PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
GeeTnT

#1401 Re: RE: Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by GeeTnT »

O'zone wrote:

A HM2011?
?..ako nista sa HM bi bili nasuprot forumskog stola....ovako svi pusemo u istom smjeru..ali...
Vise je "za kalanga" ostavio traga na ovom serveru, nego doticni....a da ne spominjemo Hafisa, konobarcica sa kamena koji ima hrabrost da ponudi "maske" koje su sasvim slucajno ispale sa kamiona u periodu 92-95....
BlueBlood

#1402 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by BlueBlood »

Image
jasmind

#1403 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by jasmind »

Ljudi niste svjesni nekih cinjenica. Sirotinja loži ilegalno posjecena drva u obične šporete. Ugalj lože oni sto su unazad par godina uveli centralno grijanje kada je plin bio skup, a to nije sirotinja. Znam da je tako jer im svako ljeto je... mater kad par tona uglja istresu na sred ulice pa se nemoze proci kroz moju ulicu.
nineinchnails

#1404 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by nineinchnails »

bersK wrote:Ja još ne vjerujem da postoje ljudi koji poštuju ovu odluku. Mada to govori o nama samima. O tome kakav smo podanicki i sluzanski narod, bez trunke personalitija i mudrosti, razuma i zdrave pameti. Bez muda apsolutno.

Kao što sam rekao u svom prošlom postu - Da vlada sutra donese zakon da morate platit 100 maraka svaki mjesec samo zato jer živite u Kantonu i državi, zato jer postojite, svi bi bez pogovora uplaćivali na račun, jer jebiga to je zakon, to je vlada, nema veze jel zdrav ili bolestan. :)
Ja ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji ne postuju ovu odluku. 1952 u Londonu je visoka zagadjenost zraka prouzrokovala smrt 12 hiljada ljudi i mnostvo bolesti respiratornog trakta.

Ovo je vanredna mjera, i ja je postujem, iako ne vozim smrdljivog dizelasa!

To porediti sa nekakvim drugim prisilnim, represivnim mjerama, nema veze s logikom.
vade_mecum

#1405 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by vade_mecum »

nineinchnails wrote:
bersK wrote:Ja još ne vjerujem da postoje ljudi koji poštuju ovu odluku. Mada to govori o nama samima. O tome kakav smo podanicki i sluzanski narod, bez trunke personalitija i mudrosti, razuma i zdrave pameti. Bez muda apsolutno.

Kao što sam rekao u svom prošlom postu - Da vlada sutra donese zakon da morate platit 100 maraka svaki mjesec samo zato jer živite u Kantonu i državi, zato jer postojite, svi bi bez pogovora uplaćivali na račun, jer jebiga to je zakon, to je vlada, nema veze jel zdrav ili bolestan. :)
Ja ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji ne postuju ovu odluku. 1952 u Londonu je visoka zagadjenost zraka prouzrokovala smrt 12 hiljada ljudi i mnostvo bolesti respiratornog trakta.

To porediti sa nekakvim drugim prisilnim, represivnim mjerama, nema veze s logikom.
haha bas tako. ovo je trivijalna i relativno laka odluka za ispostovati. bas me zanima nivo bunta kada bi se zabranio ugalj, auta ispod euro3 norme i slicno :D
O'zone
Globalni moderator

#1406 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by O'zone »

insomnia78

#1407 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by insomnia78 »

Image
Evo malo sunca :D
BlueBlood

#1408 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by BlueBlood »

Uredno placam doprinose, porez, registraciju... Kanton godisnje od registracije vozila uzima skoro 5 000 000 KM a nista nisu poduzeli jos od prosle godine kad je jos veci belaj bio kad se sa maskama hodalo. Gdje odu te pare?! Proglase neku glupost par-nepar da me ljudi na raskrsnici gledaju kao da sam bombas samoubica samo zato sto mi je neparan zadnji broj na tablici i kao to je rijesenje? Zagadjenost ista a oni i u ovoj (ne)prilici pare da naklepaju... e nece da moze!
Filter

