Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
pustopoljina

#1401 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by pustopoljina »

insomnia78 wrote:
pustopoljina wrote:zasto su im posarana imena?
samo ime i prezime i da svako zna s kim ima posla.

ja njeno misljenje ne dijelim, smatram da cura nema tri ciste, ali daleko od toga da mislim da je treba maltretirati.
Imena sam posar'o ja. Nisam siguran koliko je po pravilima foruma dozvoljeno objavljivanje tudjih profila
Koga zanima necenzurisane postove moze naci na Lejlinom FB profilu
Ovo je samo mali dio, izdvojio sam samo tri ima tamo toga puno, puno vise
nemam ja fb.
ako oni postaju na njenom profilu, koji je javan, mislim da mo's komotno ostaviti imena tih kretena.
¤ jelena ¤

#1402 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ¤ jelena ¤ »

insomnia78 wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
insomnia78 wrote: Sta kaze islam o uredjivanju obrva?
Šta kaže?
Pitaj google
Evo, pitam forumaše muslimane da nam objasne....
animals

#1403 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Oni tumace da je kosa stidni dio tijela..
a obrve su isto dlake..
animals

#1404 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

tututuuuu wrote:
haos1 wrote:

Image

Nek ova treba ima uredno iscrtane obrve, uz naravno burkini... koje ludilo jbt. :-)
I usput,ona na Francuskoj plazi,nije ni blizu bila ovako lijepa i zgodna..
ne stoji svakom burkini, ko ni bikini..
tututuuuu

#1405 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

animals wrote:
tututuuuu wrote:
haos1 wrote:

Image

Nek ova treba ima uredno iscrtane obrve, uz naravno burkini... koje ludilo jbt. :-)
I usput,ona na Francuskoj plazi,nije ni blizu bila ovako lijepa i zgodna..
ne stoji svakom burkini, ko ni bikini..
ma pazi, ne samo to... nesto sam se bas misllio i bi mi mrsko pisati... A zasto nisu stavili neku prosjecnu Arapkinju od 50 plus za reklamu ovog burkinija? zasto su stavili mladu i zgodnu curu (s pocupanim obrvama)? :lol: Reklamiraju burkini ljepotom i seksualnoscu koji je tu da bi kao sakrio, kao, ljepotu i sexualnost zene... ludilo brale. Osobito daobro sakrije seksualnost ovi starih Arapkinja. Kazem ja, bitno je ispuniti tu neku polu formu, a sto bit nema veze sa zdravim razumom, nikom nista...
Last edited by tututuuuu on 28/08/2016 00:57, edited 1 time in total.
insomnia78

#1406 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

¤ jelena ¤ wrote:
insomnia78 wrote:
¤ jelena ¤ wrote: Šta kaže?
Pitaj google
Evo, pitam forumaše muslimane da nam objasne....
Evo da vidimo sta kaze IZ
http://www.islamskazajednica.ba/compone ... vanje-fene
seln

#1407 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

Dva kratka odgovora:
1. Demokratija, izbori, jedan covjek - jedan glas itd... NE MOGU raspravljati o ljudskim pravima. I Hitler je izabran demokratski.
2. Uzimanje izjava nekolicine idiota i njihovo dovodjenje u vezu sa necijim pravom da nosi burkini je toliko supacki da nemam rijeci za to.
Hocete demokratiju, onu europsku, hriscansku?
Ok, evo vam imena nekoliko europskih hriscanskih demokrata: HC Strache, Marine Le Pen, Geert Wilders... mozemo li njihove izjave i partijske programe uzeti kao ogledalo Europe?
Bojim se da neki ovdje "braneci demokratiju" cine istoj medvjedju uslugu. Demokratija podrazumijeva inkluziju. Onog momenta kada nekoga iskljuci zbog njegovog porijekla, boje koze, religije, seksualne orijentacije.... prestaje biti demokratija.
A kada nestane Arapa, gore spomenuta gospoda ce vec naci sljedeceg zrtvenog jarca...npr. imigrante, bez obzira na drzavljanstvo.
Ne zaboravite, Hitler je pobio hiljade rodjenih Nijemaca, plavokosih i plavookih, cistih Arijevaca, zato sto su imali neku tjelesnu ili dusevnu falinku.
p.s. Svima bih preporucio knjigu Jerzyja Kosinskog "Painted bird"
ABH017

