Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
-
Trappist
#1401 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Joj glupe rasprave, eto drugi aerodromi u regiji su glupi jer imaju različitih i jeftinijih aviokompanije. To govore i brojke odlazaka/dolazaka u odnosu na sarajevo 
- drndalo
#1402 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Niko ne kaze da su oni glupi. Nego nece da moze na silu. Niti aerodrom moze natjerati kompaniju da leti. Niti kompanija moze natjerati aerodrom da ih primi. Osim ako im to oboma ne odgovara i dogovore se.
Ono sto neki kazemo je da nije tu sve med & mlijeko kao sto neki ocekuju.
Puno je tu varijabli, jedna od kojih je kako privuci novog LCCa, a da ti svi dotadasnji komitenti ne traze iste uslove.
Zasto bi OS placao opslugu aviona iste kategorije 2800 €, a npr. Wizz to da dobije za 600? Mora onda biti oglas za sviju da mogu da se prijave, ako imaju interes. Ako nema, pokusavaj ponovo.
Ono sto neki kazemo je da nije tu sve med & mlijeko kao sto neki ocekuju.
Puno je tu varijabli, jedna od kojih je kako privuci novog LCCa, a da ti svi dotadasnji komitenti ne traze iste uslove.
Zasto bi OS placao opslugu aviona iste kategorije 2800 €, a npr. Wizz to da dobije za 600? Mora onda biti oglas za sviju da mogu da se prijave, ako imaju interes. Ako nema, pokusavaj ponovo.
Last edited by drndalo on 12/06/2023 22:17, edited 1 time in total.
-
Hakiz
-
Seawolf
#1404 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Za putnike na Hadž, jutros u 04:40, po treći put je sletio avion Boeing 767-204(ER), kompanije Jordan Aviation ....

-
Trappist
#1405 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Sta ce drugi aerodromi oko nas, levati.
Zadar: https://www.zadar-airport.hr/en/all-flights/departures
Split: https://www.split-airport.hr/index.php? ... 26&lang=en
Tirana: https://www.tirana-airport.com/en/flights/departures
Beograd: https://beg.aero/eng/flights#departures
Budale, cuj imaju ovoliko letova, sto ce im to? Zar nije bolje ovako kao sarajevski:
https://www.sarajevo-airport.ba/Page/Odlasci
Zadar: https://www.zadar-airport.hr/en/all-flights/departures
Split: https://www.split-airport.hr/index.php? ... 26&lang=en
Tirana: https://www.tirana-airport.com/en/flights/departures
Beograd: https://beg.aero/eng/flights#departures
Budale, cuj imaju ovoliko letova, sto ce im to? Zar nije bolje ovako kao sarajevski:
https://www.sarajevo-airport.ba/Page/Odlasci
- Haris.ba
#1406 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
A, sta je sada problem? Prije je bilo onih 18KM takse po odlazecem putniku. To je valjda ukinuto. Sta sad?
- Ajatolah_
#1407 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Hrvatska prošle godine zabilježila 100 miliona noćenja, ima smisla da koristimo njihovo primorje i to ljeti kao letvicu za broj letova koji trebamo očekivati. 
- tramvajtrojka
#1408 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Al je islamska zajednica nasla tasna masna firmu samo tako, svake godine cirkus oko hadza . Od kolege mama otisla jucer sa jutarnjim letom i ostao joj prtljag u Sarajevu nisu ga povukli, isto tako kaze i na popodnevnom se isto dogodilo
A znaju uzeti skoro pa 13 milja za hadz koja je tu kradja svake godine, najgori avioni , najgori hoteli , a skoro pa najskuplji hadz u evropi placamo
pljackaske zelene sda ahmedije
-
last mohicans
#1409 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Bacih ugrubo računicu za hadz, 2200 hadzija, 25 miliončeta.
- tramvajtrojka
#1410 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
I onda strpas hadzije u avion star 35 godina
- DaysleepeR
#1411 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Zapamtite šta sam vam rekao, ha se vrati SDA na vlast i prahne Brankovićevom sinu ili tako nečijem sinu da se malo igra avio biznisa, da iskoristi diplomu zarađenu negdje vani, a treba se i druga generacija obogatiti jelte, ode SJJ preko noći u koncesiju, još će biti u režimskim medijima proglašen izdajnikom države i genocidašem ko bude tvrdio drugačije.
