pa ovo nije nesto neobicno ili novoIt_is_a_Leclerc wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/nehuman ... /180517130
Dakle, dragi forumaši, vjerujete svojim očima ili inkoherentnim forumašima koji vas uvjeravaju da je sve ok.
Zanimljivo je kako je novinar uspio razgovarati samo s osobama iz Irana, Indije, Pakistana i Sudana. Iz Sirije nije pronašao nikogSlučajnost, bit će.
![]()
Istaknuo bih, po meni ključan citat za razumijevanje ove krize
i"Tu su ljudi svakakvih profila, a među njima vlada jaka netrpeljivost. Iranci, Iračani, Afganistanci, Sirijci, Palestinci, Indijci, Pakistanci i drugi. Tako se i dijele. Ne žele da budu jedni pored drugih i, posebice, da spavaju u jednim sobama. ...No, ima i onih sklonih alkoholu, drogama",
Toliko o jadnim i ugroženim "Izbjeglicama"."Uvjeti ne da nisu dobri, već su užasni. Muškarci i žene zajednički borave u ovim napuštenim prostorijama. Samo su zidovi oko nas. Kako ću biti zadovoljna s tim", pita se Sarah.
Ilegalni migranti u BiH
- Connaisseur Karlin
#1401 Re: Migranti
- uglavnomja
#1402 Re: Migranti
novinar nije cuo za s(h)ugu nego kaze scabies
ili ono hoce da bude human
i inace oba ova sugovornika kazu isto: idu zbog politicke klime, vjere, ne svidja im se vlast, ne mogu pricati sta hoce blabla ... (a to su k'o eto mogli prije
)
znaci, nidje izbjeglice
i inace oba ova sugovornika kazu isto: idu zbog politicke klime, vjere, ne svidja im se vlast, ne mogu pricati sta hoce blabla ... (a to su k'o eto mogli prije
znaci, nidje izbjeglice
- It_is_a_Leclerc
#1403 Re: Migranti
Ili kako reče nekakav nesretnik u N1 Dnevniku. (Inače, Pakistanac.
Opet novinar nikako da zatekne nekog iz Sirije)
- Ja bih da ostanem u BiH. Ovo je islamska država i ljudi govore Allah ekber na ulici. Neću u Njemačku.
Kako slatko. Izbjeglica koji bira gdje će ostati.
- Ja bih da ostanem u BiH. Ovo je islamska država i ljudi govore Allah ekber na ulici. Neću u Njemačku.
- sinuhe
#1404 Re: Migranti
Uzasni uslovi zaista. Zamisli samo biti izbjeglica pa i migrant u Bosni. 
- It_is_a_Leclerc
#1405 Re: Migranti
Kako niđe.uglavnomja wrote:novinar nije cuo za s(h)ugu nego kaze scabiesili ono hoce da bude human
i inace oba ova sugovornika kazu isto: idu zbog politicke klime, vjere, ne svidja im se vlast, ne mogu pricati sta hoce blabla ... (a to su k'o eto mogli prije![]()
)
znaci, nidje izbjeglice
- Connaisseur Karlin
#1406 Re: Migranti
sinuhe wrote:Uzasni uslovi zaista. Zamisli samo biti izbjeglica pa i migrant u Bosni.
- It_is_a_Leclerc
#1407 Re: Migranti
I ovo što su dobili im je odlično.sinuhe wrote:Uzasni uslovi zaista. Zamisli samo biti izbjeglica pa i migrant u Bosni.
Da ja bez ijednog dokumenta uđem u Pakistan ili Alžir i svima solim pamet kako me moraju pustiti da idem dalje, vjerovatno ne bih ni ovo dobio.
- insomnia78
#1408 Re: Migranti
Vjerovatno bi te kamenovaliIt_is_a_Leclerc wrote:I ovo što su dobili im je odlično.sinuhe wrote:Uzasni uslovi zaista. Zamisli samo biti izbjeglica pa i migrant u Bosni.
Da ja bez ijednog dokumenta uđem u Pakistan ili Alžir i svima solim pamet kako me moraju pustiti da idem dalje, vjerovatno ne bih ni ovo dobio.
-
Nadzorna_ploca
#1409 Re: Migranti
Joj Lerlerca jest se nahajc'o. 
- Connaisseur Karlin
#1410 Re: Migranti
a mozda bi ga stavili na kriz na gradskom trgu kao opomena drugim migrantimainsomnia78 wrote:Vjerovatno bi te kamenovaliIt_is_a_Leclerc wrote:I ovo što su dobili im je odlično.sinuhe wrote:Uzasni uslovi zaista. Zamisli samo biti izbjeglica pa i migrant u Bosni.
- Connaisseur Karlin
#1412 Re: Migranti
u tvojoj i leclercovoj glavi sve je moguceinsomnia78 wrote:Moguce je i to
- sinuhe
#1413 Re: Migranti
U pravu si to za dokumente i generalno stanje. Nego sta ce vlast odluciti npr. sa Alzircima i Marokancima koje najnormalnije moze deportovati ali to i kosta ili ce ih pustiti da probaju preci granicuIt_is_a_Leclerc wrote:I ovo što su dobili im je odlično.sinuhe wrote:Uzasni uslovi zaista. Zamisli samo biti izbjeglica pa i migrant u Bosni.
