Jel to iz fildžana pogađaš? Stara školaseherzada_begovica wrote:Ono sto se stalno pitate, "kada ce prave kazne za zlocine koje smo napravili", evo vakat za to polako dotice.
Jel' me sad da uprem prstom u tevlu?
Jel to iz fildžana pogađaš? Stara školaseherzada_begovica wrote:Ono sto se stalno pitate, "kada ce prave kazne za zlocine koje smo napravili", evo vakat za to polako dotice.
Hafis wrote:Jel to iz fildžana pogađaš? Stara školaseherzada_begovica wrote:Ono sto se stalno pitate, "kada ce prave kazne za zlocine koje smo napravili", evo vakat za to polako dotice.![]()
Jel' me sad da uprem prstom u tevlu?

Ma nece.Kejn wrote:Željko će nam izgleda i luku u Neumu pravit i to sam sa lopatom u ruci
Ma kakvi, kada neko ima plemenit brend (znas sta je brend?) onda i ne treba tu puno posla do realizacije.Hafis wrote:Bogami je dobro sebi zad'o posla ove godine.
A valjda će se zadovoljiti samo s mjestom člana predsjedništva. Ne d'o Bog, kako ti slutiš, da mu guzica još zine i za Domom naroda. Onda nam je hatma. Valjda neće biti tako nemilosrdan? Šta ti misliš kao vrsna analitićarka po pitanju DF-a ?seherzada_begovica wrote:Ma kakvi, kada neko ima plemenit brend (znas sta je brend?) onda i ne treba tu puno posla do realizacije.Hafis wrote:Bogami je dobro sebi zad'o posla ove godine.
Kad je neko nejjak, onda mora HNS, HDZji, ovo, ono, kmeket na sve strane, propaganda, Bosnjaci ce nas pojist, kurvanje s Miletom Bakirom, potucanje... i opet, sa svim tim, zavisis od Zeljkanove dobre volje.
...i to sve ljeti, jer zimi udara partiju skijanja po bjelasnici a bogami i alpama. Cekaj ti dok zaposli jos kojeg jarana ili zenu mu u administraciju iz kafane bit ce radova na sve straneHafis wrote:Valjda je zapis'o sve u tefter.
Malo se ulijenio ovih zadnjih 10-15 godina, pa što je sigurno-sigurno je. Pametan pamti a alkosi zapisuju
Coviceva guzica sto je zjevtala zjevtala, nece niko suze pustiti za HDZovcima.Hafis wrote:A valjda će se zadovoljiti samo s mjestom člana predsjedništva. Ne d'o Bog, kako ti slutiš, da mu guzica još zine i za Domom naroda. Onda nam je hatma. Valjda neće biti tako nemilosrdan? Šta ti misliš kao vrsna analitićarka po pitanju DF-a ?seherzada_begovica wrote:Ma kakvi, kada neko ima plemenit brend (znas sta je brend?) onda i ne treba tu puno posla do realizacije.Hafis wrote:Bogami je dobro sebi zad'o posla ove godine.
Kad je neko nejjak, onda mora HNS, HDZji, ovo, ono, kmeket na sve strane, propaganda, Bosnjaci ce nas pojist, kurvanje s Miletom Bakirom, potucanje... i opet, sa svim tim, zavisis od Zeljkanove dobre volje.
seherzada_begovica wrote:Zeljkan je izmedju ostalog najavio i promjenu Ustava FBiH, a ako nekom nije jasno sto to znaci, najjednostavnije receno:
Ih to je najbolje...General War wrote:...i to sve ljeti, jer zimi udara partiju skijanja po bjelasnici a bogami i alpama. Cekaj ti dok zaposli jos kojeg jarana ili zenu mu u administraciju iz kafane bit ce radova na sve straneHafis wrote:Valjda je zapis'o sve u tefter.
Malo se ulijenio ovih zadnjih 10-15 godina, pa što je sigurno-sigurno je. Pametan pamti a alkosi zapisuju
seherzada_begovica wrote:Ih to je najbolje...General War wrote:...i to sve ljeti, jer zimi udara partiju skijanja po bjelasnici a bogami i alpama. Cekaj ti dok zaposli jos kojeg jarana ili zenu mu u administraciju iz kafane bit ce radova na sve straneHafis wrote:Valjda je zapis'o sve u tefter.
