Imas na internetu kod nas ili vani uvjete i pravila za važenje fabričke garancije.amar1994 wrote:Sta si ba platio,nema doplate za garanciju,u HR ljydi donesu svoje ulje i filtere OEM i plate ruke samo,upise se u servisnu uz napomenu i vazi garancija..condy wrote:Da li si kod VW dužan sedam godina ići u ovlašteni servisamar1994 wrote:Joj ima i mazda MES,meni je trajao do 2017,nesto slicno ko u kije..
4god,dobro je kako vw daje 2,al ih sije kia momacki sa 7.
![]()
Sedam godina fabričke garancije je super tu nema dileme, ali ti garanciju platiš. Platio si je u ovom slučaju za dvije godine ili četri ako je produžena, a kod Kije si je platio za sedam godina. Tu je računica čista, nema poštenja, sve je to biznis i sve si to platio, nije ti data džabe budi siguran.
Dođeš u servis i kažu ti to i to moraš raditi, tad moraš mijenjati diskove, tad moraš ovo-ono, sve se to plati, ali da li baš moraš sve to raditi tako i to je diskutabilno.
Ne opravdavajte supke autoindustrije,na stranu jesul dobra auta il nisu i koja je marka.
A to produzenje ima svako,nama se nije isplatilo na 7god produzit na vitalne dijelove
Glavni uvjet je da se svi servisni radovi izvode po dinamici navedenoj u servisnom planu a kod nas da se pri tome koriste isključivo originalni dijelovi i odobrena sredstva od strane proizvođača u skladu sa procedurama i smjernicama koje isti propisuje. Kako je u Hr uopće nije bitno, jer preko njih ne možeš ostvariti pravo na garanciju već preko ovlaštenog distributera u tvojoj zemlji. To znači da moraš sve raditi po uputi servisa mijenjat gume, kočine obloge, kočioni diskovi, svjećice, amortizere, filteri, metlice brisača....kroz tu višu cijenu takvog održavanja ti praktično plaćaš finansiraš tu garanciju.
Ne opravdavam ja ništa meni više odgovara da bude garancija duža pa i po cijenu skupljeg servisa, nego kažem da fabrika ima svoju računicu i kod dužine trajanja garancije. Ako je tebi sve to prihvatljivo onda pravac u ovlašteni servis i servisiraj kod njih auto...malo principjelnosti