-
invincible1921
#1414 Re: Migranti
Ali interesantno ovi što ih brane samo laprdaju a niko da kaže šta bi on uradi...nego samo nemoj ih neka ih...
- Connaisseur Karlin
#1415 Re: Migranti
ja sam rekla, drzave su prizvele masovnu migraciju, eh sad nek' se brinu o istojinvincible1921 wrote:Ali interesantno ovi što ih brane samo laprdaju a niko da kaže šta bi on uradi...nego samo nemoj ih neka ih...
- triconja
#1416 Re: Migranti
Barem ba odlozi gusle dok pricas, previse si ofiranCPT wrote:A hebiga.... Kad nemas blage o cemu pricamo onda nadji neku drugu temu... Za izbjeglice su postajali konvoji za ovu ili onu drzavu. Sve od Svedske do Kanade. A mogao si i solo (na crno).uglavnomja wrote:o cemu ti to?CPT wrote: Izbor je bio konvoj za Tursku ili preko sume u Njemacku. Pogodi koliko ljudi je zavrsilo gdje?
.
kakvi konvoji za tursku?
- Connaisseur Karlin
#1417 Re: Migranti
pa, za razliku od tebe, on ne zivi u sredini u kojo se mrze tri narodatriconja wrote: Barem ba odlozi gusle dok pricas, previse si ofiran
razumijem da je tebi mrznja drugog i drugacijeg znatno bliskija
- insomnia78
#1418 Re: Migranti
Jah.Connaisseur Karlin wrote:u tvojoj i leclercovoj glavi sve je moguceinsomnia78 wrote:Moguce je i to
Jesi bila nekad u Egiptu?
- triconja
#1419 Re: Migranti
Connaisseur Karlin wrote:pa, za razliku od tebe, on ne zivi u sredini u kojo se mrze tri narodatriconja wrote: Barem ba odlozi gusle dok pricas, previse si ofiran![]()
razumijem da je tebi mrznja drugog i drugacijeg znatno bliskija
- Connaisseur Karlin
#1420 Re: Migranti
drzuim se sa dvije osobe iz Egiptainsomnia78 wrote:Jah.Connaisseur Karlin wrote:u tvojoj i leclercovoj glavi sve je moguceinsomnia78 wrote:Moguce je i to
Jesi bila nekad u Egiptu?
ali kod tbe je sve fatalno , sve je drama
treabo si ici u glumce , da tu svoju kreativnost iskosristi na bolji nacin
- Edin H.
#1421 Re: Migranti
Connaisseur Karlin wrote:u tvojoj i leclercovoj glavi sve je moguceinsomnia78 wrote:Moguce je i to
- uglavnomja
#1422 Re: Migranti
ovo mi je promaklotriconja wrote:Barem ba odlozi gusle dok pricas, previse si ofiranCPT wrote:A hebiga.... Kad nemas blage o cemu pricamo onda nadji neku drugu temu... Za izbjeglice su postajali konvoji za ovu ili onu drzavu. Sve od Svedske do Kanade. A mogao si i solo (na crno).uglavnomja wrote:
o cemu ti to?
kakvi konvoji za tursku?
vidis za sve 4 godine rata u sarajevu ja se ne sjecam ni jednog jedinog konvoja za tursku.
generalno ne sjecam se nikakve turske pomoci sarajevu. turci su se pojavili tek kad su dobili haber da im je bosna ostavljena u amanet
sjecam se un konvoja i konvoja za jevreje
medicinskih evakuacija
i ljudi koji su imali stele pa izlazili opet uz pomoc un-a, cak i avionima u italiju
92. do septembra se moglo preko stupa ko plati
neki iz vlasti su zavrsili u turskoj, narocito prvoborci, zelene beretke ... ali sigurno nisu izasli konvojima
osim toga - samo sa ausvajsom za tunel
inace konvoj za kanadu kao i kroz sumu do australije
nego, kad smo vec kod kanade, pricao mi jedan drug koji je zvarsio u bg pocetkom rata, kaze ovdje se prijavljivalo da se ide u kanadu, svakog cetvrka bio let
da nisi to malo pobrkao?
-
splinter
#1423 Re: Migranti
Nadzorna_ploca wrote:Joj Lerlerca jest se nahajc'o.
-
Heller
#1424 Re: Migranti
Očigledno nije prolazio kroz Široki i Prijedor.It_is_a_Leclerc wrote:Ili kako reče nekakav nesretnik u N1 Dnevniku. (Inače, Pakistanac.Opet novinar nikako da zatekne nekog iz Sirije)
- Connaisseur Karlin
#1425 Re: Migranti
dakle, ti ulijeces da opravadas svoju mrznju prema migranitma, da li sam u pravuHakiz wrote:Kako mi se čini, pitanje je bilo jesi li bila tamo, ne družiš li se sa nekim od tamo.Connaisseur Karlin wrote:
drzuim se sa dvije osobe iz Egipta![]()
Usput, da ja malo uletim. Ti Egipćani sa kojima se družiš, jesu li došli iz Egipta ili čukununuci nekoga ko je iz Egipta došao i Egipat su vidjeli samo na slikama. Egipćani su, nije da nisu...
Dakle, jesi li bila u Egiptu?