Kad pocne otpustanje HDZ kadrova po zapadnoj Herki, i instaliranje DF-ovih Hrvata - od uciteljice do elektroprivrede! Ima da se rastapan ko cokolit...
To vise nema ni smisla da se naziva Federacija BiH.kockakockica wrote:
Plaha karta, fina, u vakat samo jos izbrisati onu izmisljenju crtu
seherzada_begovica wrote:General War wrote:
Ovo ti je sada specijalni moment, granica dvije ere - kraj Draganove ere i pocetak Zeljkanove ere. Pametni hrvatski uhljebi sada zauzimaju pozicije za sljedecih 20 godina.
Nope, mislim na sve one Hrvate po Ljubuskom, Capljini, Livnu, Moztaru, Vitezu... koji nisu pripadnici popratne HDZjove strukture.Novak20 wrote:seherzada_begovica wrote:General War wrote:
Ovo ti je sada specijalni moment, granica dvije ere - kraj Draganove ere i pocetak Zeljkanove ere. Pametni hrvatski uhljebi sada zauzimaju pozicije za sljedecih 20 godina.![]()
Misliš na Željka Komšića i par mu pajdaša ?
Znači onaj kukavac Nerkez Arifhodžić na jesen ode opet u Hrvate ni kriv ni dužan.seherzada_begovica wrote:General War wrote:
Ovo ti je sada specijalni moment, granica dvije ere - kraj Draganove ere i pocetak Zeljkanove ere. Pametni hrvatski uhljebi sada zauzimaju pozicije za sljedecih 20 godina.
Hafis wrote:Znači onaj kukavac Nerkez Arifhodžić na jesen ode opet u Hrvate ni kriv ni dužan.seherzada_begovica wrote:General War wrote:
Jadan čovjek, ja mislim da mu se više zamantalo od tog ciklusa.... danju Ragib, uvečer Nagib
Inicijalno biranje Komsica za clana Predsjednistva od strane vecinski bosnjackih glasaca je bila prvoklasna idiotarija. Djecije razmisljanje donosi rezon da ako sam jaci imam pravo da ti otmem loptu, a ti mozes samo da places. Ljudska drustva ne funkcionisu tako, sacinjavao neko 5, 15, ili 50% populacije.Novak20 wrote:![]()
HMS je lapsus calami, a u principu bi trebali pričati o bošnjačkoj politici prema BiH Hrvatima. Ima tema za HDZ i bistrenje hrvatske politike na pasja preskakala. Ne sporim da si u nekim stvarima u pravu ali stvari gledamo iz drugih uglova pa nam i djeluju drugačije.
Kako god hvalio glasanje bošnjačkog i proBiH biračkog tijela, kakvi su rezultati rada izabranih stranaka ? Eto u K Sarajevu ili TK ne smetaju druge politike pa su rezultati mršavi, vode nema. Političari se kupuju i prodaju, ideologije nema i svi ovako ili onako opet završe u mreži SDA da proguraju interes SDA. Zato SDA ne mora govoriti ništa jer je uvijek u vlasti. Između ostalog zahvaljujući rijetkim glasovima probBiH orijentisanih Hrvata koji glasaju za SDP ili DF![]()
BiH ima tri ravnopravna naroda. Nije išlo i neće ići nikakvo brisanje gumicom bez otpora. Najmanji neće napasti većeg od sebe, a dvojicu većih od sebe pogotovo. Prema tome, jasno je ko se koga više boji i ko mora biti oprezan ako ne želi da izgubi političku i svaku drugu ravnopravnost u BiH.
Bošnjačka politika uspjela je kroz nametnute izmjene pravila igre (anexi na Ustav) u vrijeme Alijanse, kroz nametanje člana Predsjedništva bošnjačkim glasovima u dva mandata, pokušaje osvajanja većine u Domovima naroda izmjenama etničkog/nacionalnog opredjeljenja zastupnika, koalicijama sa nacionalnim predznakom i sada ovim poluzakonom Izbornog zakona, pomutiti umove i uvjeriti BiH Hrvate da nemaju prirodnih prijatelja i saveznika.