Pa će nam kolege forumaši, ovi koji prežive čistku sa SJJ ovdje pisati kako je zapravo to najbolji model.
Naravno da nema smisla da je ovo sadašnje stanje dobro, ovo je sramota i odron, kao da Senaid Memić upravlja aerodromom, red turaka, red hadžija, red omanaca i emiraćana... prosto me sramota.
Čuj kaže tražiće iste uslove komercijalni carrier kao i LCC, a komercijalni naplaćuje SJJ-VIE 300 EUR a LCC 30 EUR.
Al ne, to se ne koristi ko argument, na kraju krajeva, treba komercijalce nogirati a ne LCC-ove.
Ne vidim da šta fali Tuzli što im LH ili OS ne slijeće. Ma hajte molim vas...
Pa će nam kolege forumaši, ovi koji prežive čistku sa SJJ ovdje pisati kako je zapravo to najbolji model.
Naravno da nema smisla da je ovo sadašnje stanje dobro, ovo je sramota i odron, kao da Senaid Memić upravlja aerodromom, red turaka, red hadžija, red omanaca i emiraćana... prosto me sramota.
Čuj kaže tražiće iste uslove komercijalni carrier kao i LCC, a komercijalni naplaćuje SJJ-VIE 300 EUR a LCC 30 EUR.
Al ne, to se ne koristi ko argument, na kraju krajeva, treba komercijalce nogirati a ne LCC-ove.
-
Seawolf
#1412 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
I LCC je komercijalni carrier, nije humanitarna, ili nevladina organizacija.DaysleepeR wrote: ↑13/06/2023 12:06 ....
A što se tiče rukovodstva aerodroma, dobro znaš da će se ono uskoro promijeniti, jer je upravljanje aerodromom prešlo iz ruku jedne stranke u ruke druge.
- DaysleepeR
#1413 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ja imam razne informacije oko koncesije.Seawolf wrote: ↑13/06/2023 12:54I LCC je komercijalni carrier, nije humanitarna, ili nevladina organizacija.DaysleepeR wrote: ↑13/06/2023 12:06 ....
A što se tiče rukovodstva aerodroma, dobro znaš da će se ono uskoro promijeniti, jer je upravljanje aerodromom prešlo iz ruku jedne stranke u ruke druge.
Onako ispotiha upozoravam, nemojte da bude da nismo rekli
Ima i Trojka ideja, pogotovo ova progresiva iz NS-a što voli letit u Berlin na party svako malo.
SJJ ode u koncesiju preko noći. Kako kaže kolega - robovlasnici dolaze.
-
Seawolf
#1414 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
E pa Naša stranka (čiji sam birač otkako ista postoji), ako ima ideje u vezi sa upravljanjem i vlasništvom nad aerodromom, trebala ga je uzeti pod svoju nadležnost, a ne prepustiti drugome.DaysleepeR wrote: ↑13/06/2023 12:59Ja imam razne informacije oko koncesije.
Onako ispotiha upozoravam, nemojte da bude da nismo rekli
Ima i Trojka ideja, pogotovo ova progresiva iz NS-a što voli letit u Berlin na party svako malo.
SJJ ode u koncesiju preko noći. Kako kaže kolega - robovlasnici dolaze.
