Nope,nema bas nikakvu razliku.friskyoreo wrote:Da li ima jos neka razlika izmedju obicnog s9+ i s9+ duos, osim one ocite u dual sim?
Galaxy S9 / S9+
Moderator: Benq
-
crazytroll95
#1401 Re: Galaxy S9 / S9+
- friskyoreo
#1402 Re: Galaxy S9 / S9+
OK, hvala na odgovorima.

- friskyoreo
#1403 Re: Galaxy S9 / S9+
Koju app koristite kao shortcut da zakljucate ekran ili ima neka druga fora da se ne mora svaki put stiskati on/off tipka?
-
exampLe.
#1404 Re: Galaxy S9 / S9+
Mozes skinuti Nova Launcher i namjestiti gestures za screen lock.friskyoreo wrote:Koju app koristite kao shortcut da zakljucate ekran ili ima neka druga fora da se ne mora svaki put stiskati on/off tipka?
- shalla
#1405 Re: Galaxy S9 / S9+
Ok 
Ja bih fkt iskreno volio da mi neko opiše sa kojim se to problemima susreće kod S9 ili S9+? Čisto ono da znam, možda se i kod mene to dešava a ja ne znam prepoznati... Imao sam S7 Edge, S8, sad S9+, ja fkt ne kontam u čemu se ogleda ta nepouzdanost. Jedine mane sa kojima sam se lično ja susreo je blagi burn in na S8. Fkt ne provociram, pitam stvarno iskreno...
Hvala
Ja bih fkt iskreno volio da mi neko opiše sa kojim se to problemima susreće kod S9 ili S9+? Čisto ono da znam, možda se i kod mene to dešava a ja ne znam prepoznati... Imao sam S7 Edge, S8, sad S9+, ja fkt ne kontam u čemu se ogleda ta nepouzdanost. Jedine mane sa kojima sam se lično ja susreo je blagi burn in na S8. Fkt ne provociram, pitam stvarno iskreno...
Hvala
-
L u c i f e r
#1406 Re: Galaxy S9 / S9+
Milja i preko za mob?
Neka fala
Neka fala
- diablobih
#1407 Re: Galaxy S9 / S9+
Pa ako ti ne treba flagship, onda ne moras ni davati. Ima dovoljno midrange mobitela za manje pare.L u c i f e r wrote:Milja i preko za mob?
Neka fala
-
L u c i f e r
#1408 Re: Galaxy S9 / S9+
Znamdiablobih wrote:Pa ako ti ne treba flagship, onda ne moras ni davati. Ima dovoljno midrange mobitela za manje pare.L u c i f e r wrote:Milja i preko za mob?
Neka fala
Ibretim se da ikom treba
-
crazytroll95
#1409 Re: Galaxy S9 / S9+
Kod mene,burn in problemi nakon 4 mjeseca. Sporije punjenje nego u konkurencije. Battery life los iako sam mu mijenjao bateriju. GPU katastrofa mater im je*** neka ubace snapdragonov chipset pravit ces bolje slike u svim uvjetima,a uz to ces imati performanse u igrama dosta vece. Snapdragon je jednostavno superior nad exynosom.shalla wrote:Ok
Hvala
Sve ostalo je perfekt,pogotovo dolby atmos funkcija za stereo speakere su big upgrade sa S8. Software updates su im smijesni,iako eto su se malo i popravili u tom pitanju. Kad novi android izidje ne ocekuj da ces ga imati ubrzo,pretezno im treba dugo da to urade dok ga npr konkurencija izfura. Freezao mi je par puta mobitel,nabio ga nogom i zamijenio za iPhone 8 Plus. To se kod iphona sigurno nece desiti.
-
Grom2017
#1410 Re: Galaxy S9 / S9+
Ja koristim S9+ nskih 8-9 mjeseci, niti jedan problem. Zna se desiti da ima preko 400h ukljucenosti i niti jednom mi nije zaledio. Kamera odlicna. Baterija slabija kako kazes ali za ovaj displej koji koristi i to je dobra stvar. Pusti ti LCD-ove itd, duper amoled je bez premca. Jedino sto se softverske podrske tice tu malo kaskaju. Igrice ne furam na telefonu, imam PS4. Isto sam se dvoumio izmedju S9+ i IP8+, i mislim da pogrijesio nisam. Nekad mi se iOS svidjao, sad kad malo razmislis vidis da je android otisao daleko od njih ispred.
