Novi rat

Locked
Fudo Bosna

#1401 Re: Novi rat

Post by Fudo Bosna »

amko761 wrote:Šta se dešava? Jel krenula akcija? Koliko RS je okupirano?

Nisu valjda ove prijetnje bila samo šuplja po forumima po internetima?

Ja sam šokiran...

Bolje je da su , "prijetnje suplja po forumima" i bolje da se nista ne desava, sve dok se stvari mogu zaustaviti i diplomatski rijesiti...

Belaj 1992 se duugo zakuhavao, ali kada krenu, Srbima jedna prica bi na pocetku, 1992, skroz druga1994,( sjetimo se Vlasica, Nisica, Donjeg Vakufa i sl), a Boga mi , totalno nizbrdo krenu tek 1995, (Grabez, Ripac, Kulen Vakuf, Sanski Most, Bosanski Petrovac, Bosanska Krupa, Grmec...),a da , bili su jako "slabi" na pocetku 1992, sa "samo" 10 tak kasarni JNA, i to samo u Sarajevu? :-)

I jedna dodatna konstatacija, 1995, je Srbija imala daleeeko radikalniju vlast sa Slobom, ZASTO se Srbija nije ukljucila tada i zaustavila zestoku ofanzivu ARBIH i HVO i gubitak 10 tak opcina u ljeto 1995, nego je to uradio NATO? Kako mislite da se Vucic i Srbija sada, u 21 vijeku, kada ne mozes ni jednog Srbijanskog vojnika prebaciti preko Drine a da to obicni gradjanin ne snimi mobitelom i objavi u 10 svjetskih novinskih agencija kao dokaz mijesanja, (a ne NATO bespilotnom letjelicom ili obicni gradjanin dronom za razliku od devedesetih), koliko je "realna" ta agresija Republike Srbije na suverenog susjeda BIH, tj. da to Srbija izvede, a da.ne dodje do reakcije NATO, mozda i do III sv rata, (valjda ce NATO "dopustiti" da im Srbija/Rusi, dodju do pred Zagreb, a Amerika reci, e neka ste nam se bas u nasu zonu "uvalili", bujrum Vam :roll: )?

A o nekom eventualnom, samostalnom, "ratovanju" entiteta RS a , je valjda sve jasno i "nesuvislo" pricati ? :-) :izet:

Zato molimo Boga, sve tri strane, da se tenzije smire, belaj i rat, NIIKOME NE ODGOVARA NI DIRKANJE
U SUVERENITET BIH ALI NI OPSTOJNOST RS A KAO
LOKALNE JEDINICE U SUVERENOJ BIH !!! :bih:
Kombat

#1402 Re: Novi rat

Post by Kombat »

Ja sam šokiran...
i ja isto...otvorio sam temu i ocekivao da vidm novi thread pod nazivom Rat u BiH Vol2 All About , gdje bi savoxxx postavljao najnovije vijesti o oslobodjenim kioscima sirom RS-a i zauzetim domovima kulture...kad ono...qarina... :-(
mO k3

#1403 Re: Novi rat

Post by mO k3 »

Ja sam šokiran...
prespavao si ti zadnjih 25 godina , ovo boldirano puno kaze zapravo ko si :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1404 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

shbc wrote:
mO k3 wrote:
shbc wrote:Dokle je Minhenska brigada? Ne smije se na Banja Luku bez njih.
Pred zgradom " vlade " dze si ti sine , u trezoru ??
Kad te pobjegulja proziva da si u trezoru... Ovo ni Nadrealisti ne bi mogli smisliti.
Pa ti se, ovdje jadan slomio danima ubjedjujuci kako je biti prebjegulja vrh kosmopolitizma, civilizacije i moralne vrijednosti, kad sad ovo..... A posto ti je svaki drugi post «pozivate na oruzje i rat» dokazi to nekim citatom konacno, jer samo ispadas smijesan.
KatarinaKosaca

#1405 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Ja sam šokiran...
Pitaj Dacica kad ce krenuti. Na pogresnoj si adresi totalno
mO k3

#1406 Re: Novi rat

Post by mO k3 »

KatarinaKosaca wrote:

Ja sam šokiran...
Pitaj Dacica kad ce krenuti. Na pogresnoj si adresi totalno
:thumbup:
kako padnu maske :mrgreen:
emmir1

#1407 Re: Novi rat

Post by emmir1 »

Samo naivci se mogu šprdat sa ratom i kao eto ga nije bilo.

Nije bilo ni realno da ga bude zbog ovog referenduma.

No budite sigurni ne reaguje li MZ idemo velikim koracima ka ratu.

Bošnjaci su ponovo se uzdali u MZ i evo ništa nisu napravili...

Dodik će pokrenuti pitanje novog referenduma i teško da će Bošnjaci ostati mirni.
insomnia78

#1408 Re: RE: Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

asker wrote:
R A V E N wrote:S kakvim i s koliko oružja ćemo ratovati? Kako ćemo nadopunjavati zalihe oružja? Meci se troše, puške otkazuju, oklopna vozila trebaju gorivo i budu uništena.

