REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
PM72

#1401 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Zar još ima optimista koji misle da će biti nešto od revizije tužbe?
exliberal-ex

#1402 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by exliberal-ex »

znam da ce neki da skoce....
moralno tuzba stoji( ko kaze da srbija nije ucestvovala vala laze da mi je rodjeni brat) tu nema rasprave ali sa prakticne strane sta ovo tjeranje maka na konac moze donijet dobrog?
Nisam pravnik, neznam sta pravni tim ima u rukama ali ovo me podjseca na izbor Komsica , ja sam tad rekao da ce se to nakraju odbit na glavu bosnjacima I ispao sam u pravu ,hrvati su od kompletno razbacanog korpusa ( politicki) grupisani sad u skoro pa jednu stranku zahvaljujuci nekom kurcenju.... nekako imam osjecaj da I ovo vodi tome....srbi ce se jos vise mobilisat, ono malo sto se buni protiv Dodika ce biti definitivno usutkani....nakraju pojo vuk magarca
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#1403 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by wonkaw »

exliberal-ex wrote:znam da ce neki da skoce....
moralno tuzba stoji( ko kaze da srbija nije ucestvovala vala laze da mi je rodjeni brat) tu nema rasprave ali sa prakticne strane sta ovo tjeranje maka na konac moze donijet dobrog?
Nisam pravnik, neznam sta pravni tim ima u rukama ali ovo me podjseca na izbor Komsica , ja sam tad rekao da ce se to nakraju odbit na glavu bosnjacima I ispao sam u pravu ,hrvati su od kompletno razbacanog korpusa ( politicki) grupisani sad u skoro pa jednu stranku zahvaljujuci nekom kurcenju.... nekako imam osjecaj da I ovo vodi tome....srbi ce se jos vise mobilisat, ono malo sto se buni protiv Dodika ce biti definitivno usutkani....nakraju pojo vuk magarca
nemaju vise koga mobilisati, ti, kenjac i puskomitraljezac ste bili jedni medju zadnjim sto su mobilisani...
exliberal-ex

#1404 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by exliberal-ex »

wonkaw wrote:
nemaju vise koga mobilisati, ti, kenjac i puskomitraljezac ste bili jedni medju zadnjim sto su mobilisani...
Nisu oni mene nikad mobilisali....niti ce...ali vidim da mnogima smeta sto sam ovdje, sto nisam sa svojima
PM72

#1405 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Puškomitraljezac je svoj patriotizam dokazao u aprilu 1992.Sad je samo iskusan i realan.U zadnjih 20 godina Srbi i Hrvati mi nikakvo sranje i zijan ne napraviše nego isključivo "moji".Ratovati za Bakirovu džamahiriju nemam namjeru a svakoga dana mu spomenem sve mrtvo i živo.
asker

#1406 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

Evo Nermin Niksic upravo govori da nije istina da se nista nije radilo na prikupljanju dokaza za pokretanje revizije zadnjih 10 godina.
Acid25

#1407 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

Oni su se mobilisali onaj dan kad su održali referendum! Dalje nema. Tu su prevršili svaku mjeru.
Kad svi urušavaju međusobne odnose, normalno da će i Bošnjaci to isto raditi. S kim si, takav si...
...srbi ce se jos vise mobilisat...
nije razlog da se odustane od revizije.
Podnošenje revizije je LEGALNO. Raspisivanje referenduma je bilo neustavno; a gdje piše da je revizija neustavna?
I onda dođe Ivanić i kmeči o nekom kršenju ustava? :lol: Brzo zaboravili referendum? :lol:

Srbi već godinama rade na rušenju BiH, koče ulazak u EU i NATO, i sad ja kao trebam misliti da će oni zavoljeti BiH ako odustanemo od revizije. Ma hajte molim vas.
Da je barem tako, odustalo bi se od revizije, ionako ništa mrtve oživjeti neće. Srbi pokazuju da ih boli karina za BiH i suživotom. Da su postupali drugačije i gradili normalnu državu sa ostalima, možda tužbe ne bi bilo nikako...

Ako Bake odluči da ne uradi reviziju, Srbi će opet naći neki razlog da koče, kmeče, i prijete. Njihov cilj je jasan, nezavisn RS i pripajanje matici Srbiji.
PM72

#1408 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Ako je sudbina Bosne u Bakirovim rukama - nek' oboje idu u vražiju mater.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#1409 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by wonkaw »

PM72 wrote:Puškomitraljezac je svoj patriotizam dokazao u aprilu 1992.Sad je samo iskusan i realan.U zadnjih 20 godina Srbi i Hrvati mi nikakvo sranje i zijan ne napraviše nego isključivo "moji".Ratovati za Bakirovu džamahiriju nemam namjeru a svakoga dana mu spomenem sve mrtvo i živo.
patriotizam se ne dokazuje jednom u 25 godina, za slobodu i bolji zivot boriti se treba cijeli zivot, narucito protiv unutrasnjeg i vanjskog neprijatelja, a i kvislinga istovremeno (u sto svrstavam izetbegovic klan)

