Položaj žene u islamu
- Ludzak
#1401 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Možda su braća. 
- zagortenej
#1402 Re: da li je žena u islamu ponižena?
@riwerflow je ženskoLudzak wrote:Možda su braća.
- Idemedosumom
#1403 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Et' vidite šta se ženama događa na ovijem islamskim forumima 
- Bloo
- Globalna šefica
#1404 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Naraste im cuna i ostanu bez muda?Idemedosumom wrote:Et' vidite šta se ženama događa na ovijem islamskim forumima
- Gojeni H
#1405 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Chmoljo wrote: Banned user for reason “kloniranje”
» riverflow
Nurudine, idući put će zbog kloniranja biti trajni i na ovaj account.
Nadam se da fulas, jer ako je to istina ...
Nurko = Dr Jeckyll and Ms. Riverflow
Covjek svaki dan uci da su ljudi totalno nepredvidljivi.
-
kerima1
#1406 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Cuj ti to sve zaredom ide pa majkumu sta jos treba da kazem da i mene..i ja sam se nagovorila protiv moje bivse religije.
Arzo ko boga te molim de i mene da ne ulazim ovdje vise, nepravda je mrak sudnjeg dana,a vjernici ce mensecini najvise vidjeti taj mrak.
Arzo ko boga te molim de i mene da ne ulazim ovdje vise, nepravda je mrak sudnjeg dana,a vjernici ce mensecini najvise vidjeti taj mrak.
- Gojeni H
#1407 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Izvinuce se on, samo jos maaaaalo sacekaj.Tomahawk11 wrote: Moram te za jedno ispraviti, to je za Nurudina...on je banovan na raznim disusijama, na temi o blokadi puteva.
Nema tema nikakve veze sa religijskim temama. Doduše, možebit ga modovi mrze, pa se može ovdje ubrojati.
- Gojeni H
#1408 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Tebe je trebalo prvu. Ti si najgora od sve djece.kerima1 wrote:Cuj ti to sve zaredom ide pa majkumu sta jos treba da kazem da i mene..i ja sam se nagovorila protiv moje bivse religije.
- Gojeni H
#1409 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Rabija al Basri

Several aspects of the Sufi religion suggest that Sufi ideologies and practices have stood as counters to dominant society and its perception of women and the relationships between men and women. The stories detailing the life and practices of Rabi'a al-Adawiyya show a countercultural understanding of the role of gender in society. Her role as a spiritual and intellectual superiority is depicted in several narratives. In a Sufi narrative, Sufi leader Hasan al-Basri explained, "I passed one whole night and day with Rabi'a ... it never passed through my mind that I was a man nor did it occur to her that she was a woman...when I looked at her I saw myself as bankrupt [i.e. as spiritually worth nothing] and Rabi'a as truly sincere [rich in spiritual virtue]."

