Venecuela

Post Reply
commendatore

#1401 Re: Venecuela

Post by commendatore »

славянин wrote:
commendatore wrote:
banjaluka je bila spakovana vec sine moj.... :mrgreen:
Naravno ne zbog oluje koju je Iran osmislio i HV koja je preko dinare napredovala sa juga nego sve ti sa jaranima iz sela sine :lol:
zar je vazno vazno je da ste turirali :mrgreen:

zato je valjda hr general pruzio ruku na Dvoru sto su nam pravili drzavu :mrgreen:
Kikibombona

#1402 Re: Venecuela

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Šerif Patković kaze da bi po njegovim procjenama bez NATO intervencije trebalo od 10-15 godina za izlazak na Drinu
Zaboravio si na dove iranskih mula. :D

Realno, da nije bilo Amerike jos bi mi ratovali i bila bi pat pozicija...
insomnia78

#1403 Re: Venecuela

Post by insomnia78 »

Ustat pa smomenuti Hameriku. Al eto ‘ snjaci po ugledu na komsije i susjede vise vole biti tudje bitke
commendatore

#1404 Re: Venecuela

Post by commendatore »

jasta napravili nam oni drzavu mi kurcem mrdnuli nismo :lol: jebem ti rezon :lol: ne znam samo sto hiljade izginuse kad su nam pomagali

od snjaka je gori smetljar sa zapadnom vizom
славянин

#1405 Re: Venecuela

Post by славянин »

commendatore wrote:jasta napravili nam oni drzavu mi kurcem mrdnuli nismo :lol: jebem ti rezon :lol: ne znam samo sto hiljade izginuse kad su nam pomagali
Ko je to napisao ?

Iznad spomenute tvrdnje samo ukazuju na tvoju "jednacinu" po kojoj Amerika nije pomagala tj. bolje je da se nisu mijesali.
commendatore

#1406 Re: Venecuela

Post by commendatore »

славянин wrote:
commendatore wrote:jasta napravili nam oni drzavu mi kurcem mrdnuli nismo :lol: jebem ti rezon :lol: ne znam samo sto hiljade izginuse kad su nam pomagali
Ko je to napisao ?

Iznad spomenute tvrdnje samo ukazuju na tvoju "jednacinu" po kojoj Amerika nije pomagala tj. bolje je da se nisu mijesali.
naserem se u tu jednacinu dobro :lol: dje je bila njihova podrska kad se 8000 ljudi zarobljeno streljalo u 2 dana?

haj necemo tu.... haj zatamnjeni tekstovi dokaza milosevicu i jovici stanisicu....

al zuhar je.... dobro je pa nisu bili neprijatelji ko stobsu rvati prjatelji :lol:
Last edited by commendatore on 01/05/2019 13:58, edited 1 time in total.
Point.

#1407 Re: Venecuela

Post by Point. »

commendatore wrote:
Point. wrote:
commendatore wrote:nije mogla gluplja analogija bit - al hajd - nista USA nije bolja od tih hadalja - apsolutno ništa.... a znam gdje konstantno vas par povlaci paralelu - pa kao pomogli nam u ratu (off - jesu kurcinu - gledali su satelitski uzivo masakr ) i kad smo krenuli u protuofanzivna dejstva gadjali im skladišta nicega da bi se mi kao radovali.... pun mi vas je kurac i te price.... tacno jest da su rusi smece i bagra oko njih - i to je jedino sto se slazem.....

to sto vam je ujka sem dao 15 dolara satnice, pasoš i još poneku dzidzu - ne daje vam za pravo da namecete drugima misljenje..... ima nas bosnjaka bosanaca koji smatramo da je US smetljarska drzava prema nama bas kao i rujani i dzikani....

nadam se da sam bio jasan.....
Malo si mi previše neurozan dečko, ko diro? Nije mi ujka Sam dao ništa, ali jeste kralj Gustav.

Srećom, ima nas Bošnjaka Bosanaca koji misle svojom glavom malo i ne idemo u kost jedinoj svjetskoj sili na dunjaluku nego ih smatramo prijateljima kao što jesu. Ostali koji bi se kurčili bez pokrića završe na crnoj listi. Ask Dodik.
nemoj ti mislit alaha ti i boga :lol:
pa dodik je najveci patriota bih samo sto to mnogi ne vide :mrgreen:
Haj ti malo do vrela Bosne prošetaj da uhvatiš malo svježe have. Možda ti razbistri um, malo si mi nervozan.

