Arapi u BiH, dobro ili lose?
-
statixx
#1401 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Bas su pozurili, nisam mislio da ce krenuti ovako brzo.
Zar mislite da su ljudi gradili, a da im neko iz vrhuske SDA nije obecao da ce "kada dodje vrijeme" steci pravo vlasnistva.
Zar mislite da su ljudi gradili, a da im neko iz vrhuske SDA nije obecao da ce "kada dodje vrijeme" steci pravo vlasnistva.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1402 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Fudo Bosna wrote:
A zašto da ne steknu pravo vlasništva mimo reciprociteta?
Ja bi ih i u drugim segmentima izuzeo od BIH zakona: da mogu ženiti više bosanski, da im se daje državno zemljište uz rijeke i izvore i to za đaba,da naši radnici u njih u BIH mogu raditi 16h a ne 8h, da nas mogu grebati uzduž i poprijeko...
Kada sam , moja malenkost i nas nekolicina jesenas na ovoj temi ukazivali na pravu namjeru ove pljačke bosanskoga grunta, nelegalne kupovine bez recirociteta i slično, (uz isticanje da smo ZA investicije i turizam ali NE, za naseljavanje i prodaju zemlje radi gradnje kuća tih istih Arapa kao fizičkih lica), bili smo orkestrirano ismijavani, vrijeđani, proglašavni islamofobima iako smo večina muslimani/Bošnjaci, (mi , koji smo imali te patriotske stavove), e pa, tek sada se vidi , konačno razlika između investicije, koju kao i turizam podržavam i ove nelegalne kupovine za graddnju naselja, ali neka, Memić ubjedljivo pobijedio, akademiku Durakoviću prijete, Hadžifejsa ismijavaju, za Tunju kažu da je senilan![]()
Tražili smo, evo nam ga!!!
Zato što pojedini koji su bili protiv dolaska turista Arapa su u suštini protiv muslimana kao vjerske zajednice a ne zbog tobožnje brige za državu BiH. Svako kome je stalo do BiH ne bi trebao imati ništa protiv turista Arapa, Rusa, Kineza, Amerikanaca...itd.
- Styling
#1403 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
+1Fudo Bosna wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/prijedlo ... /161201033Prijedlog na razmatranju: Kuvajćani bi mogli steći pravo vlasništva nad nekretninama u BiH
Svi koji me znaju na forumu znaju da protiv Arapa turista i kao naroda nemam ništa protiv, naprotiv, branio sam stav da su kao turisti poželjni što i danas zastupam. Sa druge strane moran reći da se protivim da Kuvajćani ili bilo ko drugi stekne pravo vlasništva u BiH. Nadam se da ovaj prijedlog neće proći.
A zašto da ne steknu pravo vlasništva mimo reciprociteta?
Ja bi ih i u drugim segmentima izuzeo od BIH zakona: da mogu ženiti više bosanski, da im se daje državno zemljište uz rijeke i izvore i to za đaba,da naši radnici u njih u BIH mogu raditi 16h a ne 8h, da nas mogu grebati uzduž i poprijeko...
Kada sam , moja malenkost i nas nekolicina jesenas na ovoj temi ukazivali na pravu namjeru ove pljačke bosanskoga grunta, nelegalne kupovine bez recirociteta i slično, (uz isticanje da smo ZA investicije i turizam ali NE, za naseljavanje i prodaju zemlje radi gradnje kuća tih istih Arapa kao fizičkih lica), bili smo orkestrirano ismijavani, vrijeđani, proglašavni islamofobima iako smo večina muslimani/Bošnjaci, (mi , koji smo imali te patriotske stavove), e pa, tek sada se vidi , konačno razlika između investicije, koju kao i turizam podržavam i ove nelegalne kupovine za graddnju naselja, ali neka, Memić ubjedljivo pobijedio, akademiku Durakoviću prijete, Hadžifejsa ismijavaju, za Tunju kažu da je senilan![]()
Tražili smo, evo nam ga!!!
-
biscanka2
#1404 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ako prodje trebaju se svi podignuti (staro i mlado) i srusiti ga.Drvosjeca iz Dejcica wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/prijedlo ... /161201033Prijedlog na razmatranju: Kuvajćani bi mogli steći pravo vlasništva nad nekretninama u BiH
Svi koji me znaju na forumu znaju da protiv Arapa turista i kao naroda nemam ništa protiv, naprotiv, branio sam stav da su kao turisti poželjni što i danas zastupam. Sa druge strane moran reći da se protivim da Kuvajćani ili bilo ko drugi stekne pravo vlasništva u BiH. Nadam se da ovaj prijedlog neće proći.