@exliberal-ex

meni ne smetas, smetaju mi prijetnje
Acid25

#1410 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

PM72 wrote:Ako je sudbina Bosne u Bakirovim rukama - nek' oboje idu u vražiju mater.
Pa ko nam je kriv što biramo debile. :(
Lideri su odraz naroda. Kad se narod pogleda u ogledalo vidi svoje lidere.
asker

#1411 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

PM72 wrote:Ako je sudbina Bosne u Bakirovim rukama - nek' oboje idu u vražiju mater.
Pa bilo je i drugih clanova predsjednistva i drugih stranaka na vlast, bezmudasi ili sta li je???
PM72

#1412 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

wonkaw wrote:
PM72 wrote:Puškomitraljezac je svoj patriotizam dokazao u aprilu 1992.Sad je samo iskusan i realan.U zadnjih 20 godina Srbi i Hrvati mi nikakvo sranje i zijan ne napraviše nego isključivo "moji".Ratovati za Bakirovu džamahiriju nemam namjeru a svakoga dana mu spomenem sve mrtvo i živo.
patriotizam se ne dokazuje jednom u 25 godina, za slobodu i bolji zivot boriti se treba cijeli zivot, narucito protiv unutrasnjeg i vanjskog neprijatelja, a i kvislinga istovremeno (u sto svrstavam izetbegovic klan)

@exliberal-ex

meni ne smetas, smetaju mi prijetnje
Čuj? De nam malo tumači o patriotizmu? Veliš,čitav život se trebamo boriti? :lol: E ja ne trošio ostatak svog na talove Alijinih isprdaka.
LBVIEW

#1413 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by LBVIEW »

A to kao dosad nisu bili mobilisani,sta je sa Referendumom,9-tim januarom?Dalje,da li ti smatras kako su Srbi onako kolektivno neuracunljivi,pa bi Bosnjaci,prije nego bilo sto pokrenu,ma kakve argumente,pravo i pravdu na svojoj strani imali, trebali sve dobro odvagati,jer postoji rizik da isti podivljaju?Dakle,smatras kako Bosnjacima pristaje uloga srpskog taoca?A sta mislis,da nije mozda ljudima pun kurac bezobrazluka i bahatosti srpske politike ,koja ne samo nije raskrstila sa zlocinackom prosloscu,vec proziva zrtve te politike jer se usuduju traziti pravdu?S kim to graditi drzavu i dobrosusjedske odnose,mozda sa onima koji ti se nakon svega smiju u lice,lobiraju protiv rezolucije,"rekonstruiraju" mjesta zlocina i sl.Zasto,iz straha da ne podivljaju i pokusaju opet?Sto se Hrvata pak tice,de me podsjeti sta je bilo prije Komsica?Da nije mozda "samoprava",a ranije organiziranje besplatnog logorovanja po Hercegovini.Isti kurac ko i ovi prvi-filijale sysjednih drzava.
Acid25

#1414 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

@LBVIEW :thumbup:
InvalidUsername

#1415 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by InvalidUsername »

asker wrote:
Pa bilo je i drugih clanova predsjednistva i drugih stranaka na vlast, bezmudasi ili sta li je???
Mi smo narod koji za predsjednika zaslužuje poglavicu koji kaže da su naša braća pripadnici vrs-a i hvo-a i da oni čine tu, navodnu, građansku opciju i čiji poltron vrijeđa jednu grupaciju muslimana na osnovu njihovog kodeksa oblačenja. Al smo prvi za y Aliji rahmetli i Bakiru sve... ybg, upali smo u tu fluidnu matricu SANU-a. :run:
Hadzi Lojo

#1416 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Hadzi Lojo »

Mozda ti ovaj put upali da se i oparis!
Ti u svim postovima glodjes muda svoja jer nisi dobio nikakva priznanja. Da ti nisi onaj Svabo sa Alipasinog sto je na pocetku zbriso na cetnicku stranu?
PM72

#1417 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

InvalidUsername wrote:
asker wrote:
Mi smo narod koji za predsjednika zaslužuje poglavicu koji kaže da su naša braća pripadnici vrs-a i hvo-a i da oni čine tu, navodnu, građansku opciju i čiji poltron vrijeđa jednu grupaciju muslimana na osnovu njihovog kodeksa oblačenja. Al smo prvi za y Aliji rahmetli i Bakiru sve... ybg, upali smo u tu fluidnu matricu SANU-a. :run:
uvijek treba krenuti sa čišćenjem ispred sopstvenih vrata.
PM72

#1418 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Hadzi Lojo wrote:
Mozda ti ovaj put upali da se i oparis!
Ti u svim postovima glodjes muda svoja jer nisi dobio nikakva priznanja. Da ti nisi onaj Svabo sa Alipasinog sto je na pocetku zbriso na cetnicku stranu?

