Jedina kriticna kategorija je trenunta unutarnja politika VB,a ekonomija,bilateralni odnosti,ugovori i dogovori nisu ugrozeni,iako se pokusava napraviti panikaToffee karamela wrote:Pa i ne uhvatila ih bogami, nisu morali ništa znati jer se država/EU pobrinula za njih. Zamisli sad radiš ili studiraš u Portugalu ili Danskoj i sve ti ovisi hoće li ti neki Pedro ili Olaf iz mjesne birokratije biti naklonjen...još ako se razvod s EU otegne na 2 godine ostaje puno zrakopraznog prostora za svašta...sad su baš skoro u poziciji građana zemlje koja je objavila rat...još da ih ne strpaju u kakve kampoveConnaisseur Karlin wrote:
ah uhvatla ih panika,kontaju da nece moci studirati i raditi u ostatku EU![]()
idiotizam
do juce nisu znali o EU
Brexit
- Connaisseur Karlin
#1401 Re: Brexit
- Tito_i_Partija
#1402 Re: Brexit
Better Man wrote:Ne treba da jede govna, ali ako poštuje volju građana, onda treba i da krene u realizaciju njihove volje. Trebao je ostati barem joj jedan period. Ovako se otvara mogučnost da Boris jonshon bude novi premijer ,a po mnogima u GB to bi bila katasrofa.almir90 wrote:Zašto bi ostao i jeo govna koja su drugi izasrali? Čovjek je se zalgao da UK ostane u EU, njegova ideja nije prošla i nema potrebe da se drži te funkcije. Nije to nikakav kukavičluk, i ja bih isto uradio, šta će obavljati premijersku funkciju kad očigledno se većina ne slaže s njegovim stavovima. Jedino je kod nas normalno da vlast čine degenerici, i da lažu, kradu, varaju i ne ispunjavaju obaveze i da ne napušta se funkcija. Sreća pa ostatak svije nije kao mi!

Ti nekad stvarno, al' stvarno nemas pojma sta pricas.
Mimo toga sto Cameron pokazuje strasan integritet odlazeci, jer zna da je porazen i shvata da ocigledno nije pravi covjek da zastupa jednu drzavu koja je sad krenula u odredjenom smjeru (jerbo ima nesto sto se zove konflikt interesa), a da ne govorimo da se to od njega OCEKUJE, ti bi njega forsir'o da preko kurca vodi drzavu ka necemu sto on ne zastupa, nece, a mozda cak i ne zna da uradi? Bravo care, logika ti je bas na mjestu.
A Boris Johnson bi bio katastrofa, jel? Znaci glasacemo za nesto sto Boris hoce i lobira, jer nam se ta njegova ideja mnogo svidja, al' posto znamo da su mu politicke i diplomatske sposobnosti na nivou Eseda Radeljasa, Cameron ce morat' da ostane i izvede nas iz EU. Dje ce nam bolan Boris sa prajm ministra, pa nismo ludi.
- Better Man
#1403 Re: Brexit
Vidi normalni ljudi u GB se nadaju da Boris neće biti premijer. Ovo što sam napiso je razmišljanje ljudi u GB i valjda oni bolje znaju od tebe i mene.Tito_i_Partija wrote:Better Man wrote:Ne treba da jede govna, ali ako poštuje volju građana, onda treba i da krene u realizaciju njihove volje. Trebao je ostati barem joj jedan period. Ovako se otvara mogučnost da Boris jonshon bude novi premijer ,a po mnogima u GB to bi bila katasrofa.almir90 wrote:Zašto bi ostao i jeo govna koja su drugi izasrali? Čovjek je se zalgao da UK ostane u EU, njegova ideja nije prošla i nema potrebe da se drži te funkcije. Nije to nikakav kukavičluk, i ja bih isto uradio, šta će obavljati premijersku funkciju kad očigledno se većina ne slaže s njegovim stavovima. Jedino je kod nas normalno da vlast čine degenerici, i da lažu, kradu, varaju i ne ispunjavaju obaveze i da ne napušta se funkcija. Sreća pa ostatak svije nije kao mi!