Narod to s pravom moze, samo se organizovano oglasiti i vladajucim strukturama pokazati da to nije njihava, nego nas svih,babovina.
Snaga stoji u narodu a ne koruptnim politicarima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1405 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
narod ilidže je svoje rekao ja se ne bunim
međutim nije pravedno da ja ne mogu kupiti kvadar pustinje sa škorpijonima a oni mogu kilometar zemlje s glistama
međutim nije pravedno da ja ne mogu kupiti kvadar pustinje sa škorpijonima a oni mogu kilometar zemlje s glistama
- Truba
#1406 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
škorpion bez j 
- Rugafet
#1407 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Po cemu znas da je neko u sustini protiv muslimana kao vjerske zajednice, ako fino napise da je jedini problem u kupovini zemljista a ne u turizmu?Drvosjeca iz Dejcica wrote: Zato što pojedini koji su bili protiv dolaska turista Arapa su u suštini protiv muslimana kao vjerske zajednice a ne zbog tobožnje brige za državu BiH. Svako kome je stalo do BiH ne bi trebao imati ništa protiv turista Arapa, Rusa, Kineza, Amerikanaca...itd.
-
tlr
#1408 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Bosna?
Bosna državnost temelji na antifašističkim tekovinama, a škole posvećuje fašističkim saradnicima.
Bosanci su od istoimene rijeke - ne od rijeke Švajcarske, Njemačke, Austrije, jer takvih niđe na svijetu nema, nego od rijeke Bosne - simbola života i vitalnosti ove zemlje, načinili najveći kanalizacijski odvod u Evropi.
Šta reći o državi (i narodu), čiji glavni grad leži na ogromnim nalazištima vode, a slavine su suhe?
Šta reći za narod, Bošnjake, koji su vlastito ime izveli iz toponima Bosna, a svojim djelima pokazuju da Bosnu vole k'o Bajro mater?
Šta reći za našu ekselenciju, našeg vrlog BH ambasadora u Kuvajtu, koji dobija platu BiH, a radi u interesu države u kojoj stoluje?
Biće to na kraju sve ok.
Ili će Bosanci doći pameti ili će ih Bosna prokleti i protjerati. Samo će im, kao kaznu, naziv bosanski ostaviti. Da mogu u zemlju propadati, svaki put kada pomisle na svoju mitsku prapostojbinu.
Bosna državnost temelji na antifašističkim tekovinama, a škole posvećuje fašističkim saradnicima.
Bosanci su od istoimene rijeke - ne od rijeke Švajcarske, Njemačke, Austrije, jer takvih niđe na svijetu nema, nego od rijeke Bosne - simbola života i vitalnosti ove zemlje, načinili najveći kanalizacijski odvod u Evropi.
Šta reći o državi (i narodu), čiji glavni grad leži na ogromnim nalazištima vode, a slavine su suhe?
Šta reći za narod, Bošnjake, koji su vlastito ime izveli iz toponima Bosna, a svojim djelima pokazuju da Bosnu vole k'o Bajro mater?
Šta reći za našu ekselenciju, našeg vrlog BH ambasadora u Kuvajtu, koji dobija platu BiH, a radi u interesu države u kojoj stoluje?
Biće to na kraju sve ok.
Ili će Bosanci doći pameti ili će ih Bosna prokleti i protjerati. Samo će im, kao kaznu, naziv bosanski ostaviti. Da mogu u zemlju propadati, svaki put kada pomisle na svoju mitsku prapostojbinu.
Last edited by tlr on 01/12/2016 14:48, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1409 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Zato što iza tog protivljenja kupovini zemljišta Arapa ne stoji recipročno protivljenje kupovini zemljišta od strane recimo Rusa (i drugih stranaca). Ja nisam za taj selektivni pristup a po tome jasno možemo vidjeti da jedini problem Arapa je što su većinom muslimani. Naravno kako je moj pristup principijelan a ne selektivan, ja se protivim mogućnosti da se građani Kuvajta ili bilo koje druge zemlje oslobode reciproteta i da mogu slobodno kupovati zemljište u BiH kao fizička lica.Rugafet wrote:Po cemu znas da je neko u sustini protiv muslimana kao vjerske zajednice, ako fino napise da je jedini problem u kupovini zemljista a ne u turizmu?Drvosjeca iz Dejcica wrote: Zato što pojedini koji su bili protiv dolaska turista Arapa su u suštini protiv muslimana kao vjerske zajednice a ne zbog tobožnje brige za državu BiH. Svako kome je stalo do BiH ne bi trebao imati ništa protiv turista Arapa, Rusa, Kineza, Amerikanaca...itd.
