criticos wrote:Dovoljno je da Sebija podigne slušalicu i kaže Elmedine dušo, slušaj me sine šta ću ti reći. Tvoja matična stranka će ti sve oprostiti, dobićeš poziciju potpredsjenika stranke ako treba, a svi tvoji ljudi će biti pripaženi, pa eto i ako želiš i da upravljaš kantonom kako ti je volja i to ćemo ti dati. Dozovi se dragi Elmedine, jer krenuo si putem u kojem nema povratka nazad, a pogotovo iz zatvora. Čampara je tužitelj, sine Elmedine. Zar da dotle idemo?
mekića je sda do sada dva puta kupovala. jednom u vijeću, a jednom u kantonalnoj skupštini. brane crnogorac, arijana jaha i larisa cerić, koji usko i blisko surađuju sa mekićem, su u sda i dobro kotiraju u istoj. mekiću je sda za potrebe džudo kluba izašla u susret i tu je uštedio jako puno para, a preko općine izvlači još neku sumu. da tu ne spominjem dif i ostale šeme. zato se ti dobro zapitaj kakav je tvoj izvor informacija.
konaković je rekao da želi da opameti sda, a šta će biti kada se sda opameti? konaković će se vratiti u nju?
svima je jasno kako i zašto je nastao nip i uskoro će se sve i saznati. kao što se ispostavilo da je fahro baketov as iz rukava kada dođe pred zid, isto se može dogoditi i sa nipom.
u kompletnoj priči oko naroda i pravde mi je samo žao porodice memić, koja je dopustila da se ime njihovog ubijenog sina iskoristiti u svrhu prikupljanja glasova.
Meni je jasno da vam je žao, iz raznoraznih razloga, ali NiP je druga po broju glasova. Po-gle-daj-te se-ma-for.
Sve ovo gore napisano je gomila propagande, špekulacija i wishfull thinking, može, možda, morebit, šta ako, saznaće se... Uglavnom, pro-SDA priča.
Niste bili u stanju skontati da NiP uzima lopatom neodlučne igrače, a sada ćete razmišljati 5 koraka unaprijed, šta ako se vrati u SDA. Kakva amaterska analiza. Hoće li Mekić izraditi? Onaj spomenu Okerića, dok sam sjedio sa čovjekom

. Grohotom se smijem. Meni ne valja izvor informacija

?!
Pa i da se vrati, kako to skida odgovornost sa NS i SDP, recimo? Nikako. Probali, zajebo ih Dino, oni ostali principijelni, a Dino prevrtaner. Fala živio, pokupite sve njegove glasove na sljedećim izborima sa ovim scenarijem. Do tada, prihvatite iznenađenje izbora kao legitimnog partnera i vođu koalicije, jer ima najviše glasova. Takođe, probajte malo realnije uraditi analizu, pa i naučiti nešto iz svega toga. Isplati se. Ili ste ko velestratezi skontali zajebat čitav sistem, pa sve preduprijediti time što ćete pogurati SDA i svima nam ga zaćerati do... Kad nemremo mi, neka niko nemre!
Imate šansu već za dvije godine da radite na svom biračkom tijelu i popravljate rezultat. Do tada, sjedite i uživajte. Osim, ako vam nije cilj produžiti SDA vladavinu, pa i po cijenu nazadka vaših stranaka. A ima i takvih, ili mi ili SDA. Svaki drugi NS-ovac na forumu je takav. Ganjanje moralne pobjede po cijenu propasti društva. Tvrdoglavost je skupa roba, samo se cijena ne vidi na prvu.
Ova propaganda protiv NiP-a vam kasni, jer ste se time trebali baviti prije izbora. To što ste podcijenili najbolji rezultat iza SDA, je druga priča. Bezbroj puta sam pisao zašto ni jedna trenutna građansko-lijeva opcija neće napraviti nikakav spektakularan rezultat, ne bih da se ponavljam.
Od te šuplje trenutno samo SDA ima koristi, a vi nastavite... Sada je to samo lajanje na karavane. Ja hoću da živim bolje u ovom gradu, a vama su navijačke strasti, meščini bitnije. Bujrum...