#1408 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

animals wrote:
ABH017 wrote: Aha. A u statusu mu piše da je veliki vjernik. Ima i slika džamije u albumima. :lol:
To su novokomponovani, i veoma su glasni..
i inace im ide na zivce kad zensko pocne da razmislja..
Znam. Najmanje tu vjere ima, ali eto... Svako danas može da se naziva, kako mu se svidi.
animals

#1409 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

seln wrote:Dva kratka odgovora:
1. Demokratija, izbori, jedan covjek - jedan glas itd... NE MOGU raspravljati o ljudskim pravima. I Hitler je izabran demokratski.
2. Uzimanje izjava nekolicine idiota i njihovo dovodjenje u vezu sa necijim pravom da nosi burkini je toliko supacki da nemam rijeci za to.
Ok, evo vam imena nekoliko europskih hriscanskih demokrata: HC Strache, Marine Le Pen, Geert Wilders... mozemo li njihove izjave i partijske programe uzeti kao ogledalo Europe?
Bojim se da neki ovdje "braneci demokratiju" cine istoj medvjedju uslugu. Demokratija podrazumijeva inkluziju. Onog momenta kada nekoga iskljuci zbog njegovog porijekla, boje koze, religije, seksualne orijentacije.... prestaje biti demokratija.
A kada nestane Arapa, gore spomenuta gospoda ce vec naci sljedeceg zrtvenog jarca...npr. imigrante, bez obzira na drzavljanstvo.
Ne zaboravite, Hitler je pobio hiljade rodjenih Nijemaca, plavokosih i plavookih, cistih Arijevaca, zato sto su imali neku tjelesnu ili dusevnu falinku.
Taman si dobro opisao stanje u zemlji burkinija..
i ako branis pravila i nacin odijevanja i uvodjenje jedne religije u zivot Evrope,
onda se nemoj cuditi , tim demokratima koje si nabrojao..Strache,La Pen...
Last edited by animals on 28/08/2016 01:07, edited 1 time in total.
BHCluster

#1410 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by BHCluster »

seln

#1411 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

tututuuuu wrote: ma pazi, ne samo to... nesto sam se bas misllio i bi mi mrsko pisati... A zasto nisu stavili neku prosjecnu Arapkinju od 50 plus za reklamu ovog burkinija? zasto su stavili mladu i zgodnu curu (s pocupanim obrvama)? :lol: Reklamiraju burkini ljepotom i seksualnoscu koji je tu da bi kao sakrio, kao, ljepotu i sexualnost zene... ludilo brale. Osobito daobro sakrije seksualnost ovi starih Arapkinja. Kazem ja, bitno je ispuniti tu neku polu formu, a sto bit nema veze sa zdravim razumom, nikom nista...
Bez obzira koliko tebi i drugima islam isao na zivce, bez obzira koliko ga smatrali apsurdnim, bez obzira koliko ga ismijavali - kakve to veze ima sa pravom neke zene da nosi burkini?
Smatrate je licemjernom? Ok, jeste licemjerna. Kakve to veze ima sa njenim pravom da nosi burkini?
Mislite da ste bolji, napredniji, obrazovaniji od nje? Ok, mislite i dalje. Kakve to veze ima sa njenim pravom da nosi burkini?
Mislite da je islam religija mrznje, nasilja i terorizma? Ok, mislite i dalje. Kakve to veze ima sa pravom ove zene da nosi burkini?
"Nisam islamofob, ali mi muslimani idu na zivce i smatram ih glupim" How yes no.
Krscanin ste? Procitajte Bibliju, poslije toga ce vam "A song of ice and fire" biti kao "Jezeva kucica".
Ateist ste? Pogledajte djela prononsiranih ateista Staljina i Mao Ce Tunga.
Kako ono rece Josua ben Jozef... ko je bez grijeha, neka baci prvi kamen.
animals