-
tlr
#1410 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Reciprocitet?
Sve i da ga ima, koji si to Bosanac može priuštiti nekretninu u Kuvajtu? Prosječan Bosanac ne može skuckati dovoljno da si kupi malo bolji ormarić za cipele u Kuvajtu.
Hajde, da taj prosječni Bosanac ima taj novac, kao što ga prosječni Kuvajćanin ima - što će ikome grebena kuvajtska pustahija, pored ove ljepote?
Mozda ja nisam dobro skontao. Mozda taj reciprocitet znači da će kuvajćani nama prodavati naftna polja za 20 KM/m2, a mi njima izvore vode za 20 KM/m2...
Reciprocitet sa Kuvajtom? Kao da se organizuje boks meč između Muhameda Alija i Rej Čarlsa, a na inicijativu Rej Čarlsovog menadžera (naši vrli i pametni predstavnici).
Sve i da ga ima, koji si to Bosanac može priuštiti nekretninu u Kuvajtu? Prosječan Bosanac ne može skuckati dovoljno da si kupi malo bolji ormarić za cipele u Kuvajtu.
Hajde, da taj prosječni Bosanac ima taj novac, kao što ga prosječni Kuvajćanin ima - što će ikome grebena kuvajtska pustahija, pored ove ljepote?
Mozda ja nisam dobro skontao. Mozda taj reciprocitet znači da će kuvajćani nama prodavati naftna polja za 20 KM/m2, a mi njima izvore vode za 20 KM/m2...
Reciprocitet sa Kuvajtom? Kao da se organizuje boks meč između Muhameda Alija i Rej Čarlsa, a na inicijativu Rej Čarlsovog menadžera (naši vrli i pametni predstavnici).
-
VjecitiStudent
#1411 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Komad lijepe zemlje je sve što imamo na ovom svijetu. Rasprodaju li ga, ova zemlja više ne postoji.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1412 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
ne kontam šta je problem da stranci(pa i arapi) budu vlasnici nekretnina
- Rugafet
#1413 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ma kakvi problemi...onako mi to malo razglabamo...Potpuno je prirodno da stranci dolaze u zemlju i kupuju je
- Gojeni H
#1414 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Izuzetno dobar intervju, hvala.Banksy wrote:Odličan intervju sinoć.
Vjerujem da će ovakva razmišljanja, i na forumu i u rl-u, osim slijepih, ekstremnih Bošnjaka, iritirati i one Srbe i Hrvate koji navijaju za podjelu. Prepoznaće se, i u rl-u i na forumu.
Meni je jos uvijek i nevjerovatno i previse kompleksno kako za Arape tako i za SDA vrhusku da sprovedu nekakv plan, cak i ako postoji, da nasele Arape u BiH. I koje Arape? Kuvajcane i Katarce? To je previse smijesno.
-
sarlo
#1415 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Problem je sto zakon zabranjuje. Medjunarodne norme. A krsenje zakona je kriminal.japin_mutapi wrote:ne kontam šta je problem da stranci(pa i arapi) budu vlasnici nekretnina
Stranac je...stranac. Hoce da dodje da zivi i radi u Bosni? Nije problem. Procedura je malo prekomplikovana, pogotovu za ljude iz Sandzaka/Crne Gore koji realno i nisu stranci, imaju bliske rodjake koji imaju drzavljanstva itd. Licno bih pojednostavio za sve strance. Ali znaci postoje pravila, zakoni, moraju se ispuniti odredjeni uslovi i protok vremena da bi se vidjelo da postoji iskrena namjera pa dati pravo na drzavljanstvo i posjedovanje zemlje.
Dozvoliti kriminal i besplatnu podjelu zemlje, papira za izgradnju, besplatna izgradnja infrastrukture belosvjetskom sljamu nikako.
Tuzno je ali borac, dijete sehida i poginolug borca ne moze dobiti plac, komadic zemlje po povoljnim uslovima za koju su proljevali krv a belosvjetski olos radi sta hoce.
