21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
baglama

#1401 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by baglama »

°u° wrote:
turbofolk wrote:U ovim prognozama se kriju navijanja Za Barcelonine i Realove zvijezde, odnosno kontra Realovih i Barcelonih zvijezda :D
Dakle Barcelonini navijači redom navijaju za Urugvaj (ne toliko zbog Suareza, koliko da ispadne Ronaldo) i Argentinu (iako i u Francuskoj imaju svoje predstavnike)
Realovi navijaju za Portugal i kontra Argentine

Za Brazil, Španiju i Hrvatsku su, rekao bih i jedni i drugi :D
Englezi navijaju protiv obojice :D

I ja Sam isti taki :-
animus

#1402 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by animus »

Šteta što su ovako rano se sreli arg. I fr. Najbolja utakmica do sada. Da je arg ovo prosla stigla bi do finala. Kasno su poceli da igraju fudbal. Francuska zakazuje finale.
Beno

#1403 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Beno »

Dok traje utakmica na BHT zatamnjeni su ostali kanali koji prenose utakmicu jer ovi imaju pravo prenosa za BiH. Eh sada mene interesuje ko to zatamni, jer poslije utakmice isto ostane zatamnjeno, nekad pola sata, nekad sat, nekad 10 minuta a utakmica gotova. Da li je to moj kablovski operater ili ima neka agencija koja se time bavi, da nazovem jer ovo stvarno nema smisla. Izgleda ako je nekom ku.cu cejf da ne odblokira nece ni odblokirati
°u°

#1404 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by °u° »

baglama wrote:
°u° wrote:
turbofolk wrote:U ovim prognozama se kriju navijanja Za Barcelonine i Realove zvijezde, odnosno kontra Realovih i Barcelonih zvijezda :D
Dakle Barcelonini navijači redom navijaju za Urugvaj (ne toliko zbog Suareza, koliko da ispadne Ronaldo) i Argentinu (iako i u Francuskoj imaju svoje predstavnike)
Realovi navijaju za Portugal i kontra Argentine

Za Brazil, Španiju i Hrvatsku su, rekao bih i jedni i drugi :D
Englezi navijaju protiv obojice :D

I ja Sam isti taki :-
A ja sam i protiv engleza, vazda bio. protiv švaba također. Uvijek uz sitnu buraniju :D
°u°

#1405 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by °u° »

Beno wrote:Dok traje utakmica na BHT zatamnjeni su ostali kanali koji prenose utakmicu jer ovi imaju pravo prenosa za BiH. Eh sada mene interesuje ko to zatamni, jer poslije utakmice isto ostane zatamnjeno, nekad pola sata, nekad sat, nekad 10 minuta a utakmica gotova. Da li je to moj kablovski operater ili ima neka agencija koja se time bavi, da nazovem jer ovo stvarno nema smisla. Izgleda ako je nekom ku.cu cejf da ne odblokira nece ni odblokirati
Hajde utakmice i mogu razumjeti. Ali emisje što neki zatamnjuju, to ne mogu. Emisije su proizvod i vlasništvo lokalnih kuća, za razliku od samih utakmica.
Nadzorna_ploca

#1406 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Nadzorna_ploca »

Beno wrote:Dok traje utakmica na BHT zatamnjeni su ostali kanali koji prenose utakmicu jer ovi imaju pravo prenosa za BiH. Eh sada mene interesuje ko to zatamni, jer poslije utakmice isto ostane zatamnjeno, nekad pola sata, nekad sat, nekad 10 minuta a utakmica gotova. Da li je to moj kablovski operater ili ima neka agencija koja se time bavi, da nazovem jer ovo stvarno nema smisla. Izgleda ako je nekom ku.cu cejf da ne odblokira nece ni odblokirati
Valjda kablovski operateri. Postoje valjda neka pravila koja ne smiju krsiti inace su drakonske kazne. Pretpostavljam da RAK ili ko vec prati to. Sve mi je ovo naravno pretpostavka zasnovana na nekoj logici.
studeni76

#1407 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by studeni76 »

Nadzorna_ploca wrote:
Valjda kablovski operateri. Postoje valjda neka pravila koja ne smiju krsiti inace su drakonske kazne. Pretpostavljam da RAK ili ko vec prati to. Sve mi je ovo naravno pretpostavka zasnovana na nekoj logici.
Koliko sam upratio Telemach otvara odmah po završetku meča. Znači da je do operatera kako prate situaciju
cyprus