-
sarajevsko_pivo
-
Hakiz
- Hajvan
#1417 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Odlazni letovi su ok organizovani
Dolazni ipak nisu
Lose je mnogo tog
1. Kao drzavljamin BIH trebao bih imati prednost i poseban tretman na granicnim terminalima- dakle fali exkluzivni red za bosanske drzvljanje
2. Prostor je mali i s dva aviona napravi se guzva
3. Fali granicni policajac/ sluzbenik koji bi usmjeravao, regulisao, davao upute na samom ulasku
4. Nema automatskih citaca biometrijih pasosa i zjenica, cime bi se ubrzao protok putnika
Dolazni ipak nisu
Lose je mnogo tog
1. Kao drzavljamin BIH trebao bih imati prednost i poseban tretman na granicnim terminalima- dakle fali exkluzivni red za bosanske drzvljanje
2. Prostor je mali i s dva aviona napravi se guzva
3. Fali granicni policajac/ sluzbenik koji bi usmjeravao, regulisao, davao upute na samom ulasku
4. Nema automatskih citaca biometrijih pasosa i zjenica, cime bi se ubrzao protok putnika
-
akcija007
#1418 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Kada udjemo u EU bit ce traka za EU (sve zemlje EU) i all passport. Ne vidim svrhu da trenutno ima potrebe za posebnu traku samo za Bh drzavljane
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1419 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Jedini nacin da se SJJ poveze sa evropskim metropolama i dobije privlacne linije po povoljnim cijenama za domace stanovnistvo je da drzava formira kompaniju tipa Bosnian Airways i bude u minusu dok se to ne zalaufa. Ili da uvijek bude u minusu i da to gleda kao investiciju u ugled da imas respektabilan aerodrom. A to ce se desiti nikada.
-
Trappist
#1420 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Zasto da ne, smanjila bi se guzva pogotovo kad je ljetna sezona. Tirana aerodrom ima taj sistem, njihovi državljani prolaze kroz automatska vrata, niksd im guzva nije.
-
Hakiz
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#1422 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Koji kreteni rade na aJrodromu to je nevjerovatno. Sletise dva aviona u razmaku od pet minuta i oni prvo isporuce prtljag ovog drugog aviona. Letaju koferi na onoj traci, niko ne uzima, jer naravno, putnici drugog leta su i dalje na kontroli.
Ono je bilo amblivbl, svi cekaju kofer, niko ne uzima kofer
Koliko sam primijetio, nesto su sjebali i ostetili 2-3 kofra, barem sam primijetio da se raja zali.
Ono je bilo amblivbl, svi cekaju kofer, niko ne uzima kofer
-
Bodkin
#1423 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Realno sad kako su ga malo sredili, aerodrom skroz pismeno izgleda. Lounge je top. Radnici na aerodromu su uvijek bili jako pismeni i kulturni.
Veci problem je menadzment i politika. Nestvarno da nemas letove za vece evropske gradove nego uvijek preko jebenog beca koji drzi najskuplju i njima najprofitabilniju liniju
Veci problem je menadzment i politika. Nestvarno da nemas letove za vece evropske gradove nego uvijek preko jebenog beca koji drzi najskuplju i njima najprofitabilniju liniju
- Hajvan
#1424 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Vi ne vidite
Mi porezni obveznici od cijih se para finasiraju granicna policija te aerodrom gradi, dogradjuje i sufinasira vidimo
I tako treba
U svojoj zemlji ja sam bitniji od tzv eu ili bilo koji drugih putnika
Last edited by Hajvan on 13/06/2023 21:58, edited 1 time in total.
-
last mohicans
#1425 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
To i meni najvise smeta kada dođem nekim letom na naš aerodrom, u isti saf sa Turcima, Arapima i pokojim EU građaninom. Odvoji me, pokaži da cijeniš svog građanina i drzavljanina. Po tome se vidi da mi nismo ni N od nacije. Sam onaj prostor gdje dolazis, sa onim ventilacijaIama iznad glava, izgleda jadno i primitivno. To je prva slika koju šalješ turistima a drugi šok mu je kad se zakotrlja pored onog vašara prema Stupu. Šta mi imamo od toga što je aerodrom u drzavnom, tj.federalnom vlasništvu, kolika je dobit? Gdje ta dobit ide? Ulagalo se u unaprijeđenje aerodroma
Do ovog sad, tek oku mjerljivog obnavljanje i rekonstrukcije, pare su jednostavno isparile. Boli me neka stvar da li će biti koncesija, investitor, neko treći, uljudi aerodrom, poveži nas sa više destinacija, daj niskobudzetnih, a ostavi i ove jače. Ko voli, nek izvoli.