- skafiskafsnjak
#1411 Re: Galaxy S9 / S9+
Pa bas su sa s9+ azurni sa apdejtima ahahha.Grom2017 wrote:Ja koristim S9+ nskih 8-9 mjeseci, niti jedan problem. Zna se desiti da ima preko 400h ukljucenosti i niti jednom mi nije zaledio. Kamera odlicna. Baterija slabija kako kazes ali za ovaj displej koji koristi i to je dobra stvar. Pusti ti LCD-ove itd, duper amoled je bez premca. Jedino sto se softverske podrske tice tu malo kaskaju. Igrice ne furam na telefonu, imam PS4. Isto sam se dvoumio izmedju S9+ i IP8+, i mislim da pogrijesio nisam. Nekad mi se iOS svidjao, sad kad malo razmislis vidis da je android otisao daleko od njih ispred.
Meni je najveci prob taj usrani exynos.... necu vise samsung zbog toga. Kad platis tel debelo, hocu najbolji procesor
- arnes_king
#1412 Re: Galaxy S9 / S9+
Skini nicelock sa modulima i imas one hand operation plus na kojem mozes geste podesiti i za to.friskyoreo wrote:Koju app koristite kao shortcut da zakljucate ekran ili ima neka druga fora da se ne mora svaki put stiskati on/off tipka?
- arnes_king
#1413 Re: Galaxy S9 / S9+
Imao sam 4 telefona sa AMOLED ekranom i ni na jednom burn in. Brat ima godinu ipo s8 i ima ga. Ovisi o koristenju. Baterija mi gura uvijek od najmanje dan do dva bez da sam je mijenjao. Brzo punjenje, jeste sporije od konkurencije ali opet od 0-100% bateriju od 3500 napuni za 1 sat i 40 minuta.crazytroll95 wrote:Kod mene,burn in problemi nakon 4 mjeseca. Sporije punjenje nego u konkurencije. Battery life los iako sam mu mijenjao bateriju. GPU katastrofa mater im je*** neka ubace snapdragonov chipset pravit ces bolje slike u svim uvjetima,a uz to ces imati performanse u igrama dosta vece. Snapdragon je jednostavno superior nad exynosom.shalla wrote:Ok
Hvala
Sve ostalo je perfekt,pogotovo dolby atmos funkcija za stereo speakere su big upgrade sa S8. Software updates su im smijesni,iako eto su se malo i popravili u tom pitanju. Kad novi android izidje ne ocekuj da ces ga imati ubrzo,pretezno im treba dugo da to urade dok ga npr konkurencija izfura. Freezao mi je par puta mobitel,nabio ga nogom i zamijenio za iPhone 8 Plus. To se kod iphona sigurno nece desiti.
Azuriranja smijesna, ne znam zasto? Nemas odmah najnoviji android, ali zato na starijoj verziji imas sve opcije i funkcije koje nudi novi, ako ne i vise toga, i opet ga na kraju dobijes pa budes jos vise u prednosti. Sto je najbitnije, u azuriranjima ne bude top nova stavka "Novi EMOJI".
Koristim s9+ od marta prosle godine i nikada nije zaledio.
Na kraju krajeva te razumijem, mijenjao si sa s9+ na IP i moras sam sebe ubijediti i pravdati da si ispravno postupio da bi bio miran.
Last edited by arnes_king on 18/05/2019 12:28, edited 3 times in total.
-
Grom2017
#1414 Re: Galaxy S9 / S9+
E to, too i ja kontam. On sad ubjedjuje sebe da je napravio dobar potez.
-
vojopd
#1415 Re: Galaxy S9 / S9+
Takodje nisam imao burn in na s7 edge, n8, drugari na s8 fasovali za par mjeseci. Drze osvjetljenje na max stalno, meni je to suludo, ali ja sam navikao ispod 40% uvijek osim na suncu...