#1408 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by cyprus »

Daryl Dixon wrote:
cyprus wrote:Nego, što se tiče mojih predviđanja :D , od ovih što nisu prošli grupu imam 12/16 uboda... Nije ništa specijalno, ali još nisam imao nekih grandioznih fula... Nijednog od ovih 16 povratnika kući nisam vidio recimo u četvrtfinalu...
ajd da te sad vidimo :D
Image
Image
E'o :D

Urugvaj - Portugal 1
Francuska - Argentina 1 (jeste to već gotovo, ali zna se da sam od ranije tako tipovao :-D )
Brazil - Meksiko 1
Belgija - Japan 1
Španija - Rusija 1
Hrvatska - Danska 2
Švedska - Švicarska 1
Kolumbija - Engleska 2

Urugvaj - Francuska 2
Brazil - Belgija 2
Španija - Danska 1
Švedska - Engleska 2

Francuska - Belgija 1 (za ovo nisam siguran, ali sam siguran da ko uzme ovo osvaja prvenstvo)
Španija - Engleska 2

Francuska - Engleska 1

:mrgreen:
ZyzzSar

#1409 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by ZyzzSar »

Evo da i ja probam, za sad Francusku pogodio, Urugvaj bi takodje trebao doci :D

Urugvaj - Portugal 1
Francuska - Argentina 1
Brazil - Meksiko 1
Belgija - Japan 1
Španija - Rusija 1
Hrvatska - Danska 1
Švedska - Švicarska 2
Kolumbija - Engleska 2

Urugvaj - Francuska 2
Brazil - Belgija 2
Španija - Hrvatska 2 (bit ce gusto, ne znam da li Hrvati imaju pobjednicki mentalitet, jer kvalitet sigurno imaju)
Švicarska - Engleska 2

Francuska - Belgija 2 (ovo bi mogli penali odlucit)
Hrvatska - Engleska 2

Belgija - Engleska 1
Jack Be Nimble

#1410 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Jack Be Nimble »

Fajront bio u 3 ujutro i onda opet nastavio piti u 630. Smori ovo svjetsko prvenstvo.

Zadnja dva svjetska najbolja sto sam gledao :thumbup:
Mustang1

#1411 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Mustang1 »

Danas ovako cisto, ali sutra bi mogle obje u produzetke.
van Basten

#1412 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by van Basten »

Polufinala Urugvaj - Belgija i Danska - Svicarska 8)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1413 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Velkoski »

Mustang1 wrote:Danas ovako cisto, ali sutra bi mogle obje u produzetke.
sutra dva hendikepa
Mustang1

#1414 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Mustang1 »

Mislis da mogu Rusija i Danska dobiti dva razlike?
kiligonzales

#1415 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by kiligonzales »

Ma nije mi losa prognoza za ovaj Mundijal :D

Prilicno predvidivo. Fin postotak pogodaka.

Image
Logovan

#1416 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Logovan »

Prošle tek dvije utakmice u ovoj fazi takmičenja, a već smo vidjeli deset golova. :thumbup:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1417 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Challenger_ »

Odlične utakmice, odlično prvenstvo, za sada prezadovoljan.
Charuga
Globalni moderator

#1418 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Charuga »

cyprus

#1419 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by cyprus »

kiligonzales wrote:Ma nije mi losa prognoza za ovaj Mundijal :D

Prilicno predvidivo. Fin postotak pogodaka.

Image
Osim što su ti Panceri prvi favoriti :D
°u°

#1420 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by °u° »

Kad se počnu šicat statistikama :-)

Pravo je pitanje kako bi se Maradona i Pele snašli u istim okruženjima i okolnostima poput CRa i Messia? Šta bi mogli uradit protiv ovako organizovanih odbrana kao što je urugvajska i slične. Kao i protiv trkači jakih i disciplinovanih svih ekipa svijeta? Iran, Maroko, Island i sva ostala sitna buranija jesu danas ozbiljne ekipe koje igraju ozbiljan fudbal.
Kako to nikad nećemo saznati tu si statistiku oni mogu :D
Muhamed Đakmić

