Neredi u Francuskoj

Post Reply
salik79

#1401 Re: Neredi u Francuskoj

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:Nego, nikome nije nista sumnjivo po pitanju onog Serifa? Meni ovo lici na los filmski set, sa pistoljem iz 19. stoljeca, naknadno postavljen u apsurdni polozaj.

Image
Iranska forenzika je inace svjetski poznata sa Salikom kao nasiroko priznatim forenzicarom.Sa slike i to jedne odmah da procijeniti da se radi o namjestenom mjestu zlocina.
Volio bih da sam iranski firenzicar. Vele, okrenuo se i pucao, a lik okrenut prema ulazu sa prostrijelnom ranom u prijedjelu oka, a pistolj okrenut ono bas kao kada padnes sa stepenica na ledja. Polozaj ruke necu ni komentarisati.

Al', mrtva usta ne govore... Nego, od ranije poznat, radikaliziran, ovakav, onakav, pod prismotrom obavjestajnih sluzbi, ali bas taj dan niko ga nije "posmatrao". :-?
salik79

#1402 Re: Neredi u Francuskoj

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Ovo mjesto gdje je lik ubijen je otprilike ko kad bi Izrael iso u po Gaze iscenirati nesto.
Neki dan su iscenirali...
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1403 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Bilo fejk ili ne, "oni" više nemaju efektivnu vlast nad Francuskom.

C'est la vie...
славянин

#1404 Re: Neredi u Francuskoj

Post by славянин »

salik79 wrote:
Volio bih da sam iranski firenzicar. Vele, okrenuo se i pucao, a lik okrenut prema ulazu sa prostrijelnom ranom u prijedjelu oka, a pistolj okrenut ono bas kao kada padnes sa stepenica na ledja. Polozaj ruke necu ni komentarisati.

Al', mrtva usta ne govore... Nego, od ranije poznat, radikaliziran, ovakav, onakav, pod prismotrom obavjestajnih sluzbi, ali bas taj dan niko ga nije "posmatrao". :-?
Par logicnih primjedbi na tvoje "vjestacenje" jer sam samo laik. To kod oka je vjerovatno IZLAZNA rana - jer je razvaljeno oko oka a ulazna rana ne razvaljuje (ratnice siguran sam da si se nagledao toga i da si ekspert)

Naravno zavjera podmetnuli mu to muslimani nikada nebi uradili - zli vatikan sve su to agenti te desetine slucajeva ako ne i stotine po evropi i idil i to to su sve agenti zapada muslimani to nikada nebi.
славянин

#1405 Re: Neredi u Francuskoj

Post by славянин »

Challenger_ wrote:Bilo fejk ili ne, "oni" više nemaju efektivnu vlast nad Francuskom.

C'est la vie...
Jesu li izasli rotshcildi iz sklonista, Makron dokle je sa podmornicom jer francuska vlada je pala haos zapad se urusava a Iran i slobodarska Rusija sijaju.
Challenger_

#1406 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Razumijem usamljenost i potrebu za komunikacijom. Ali, nemoj. Prekomplikovano je ovo za tebe. Drži se manjih stvari: korida, krompijara, pastrmki iz Toplika i tako to.
salik79

#1407 Re: Neredi u Francuskoj

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

Par logicnih primjedbi na tvoje "vjestacenje" jer sam samo laik. To kod oka je vjerovatno IZLAZNA rana - jer je razvaljeno oko oka a ulazna rana ne razvaljuje (ratnice siguran sam da si se nagledao toga i da si ekspert)

Naravno zavjera podmetnuli mu to muslimani nikada nebi uradili - zli vatikan sve su to agenti te desetine slucajeva ako ne i stotine po evropi i idil i to to su sve agenti zapada muslimani to nikada nebi.
Ti stvarno mislis da je neko koristio dum-dum municiju od policije u slucajnoj patroli?!

Bilo kako bilo, i ti koji bi uradili mogu samo deklarativno biti muslimani, kao i oni vehabiti koji tekbirajuci kolju po Siriji, Iraku, Libiji, a svi oni imaju podrsku onih koji su ih "stvorili" i ustolicili na BI, pa tako i Francuske.
славянин

#1408 Re: Neredi u Francuskoj

Post by славянин »

Challenger_ wrote:Razumijem usamljenost i potrebu za komunikacijom. Ali, nemoj. Prekomplikovano je ovo za tebe. Drži se manjih stvari: korida, krompijara, pastrmki iz Toplika i tako to.
Pa naravno da je potreba za komunikacijom na forumu smo.Vidis mislim da si upravu ovo je prekomplikovano jednostavno citajuci tvoje postove zaglupljujem.Ti mali deckic sjedis iza tastaturice bez icega u zivotu i nazivas predsjenike majmunima idiotima itd.Smijes se nekakvim padovima nekih elita vatikana zavjerama... jel kontas da si izasao iz pojma realnosti.Jos gori su ti ovi "jarani" sto te podrzavaju umjesto da ti pomognu.

