Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post Reply
Fudo387

#1401 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Fudo387 »

madner wrote:
Fudo387 wrote:
madner wrote:Ovako prosta matematika koja kaze da Armija ima duple i mladje ljudske resurse od protivnika i raste u svakom vojnickom smislu osim MTSa.
jah, samo.
Pa ko je kriv za tu sitnicu?

Da nije Nijaz Durakovic :D
Sekunda ti je falila da sarkazam upali, ali,
Nijaz je bio vlast kad je predao naoruzanje TO u ruke jna.
Sto tebe genije danas bas ne ide... :D
madner

#1402 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by madner »

BHCluster wrote:
madner wrote:
BHCluster wrote: Nisam rekaoda jestepomogal samo sam konstatovao da je ta "islamizirana Armija" to odradila. Za ovo zadnje je moga isto tako biti pobjedjena ali na svu srecu nije.
Mogla je samo na pocetku, ali protivnik nije bio Wehrmacht nego vojska u raspadu.

Tesko kada se ukljucila MZ. Srbi su stvorili enklave, ali blokada istih je samo u Srebrenici dala rezultate.
Ovako prosta matematika koja kaze da Armija ima duple i mladje ljudske resurse od protivnika i raste u svakom vojnickom smislu osim MTSa.

VRS se osim Banja Luke oslanja na pasivna podrucja i to se osjetilo poslje 94.

Dakle jedini razlog zasto se doslo do pozicije 93 jeste pocetna prednost a to jeste Alijina zasluga. Isao na pregovore, nije razradio plan B, BiH ispastala posljedice.
Vi ne zelite da se suocite s tim, jer boli. Lakse kriviti sudiju.
Slazem se ja sa tobom 100% jer koristis normalan i racionaln nacin, samo sarkasticno pitam kako je to mogla "islamizirana Armja" sa islamistom Alijom?
Mislim da je to sasvim sporedno pitanje za ovu temu. Islamizacija je postojala, negdje suptilno, negdje ne.
madner

#1403 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by madner »

Fudo387 wrote:
madner wrote:
Fudo387 wrote: jah, samo.
Pa ko je kriv za tu sitnicu?

Da nije Nijaz Durakovic :D
Sekunda ti je falila da sarkazam upali, ali,
Nijaz je bio vlast kad je predao naoruzanje TO u ruke jna.
Sto tebe genije danas bas ne ide... :D
Zanima me koga krivis, jer neko mora biti odogovoran. Raif, Nijaz itd... Mada su sve ostale republike dosle do tog oruzja, a ove sto su ratovale i do oruzja bar dva korpusa.
Doduse nisu imali Aliju.
Fudo387

#1404 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Fudo387 »

madner wrote:Zanima me koga krivis, jer neko mora biti odogovoran. Raif, Nijaz itd
Janeza Jansu i naravno, Aliju.
Nijaz i Raif su tada bili u zelenim beretkama.
General War

#1405 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

Fudo387 wrote:
madner wrote:Zanima me koga krivis, jer neko mora biti odogovoran. Raif, Nijaz itd
Janeza Jansu i naravno, Aliju.
Nijaz i Raif su tada bili u zelenim beretkama.
Nijaz i Raif jos bili u pobjednickom transu sto su dobili izbore... :-)
Image
Fudo387

#1406 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Fudo387 »

General War wrote:Nijaz i Raif jos bili u pobjednickom transu sto su dobili izbore...
a ti, kakoE,
procita li se sta?
ili ti je ipak najdraze slicice lijepiti?
General War

#1407 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

Fudo387 wrote:
General War wrote:Nijaz i Raif jos bili u pobjednickom transu sto su dobili izbore...
a ti, kakoE,
procita li se sta?
ili ti je ipak najdraze slicice lijepiti?
Zavisi sta procitati...a i jos me pamcenje sluzi :roll:
Sta ima u amerikama?
Fudo387

#1408 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Fudo387 »

General War wrote:Zavisi sta procitati...a i jos me pamcenje sluzi
Siguran?
General War

#1409 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

Fudo387 wrote:
Siguran?
Mas jok, bas cekam objasnjenje...
Fudo387

#1410 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Fudo387 »

General War wrote:
Fudo387 wrote:
Siguran?
Mas jok, bas cekam objasnjenje...
Sta, treba te podsjetiti kad je jna uzela naoruzanje TO?
Sta ce ti to?
Ti ces izignorisati, okaciti neku znj sliku i nastaviti po svom.
General War

#1411 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

Fudo387 wrote:
Sta ce ti to?
U Tuzli JNA nije odnijela naoruzanje TO...zahvaljujuci SDA i naravno Aliji.
Fudo387

#1412 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Fudo387 »

General War wrote:
Fudo387 wrote:
Sta ce ti to?
Izvini Rambo, nisam te odmah prepoznao.
General War

#1413 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

Fudo387 wrote:
General War wrote:
Fudo387 wrote:
Sta ce ti to?
Izvini Rambo, nisam te odmah prepoznao.
Et vidis ko ovdje treba da cita ;-)
Maraschino

#1414 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Maraschino »

farisovo wrote:
Maraschino wrote:
farisovo wrote:
Nisam "potrošio spinove "; nego bio tu jedan pa nam objasnio da je Fikret nakon izbora i osvojenih milion i kusur glasova rekao "Budi ti Alija Predsjednik, ja želim ostati i biti samo direktor Agrokomerca". I tako Alija gubitnik postade Alija pobjednik - a Fikret pobjednik ostade, ono što je i bio, Fikret Direktor.
Babo bi nas ujarmio bez ispaljenog metka. :izet:
Taman.