Hadži lojo,
Budi pametan.Opet ti se priviđaju stvari.Kakav bolan švabo,kakvo alipašino?
Hadzi Lojo

#1419 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Hadzi Lojo »

Hadži lojo,
Budi pametan.Opet ti se priviđaju stvari.Kakav bolan švabo,kakvo alipašino?[/quote]

Hajd dobro, ali mi puno licis na tog cetnika, pazi stranka te prati! :izet: :izet: :D :skoljka:
bh.tornjak

#1420 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

:thumbup:
LBVIEW wrote:
A to kao dosad nisu bili mobilisani,sta je sa Referendumom,9-tim januarom?Dalje,da li ti smatras kako su Srbi onako kolektivno neuracunljivi,pa bi Bosnjaci,prije nego bilo sto pokrenu,ma kakve argumente,pravo i pravdu na svojoj strani imali, trebali sve dobro odvagati,jer postoji rizik da isti podivljaju?Dakle,smatras kako Bosnjacima pristaje uloga srpskog taoca?A sta mislis,da nije mozda ljudima pun kurac bezobrazluka i bahatosti srpske politike ,koja ne samo nije raskrstila sa zlocinackom prosloscu,vec proziva zrtve te politike jer se usuduju traziti pravdu?S kim to graditi drzavu i dobrosusjedske odnose,mozda sa onima koji ti se nakon svega smiju u lice,lobiraju protiv rezolucije,"rekonstruiraju" mjesta zlocina i sl.Zasto,iz straha da ne podivljaju i pokusaju opet?Sto se Hrvata pak tice,de me podsjeti sta je bilo prije Komsica?Da nije mozda "samoprava",a ranije organiziranje besplatnog logorovanja po Hercegovini.Isti kurac ko i ovi prvi-filijale sysjednih drzava.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

zanimljivo kako necija sjecanja dopitu do 1389. ili petsto ljeta unazad.....a zaboravljaju zadnjih dva´jes i kusur godina...
PM72

#1421 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Hajd dobro, ali mi puno licis na tog cetnika, pazi stranka te prati! :izet: :izet: :D :skoljka:
Znaš kako kažu- bolje ti je da šutiš jer bi neko pomislio da si pametan.Ali.čim šta napišeš odagnaš sve sumnje...
Hadzi Lojo

#1422 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Hadzi Lojo »

PM72 wrote:
Znaš kako kažu- bolje ti je da šutiš jer bi neko pomislio da si pametan.Ali.čim šta napišeš odagnaš sve sumnje...
Ma nek si mi reko, al hajd priznaj da ti je najveca frustracija sto nisi hajrovo stogod kao mnogi drugi!?
Hadzi Lojo

#1423 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Hadzi Lojo »

Ja imam osjecaj da ce Bakir mutasenko da zbrise u Tursku iduce hefte!
Taj je prokocko i cacine gace, nem adruge nego da zdusi, bolje mu je i u Srbij da zatrazi azil nego ovdje, jer narodu je pun kurac njegovih smrdolija.
asker

#1424 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

InvalidUsername wrote: Mi smo narod koji za predsjednika zaslužuje poglavicu koji kaže da su naša braća pripadnici vrs-a i hvo-a i da oni čine tu, navodnu, građansku opciju i čiji poltron vrijeđa jednu grupaciju muslimana na osnovu njihovog kodeksa oblačenja. Al smo prvi za y Aliji rahmetli i Bakiru sve... ybg, upali smo u tu fluidnu matricu SANU-a. :run:
Ma par likova na forumu nije nikakav reprezentativni uzorak Bosnjaka, to cesto zaboravljamo. A da ne pricamo o laznom predstavljanju, sto je opet poseban fenomen :-)

Nego jos jednom, Niksic na ftv rece da se radilo u proteklom periodu na prikupljanju dokaza. Sutra taj sastanak, prezentacija argumenata za ili protiv.

Ja nemam nikakav problem s tim da sutra relevantni ljudi kazu da nema nikakve sanse za pokretanjem revizije. Valjda se zato i pravi taj sastanak.
Ima neko ko o tome odlucuje. Neka podijele sa javnoscu da i mi ne nagadjamo pa kakva god odluka bila.

Ali ovo forumsko unaprijed skidanje gaca i naguzivanje je :lol:
PM72

#1425 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Hadzi Lojo wrote:
PM72 wrote:
Ma nek si mi reko, al hajd priznaj da ti je najveca frustracija sto nisi hajrovo stogod kao mnogi drugi!?
Ja sam ponosan što nisam! Čist ko suza i pred Bogom i pred komšijama.To je bogatstvo.I nisam željan tuđeg ni harama ko ti.
Post Reply