#1412 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

seln wrote:
tututuuuu wrote: ma pazi, ne samo to... nesto sam se bas misllio i bi mi mrsko pisati... A zasto nisu stavili neku prosjecnu Arapkinju od 50 plus za reklamu ovog burkinija? zasto su stavili mladu i zgodnu curu (s pocupanim obrvama)? :lol: Reklamiraju burkini ljepotom i seksualnoscu koji je tu da bi kao sakrio, kao, ljepotu i sexualnost zene... ludilo brale. Osobito daobro sakrije seksualnost ovi starih Arapkinja. Kazem ja, bitno je ispuniti tu neku polu formu, a sto bit nema veze sa zdravim razumom, nikom nista...
Bez obzira koliko tebi i drugima islam isao na zivce, bez obzira koliko ga smatrali apsurdnim, bez obzira koliko ga ismijavali - kakve to veze ima sa pravom neke zene da nosi burkini?
Smatrate je licemjernom? Ok, jeste licemjerna. Kakve to veze ima sa njenim pravom da nosi burkini?
Mislite da ste bolji, napredniji, obrazovaniji od nje? Ok, mislite i dalje. Kakve to veze ima sa njenim pravom da nosi burkini?
Mislite da je islam religija mrznje, nasilja i terorizma? Ok, mislite i dalje. Kakve to veze ima sa pravom ove zene da nosi burkini?
"Nisam islamofob, ali mi muslimani idu na zivce i smatram ih glupim" How yes no.
Krscanin ste? Procitajte Bibliju, poslije toga ce vam "A song of ice and fire" biti kao "Jezeva kucica".
Ti si mozda dobar covjek,ali ne razumijes sustinu..
Evropljani su istjerali krscanstvo iz javnog zivota, i sad bi im Arapi da uvedu Islam..
ne religiji,su Evropljani vec davno rekli, i sta je tu problem..
seln

#1413 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

animals wrote:
seln wrote:Dva kratka odgovora:
Taman si dobro opisao stanje u zemlji burkinija..
i ako branis pravila i nacin odijevanja i uvodjenje jedne religije u zivot Evrope,
onda se nemoj cuditi , tim demokratima koje si nabrojao..Strache,La Pen...
Mali, neko sa toliko malo razuma i znanja bi se trebao manje javljati.
Navedi mi jedan moj post u kojem velicam ljepote Saudijske Arabije ili neke slicne zemlje.
Da se pita HC Strache, ti bi izletio iz Austrije ko fisek, pa mozes biti sto puta hriscanin i moze on jos toliko pricati koliko voli Srbe.
O ljudskim pravima nema rasprave, ponajmanje sa nekim ko se zove HC Strache. Ako je cijena toga da Europa pokaze svoje pravo lice i da neki buduci predsjednik Hofer ili kancelar Strache suspendira ljudska prava, ok... daj da vec jednom kazemo popu pop i islamofobu islamofob.
Sta, muslimani su fini dok jedu svinjetinu, piju alkohol i dok muslimanke nose minice? Jebem ja taj deal....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1414 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by _BataZiv_0809 »

Pa moraju li Hitler i nacizam biti arsin za sve :-)
tututuuuu

#1415 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

seln wrote:

ma neka nosi sto se mene tice. ja samo isticem apsurdnost svega ovog. meni ne smeta, ali razumijem zasto bi Francuzima smetalo, osobito onima u Nici i sl. gradovima. tim vise se, upravo zbog ovih apsurdnosti i licemjernosti moze shvatiti i kao obicna provokacija.

i ne ide mi islam na zivce. idu mi ljudi na zivce, oni licemjerni sto copaju od vjere kako im se prohtje, ovo hocu, ovo necu i onda mrtvi hladni se bune kako im neko ugrozava ljudska prava iako to sto rade malo ima veze s vjerom koju su odabrali. evo, kao ovaj vjernik sto poziva na silovanje, pa do ve sa sminkom i onih koji stoje iza ove reklame itd... sve branitelji prava i ljubitelji covjeka. :lol:
Last edited by tututuuuu on 28/08/2016 01:19, edited 2 times in total.
seln

#1416 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

animals wrote:
seln wrote:
Ti si mozda dobar covjek,ali ne razumijes sustinu..
Evropljani su istjerali krscanstvo iz javnog zivota, i sad bi im Arapi da uvedu Islam..
ne religiji,su Evropljani vec davno rekli, i sta je tu problem..
Pomakni se samo korak izvan Beca, pa ces vidjeti koliko su istjerali krscanstvo iz javnog zivota. Zapravo, ne moras ni to. Evo, djeca uskoro polaze u skolu i znas li sta je na programu prvi dan? Gottesdienst.
seln

#1417 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

_BataZiv_0809 wrote:Pa moraju li Hitler i nacizam biti arsin za sve :-)
Moraju, jer je to najveci najstrasniji primjer kuda vodi ukidanje ljudskih prava i proskripcija bilo koje grupe.
¤ jelena ¤

#1418 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ¤ jelena ¤ »

insomnia78 wrote: Evo da vidimo sta kaze IZ
Znači...