Ti nekad stvarno, al' stvarno nemas pojma sta pricas.
Mimo toga sto Cameron pokazuje strasan integritet odlazeci, jer zna da je porazen i shvata da ocigledno nije pravi covjek da zastupa jednu drzavu koja je sad krenula u odredjenom smjeru (jerbo ima nesto sto se zove konflikt interesa), a da ne govorimo da se to od njega OCEKUJE, ti bi njega forsir'o da preko kurca vodi drzavu ka necemu sto on ne zastupa, nece, a mozda cak i ne zna da uradi? Bravo care, logika ti je bas na mjestu.![]()
![]()
A Boris Johnson bi bio katastrofa, jel? Znaci glasacemo za nesto sto Boris hoce i lobira, jer nam se ta njegova ideja mnogo svidja, al' posto znamo da su mu politicke i diplomatske sposobnosti na nivou Eseda Radeljasa, Cameron ce morat' da ostane i izvede nas iz EU. Dje ce nam bolan Boris sa prajm ministra, pa nismo ludi.
- TAFKAP
#1404 Re: Brexit
Šta fali, eno drugog Borisa, samo što nije preuzeo kormilo u Americi 
- Toffee karamela
#1405 Re: Brexit
Ma koji normalni, malo je tamo ostalo normalnih meni se čini...Hoće van, neće Borisa, milioni sugrađana im ostaše na kopnu bez definisanog statusa, birokrate u Briselu masovno traže belgijsko državljanstvo, London hoće da se otcjepljuje, hoće kontrareferendum, Škoti najavljuju bijeg...Majke mi pali su mi Angli jučer u očima totalnoBetter Man wrote:
Vidi normalni ljudi u GB se nadaju da Boris neće biti premijer. Ovo što sam napiso je razmišljanje ljudi u GB i valjda oni bolje znaju od tebe i mene.
- Better Man
#1406 Re: Brexit
Pa nije GB London, već je to i ostatk zemlje. Shvatite da je ovo bio referendum iz protesta, protesta običnih ljudi, onih koji su obespravljeni i koji teško žive i koje su političari i elita potpuno zaboravili i sad su kažnjeni za to.Toffee karamela wrote:Ma koji normalni, malo je tamo ostalo normalnih meni se čini...Hoće van, neće Borisa, milioni sugrađana im ostaše na kopnu bez definisanog statusa, birokrate u Briselu masovno traže belgijsko državljanstvo, London hoće da se otcjepljuje, hoće kontrareferendum, Škoti najavljuju bijeg...Majke mi pali su mi Angli jučer u očima totalnoBetter Man wrote:
Vidi normalni ljudi u GB se nadaju da Boris neće biti premijer. Ovo što sam napiso je razmišljanje ljudi u GB i valjda oni bolje znaju od tebe i mene.
- Šveđanin
#1407 Re: Brexit
Javi se @Romanija !Šveđanin wrote:London je prica za sebe.
Moze li se zivotni standard britanske periferije porediti sa standardom njemacke periferije?
Na sta lice jedan Stoke, Blackpool, Bradford, Wigan, Bolton....
Volio bih cuti komentare forumasa iz UK, kojih ima malo. Hvala!
- Toffee karamela
#1408 Re: Brexit
Uopšte se ne slažem s tobom.Better Man wrote:
Pa nije GB London, već je to i ostatk zemlje. Shvatite da je ovo bio referendum iz protesta, protesta običnih ljudi, onih koji su obespravljeni i koji teško žive i koje su političari i elita potpuno zaboravili i sad su kažnjeni za to.
Ovo su zakuhali desničari i imperijalni nostalgičari i iskoristili gorepomenute. Plus torijevsko unutarstranačko nadjebavanje. End of story.