#1409 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Filter »

evo sunca i u sarajevu :D :D
Connaisseur Karlin

#1410 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Connaisseur Karlin »

grad nema dobro razvijenu inrastruturu ,zato je par-nepar problem
nekad su osobe putovale autobusom iz Sarajeva u Fojnicu,svkaodnevno,i to nije bio problem ,ali mozda je danas uprvo problem imati dovoljan broj autobusa na lokacijama van grada,kao i precizno prakticiranje rasporeda kretanja na stanicama
klaki

#1411 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by klaki »

bogami evo nazire se nebo na ilidzi :D
vade_mecum

#1412 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by vade_mecum »

kako crni vlado kada odluka kaze da nadzor vrsi kantonalna inspekcija, a ne kantonlni mup :roll: :roll:
tempuser

#1413 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by tempuser »

vade_mecum wrote:
nineinchnails wrote:

haha bas tako. ovo je trivijalna i relativno laka odluka za ispostovati. bas me zanima nivo bunta kada bi se zabranio ugalj, auta ispod euro3 norme i slicno :D
Mene zivo interesuje kakva bi realcija bila ovog Matije Gupca i slicnih revolucionara da su u nekoj normalnoj drzavi kad primjene ove mjere. Da li bi bilo neustrasivi kao na forumi ili bi ko *ickice bez pogovora postovali sve sto im se naredi????
Drzava nam je qurac, ali rjesenje za bolju drzavu nije nepostivanje zakona i anarhija.
tempuser

#1414 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by tempuser »

klaki wrote:bogami evo nazire se nebo na ilidzi :D
Jest nas Kifla spasio!
ins

#1415 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by ins »

bersK wrote:Ja još ne vjerujem da postoje ljudi koji poštuju ovu odluku. Mada to govori o nama samima.
Ljudi poštuju odluku jer se tiče njih samih. Pariz je uveo par-nepar kada je PM 10 prešao 120, a kod nas je 400-500! :skoljka:

Ako ne znaš o čemu je riječ, pogledaj ovdje http://80.65.164.218/
Last edited by ins on 26/12/2016 13:54, edited 1 time in total.
cpu_fan

#1416 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by cpu_fan »

vade_mecum wrote:
kako crni vlado kada odluka kaze da nadzor vrsi kantonalna inspekcija, a ne kantonlni mup :roll: :roll:
Pa poslali svog advokata da raji govori da je mlijeko crno !
Logovan

#1417 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Logovan »

vade_mecum wrote:
Ma pusti Vladu, lupa čovjek, nije mu dobro.
mirzet87sa

#1418 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by mirzet87sa »

Isto mi potvrdi advokat
elcaliente

#1419 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by elcaliente »

Znaci dosli smo do zakljucka da ovi sto su protiv par nepar voznje podrzavaju uvodjenje mjere min eur 3 motori, opetrecivanje dizel vozila sa tolikim porezom da se dizel isplati voziti samo firmama ako vozilima predju vise od 80 tkm godisnje i zabranu ili opetrecivanje uglja porezima.
vade_mecum

#1420 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by vade_mecum »

mirzet87sa wrote:
Isto mi potvrdi advokat
ja bih promjenio advokata da sam na tvom mjestu :D
mirzet87sa

#1421 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by mirzet87sa »

vade_mecum wrote: ja bih promjenio advokata da sam na tvom mjestu :D
Jedan od boljih u drzavi
Šveđanin

#1422 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Šveđanin »

Znao sam da su na vlasti debili, ali nisam mogao vjerovati da su ovako nesto stavili na snagu.

Nedaj boze kakve prirodne nepogode, kad bi vlast trebala biti najorganozovanija da pomogne narodu..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1423 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Chmoljo »

pa dao je Bog... u više navrata... poplave i požare...
vade_mecum

#1424 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by vade_mecum »

mirzet87sa wrote:
vade_mecum wrote: ja bih promjenio advokata da sam na tvom mjestu :D
Jedan od boljih u drzavi
za koju oblast prava?
manekenka u penziji

#1425 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by manekenka u penziji »

Jesmo li jos uvijek na istom?

Post Reply