Čupanje obrva u principu nije dozvoljeno osim ako dlačice niču tamo gdje obično ne niču, kao npr. dlačice između obrva, ili ako su neke dlačice neuobičajeno duže od drugih i kao takve predstavljaju smetnju.

A vidiš li, vako... kad se baš dobro zagledaš... da njoj dlačice niču tamo gdje obično ne niču, kao npr. dlačice između obrva i da su neke dlačice bile neuobičajeno duže od drugih i kao takve predstavljale smetnju?
BHCluster

#1419 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by BHCluster »

seln wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Pa moraju li Hitler i nacizam biti arsin za sve :-)
Moraju, jer je to najveci najstrasniji primjer kuda vodi ukidanje ljudskih prava i proskripcija bilo koje grupe.
I to sve koristenjem demokratije.
tututuuuu

#1420 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

¤ jelena ¤ wrote:
Znači...

Čupanje obrva u principu nije dozvoljeno osim ako dlačice niču tamo gdje obično ne niču, kao npr. dlačice između obrva, ili ako su neke dlačice neuobičajeno duže od drugih i kao takve predstavljaju smetnju.

A vidiš li, vako... kad se baš dobro zagledaš... da njoj dlačice niču tamo gdje obično ne niču, kao npr. dlačice između obrva i da su neke dlačice bile neuobičajeno duže od drugih i kao takve predstavljale smetnju?
o majko mila...
seln

#1421 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

tututuuuu wrote:
seln wrote:

ma neka nosi sto se mene tice. ja samo isticem apsurdnost svega ovog. meni ne smeta, ali razumijem zasto bi Francuzima smetalo, osobito onima u Nici i sl. gradovima. tim vise se, upravo zbog ovih apsurdnosti i licemjernosti moze shvatiti i kao obicna provokacija.

i ne ide mi islam na zivce. idu mi ljudi na zivce, oni licemjerni sto copaju od vjere kako im se prohtje, ovo hocu, ovo necu i onda mrtvi hladni se bune kako im neko ugrozava ljudska prava iako to sto rade malo ima veze s vjerom koju su odabrali.
Najiskrenije, ni meni se ne svidja burkini. Najiskrenije, i meni idu na zivce Turkinje umotane u duge kapute i marame, sa petoro djece uz nju.
Ali , to sto meni ide i na zivce i njihovo pravo da zive kako hoce toliko dugo dok nisu OBJEKTIVNA smetnja, to su dva razlicita para cipela.
animals

#1422 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

seln wrote: Mali, neko sa toliko malo razuma i znanja bi se trebao manje javljati.
Navedi mi jedan moj post u kojem velicam ljepote Saudijske Arabije ili neke slicne zemlje.
Da se pita HC Strache, ti bi izletio iz Austrije ko fisek, pa mozes biti sto puta hriscanin i moze on jos toliko pricati koliko voli Srbe.
O ljudskim pravima nema rasprave, ponajmanje sa nekim ko se zove HC Strache. Ako je cijena toga da Europa pokaze svoje pravo lice i da neki buduci predsjednik Hofer ili kancelar Strache suspendira ljudska prava, ok... daj da vec jednom kazemo popu pop i islamofobu islamofob.
Sta, muslimani su fini dok jedu svinjetinu, piju alkohol i dok muslimanke nose minice? Jebem ja taj deal....
Prvo nemoj vrijedjati,imam mozda vise godina od tebe, i ako ne mozes normalno komunicirati, onda i nemoj..
Strache me ne interesuje, ali svaki drugi covjek u Austriji je Strache, i to zahvaljujuci Merkel, koja mu je dala vjetar u
ledja..i prestani ljude djeliti na muslimane i nemuslimane..postoje narodi,ali samo ih vas par nazivate muslimanima..
niti su svi Evropljani krscani, niti vjernici, vecina su ateisti i ne zele religiju, razumijes li ti, ne zele religiju..
i sta fali minici i svinjetini..
insomnia78

#1423 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

¤ jelena ¤ wrote:
Znači...

Pa sto ne citira onaj, bitniji dio
3. Ne preporučujemo farbanje obrva, ali ako je cilj uljepšati se mužu, može se tolerirati umjereno i nenapadno dotjerivanje
seln

#1424 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by seln »

animals wrote: i sta fali minici i svinjetini..
Nista, toliko dugo dok ih ne uzimas kao meritum necije ljudskosti.
insomnia78

#1425 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Eno lik koji poziva na silovanje radi u Oruzsnim snagama
Ccc
Post Reply