Odakle Islamska Država dobiva oružje? Ovo je informativno pitanje, a ne provokativno.

Danas se puno ratuje sa UCAV-ima (Unmanned Combat Aerial Vehicle). Kako ćemo se odbraniti od njih?
Bilo bi zajebano protiv Predatora i Reapera iz Backe Palanke al jebiga snaci cemo se nekako.
[emoji1] [emoji1] [emoji1]
Bodkin

#1409 Re: RE: Re: Novi rat

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:
asker wrote:
R A V E N wrote:S kakvim i s koliko oružja ćemo ratovati? Kako ćemo nadopunjavati zalihe oružja? Meci se troše, puške otkazuju, oklopna vozila trebaju gorivo i budu uništena.

Odakle Islamska Država dobiva oružje? Ovo je informativno pitanje, a ne provokativno.

Danas se puno ratuje sa UCAV-ima (Unmanned Combat Aerial Vehicle). Kako ćemo se odbraniti od njih?
Bilo bi zajebano protiv Predatora i Reapera iz Backe Palanke al jebiga snaci cemo se nekako.
[emoji1] [emoji1] [emoji1]
Hoce fr donirati koji iz starih zaliha? Lobiras li?
insomnia78

#1410 Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

Oui, bien sûr
KatarinaKosaca

#1411 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

1991—1992 «zajednica srpskih opstina je ekonomski projekat sliva rijeke» (Ne znam vise ni koje). 2016 «Referendum je demokratsko pravo kojeg nitko ne vrijedja. 1992 Bosnjo— «nece kod nas. U Vukovaru i Dubrovniku su i ustase krive». «Branice nas JNA». 2016 «Bosnjo—forumasi pozivaju na rat». 1992 Bosnjo «ovo nije moj rat». 2016 Bosnjo «Jebo Bosnu, nije vrijedna» 1989 Bosnjo poslije Gazimestana. «Srbi ne vole Milosevica, samo rijetki izuzetci» 2016 Bosnjo «Izlaznost na referendumu je mala» Sendvic brigadi i ne zamjeram. Ljudi rade svoj posao. Ali ima gluposti cija cijena je previsoka pa se ne moze oprostiti
Gojeni H

#1412 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

Edin H. wrote:
Iz Bijeljine nisam, nego iz Sarajeva, gdje sam bio i u ratu.

A ukoliko je insinuacija na moje stavove, zao mi je, ali ne razmisljam plemenski. :oops:
Jes' to rekao britanskim secesionistima kad su izglasali napustanje "porodice evropskih naroda"? Namah napustio UK. :D

Ili nisi "plemenski orijentisan" samo kad je u pitanju Bosna?
Gojeni H

#1413 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

daddy-kool wrote:Da se vratimo malo on topic: iz Srbije su zaprijetili da bi u slučaju nekog sukoba u BiH njihova vojska intervenisala na teritoriju naše države. Koliko je to realno u međunarodnom, političkom, ekonomskom i naravno vojno aspektu?

Ima li Srbija snage da vojno interveniše u BiH?
Dacicev govor je mozda samo predstava za prole, ali glupo je vjerovati da Srbija nema vec godinama strategiju intervencije na prostoru BiH zvanom PC.
Ukrajinski rat je naravoucenije po pitanju intervencije strane sile bez najave rata.

Dizati avione bi bio prevelik rizik. Medjutim, intervencija nekoliko profesionalnih jedinica na kljucnim lokacijama moze biti od velikog znacaja.

Srbija ima vojno-policijske jedinice sposobne da izvrse ogranicene direktne napade, bez da Srbija bude direktno optuzena za mijesanje u unutrasnje poslove BiH. Velike vojne akcije tesko da bi i bile potrebne gledajuci na drustveno-politicku situaciju kako u zemlji tako i u Federaciji.
Ogranicen angazman u Brckom, Sarajevu, ili Gorazdu je sasvim dovoljan da bi lokalne jedinice imale vremena da organizuju odbranu.

Kao sto je nekoliko forumasa primijetilo, u slucaju otcjepljenja, nasa strana je ta koja mora zastiti povratnike u Podrinje, Brcko distrikt, koridor prema Krajini ...
nixon69

#1414 Re: Novi rat

Post by nixon69 »

Kombat wrote:gdje bi savoxxx postavljao najnovije vijesti o oslobodjenim kioscima sirom RS-a i zauzetim domovima kulture.
:lol: :lol:

Neka njega tamo na BI,nama ne trebaju nikakvi sukobi,niti ih normalni ljudi prizeljkuju.
dječak sa šibicama

#1415 Re: Novi rat

Post by dječak sa šibicama »

R A V E N wrote:Kad se već povela (ne)ozbiljna diskusija o ratu, mada nije ovo podforum Historija, šta mislite zašto nije VJ (Vojska Jugoslavije, dakle Treće Jugoslavije) intervenisala u Hrvatskoj i Bosni?
Mislis otvoreno?