Pastrmke iz toplika da naravno - znas da je bio lavrov :? Ako je bio lavrov znaci da je to odlicno mjesto jer Rusija voli Iran a lavrov je ruski zvanicnik dakle podrzava Iran koji je svjetlo u ovom tamnom svijetu - dakle toplik je dobar :lol:
insomnia78

#1409 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Dabome. Opste je poznato da se u Teheranu udaraju muhuri na pripadnost islamu
славянин

#1410 Re: Neredi u Francuskoj

Post by славянин »

salik79 wrote:
Ti stvarno mislis da je neko koristio dum-dum municiju od policije u slucajnoj patroli?!

Bilo kako bilo, i ti koji bi uradili mogu samo deklarativno biti muslimani, kao i oni vehabiti koji tekbirajuci kolju po Siriji, Iraku, Libiji, a svi oni imaju podrsku onih koji su ih "stvorili" i ustolicili na BI, pa tako i Francuske.
Kakvu dum dum municiju ratnice pa kada si se hrabro borio sigurno si vidio kako izgleda gdje metak udje kako izgleda rana a gdje izadje kako izgleda.
Ne mozes ti suditi ko je musliman a ko ne... oni sebe nazivaju muslimanima a za njih ti si nevjernik... a takvih kao oni sto prikrivenih,sto nisu direktno radikalni ali podrzavaju ih, ili se jednostavno "simpatisu" za "borbu" muslimana more.

Da jos dodam da sigurno znas za dum dum municiju jer si veoma dobro informisan znas i oko koncanica snajpera i sve - upravo da su koristili dum dum municiju i ulazna rana bi bila velika. Siguran sam da sve to znas.
Challenger_

#1411 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Hajde kad je ograničeno. Ograničeno, limitirano i nikom ništa. Najveća je tragedija kada tužno nije svjesno svojih ograničenja.

_______

BTW, vidim da onog pavijana (Microna) zovu Rothschildovim Kvazimodom.

:pisnuo:
salik79

#1412 Re: Neredi u Francuskoj

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

Kakvu dum dum municiju ratnice pa kada si se hrabro borio sigurno si vidio kako izgleda gdje metak udje kako izgleda rana a gdje izadje kako izgleda.
Ne mozes ti suditi ko je musliman a ko ne... oni sebe nazivaju muslimanima a za njih ti si nevjernik... a takvih kao oni sto prikrivenih,sto nisu direktno radikalni ali podrzavaju ih, ili se jednostavno "simpatisu" za "borbu" muslimana more.

Da jos dodam da sigurno znas za dum dum municiju jer si veoma dobro informisan znas i oko koncanica snajpera i sve - upravo da su koristili dum dum municiju i ulazna rana bi bila velika. Siguran sam da sve to znas.
Oko muslimana sam rekao sto mislim i sto znam...

Ulazna rana iz pistolja, pogotovo iz relativne udaljenisti, izgleda upravo kao ova. Izlazna rana iz pistolja, pucano iz relativne udaljenisti, s ledja (pitanje "zasto s ledja!?") se ne bi uocavala s prednje strane glave, tj lica.

Dum dum metak ulazi kao i svaki drugi, a stvara veliku izlaznu rupu.
славянин

#1413 Re: Neredi u Francuskoj

Post by славянин »

salik79 wrote:

Ulazna rana iz pistolja, pogotovo iz relativne udaljenisti, izgleda upravo kao ova. Izlazna rana iz pistolja, pucano iz relativne udaljenisti, s ledja (pitanje "zasto s ledja!?") se ne bi uocavala s prednje strane glave, tj lica.

"relativne udaljenosti" ?? Tako izgleda aha dobro znaci ovako izgleda ulazna rana.Znaci ne moze metak iz pistolja proci kroz lobanju i izaci u predjelu oka .. i to da naucim ovo su sve vrijedne informacije.Samo jos onako na sve ovo da upitam i kako je doslo do zakljucka da je uopste u pistoljskoj municiji rijec... bezveze mi pade na pamet ionako nebitno jer iznad sam upravo naucio mnogo.

Ja sam uvijek mislio da se dum dum metak lista na udaru u tkivo znaci siri udarnu povrsinu i stvara veliku ulaznu ranu i u 99 posto slucajeva uopste ne izlazi na drugu stranu jer je i cilj da se sva energija prenese u tijelo i napravi maksimum stete.. kako sam bio u krivo hvala ti strucnjace iranski.
insomnia78

#1414 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

S obzirom da je u pitanju bila potraga za terotistom i da je opasnost od napada na najvecem nivou vjerovatno da su bili naoruzani jos necim osim pistoljima
salik79

#1415 Re: Neredi u Francuskoj

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

"relativne udaljenosti" ?? Tako izgleda aha dobro znaci ovako izgleda ulazna rana.Znaci ne moze metak iz pistolja proci kroz lobanju i izaci u predjelu oka .. i to da naucim ovo su sve vrijedne informacije.Samo jos onako na sve ovo da upitam i kako je doslo do zakljucka da je uopste u pistoljskoj municiji rijec... bezveze mi pade na pamet ionako nebitno jer iznad sam upravo naucio mnogo.