Sreća pa se vas nezahvalnika ništa ne pita, inače bi bili u društvu priznatih demokrata Putina, Erdogana, onog kineza što si stavi doživotni mandat, Lukašenka a da ne zaboravimo iranske mule.
commendatore

#1408 Re: Venecuela

Post by commendatore »

jasta evo me subhanam sto je sesta flota pustila iranske brodove da natrpaju hrvate oruzjem a nama dala 1/3/3 oruzja....

fala im :lol:
славянин

#1409 Re: Venecuela

Post by славянин »

commendatore wrote:
naserem se u tu jednacinu dobro :lol: dje je bila njihova podrska kad se 8000 ljudi zarobljeno streljalo u 2 dana?
Mos istjerat seljaka iz sela .. ali selo iz istog ... tesko - to sto se tice kulture u razgovoru.

Podrska je tu - i tada bila.Ako ocekujes da ti amer ili neko drugi rijesi rat onako kako tebi odgovara , popravi drzavu sve sredi i dadne kljuceve pa potapse po ramenu i kaze "here you go friend" cekat ces jos dugo...

Pomoc njihova je u tome sto je sprijeceno da Srbi i Hrvati neomatano rade so oce,da se primirje izmedju HVO i Armije napravi, da se sprijeci dupli obruc oko Sarajeva 93 na Igmanu i tako dalje, sve dok se jeo hljeb iz velepekare koja je koristila cije brasno itd itd. Ali da ne duljim,evo da budem pravi Bosnjacki patriota - "amerika kriva zaustavili nas,oni su protiv nas cijelo vrijeme bili"
славянин

#1410 Re: Venecuela

Post by славянин »

commendatore wrote:jasta evo me subhanam sto je sesta flota pustila iranske brodove da natrpaju hrvate oruzjem a nama dala 1/3/3 oruzja....

Jasta znaci HV se naoruzao od irana , a da te 6. flote nije bilo ruska,francuska ili neka druga bi propustila.. ono nebi primjetili. 93 je bila okus sta se desi kada Hrvati zatvore sve (mada je opet uspijevalo stizati pomoci na pritisak UNa i avionima)
commendatore

#1411 Re: Venecuela

Post by commendatore »

славянин wrote:
commendatore wrote:
Mos istjerat seljaka iz sela .. ali selo iz istog ... tesko - to sto se tice kulture u razgovoru.

Podrska je tu - i tada bila.Ako ocekujes da ti amer ili neko drugi rijesi rat onako kako tebi odgovara , popravi drzavu sve sredi i dadne kljuceve pa potapse po ramenu i kaze "here you go friend" cekat ces jos dugo...

Pomoc njihova je u tome sto je sprijeceno da Srbi i Hrvati neomatano rade so oce,da se primirje izmedju HVO i Armije napravi, da se sprijeci dupli obruc oko Sarajeva 93 na Igmanu i tako dalje, sve dok se jeo hljeb iz velepekare koja je koristila cije brasno itd itd. Ali da ne duljim,evo da budem pravi Bosnjacki patriota - "amerika kriva zaustavili nas,oni su protiv nas cijelo vrijeme bili"
o dje si becka skolo nisam te prepozno... jel ti caca i dedo bio u beckoj isto? ili su u gunjevima hodali?

ovom je deda bio aristrokrata fijaker i vozaca imo mesje dzilkos... sad mos razgulit dobro u seljackim skokovima
commendatore

#1412 Re: Venecuela

Post by commendatore »

славянин wrote:
commendatore wrote:jasta evo me subhanam sto je sesta flota pustila iranske brodove da natrpaju hrvate oruzjem a nama dala 1/3/3 oruzja....

Jasta znaci HV se naoruzao od irana , a da te 6. flote nije bilo ruska,francuska ili neka druga bi propustila.. ono nebi primjetili. 93 je bila okus sta se desi kada Hrvati zatvore sve (mada je opet uspijevalo stizati pomoci na pritisak UNa i avionima)
jasta je cuo sam da su rvatima usi cak zavrtali zbog napada na tuzlansku kolonu jebli majku fala im :lol:
славянин

#1413 Re: Venecuela

Post by славянин »

commendatore wrote: jasta je cuo sam da su rvatima usi cak zavrtali zbog napada na tuzlansku kolonu jebli majku fala im :lol:
Kojeg napada ? :D Da te napomenem da se ne zna koji je prvi krenuo pucati - ja tipujem na one pijane na transporteru (ocetnicili se bili vec) dok su regruti se krili ispod cerada. A tu se moze i ciganima/romima uruciti plaketa jer su izvlacili sanduke iz kamiona u plamenu :lol:

Jos srpsko gradjansko vijece na sjednici opstine glasa da se organizuje odbrana zbog mogucnosti agresije od jna :D
Point.

