Pošteno, međutim, s obzirom da smo mi naopak narod (ljudi se žale kad dobiju slobodno za vrijeme bajramaKIseljak12 wrote:OKtravar wrote:Ne javlja se na telefon. U međuvremenu, možeš odgovoritiKIseljak12 wrote:
pitaj megaribija![]()
Resursi (prostorni narocito) za odrzavanje nastave su ograniceni na mnogim fakultetima npr. na ETF-u. Ispravan pristup bi bilo oslobadjanje prisustva nastavi u vrijeme dzume za one koji to hoce, te neorganizovanje ispita u tom terminu. Na taj nacin prostorni kapaciteti ostaju iskoristeni, a studenti klanjaju dzumu i ne propuste puno.
Ovo sto smo sada dobili je da se raspored nastave kreira, tj. ravna prema vremenu dzume, efektivno blokirajuci upotrebu svih ucionica i sala u tom periodu.
S druge strane, pravljenje rasporeda nije tako crno-bijelo (believe it or not, etf je u pozadini džungla po pitanju svega), jel' stvarno misliš da ga profesori/asistenti ne prilagođavaju svom privatnom životu? Ali, et', jedna pauza sedmično od max. sat vremena je problem. Ja dok sam šao na ETF, svi smo bili primorani na pauze jer je asistent imao side job koji je završavao u 5 sati