Osim imenjaka i prezimenjaka.
Možda si u pravu. Zeljkan i mnogi drugi hoće ovo samo da li mogu da ostvare putem izjava, papira i ručica ?seherzada_begovica wrote:Zeljkan je izmedju ostalog najavio i promjenu Ustava FBiH, a ako nekom nije jasno sto to znaci, najjednostavnije receno:
Činjenica je da je i politika iz Sarajeva, dakle zvanična bošnjačka, doprinijela tome.
- Naravno! Politika Bošnjaka kreira se u Sarajevu, 20 godina ljudi koji ne žive u RS, predstavljaju Bošnjake u RS. Po toj matrici su dolazili, ja ih zovem vikend-patrioti, donose politike i odluke, a njihova djeca ne žive ovdje, nemaju probleme koje mi ovdje preživljavamo, ne osjete kako je živjeti u RS. To se mora promijeniti.
No, nažalost, povratnika i povrataka u RS sve je manje.
- Proces povratka je pri kraju, a mi se moramo boriti da zadržimo ljude koji su se vratili. Analize kažu da nas je prije četiri godine bilo znatno više nego danas, a prije deset godina bilo nas je dvostruko više nego danas. O tome niko ne želi pričati. Ali, to je istina i od toga se ne može pobjeći. Ako nešto ne promijenimo, postat ćemo statistička greška. Bojim se i borim se za biološki opstanak Bošnjaka.
Ko vodi tu čuvenu politiku freze i plastenika u RS?
- Ja ne želim dijeliti povratnike, ali, kao u svakoj politici, postoje dobri i pošteni koji žive na svom ognjištu i oni koji ne žive i provode tu politiku. To znači: Ako si poslušan, dobit ćeš, a ako nećeš, nećeš dobiti. Znamo mi ko dijeli i freze i plastenike, ali ne bih generalizovao.
Lijepo je vidjeti da si s Dnevnika prešao na Avaz kao redovni izbor informiranjaNovak20 wrote: Možda si u pravu. Zeljkan i mnogi drugi hoće ovo samo da li mogu da ostvare putem izjava, papira i ručica ?
S druge strane, RS je svršena priča. Zašto bi se bošnjačka politika svađala sa pravim prijateljima kad je lažne izgubila.
Dragan Covic sve vise i vise srlja u izolaciju, a da toga nije ni svjestan. Evo izgleda i njegovi pajtasi iz SNSD-a polako mu okrecu ledja.horkesh wrote:Lijepo je vidjeti da si s Dnevnika prešao na Avaz kao redovni izbor informiranjaNovak20 wrote: Možda si u pravu. Zeljkan i mnogi drugi hoće ovo samo da li mogu da ostvare putem izjava, papira i ručica ?
S druge strane, RS je svršena priča. Zašto bi se bošnjačka politika svađala sa pravim prijateljima kad je lažne izgubila.![]()
Iz nekog razloga, HDZ-ovci sve češće u posljednje vrijeme spočitavaju Bošnjacima da su odustali od cjelovite BiH, a naročito RS-a.
Halo, bolan. Isti HDZ koji je još 2006. godine Dodiku lično garantirao da će u bilo kakvim budućim prekompozicijama BiH RS ostati netaknuta. Entitet s Posavinom, Kotor-Varoši, Banja Lukom, Prijedorom... Mjestima u kojima su živjele stotine hiljada Hrvata.
Ali, da, sad se HDZ našao baviti bošnjačkim povratkom u RS i pravim i lažnim prijateljima.
Većini nas je još od 1993. godine jasno ko su lažni prijatelji, a ko neskriveni neprijatelji. RS, na vašu žalost, neće nigdje iz BiH, pa je džaba roniti krokodilske suze. Slobodno, nastavite antagonizirati Bošnjake i šurovati s Dodikom, ma - slobodno. Odlično ide u posljednjih 12 godina, a svakako je samo nastavak tuđmanovske politike prema BiH.
Samo, bez previše plakanja poslije, moliću.