Onda bi ko i Crna Gora 2006 ušli u nezavisnost bez ijedne žrtve, "humanog preseljenja"....
Nesto mi promakle haubice ukopane oko Podgorice sa cijevima okrenutim prema gradu ''radi odbrane''.
farisovo

#1415 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

Maraschino wrote:
farisovo wrote:
Taman.

Onda bi ko i Crna Gora 2006 ušli u nezavisnost bez ijedne žrtve, "humanog preseljenja"....
Nesto mi promakle haubice ukopane oko Podgorice sa cijevima okrenutim prema gradu ''radi odbrane''.
Promaklo je tebi, a izgleda i Aliji, i ravnanje Ravnog, Zavale, Čepikuća, Orahovog dola... u okt. 1991. Tako da je nenaoružani Alija dobro mogao znati šta nas čeka ako krene putem nezavisnosti. Sve je to moglo čekati - jer Jugoslavija svakako nije mogla opstati.

Jedino u svemu tome je pitanje kako bi prošla Hrvatska, ali obzirom koliko nam je "dobra" uradila to nas nije trebalo ni interesirati.
Maraschino

#1416 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Maraschino »

farisovo wrote:
Maraschino wrote:
farisovo wrote:
Taman.

Promaklo je tebi, a izgleda i Aliji, i ravnanje Ravnog, Zavale, Čepikuća, Orahovog dola... u okt. 1991. Tako da je nenaoružani Alija dobro mogao znati šta nas čeka ako krene putem nezavisnosti. Sve je to moglo čekati - jer Jugoslavija svakako nije mogla opstati.

Jedino u svemu tome je pitanje kako bi prošla Hrvatska, ali obzirom koliko nam je "dobra" uradila to nas nije trebalo ni interesirati.
Referendum za nezavisnost ''onda ili nikada''.
Slovenija otisla, Hrvatska privremeno okupirana 27%, JNA jos postoji iako svi znamo da je to bila(u to vrijeme) prava cetnicka armada raspojasana i sa mnogo pijanih rezervista, prvo bi nas primorali da im prosirimo veliku Srbiju do Karlovca, ojacali bi svoje pozicije(bez obzira na zamku da Alija bude prvi predsjednik), Makedoniju bi zadrzali(jer ne bi bilo rata u BiH, djetici bi cutali kao i obicno...u takvim okolnostima nije se moglo puno birati.
Nije Alija kriv sto su Titovi oficiri dijelili oruzje cetnicima i sakom i kapom, nije Alija kriv sto nam Tudjam nije dozvoljavao da prodje oruzje za odbranu, nije Alija kriv sto je svijet gledao kako nas brutalno ubijaju. jedinu nadu i on i mi smo polagali u UN koje su bile duzne da to sprijece. Svijet je licemjeran pa smo to cekali 4 godine a da nije bilo Silajdzica i Alije skoro da niko ne bi ni znao da mi polako umiremo i kao narod nestajemo.

Malo realnosti nije na odmet.

p.s. i tebi pitanje, sta bi ti uradio u tim okolnostima osim sto bi nas predao Milosevicu na tacni?
Uljudbeni_Nositelj

#1417 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Uljudbeni_Nositelj »

Alija Izetbegovic je u datim okolnostima izvukao maksimum, a svako ko kaze da je rat bio moguc izbjeci je teska budaletina. Rat je bio neizbjezan i to svako ko imalo trezveno razmislja, zna.

Citam neki dan franjin mali izdao knjigu, k'ae, Alija doveo mudzahedine i prije izbijanja ratnog sukoba sto je pridonijelo islamizaciji Bosnjaka. :D
Kejn

#1418 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Kejn »

BHCluster wrote:
Kejn wrote:PM sigurno čita Avaz i glasa za Fahru :D
Kako je to bolje/gore od glasanja za SDA i princa?
Niko ne se ne treba prati o SDA i Princa i ne vjerujem da će biti išta bolje ako se glasa za iste, ali komentari poput "fildžan države", prodate Srebrenice, borbe za islamsku državu su pojmovi koji su uzgojeni u kuhinjama Beograda i Zagreba, a najbolje su se primili kod prosječnog glasača SBB-a i SDP-a.