- Better Man
#1409 Re: Brexit
Ne moraš se ti slagati sa mnom, ali ovo što sam napisao je tačno. Ti vidiš GB onakvu kakvu ti je srviraju mediji, a to je jaka, močna bogata zemlja i bogati ljudi, odnosno vidiš samo London, Liverpool, Manchester, a ne rubne dijelove GB i siromašne ljude na koje su političari i elita zaboravili.Toffee karamela wrote:Uopšte se ne slažem s tobom.Better Man wrote:
Pa nije GB London, već je to i ostatk zemlje. Shvatite da je ovo bio referendum iz protesta, protesta običnih ljudi, onih koji su obespravljeni i koji teško žive i koje su političari i elita potpuno zaboravili i sad su kažnjeni za to.
Ovo su zakuhali desničari i imperijalni nostalgičari i iskoristili gorepomenute. Plus torijevsko unutarstranačko nadjebavanje. End of story.
- Toffee karamela
#1413 Re: Brexit
Ne inputiraj mi svoje projekcije, kako ti znaš šta neko vidi ili ne vidi?Better Man wrote:
Ne moraš se ti slagati sa mnom, ali ovo što sam napisao je tačno. Ti vidiš GB onakvu kakvu ti je srviraju mediji, a to je jaka, močna bogata zemlja i bogati ljudi, odnosno vidiš samo London, Liverpool, Manchester, a ne rubne dijelove GB i siromašne ljude na koje su političari i elita zaboravili.
I to šta neko vidi nema veze s genezom,rezultatom i posljedicama ovoga. Zna se ko ga je sazvao, u koju svrhu i na koga se računalo prilikom glasanja. Baš su UKIP-ovci bolećivi prema svojoj siromašnoj provinciji i boli ih dupe za njima.
-
Bodkin
#1414 Re: Brexit
Sa ovom izjavom dosta za veceras. U rat mogu ali ne mogu glasati za politicare i politiku koja ih salje u taj isti ratConnaisseur Karlin wrote:A sta zna osoba od 18 godinaomar little wrote:cuj da mladi nemaju pravo glasasa 23 godine radi, placa porez, ide na fakultet, ucestvuje u svim segmentima drustvene aktivnosti, ali da nema pravo glasa ko mu i kako vodi politiku o obrazovanju, zdravstvu i porezu
kako da ne.
eto,OK da bude minimlana dob od 23 godine,moze
-
Bodkin
#1415 Re: Brexit
Daj jedan jedini argument za toConnaisseur Karlin wrote:Jedina kriticna kategorija je trenunta unutarnja politika VB,a ekonomija,bilateralni odnosti,ugovori i dogovori nisu ugrozeni,iako se pokusava napraviti panikaToffee karamela wrote:Pa i ne uhvatila ih bogami, nisu morali ništa znati jer se država/EU pobrinula za njih. Zamisli sad radiš ili studiraš u Portugalu ili Danskoj i sve ti ovisi hoće li ti neki Pedro ili Olaf iz mjesne birokratije biti naklonjen...još ako se razvod s EU otegne na 2 godine ostaje puno zrakopraznog prostora za svašta...sad su baš skoro u poziciji građana zemlje koja je objavila rat...još da ih ne strpaju u kakve kampoveConnaisseur Karlin wrote:
ah uhvatla ih panika,kontaju da nece moci studirati i raditi u ostatku EU![]()
idiotizam
do juce nisu znali o EU
EU je vise izgubila izaslkom VB,a ne obratno.
- Edin H.
#1416 Re: Brexit
A ko te u ratu sta pita?Bodkin wrote:Sa ovom izjavom dosta za veceras. U rat mogu ali ne mogu glasati za politicare i politiku koja ih salje u taj isti ratConnaisseur Karlin wrote:A sta zna osoba od 18 godinaomar little wrote:cuj da mladi nemaju pravo glasasa 23 godine radi, placa porez, ide na fakultet, ucestvuje u svim segmentima drustvene aktivnosti, ali da nema pravo glasa ko mu i kako vodi politiku o obrazovanju, zdravstvu i porezu
kako da ne.
eto,OK da bude minimlana dob od 23 godine,moze
Proglase mobilzaciju i vozdra, idemo topovsko meso.