Several aspects of the Sufi religion suggest that Sufi ideologies and practices have stood as counters to dominant society and its perception of women and the relationships between men and women. The stories detailing the life and practices of Rabi'a al-Adawiyya show a countercultural understanding of the role of gender in society. Her role as a spiritual and intellectual superiority is depicted in several narratives. In a Sufi narrative, Sufi leader Hasan al-Basri explained, "I passed one whole night and day with Rabi'a ... it never passed through my mind that I was a man nor did it occur to her that she was a woman...when I looked at her I saw myself as bankrupt [i.e. as spiritually worth nothing] and Rabi'a as truly sincere [rich in spiritual virtue]."
- Towelie
#1410 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Rabija je bila cafirka sa aspekta dogmatskog islama koja bi po sopstvenim recima spalila Dzennet, a ugasila Dzehennem.
Nije ona nikakav reprezent odnosa islama naspram zena, vez izuzetak od pravila.
-
kerima1
#1411 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ma da mozete vi bi mene u roblje pa ozeziGojeni H wrote:Tebe je trebalo prvu. Ti si najgora od sve djece.kerima1 wrote:Cuj ti to sve zaredom ide pa majkumu sta jos treba da kazem da i mene..i ja sam se nagovorila protiv moje bivse religije.
- ExNihilo
#1412 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Molim za pojašnjenje ovog dijela "ožeži".kerima1 wrote:Ma da mozete vi bi mene u roblje pa ozeziGojeni H wrote:Tebe je trebalo prvu. Ti si najgora od sve djece.kerima1 wrote:Cuj ti to sve zaredom ide pa majkumu sta jos treba da kazem da i mene..i ja sam se nagovorila protiv moje bivse religije.
Arzo ko boga te molim de i mene da ne ulazim ovdje vise, nepravda je mrak sudnjeg dana,a vjernici ce mensecini najvise vidjeti taj mrak.![]()
-
kerima1
#1413 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Muslimani su zarobljavali zene u bitkama te ih kasnije drzali kao sexualne robinje.Eto sad znas sta slijedi iza porobljavanja zena da ne objasnjavam to 'ozezi'Molim za pojašnjenje ovog dijela "ožeži"
- Idemedosumom
#1414 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ma stara si ti za toga.
Jedino da ožežeš u kuhinji, napraviš ručak, natural habitat, ovo ono
-
kerima1
#1415 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Znam mu'minima je sve iznad 18 godina staro.Idemedosumom wrote:Ma stara si ti za toga.
- Idemedosumom
#1416 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ja sam liberalniji, moze i do 24 
Ako je djevica i do 26, mada su takve rijetke
- Smrcak15
#1417 Re: da li je žena u islamu ponižena?
ne pricaj gluposti.kerima1 wrote:Znam mu'minima je sve iznad 18 godina staro.Idemedosumom wrote:Ma stara si ti za toga.
- piupiu
#1418 Re: da li je žena u islamu ponižena?
I tebe da "ožeže" kakvim kuhinjskim mašicama... kad je već u poslu, ovo ono...Idemedosumom wrote:Ma stara si ti za toga.
- Towelie
#1419 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Šta ce ti devica, bolje neka koja zna sta da radi u krevetu.Idemedosumom wrote:Ja sam liberalniji, moze i do 24
- Bloo
- Globalna šefica
#1420 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Jel se moras pokakat na svaki iole normalniji post? Allaxa ti...Towelie wrote:Rabija je bila cafirka sa aspekta dogmatskog islama koja bi po sopstvenim recima spalila Dzennet, a ugasila Dzehennem.Nije ona nikakav reprezent odnosa islama naspram zena, vez izuzetak od pravila.
Neko nesto posta, vezano za temu, interesantno za procitati, kad ti ulijeces klizeci....i time svaka potencijalna sansa da se razvije diskusija umire...
Znam da nije reprezent, ali je interesantna anomalija, ako nista. I ponuka covjeka da cita dalje i sire o njoj...
- Bloo
- Globalna šefica
#1421 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Mogao bi ti zavrsit sa kutljacom gurnutom tamo gdje sunce ne sija, i to ne sa rukohvatne straneIdemedosumom wrote:Ma stara si ti za toga.
- Towelie
#1422 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ne moram, al mi nekad bude cejf, Allaxam'.Bloo wrote:Jel se moras pokakat na svaki iole normalniji post? Allaxa ti...Towelie wrote:Rabija je bila cafirka sa aspekta dogmatskog islama koja bi po sopstvenim recima spalila Dzennet, a ugasila Dzehennem.Nije ona nikakav reprezent odnosa islama naspram zena, vez izuzetak od pravila.
Neko nesto posta, vezano za temu, interesantno za procitati, kad ti ulijeces klizeci....i time svaka potencijalna sansa da se razvije diskusija umire...
Znam da nije reprezent, ali je interesantna anomalija, ako nista. I ponuka covjeka da cita dalje i sire o njoj...
Upis je veoma misleading posto se kroz Rabiju ni krivu ni dužnu hoce oprati islamska institucionalizovana mizoginija. A o hazreti Rapki možeš čitati i mimo mojih upisa ako te to zanima, ja sam odreagovao na spin, a ne na nju per se. Njoj svaka čast, menjala je ljubav prema Bogu za bilo ciju mušku cunu, nije ni to lak zadatak.
- Idemedosumom
#1423 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Imam ja namjenske spravice za to, nema potrebe prljati kuhinjski pribor.Bloo wrote:Mogao bi ti zavrsit sa kutljacom gurnutom tamo gdje sunce ne sija, i to ne sa rukohvatne straneIdemedosumom wrote:Ma stara si ti za toga.

- Bloo
- Globalna šefica
#1424 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Eto potencijalni citatelji su ograniceni i ne posjeduju moc kritickog razmisljanja. Ali si ti tu da stanes u odbranu prikaza zena u islamu kao lazi i raskrinkas spinTowelie wrote: Upis je veoma misleading posto se kroz Rabiju ni krivu ni dužnu hoce oprati islamska institucionalizovana mizoginija. A o hazreti Rapki možeš čitati i mimo mojih upisa ako te to zanima, ja sam odreagovao na spin, a ne na nju per se. Njoj svaka čast, menjala je ljubav prema Bogu za bilo ciju mušku cunu, nije ni to lak zadatak.
I tvoja empatija prema njenom odricanju od spolovila je tearjerking...pun intended.
Molim te pusti sam sebi pjesmu od Let 3 "kur*em u celo".
- Towelie
#1425 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Huh..nisi uopšte razumjela moju "simpatiju" prema njenom monaskom pristupu zivotu.Bloo wrote:Eto potencijalni citatelji su ograniceni i ne posjeduju moc kritickog razmisljanja. Ali si ti tu da stanes u odbranu prikaza zena u islamu kao lazi i raskrinkas spinTowelie wrote: Upis je veoma misleading posto se kroz Rabiju ni krivu ni dužnu hoce oprati islamska institucionalizovana mizoginija. A o hazreti Rapki možeš čitati i mimo mojih upisa ako te to zanima, ja sam odreagovao na spin, a ne na nju per se. Njoj svaka čast, menjala je ljubav prema Bogu za bilo ciju mušku cunu, nije ni to lak zadatak.![]()
I tvoja empatija prema njenom odricanju od spolovila je tearjerking...pun intended.
Molim te pusti sam sebi pjesmu od Let 3 "kur*em u celo".
Tvoj upis bas ide u prilog prvoj rečenici tvog komentara.