#1421 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Muhamed Đakmić »

°u° wrote:

Pravo je pitanje kako bi se Maradona i Pele snašli u istim okruženjima i okolnostima poput CRa i Messia? Šta bi mogli uradit protiv ovako organizovanih odbrana kao što je urugvajska i slične. Kao i protiv trkači jakih i disciplinovanih svih ekipa svijeta? Iran, Maroko, Island i sva ostala sitna buranija jesu danas ozbiljne ekipe koje igraju ozbiljan fudbal.
A kako bi se snašli Messi i Ronaldo igrajući u drvenim kopačkama s krpenjačom? Messi pritom ne bi dobio hormon rasta i ne bi igrao fudbal nikako. Mislim, ako već karikiramo.

Činjenica jeste da na najvećoj svjetskoj smotri obojica konstantno doživljavaju sramoćenje. Koliko je do njih ne znam, ali ne može se Messija ili Ronalda proglasiti najboljim ikad, kad su po četiri puta imali poprilično mizeran učinak na najvišoj sceni. Najbolji su u svojoj eri i to je to.
pizarro

#1422 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by pizarro »

messi je bez modrica niko i nista
°u°

#1423 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by °u° »

Muhamed Đakmić wrote:
°u° wrote:

A kako bi se snašli Messi i Ronaldo igrajući u drvenim kopačkama s krpenjačom? Messi pritom ne bi dobio hormon rasta i ne bi igrao fudbal nikako. Mislim, ako već karikiramo.

Činjenica jeste da na najvećoj svjetskoj smotri obojica konstantno doživljavaju sramoćenje. Koliko je do njih ne znam, ali ne može se Messija ili Ronalda proglasiti najboljim ikad, kad su po četiri puta imali poprilično mizeran učinak na najvišoj sceni. Najbolji su u svojoj eri i to je to.
Pogledaj koju Peleovu utakmicu na youtube pa ćeš vidjet da tada nisu bile ni oranice kao ni krpenjače. A najveća razlika u loptama je ta što današnje nisu kožne i ne upijaju toliko vlagu, dimenzija i težina su iste od fudbalske praistorije.
A sramoćenjem nazvati igranje Messia u finalu 2014. i poraz u produžetku 1:0 od Njemačke, koja prije toga dobije 7:1 Brazila? Šta reći. Čuj činjenica :-)

I koje ebeno karikiranje. Pa Baka sam reče da su padali u nesvjest nakon 3 pretrčana kilometra. Sad je minimum 10. Probaj odigrat utakmicu s rekreativcem ili amaterom i s profesionalcem pa vidi razliku u snazi i brzini.
I dokle će više te nebuloze s liječenjem djeteta s poremećajem rasta. A kad već pesticide pominjemo Maradona je po sopstvenom priznanju već u Barceloni eksperimentisao.
Kokain je najjači prirodni psihostimulans koji kod uzimanja izaziva razne vrste halucinacija, povećava budnost i koncentraciju (intelektualne sposobnosti) i fizičke mogućnosti.
°u°

#1424 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by °u° »

Danas Prtugal i Argentina igraju na aerodromu, na male. Kladili se u pivo :lol: :lol:

Image
Muhamed Đakmić

#1425 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Muhamed Đakmić »

Čovječe, je l' shvataš da bi Messi i Ronaldo bili jednaki amateri da su igrali prije 30 godina kao i oni koji su stvarno tad igrali, da ne idemo dalje u historiju? :D

Isto tako, shvataš li da bi i Pele danas imao tim masažera, terapeuta, doktora, nutricionista i sličnog?

I naravno da Messiju jeste pomogao hormon rasta.

Ja samo govorim, dva igrača koja kombinovano u četiri nastupa na Svjetskim prvenstvima nisu dali gol u knockout fazi takmičenja, ma koliko dobri u svojoj eri bili, ne mogu se tek tako proglasiti najboljim svih vremena. To ne proističe iz stvarnog poznavanja njihovih kvaliteta, nego iz sebične ljudske želje da sve ono sa čim živi u istom vremenu proglasi najboljim do tad.

A tom logikom da fudbal konstantno napreduje, Messi i Ronaldo će nule biti za nekoga ko bude harao za 20 godina. :D
Locked