amko761 wrote:Šta se dešava? Jel krenula akcija? Koliko RS je okupirano?
Nisu valjda ove prijetnje bila samo šuplja po forumima po internetima?
Ja sam šokiran...
Bolje je da su , "prijetnje suplja po forumima" i bolje da se nista ne desava, sve dok se stvari mogu zaustaviti i diplomatski rijesiti...
Belaj 1992 se duugo zakuhavao, ali kada krenu, Srbima jedna prica bi na pocetku, 1992, skroz druga1994,( sjetimo se Vlasica, Nisica, Donjeg Vakufa i sl), a Boga mi , totalno nizbrdo krenu tek 1995, (Grabez, Ripac, Kulen Vakuf, Sanski Most, Bosanski Petrovac, Bosanska Krupa, Grmec...),a da , bili su jako "slabi" na pocetku 1992, sa "samo" 10 tak kasarni JNA, i to samo u Sarajevu?
I jedna dodatna konstatacija, 1995, je Srbija imala daleeeko radikalniju vlast sa Slobom, ZASTO se Srbija nije ukljucila tada i zaustavila zestoku ofanzivu ARBIH i HVO i gubitak 10 tak opcina u ljeto 1995, nego je to uradio NATO? Kako mislite da se Vucic i Srbija sada, u 21 vijeku, kada ne mozes ni jednog Srbijanskog vojnika prebaciti preko Drine a da to obicni gradjanin ne snimi mobitelom i objavi u 10 svjetskih novinskih agencija kao dokaz mijesanja, (a ne NATO bespilotnom letjelicom ili obicni gradjanin dronom za razliku od devedesetih), koliko je "realna" ta agresija Republike Srbije na suverenog susjeda BIH, tj. da to Srbija izvede, a da.ne dodje do reakcije NATO, mozda i do III sv rata, (valjda ce NATO "dopustiti" da im Srbija/Rusi, dodju do pred Zagreb, a Amerika reci, e neka ste nam se bas u nasu zonu "uvalili", bujrum Vam
A o nekom eventualnom, samostalnom, "ratovanju" entiteta RS a , je valjda sve jasno i "nesuvislo" pricati ?
Zato molimo Boga, sve tri strane, da se tenzije smire, belaj i rat, NIIKOME NE ODGOVARA NI DIRKANJE
U SUVERENITET BIH ALI NI OPSTOJNOST RS A KAO
LOKALNE JEDINICE U SUVERENOJ BIH !!!