- tututuuuu
#1417 Re: Brexit
Peticija prekucala vec 2.5 milijuna. To je vec sad ozbiljna cifra da bi se zanemarila tek tako.
Last edited by tututuuuu on 26/06/2016 00:12, edited 1 time in total.
-
Jashar X
#1418 Re: Brexit
Prije nego sto su me banirali prije nekoliko mjeseci iz meni nepoznatog razloga, ja sam tad tvrdio da ce se Britanci bez ikakve sumnje otcijepit. Jedan od ovih likova sto stalno visi na forumu i pravi se pametan, mrsko mi sad kopat da vidim koji je to od vas, se smijao na tu tvrdnju. I ja mu kazem kako blage veze nema o UK i kako je samo City za in a ostatak za out. I tip nije ni znao sta City uopste znaci.
Smijesno je i ovo sto mainstream mediji pisu da su samo neobrazovani rasisti glasali za Brexit. Smijesno je i kad pricaju da je pad funte losa stvar.
Fakat su ljudi neobrazovani.
EU valja biznisima i korporacijama a radnicka klasa ko da ne postoji. Ljudi odbijaju da budu kolateralna steta neoliberalne ideologijie i sta je tu cudno? Socijalna drzava je razorena, nezaposlenost sirom kontinenta je ogromna a oni prodaju suplju o stednji. Isprali su mozak svima, cak i jadnicima iz Bosne, da misle kako su Englezi sebi pucali u nogu. Masa vas na forumu je likovala kad su Svabw guzile Grke, toboze Grci lijeni to i zasluzili. Mislite li da radnicka klasa u UK samo ceka da im ga neoliberli zabiju do jaja? Jedijo bosnjo nema mozak da ovo provali pa svemu cudi.
EU je ovo potpuno zasluzila. Odavno.
Smijesno je i ovo sto mainstream mediji pisu da su samo neobrazovani rasisti glasali za Brexit. Smijesno je i kad pricaju da je pad funte losa stvar.
EU valja biznisima i korporacijama a radnicka klasa ko da ne postoji. Ljudi odbijaju da budu kolateralna steta neoliberalne ideologijie i sta je tu cudno? Socijalna drzava je razorena, nezaposlenost sirom kontinenta je ogromna a oni prodaju suplju o stednji. Isprali su mozak svima, cak i jadnicima iz Bosne, da misle kako su Englezi sebi pucali u nogu. Masa vas na forumu je likovala kad su Svabw guzile Grke, toboze Grci lijeni to i zasluzili. Mislite li da radnicka klasa u UK samo ceka da im ga neoliberli zabiju do jaja? Jedijo bosnjo nema mozak da ovo provali pa svemu cudi.
Last edited by Jashar X on 26/06/2016 00:10, edited 2 times in total.
-
L u c i f e r
#1419 Re: Brexit
1/1Toffee karamela wrote:Uopšte se ne slažem s tobom.Better Man wrote:
-
Bodkin
#1420 Re: Brexit
Bio sam ja u rubnim dijelovima poslom. Nije takva katastrofa ali nije kao u njemackoj jer nema nista od industrije. Engleska se okrenula finansijama, osiguranju i konzaltingu. Sve to je u velikim centrima. Niko im nije kriv sto je to strategija drzaveBetter Man wrote:Ne moraš se ti slagati sa mnom, ali ovo što sam napisao je tačno. Ti vidiš GB onakvu kakvu ti je srviraju mediji, a to je jaka, močna bogata zemlja i bogati ljudi, odnosno vidiš samo London, Liverpool, Manchester, a ne rubne dijelove GB i siromašne ljude na koje su političari i elita zaboravili.Toffee karamela wrote:Uopšte se ne slažem s tobom.Better Man wrote:
- tututuuuu
#1421 Re: Brexit
Ali nece EU biti ta koja ce platiti.Jashar X wrote:Prije nego sto su me banirali prije nekoliko mjeseci iz meni nepoznatog razloga, ja sam tad tvrdio da ce se Britanci bez ikakve sumnje otcijepit. Jedan od ovih likova sto stalno visi na forumu i pravi se pametan, mrsko mi sad kopat da vidim koji je to od vas, se smijao na tu tvrdnju. I ja mu kazem kako blage veze nema o UK i kako je samo City za in a ostatak za out. I tip nije ni znao sta City uopste znaci.
