta vec?General War wrote:
Pa prije neki dan na AJ bi ona tema gdje djeca i DAN DANAS Bosnjaci idu u federaciju iz PC jer im se zabranjuje skola na Bosanskom jeziku...a ovdje ispade da je Tito jedan obican ublehas spram Alje.
Last edited by BHCluster on 06/09/2019 18:53, edited 1 time in total.
- BHCluster
#1420 Re: Alija-Tito?
Meni suza niz obraz krenu.pici wrote:insomnia78 wrote:Spremaju se za gej paradu

tekbir
- pici
#1421 Re: Alija-Tito?
vrbanjusa idel to...
- insomnia78
#1422 Re: Alija-Tito?
Ma jok. Zbog slavenskog naglaska i brade misle da sam cecen a brat cecen odma’ krkne hrdjav noz pod plecku pa me zaobilazepici wrote:insomnia78 wrote:Spremaju se za gej paradu
- General War
#1423 Re: Alija-Tito?
Evo ti odgovor ako nisi skontao do sada:BHCluster wrote:Ne branim Aliju niti sam to ikad radio a ako ce mo tvojom logikom ici onda se moze reci da je Tito svoj posao uradio kako treba Jugoslavija bi i danas postojala ili u najmanju ruku bi likovi kojima su puna usta Tita i Jugoslavije na internetskim bespucima barem udostojili da brane Titinu drzavu kad je to bilo potrebno da likovi poput Alije dođu do izražaja. Nego ne odgovori ti meni na pitanje.General War wrote:Nigdje nikad nisam rekao da su muslimani najzatucaniji, ne znam sto meni to imputiras? Cak sta vise, kad se zbroji...Muslimani niti su birali aliju, niti ih je iko pitao za dejton, niti bilo sta...samo je pitanje sto vas nekoliko ovdje sa takvim grcem branite covjeka i produkte rada tog covjeka koji je bas te iste musimane doveo u ovakvu situaciju. Tema je poredjenje Tito-Alija...a ne Alija kao sve i svJa.BHCluster wrote:
O.K. Nema Alije koliko dugo, da mi sada objasni gdje su sada svi mozgovi, sva pamet svijeta se prosipa ovdje na forumu kako su Muslimani zatucani a Alija kriv, OK samo gdje su ti vizionari, mozgovi sta vec?
Dok se na trgovima i ulicama BanjaLuke i Sarajeva, kroz slučajeve “David Dragičević“ i „Dženan Memić“, mjesecima traži pravda, grčevito bori za istinu i protiv korupcije duboko ukorijenjene u vrhovima entitetskih i državnih vlasti, više nego prepoznatljive u upravi, pravosuđu i policiji, napuštanjem diskriminatorske debate FTV (s kojom se u Predsjedništvo BiH otvoreno favoriziraju kandidati vladajućih struktura i partija) nezavisni kandidat za člana Predsjedništva BiH Prof. dr. Mirsad Hadžikadić otvario je treći front borbe - front protiv korupcije u javnim medijima.
Medijska diskriminacija u dosadašnjem toku bh izbornog procesa više je nego vidljiva. Dominantan uticaj vladajućih partija na bh medije se prepoznaje u svakoj emisiji i svakoj riječi sa kojom se predstavljaju vodeće, nacionalne partije i kandidati koji ih predstavljaju i u njihovo ime i za njihov račun vrše državne i društvene funkcije. Time podanički odnos korumpiranih javnih medija postaje najveća prepreka za unošenje nužnih promjena i najsigurnija zaštita vladajuće oligarhije, koja već 23 godine iscrpljuje ovu zemlju, cijedi krv i znoj iz njenih naroda i građana.
Nezavisni kakndidat za člana Predsjedništva BiH Mirsad Hadžikadić je jedan od prvih koji se beskompromisno pokušao suprostaviti toj tihoj razornoj stihiji, koja podanički servisira vlast i licemjerno uljuljkava građane.
Naravno, nisu svi uposlenici medija, niti sve medijske kuće u istoj poziciji i istih pogleda, ali su svi u jednom bubnju koji se stalno okreće, da se počinje mantati u glavi onima u bubnju i nama koji ga gledamo. Ali u uslovima kada sve više nezaposlenih zjapi za radnim mjestom, kada su uposlenici sve više ovisni od poslodavaca, sve je manje onih koji su spremni u neravnopravnj borbi Davida i Golijata prihvatiti ulogu ovog prvog. Ima jedan koji je spreman i to pokazuje. Prof. dr. Mirsad Hadžikadić.
Last edited by General War on 06/09/2019 18:57, edited 1 time in total.
- pici
#1424 Re: Alija-Tito?
da nije krHanje neko bratsko gluHo bilo pajzeinsomnia78 wrote:Ma jok. Zbog slavenskog naglaska i brade misle da sam cecen a brat cecen odma’ krkne hrdjav noz pod plecku pa me zaobilazepici wrote:insomnia78 wrote:Spremaju se za gej paradu
- insomnia78
#1425 Re: Alija-Tito?
Krham samo gospojice. Zalim slucaj