#1414 Re: Venecuela

Post by Point. »

commendatore wrote:
славянин wrote:
commendatore wrote:

o dje si becka skolo nisam te prepozno... jel ti caca i dedo bio u beckoj isto? ili su u gunjevima hodali?

ovom je deda bio aristrokrata fijaker i vozaca imo mesje dzilkos... sad mos razgulit dobro u seljackim skokovima
Ti si pravi nervozni poštar. Usto na lijevu nogu, plata za februar nije još došla?

Haj sad na temu, jesi li pustio brkove ko Maduro u znak podrške?
commendatore

#1415 Re: Venecuela

Post by commendatore »

haj jos da samo cujem sto je 6. flota bila u jadranu i to je to :mrgreen:
commendatore

#1416 Re: Venecuela

Post by commendatore »

Point. wrote: Ti si pravi nervozni poštar. Usto na lijevu nogu, plata za februar nije još došla?

Haj sad na temu, jesi li pustio brkove ko Maduro u znak podrške?
pastetu jedem da ti ustedim za koju patriocku bateriju
славянин

#1417 Re: Venecuela

Post by славянин »

commendatore wrote:haj jos da samo cujem sto je 6. flota bila u jadranu i to je to :mrgreen:
Ako provalis ti sa jaranima iz sela preko drine , da mogu da vas zaustave (ih kako bi onda tek ih raskrinkao)
commendatore

#1418 Re: Venecuela

Post by commendatore »

славянин wrote:
commendatore wrote:haj jos da samo cujem sto je 6. flota bila u jadranu i to je to :mrgreen:
Ako provalis ti sa jaranima iz sela preko drine , da mogu da vas zaustave (ih kako bi onda tek ih raskrinkao)
ja nisam patriota ja sam se popiso na sve trenutno osim onih sto leze u grobovima...njih mi je najvise zao najbolja krv... :roll: :( . zalim samo sto im se nisam pridruzio da ne moram ovako smetlje da gledam :mrgreen:
insomnia78

#1419 Re: Venecuela

Post by insomnia78 »

Pa ono nikad nije kasno
commendatore

#1420 Re: Venecuela

Post by commendatore »

insomnia78 wrote:Pa ono nikad nije kasno
cekm prvo smece da pokrepa pa cu ja rahat tako da imas cast... :lol:
insomnia78

#1421 Re: Venecuela

Post by insomnia78 »

Pa ko onda da ‘rani onaj nesretni narod dole
scarface32

#1422 Re: Venecuela

Post by scarface32 »

commendatore wrote:
славянин wrote:
ja nisam patriota ja sam se popiso na sve trenutno osim onih sto leze u grobovima...njih mi je najvise zao najbolja krv... :roll: :( . zalim samo sto im se nisam pridruzio da ne moram ovako smetlje da gledam :mrgreen:
Jarane da ti nije bilo USA pao bi Bihac, Gorazde, Igman .... Da nije usa jos bi se ratovalo sa hrvatima, znaci zaboravi krajinu i Sanski Most. Da nije bilo USA k..... bi ti naoruzanje dolazilo iz Irana .......

Da ne nabrajam.Nama su pomogli ,sad o drugim stvarima bi se dalo raspravljati.
commendatore

#1423 Re: Venecuela

Post by commendatore »

a embargo na oruzje i sprovodjenje istog? fala ponovo...

tek kad je svijet vidio na teveu kakvi se zlocini cine americka administracija a u cilju dobijanja 2. klintonovig mandata se pokrenula... do tad je 6.
flota imala zadatak da sprovodi embargo na oruzje

sto bi reko Pavle Vujisic u Maratoncima ko je njih poznavao ni pakao mu nece bit tezak :lol:
Last edited by commendatore on 01/05/2019 14:34, edited 1 time in total.
salik79

#1424 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Evo, da sam nisam bio svjedok desavanja, dosta mi je sta o tome kazu Armijski generali Sefer Halilovic i rahmetli Rasim Delic.

Kao i za ulogu Amera u svemu.
scarface32

#1425 Re: Venecuela

Post by scarface32 »

commendatore wrote:a embargo na oruzje i sprovodjenje istog? fala ponovo...

tek kad je svijet vidio na teveu kakvi se zlocini cine americka administracija a u cilju dobijanja 2. klintonovig mandata se pokrenula... do tad je 6.
flota imala zadatak da sprovodi embargo na oruzje
Embarg na oruzje je imala cijela ex yu pa i Hrvatska. Samo njima je sreca pa su imali otvorene granice premasvijetu a Bosanci nisu. Ebi ga.
Post Reply