-
Bodkin
#1422 Re: Brexit
Da ali taj sto proglasi mobilizaciju je biran na izborimaEdin H. wrote:A ko te u ratu sta pita?Bodkin wrote:
Sa ovom izjavom dosta za veceras. U rat mogu ali ne mogu glasati za politicare i politiku koja ih salje u taj isti rat
Proglase mobilzaciju i vozdra, idemo topovsko meso.
-
Jashar X
#1423 Re: Brexit
EU vec placa. U tome je i paradoks tog sljepila koje ne vidi da je za ovo EU kriva i da je zbog neoliberalne ideologije vec osudjena na.propast. Englezi su samo iskocili iz broda koji je vec davno poceo da tone.tututuuuu wrote:Ali nece EU biti ta koja ce platiti.Jashar X wrote:Prije nego sto su me banirali prije nekoliko mjeseci iz meni nepoznatog razloga, ja sam tad tvrdio da ce se Britanci bez ikakve sumnje otcijepit. Jedan od ovih likova sto stalno visi na forumu i pravi se pametan, mrsko mi sad kopat da vidim koji je to od vas, se smijao na tu tvrdnju. I ja mu kazem kako blage veze nema o UK i kako je samo City za in a ostatak za out. I tip nije ni znao sta City uopste znaci.
- Toffee karamela
#1424 Re: Brexit
Aman zaman pa nije Brisel i opsluživanje Brisela novcem krivac za siromaštvo niti Engleza niti Grka. Evo sad čitam i Hrvati digli nos, sad je i njima Brisel za sve kriv, zaboravili ljudi 20 godina HDZ nasljeđa, najlakše okriviti sad nekog Hansa ili Ditera u Briselu.Jashar X wrote:
.
Ovdje se događa jedna gigantska zamjena teza.
Valjaju im evropski fondovi kad treba za maline, za krave, za ribolov, za bebe i pedere, za PM, a čim se pojave drtuštvene anomalije kojima su kumovali građani sami i političari koji su njihovo ogledalo - kriv im Brisel!
Šta znači neoliberalna ideologija, Zapad živi tu ideologiju od francuske revolucije, to im je prirodno okruženje, nisu izmislili ništa novo, šta hoće, komunizam?
Last edited by Toffee karamela on 26/06/2016 00:17, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#1425 Re: Brexit
Da, tone od kako je nastala. Uvijek ista prica. ostace samo vrijeme da pokaze ko je gore a ko dole.Jashar X wrote:EU vec placa. U tome je i paradoks tog sljepila koje ne vidi da je za ovo EU kriva i da je zbog neoliberalne ideologije vec osudjena na.propast. Englezi su samo iskocili iz broda koji je vec davno poceo da tone.tututuuuu wrote:Ali nece EU biti ta koja ce platiti.Jashar X wrote:Prije nego sto su me banirali prije nekoliko mjeseci iz meni nepoznatog razloga, ja sam tad tvrdio da ce se Britanci bez ikakve sumnje otcijepit. Jedan od ovih likova sto stalno visi na forumu i pravi se pametan, mrsko mi sad kopat da vidim koji je to od vas, se smijao na tu tvrdnju. I ja mu kazem kako blage veze nema o UK i kako je samo City za in a ostatak za out. I tip nije ni znao sta City uopste znaci.