- arnes_king
#1416 Re: Galaxy S9 / S9+
Kod mene je uvijek na automatskom i nikada mi se nije desilo na toliko telefona. A kod drugih sam vidjao nakon par mjeseci, ali bas to, svjetlina na max i uvijek jedne te iste stvari na ekranu bez automatskog gasenja nakon nekog vremena.vojopd wrote:Takodje nisam imao burn in na s7 edge, n8, drugari na s8 fasovali za par mjeseci. Drze osvjetljenje na max stalno, meni je to suludo, ali ja sam navikao ispod 40% uvijek osim na suncu...
- HardCore
#1417 Re: Galaxy S9 / S9+
Burn in se najvise primjeti na vrhu telefona dje pise koja je mreza i koliko je sati, tako da mjenjas pozadine svaki dan nema ti fajde...
- diablobih
#1418 Re: Galaxy S9 / S9+
Meni ni b od burn in nema na telefonu, automatski namjesteno, tj. samo naucilo koliko mi treba svjetla kad. Vani je uvijek do kraja brightness.
- skafiskafsnjak
#1419 Re: Galaxy S9 / S9+
Ja ne znam kako neko moze drzati brightness na max haha
- arnes_king
#1420 Re: Galaxy S9 / S9+
Napolju puca automatski na max, ali tu i ne smeta, a vjeruj ima raje koja i u kuci i cak i po noci drzi na maxskafiskafsnjak wrote:Ja ne znam kako neko moze drzati brightness na max haha
- skafiskafsnjak
#1421 Re: Galaxy S9 / S9+
Ma ok to. Vani treba.arnes_king wrote:Napolju puca automatski na max, ali tu i ne smeta, a vjeruj ima raje koja i u kuci i cak i po noci drzi na maxskafiskafsnjak wrote:Ja ne znam kako neko moze drzati brightness na max haha
Ali u kuci...
- shalla
#1422 Re: Galaxy S9 / S9+
Kod mene je na max jedino kad PUBG rokam, jebo me onaj ko me natjera da ga instaliram
19 godina nosam mobitele, ovo je prvi put poslije Snakea da igram igricu na mobitelu
19 godina nosam mobitele, ovo je prvi put poslije Snakea da igram igricu na mobitelu
-
Grom2017
#1423 Re: Galaxy S9 / S9+
I ja sam ga mislio na svoj S9+ instalirati ali sam odustao, kontam sprzicu bateriju jos prije. Imam jak racunar za igre al i to mi dosadilo.shalla wrote:Kod mene je na max jedino kad PUBG rokam, jebo me onaj ko me natjera da ga instaliram![]()
-
crazytroll95
#1424 Re: Galaxy S9 / S9+
Haha ne moram se ni ubjeđivati to mi je bilo jasno od prvog momenta kad sam ga drzao. Opet svako ima svoje,meni se samo zgadio Samsungov monopol sa Exynos procesorima i software updejtima koji kasne. Da azuriraju na najnoviji android brzo-ne. Dok ostali imaju stabilne verzije softvera samsung se sjeti napraviti tek beta verzije od istih. Kod iphona isto nece ti se uredjaj smatrati starim ako ga imas 3 godine,gdje su sad S7 edge i njegovi updejti ? Njegov One UI ?Grom2017 wrote:E to, too i ja kontam. On sad ubjedjuje sebe da je napravio dobar potez.
Za razliku od njih,i taj arnesov “novi emoji” nije izgleda u toku koliko je samo IOS12 poboljsao brzinu na vise generacija mobitela. Gdje je performance update za laggy S7 edge kojeg isto jesam imao. Fan sam bio njihov ali ne vise.
-
crazytroll95
#1425 Re: Galaxy S9 / S9+
I ja sam se navukao na tu igru nenormalno. Bio sam u season 3 i 4 top 100 u Evropi . PussySlayer69 nickname bio ali sam dobio ban ,reportan sam bio previse puta. Prvo dobijem ban na jedan dan,nakon mjesec dana na 10 godinashalla wrote:Kod mene je na max jedino kad PUBG rokam, jebo me onaj ko me natjera da ga instaliram![]()