JNA je ratovala do maja `92, odnosno "glumila tampon zonu".

Ostavili su i vise nego dovoljno oruzja prekodrinskim Srbima, finansirali generalstabe VRS i SVK, slali oruzje na iks nacina, uveli nekakve lafo sankcije na Drini a samo da bi se srbijanski i nesrbijanski sverceri obogatili.

Zasto VJ nije intervenisala `95 najbolje rece Slobodan Milosevic nakon Oluje, "pobegli su ko zecevi, zakrcili puteve, nasi tenkovi nebi imali kuda ni proci do Knina".
prog321

#1416 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Srbija itekako ima elitne vojne i policijske jedinice koje bi u kratkom roku mogle praviti ogromne probleme u BiH.
Ipak je to nista u poredjenju sa onim sto su imali 92-95.
Srbijanske specijalne jedinice su djelovale u BiH neprestano sve do kraja rata sa minornim uspjesima, uz ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici.
Pogotovo u ljudstvu.
Nece se tako lako opet upustiti u sukob sa tekbirasima , ali da je opasnost prisutna to je neupitno. :-D
KatarinaKosaca

#1417 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Nego da se raspise taj referendum na nivou drzave o ukidanju PC pa da i ja rahat predjem u hipi brigadu. Mrzim rat. Ne vrijedi. Nemojte huskati. Dajte svoju djecu. Jebo PC i sl.
_Reds_

#1418 Re: Novi rat

Post by _Reds_ »

A vi mislite da se u rat ne bi umješala u Hrvatska ?? I Hrvatska je potpisnik i garant Dejtona.

Srbija bi se teško uključila u bilo kakav rat, jer bi to vrlo lahko moglo dovesti do drugih ratova, rata sa Hrvatskom, rata u Sandžaku, rata u Preševskoj dolini.

Srbija samo ako je glupa i navina bi se uključila u takav jedan rat dikretno, jer bi nakon tog rata samo manja mogla biti. Ovo što su Srbi dobili sa RS-om, je puna šaka brade, i samo budale traže više, i bockaju.
Herb

#1419 Re: Novi rat

Post by Herb »

KatarinaKosaca wrote:Nego da se raspise taj referendum na nivou drzave o ukidanju PC pa da i ja rahat predjem u hipi brigadu. Mrzim rat. Ne vrijedi. Nemojte huskati. Dajte svoju djecu. Jebo PC i sl.
:thumbup:
Neka mir vlada na ovim prostorima,nemoj da bi Dodiku isao na mlin i slicne gluposti koje miroljupci valjaju ovih dana
stakasa

#1420 Re: Novi rat

Post by stakasa »

_Reds_ wrote:A vi mislite da se u rat ne bi umješala u Hrvatska ?? I Hrvatska je potpisnik i garant Dejtona.

Srbija bi se teško uključila u bilo kakav rat, jer bi to vrlo lahko moglo dovesti do drugih ratova, rata sa Hrvatskom, rata u Sandžaku, rata u Preševskoj dolini.

Srbija samo ako je glupa i navina bi se uključila u takav jedan rat dikretno, jer bi nakon tog rata samo manja mogla biti. Ovo što su Srbi dobili sa RS-om, je puna šaka brade, i samo budale traže više, i bockaju.
A da li bi Hrvatska bila na istoj strani kao i Bosnjaci?
commendatore

#1421 Re: Novi rat

Post by commendatore »

stakasa wrote:
_Reds_ wrote:A vi mislite da se u rat ne bi umješala u Hrvatska ?? I Hrvatska je potpisnik i garant Dejtona.

ne bi - nemušto su to odigrali nakon ove lakrdije sa prijetnjom ratom.... sada treba racunat da bi nam zabijali noz u ledja u nekom buducem razracunu sa srbocetnicima + domacim izdajnicima
radostan dan

#1422 Re: Novi rat

Post by radostan dan »

stakasa wrote:

naravno da bi...prvu do cijele dvije četvrtine utakmice.
poslije bi gledali da vas se trse, na bilo koji način..politički prije svega.
KatarinaKosaca

#1423 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Ako se.petlja Hrvatska, upetljao se Nato. Zato ne bi. Nastojao bi Covic zgrabiti dio zemlje, dobivao ilegalnu pomoc i podrsku, ali otvoreno kao clanica Nata ne moze sama
stakasa

#1424 Re: Novi rat

Post by stakasa »

radostan dan wrote:
stakasa wrote:

naravno da bi...prvu do cijele dvije četvrtine utakmice.
:D
radostan dan

#1425 Re: Novi rat

Post by radostan dan »

stakasa wrote: A da li bi Hrvatska bila na istoj strani kao i Bosnjaci?
radostan dan wrote: naravno da bi...prvu do cijele dvije četvrtine utakmice.
:D
kvota 1,15...
Locked