Ja sam uvijek mislio da se dum dum metak lista na udaru u tkivo znaci siri udarnu povrsinu i stvara veliku ulaznu ranu i u 99 posto slucajeva uopste ne izlazi na drugu stranu jer je i cilj da se sva energija prenese u tijelo i napravi maksimum stete.. kako sam bio u krivo hvala ti strucnjace iranski.
Drago mi je da sam ti otvorio vidike. Onako usput, ljudi pokusaju samoubistvo iz neposredne blizine, kao sto je to ucinio vlasnik FISa, pa metak ne prodje kroz lubanju, a kamoli ako je pucano iz relativne udaljenosti.

I da, da ne zaboravim ovo oko "pistoljske municije", u izvjestaju je naglaseno da je bila najobicnija policijska ophodnja/patrola, koja je "sasvim slucajno" nabasala na Serifa, a ovaj se "okrenuo i pucao"...

Inace, strucnjak, mozes li nam objasniti i rusenje, tacnije urusavanje WTC7?
salik79

#1416 Re: Neredi u Francuskoj

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:S obzirom da je u pitanju bila potraga za terotistom i da je opasnost od napada na najvecem nivou vjerovatno da su bili naoruzani jos necim osim pistoljima
Moguce, ali isto tako je jos veca vjerovatnoca da nisu bili. Kao ni kod nas nakon ubistva dvojice policajaca.
jeza u ledja

#1417 Re: Neredi u Francuskoj

Post by jeza u ledja »

jao salika forenzicara :lol:

ono, jest mozda bas zato sto misle da smo glupi stave levatski pistolj. da sve izgleda upecatljivije, ti bi reko da izgleda ko filmski set.
nikad vam teoreticarima udovoljit. :(
insomnia78

#1418 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Drugacija je to situacija
Ja iso neki dan nesto u muriju. Zakljucano. Pozvonis izadje cojk zakljuca ponovo. Prvo te ispita, dje ces sta ces, pregleda pa te onda pusti unutra. Unutra njih dvojica sjede na po hodnika. Naoruzani i sa pancirima... :lol:
insomnia78

#1419 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Nisu ovi pistolji nista neobicno za fr. Stavljo sam neki dan sliku sa jedne od zapljena oruzja
Image
славянин

#1420 Re: Neredi u Francuskoj

Post by славянин »

salik79 wrote:
Drago mi je da sam ti otvorio vidike. Onako usput, ljudi pokusaju samoubistvo iz neposredne blizine, kao sto je to ucinio vlasnik FISa, pa metak ne prodje kroz lubanju, a kamoli ako je pucano iz relativne udaljenosti.

I da, da ne zaboravim ovo oko "pistoljske municije", u izvjestaju je naglaseno da je bila najobicnija policijska ophodnja/patrola, koja je "sasvim slucajno" nabasala na Serifa, a ovaj se "okrenuo i pucao"...

Inace, strucnjak, mozes li nam objasniti i rusenje, tacnije urusavanje WTC7?
Aha znaci metak ne moze proci kroz lobanju ako je od pistolja... super super sve vrijedne informacije.

Mislio sam rekli da su ga vidili da je krenulo se u razmjenu paljbe i da je bio ubijen... daje li se mogucnost da je on u toj razmjeni vatre krenuo bjezati ili pokusao uci u taj objekt.... da te ne znam kao strucnjaka posumnjao bi u tu logiku.

Image Moramo reci i ovim da ovo nije tacno !

Ides od ovoga do WTC :lol: :lol: :lol:
Young Erotica

#1421 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Young Erotica »

insomnia78 wrote:Nisu ovi pistolji nista neobicno za fr. Stavljo sam neki dan sliku sa jedne od zapljena oruzja
Image
Pa daj da napravimo kombinaciju usraćemo se od para :D
славянин

#1422 Re: Neredi u Francuskoj

Post by славянин »

Young Erotica wrote: Pa daj da napravimo kombinaciju usraćemo se od para :D
Ne sekiraj se nasi su se vec ukombinirali tamo :D
Image
Image

Sve "nase" :D
Young Erotica

#1423 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Young Erotica »

Domaćini sve :lol:
insomnia78

#1424 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Zipa mu babe
Image
славянин

#1425 Re: Neredi u Francuskoj

Post by славянин »

insomnia78 wrote:Zipa mu babe
Image
"Ovo nas je sve u porodici iznenadilo, nikada nismo mislili da ima radikalne stavove" :lol:
Post Reply