-
njonjica
#1416 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Tuzno i strasno...sarlo wrote:Problem je sto zakon zabranjuje. Medjunarodne norme. A krsenje zakona je kriminal.japin_mutapi wrote:ne kontam šta je problem da stranci(pa i arapi) budu vlasnici nekretnina
Stranac je...stranac. Hoce da dodje da zivi i radi u Bosni? Nije problem. Procedura je malo prekomplikovana, pogotovu za ljude iz Sandzaka/Crne Gore koji realno i nisu stranci, imaju bliske rodjake koji imaju drzavljanstva itd. Licno bih pojednostavio za sve strance. Ali znaci postoje pravila, zakoni, moraju se ispuniti odredjeni uslovi i protok vremena da bi se vidjelo da postoji iskrena namjera pa dati pravo na drzavljanstvo i posjedovanje zemlje.
Dozvoliti kriminal i besplatnu podjelu zemlje, papira za izgradnju, besplatna izgradnja infrastrukture belosvjetskom sljamu nikako.
Tuzno je ali borac, dijete sehida i poginolug borca ne moze dobiti plac, komadic zemlje po povoljnim uslovima za koju su proljevali krv a belosvjetski olos radi sta hoce.
-
Ripicipi
#1417 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Tuzno i istinito.sarlo wrote:Problem je sto zakon zabranjuje. Medjunarodne norme. A krsenje zakona je kriminal.japin_mutapi wrote:ne kontam šta je problem da stranci(pa i arapi) budu vlasnici nekretnina
Nevjerovatno je kakve poteze i prijedloge ima SDA.
Hebo me svak ako oni svjesno i namjerno ne unistavaju i ovo malo zemlje sto je ostalo.
-
RNG_25
#1418 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ne brini, upravo to tako i rade.Ripicipi wrote:Hebo me svak ako oni svjesno i namjerno ne unistavaju i ovo malo zemlje sto je ostalo.
- KB9
#1419 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
ali narode, osvjesti se, to su nasa arapska braca, serijat, islamsko bankarstvo, med i mlijeko 
- Truba
#1420 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
klasičan primjer...majak gojković ide u iran (iako oni nisu arapi) mora staviti maramu
iranski vođa dolazi u italiju u muzej prekriju se svi kipovi koji su golotinja
naš biskup ide na konferenciju u arabiju... na izlazu iz aviona mora križ oko vrata skloniti
arapi dolaze vamo... mi prilagođavamo zakone, sklanjamo se, mijenjamo se,
nisu u pustinji više što nosaju odjeću koja je za pustinju
to je dio njihovog identiteta
pa i drugi ljudi imaju svoj identitet pa ga moraju skrivati kad vam dođu u goste
žalostan je ovaj svijet
iranski vođa dolazi u italiju u muzej prekriju se svi kipovi koji su golotinja
naš biskup ide na konferenciju u arabiju... na izlazu iz aviona mora križ oko vrata skloniti
arapi dolaze vamo... mi prilagođavamo zakone, sklanjamo se, mijenjamo se,
nisu u pustinji više što nosaju odjeću koja je za pustinju
to je dio njihovog identiteta
pa i drugi ljudi imaju svoj identitet pa ga moraju skrivati kad vam dođu u goste
žalostan je ovaj svijet
-
Vipsilon
#1421 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Neka Arapi kupuju zemlju, nije nam niko kriv što je mi nismo htjeli kada se mogao kvadrat kupiti za marku nego smo svi potrčali u gradove na asfalt i trotoar pa bi sada da uredujemo drugim iz 2x2 magaza i stanova.
- Haris.ba
#1422 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
TLR wrote:Bosna?
Biće to na kraju sve ok.
Palimo se na Arape koji kupuju zemlju, a ne vidimo gdje leži problem.
-
Haman
#1423 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Sarajevo danas

Sarajevio za 20 - 30 godina?

Sarajevio za 20 - 30 godina?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1424 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
kako je stanje zagađenja zraka za 20 godina ćemo svi ove maske nosat
a inače malo ima arapa...treba još jer je bolje da vamo pare troše nego kod engleza, francuza, crnogoraca, srba itd. ......ako njima arapske pare valjaju kontam nešto šta se mi pravimo pametni, kurčimo nešta
a inače malo ima arapa...treba još jer je bolje da vamo pare troše nego kod engleza, francuza, crnogoraca, srba itd. ......ako njima arapske pare valjaju kontam nešto šta se mi pravimo pametni, kurčimo nešta
-
BISCANIN2
#1425 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Arapi su izvukli prošlu sezonu a ovu učinili jednom od najboljih, da bogda ih došlo barem dva miliona.
Još da nam je obogatiti ponudu, jer mi nemamo ono šta su oni spremni platiti, treba dobro iskoristiti priliku.
Još da nam je obogatiti ponudu, jer mi nemamo ono šta su oni spremni platiti, treba dobro iskoristiti priliku.