славянин wrote:salik79 wrote:
Oko muslimana sam rekao sto mislim i sto znam...
Ulazna rana iz pistolja, pogotovo iz relativne udaljenisti, izgleda upravo kao ova. Izlazna rana iz pistolja, pucano iz relativne udaljenisti, s ledja (pitanje "zasto s ledja!?") se ne bi uocavala s prednje strane glave, tj lica.
Dum dum metak ulazi kao i svaki drugi, a stvara veliku izlaznu rupu.
"relativne udaljenosti" ?? Tako izgleda aha dobro znaci ovako izgleda ulazna rana.Znaci ne moze metak iz pistolja proci kroz lobanju i izaci u predjelu oka .. i to da naucim ovo su sve vrijedne informacije.Samo jos onako na sve ovo da upitam i kako je doslo do zakljucka da je uopste u pistoljskoj municiji rijec... bezveze mi pade na pamet ionako nebitno jer iznad sam upravo naucio mnogo.
Ja sam uvijek mislio da se dum dum metak lista na udaru u tkivo znaci siri udarnu povrsinu i stvara veliku ulaznu ranu i u 99 posto slucajeva uopste ne izlazi na drugu stranu jer je i cilj da se sva energija prenese u tijelo i napravi maksimum stete.. kako sam bio u krivo hvala ti strucnjace iranski.
Drago mi je da sam ti otvorio vidike. Onako usput, ljudi pokusaju samoubistvo iz neposredne blizine, kao sto je to ucinio vlasnik FISa, pa metak ne prodje kroz lubanju, a kamoli ako je pucano iz relativne udaljenosti.
I da, da ne zaboravim ovo oko "pistoljske municije", u izvjestaju je naglaseno da je bila najobicnija policijska ophodnja/patrola, koja je "sasvim slucajno" nabasala na Serifa, a ovaj se "okrenuo i pucao"...
Inace, strucnjak, mozes li nam objasniti i rusenje, tacnije urusavanje WTC7?