Hafis wrote:
To su sve floskule o ''oprjedeljenjima'' na nečiju stranu. U politici nema ljubavi, pa tako ni između S-H.
Hrvati svoja prava jednostavnije i lakše ostvaruju na razini BiH nego u FBiH. Zamisli da se i srpsko političko vodjstvo danas ponaša kao i bošnjačko (ne uvijek, ali često)? Pa ne bi nas bilo ni na mapi.
Ti opet o odnosima u politici? Pa nema, rekao sam vec da se stranke "posvadjaju" i "pomire" u roku od par dana.
Vi niste posvadjani sa strankama, vec sa narodom. Ako mislis da se to rjesava kao ljubavni problemi izmedju stranaka, jebiga, jednostavno grijesis.
Ponavljam, Hrvati su vezali svoju sudbinu uz sudbinu SNSD-a. Ne HDZ, vec Hrvati u BiH... Narod se vezao uz stranku, kontas? Po ko zna koji put, Mile je prolazan, i Dragan, i Fahro, a narocito Bakir (njega ce na kraju balade pojesti njegova stranka, ne opozicija). Oni ce proci, i mi cemo proci, a mrznja ce ostati dugo nakon sto pocrkamo.
Ti tu haman vidis nesto pozitivno, ali ja ne.
Fakat ne znam sta ti tu nije jasno? Idi brate na neki banjalucki forum pa tamo pricaj o prijateljstvu i relaksaciji odnosa.
Budi blizu prijatelju, a neprijatelju još bliže

Posteno, samo sto ne vidim da su Hrvati u BiH u protekloj deceniji stekli puno prijatelja. Dodika i njegovu ekipu, djelimicno Fahra... I to je to. Kao sto rekoh, nadam se da ste dobro odvagali situaciju i da vam je decenija saveznistva s Dodikom bila jako isplativa, jer ste kroz nju izgubili Bosnjake za narednih par decenija.
Ali dobro... Mi se svakako nista necemo ni pitati, zar ne?