Takve stvari nevin um bosanskog muslimana ne može ni pojmiti a kamoli izmisliti. Takve stvari mogu samo da izmisle genocidalni i zločinački umovi.
BHCluster

#1419 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

Kejn wrote:
BHCluster wrote:
Kejn wrote:PM sigurno čita Avaz i glasa za Fahru :D
Kako je to bolje/gore od glasanja za SDA i princa?
Niko ne se ne treba prati o SDA i Princa i ne vjerujem da će biti išta bolje ako se glasa za iste, ali komentari poput "fildžan države", prodate Srebrenice, borbe za islamsku državu su pojmovi koji su uzgojeni u kuhinjama Beograda i Zagreba, a najbolje su se primili kod prosječnog glasača SBB-a i SDP-a.

Takve stvari nevin um bosanskog muslimana ne može ni pojmiti a kamoli izmisliti. Takve stvari mogu samo da izmisle genocidalni i zločinački umovi.
Pa kani se patetike onda.
nightvision

#1420 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by nightvision »

Kejn wrote:Niko ne se ne treba prati o SDA i Princa i ne vjerujem da će biti išta bolje ako se glasa za iste, ali komentari poput "fildžan države", prodate Srebrenice, borbe za islamsku državu su pojmovi koji su uzgojeni u kuhinjama Beograda i Zagreba, a najbolje su se primili kod prosječnog glasača SBB-a i SDP-a.

Opa, do sada su bili samo balijice a sad su vec i genocidasi i zlocinci. :lol: :lol: :lol:
Kejn

#1421 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Kejn »

nightvision wrote:
Kejn wrote:Niko ne se ne treba prati o SDA i Princa i ne vjerujem da će biti išta bolje ako se glasa za iste, ali komentari poput "fildžan države", prodate Srebrenice, borbe za islamsku državu su pojmovi koji su uzgojeni u kuhinjama Beograda i Zagreba, a najbolje su se primili kod prosječnog glasača SBB-a i SDP-a.

Opa, do sada su bili samo balijice a sad su vec i genocidasi i zlocinci. :lol: :lol: :lol:
Mislim na Zagreb i Beograd a ne na druge Bošnjake. Malo fokusiraj tih par moždanih ćelija koje imaš i potrudi se da pročitaš ono što piše prije nego li počneš komentarisati.
nightvision

#1422 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by nightvision »

Kejn wrote:Mislim na Zagreb i Beograd a ne na druge Bošnjake. Malo fokusiraj tih par moždanih ćelija koje imaš i potrudi se da pročitaš ono što piše prije nego li počneš komentarisati.
A jel' to iz zagreba i beograda glasaju za sbb i sdp, ili su se primili ovi domaci glasaci? :-)
Mogu razumjeti sto pljujes po ljevicarima ali sto po sbb-ovcima? Ili je to sad zvanican stav stranke poslije raspada koalicije. :lol: :lol: :lol:
Maraschino

#1424 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Maraschino »

Iako teško bolestan Izetbegović je smogao snage da se našali i na svoj račun.

Tokom posljednjeg intervjua poslao je nekoliko značajnih poruka, od kojih su neke i danas, vrlo aktuelne.

-Najbitnije je da Bosna opstane. A kako će opstati. Treba da ostanu Srbi Srbi, Hrvati Hrvati, Bošnjaci Bošnjaci, ali da svi budu i Bosanci-kazao je tada Izetbegović.

Dodao je da treba tražiti pravdu, ali da ne smije biti osvete.

-Osveta pokreće lanac zla kome nema kraja. Ne zaboravljajte prošlost, ali ne živite u prošlosti, okrenite se budućnosti.
farisovo

#1425 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

Maraschino wrote:
farisovo wrote:

Referendum za nezavisnost ''onda ili nikada''.
Slovenija otisla, Hrvatska privremeno okupirana 27%, JNA jos postoji iako svi znamo da je to bila(u to vrijeme) prava cetnicka armada raspojasana i sa mnogo pijanih rezervista, prvo bi nas primorali da im prosirimo veliku Srbiju do Karlovca, ojacali bi svoje pozicije(bez obzira na zamku da Alija bude prvi predsjednik), Makedoniju bi zadrzali(jer ne bi bilo rata u BiH, djetici bi cutali kao i obicno...u takvim okolnostima nije se moglo puno birati.
Nije Alija kriv sto su Titovi oficiri dijelili oruzje cetnicima i sakom i kapom, nije Alija kriv sto nam Tudjam nije dozvoljavao da prodje oruzje za odbranu, nije Alija kriv sto je svijet gledao kako nas brutalno ubijaju. jedinu nadu i on i mi smo polagali u UN koje su bile duzne da to sprijece. Svijet je licemjeran pa smo to cekali 4 godine a da nije bilo Silajdzica i Alije skoro da niko ne bi ni znao da mi polako umiremo i kao narod nestajemo.

Malo realnosti nije na odmet.

p.s. i tebi pitanje, sta bi ti uradio u tim okolnostima osim sto bi nas predao Milosevicu na tacni?
Rekao sam ti, uraditi ono što je uradio i Milo Đukanović.

Hoće li BiH biti samostalna i nezavisna '92 ili 2000 i neke nije od presudne važnosti, ako se u potpunosti sagleda šta dobiješ - šta gubiš.

Crna Gora je danas i uređenija i svakom drugom pogledu ispred BiH - bez obzira što je "kasnila " sa svojim izborom .
Post Reply