Sram da im udjeanchor85 wrote:
Za cudo, nista ne pitajuAstorH wrote:Šta žena pita, da odgovorim ?
Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- AstorH
#1401 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
- anchor85
#1402 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Mescini tako i jeste. A mozda se i cuda desavaju?AstorH wrote:Sram da im udjeanchor85 wrote:
Za cudo, nista ne pitajuAstorH wrote:Šta žena pita, da odgovorim ?
- Euridika
- Globalna šefica
#1403 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ja bih pitala, ali svaki put kad smislim neko pitanje, učini mi se da nije dovoljno općenito i da ću dobiti različite individualne odgovore, iz kojih teško mogu izvući zaključak. 

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1404 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Euridika wrote:Ja bih pitala, ali svaki put kad smislim neko pitanje, učini mi se da nije dovoljno općenito i da ću dobiti različite individualne odgovore, iz kojih teško mogu izvući zaključak.
ma samo ti ljuljaj... ja sam otvoren za sve opcije
- Dadulino
#1405 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Uzmi onaj odgovor koji tebi najviše paše,the world is yoursEuridika wrote:Ja bih pitala, ali svaki put kad smislim neko pitanje, učini mi se da nije dovoljno općenito i da ću dobiti različite individualne odgovore, iz kojih teško mogu izvući zaključak.
- Secer_033
#1406 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Zasto ste neotesani konji pred djevojkama koje vam se svidjaju?
- Dadulino
#1407 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ma ko ti je to povrijedio filingz?Secer_033 wrote:Zasto ste neotesani konji pred djevojkama koje vam se svidjaju?
http://www.thedatereport.com/klix/adv ... s-science/
- Secer_033
#1408 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Dadulino wrote:Ma ko ti je to povrijedio filingz?Secer_033 wrote:Zasto ste neotesani konji pred djevojkama koje vam se svidjaju?
http://www.thedatereport.com/klix/adv ... s-science/
- MedicinskiBrat
#1409 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ja sam novi ovdje, teta nauci me nestoSecer_033 wrote:Dadulino wrote:Ma ko ti je to povrijedio filingz?Secer_033 wrote:Zasto ste neotesani konji pred djevojkama koje vam se svidjaju?
http://www.thedatereport.com/klix/adv ... s-science/meni ni konji ne prilaze, nego gledam neki dan momka u granapu kako se ruzno ponasa prema prodavacici, arogantan, pun sebe, pita jarana kad su malo odmakli 'jesi joj vidio smijeh kad smo usli, svidjam joj se'. Okrenu se djevojka, odmjeri je od pete do glave i vatra mu bi kad je usao prodavac iz susjedne prodavnice i poceo se zezati s njom. Svako bi vidio da se i ona njemu svidja ali ostade konj. Ja vas muskarce ne kontam. Mislila sam da je to ponasanje karakteristicno za djecake u obdanistu kad udju u fazu 'curice su glupe', ali vazi i kad ste +30 godina.
- supercali
#1410 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
To moras pitati njega sto je neotesan jer nismo svi takviSecer_033 wrote:Zasto ste neotesani konji pred djevojkama koje vam se svidjaju?
Moje misljenje je hoce da ostavi utisak da je on nesto vazno da je ona ispod njega i da ako je pokupi da bude poslusnica
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1411 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ima onih koji tako pokazuju da su frajeri.Secer_033 wrote:Zasto ste neotesani konji pred djevojkama koje vam se svidjaju?
-
ovo_mi_je_nick
#1412 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Jer će mu reći da je pichka, fin, gej i tako te stvari.Tomahawk11 wrote:Ima onih koji tako pokazuju da su frajeri.Secer_033 wrote:Zasto ste neotesani konji pred djevojkama koje vam se svidjaju?
- anchor85
#1413 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
A ako mu kaže da je fin, kulturan, odgojen, i da joj se kao takav jako sviđa?ovo_mi_je_nick wrote:Jer će mu reći da je pichka, fin, gej i tako te stvari.Tomahawk11 wrote:Ima onih koji tako pokazuju da su frajeri.Secer_033 wrote:Zasto ste neotesani konji pred djevojkama koje vam se svidjaju?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1414 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ta reakcija je jednim dijelom i iz straha.anchor85 wrote:
A ako mu kaže da je fin, kulturan, odgojen, i da joj se kao takav jako sviđa?
Ako se ne frajeriše, ispašće papak, a gdje će to.
E sad, što tako ispadne papak....
- Euridika
- Globalna šefica
#1415 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ovo mi je baš fuj ponašanje. Po meni totalni turn-off. Hajd' ti momak na kućni preodgoj. A ne bi loše bilo ni na koju lekciju iz udvaranja.Tomahawk11 wrote:Ima onih koji tako pokazuju da su frajeri.Secer_033 wrote:Zasto ste neotesani konji pred djevojkama koje vam se svidjaju?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1416 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa alfa muzjaciEuridika wrote: Ovo mi je baš fuj ponašanje. Po meni totalni turn-off. Hajd' ti momak na kućni preodgoj. A ne bi loše bilo ni na koju lekciju iz udvaranja.
- Euridika
- Globalna šefica
#1417 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Kad muškarci pričaju da izbjegavaju ženske drame, šta tačno pod tim podrazumijevaju? Svako ispoljavanje emocija, suze/plač ili samo histerične napade?
Ovo posebno pitam u kontekstu uobičajenog muškog ponašanja kad raskidaju s djevojkom ili kad se općenito udaljavaju od nje, a da pritom ne žele da otvoreno porazgovaraju o tome da nešto ne ide. Vrlo često pribjegavaju opciji da se od cure lagano distanciraju (danas se to popularno zove fade-out), smanjuju kontakte, da bi se na kraju potpuno prestali javljati. (Ima i žena koje ovo rade, ali imam utisak da je to učestalije kod muškaraca.)
Zar je baš toliko strašno otvoreno se suočiti s curom i reći joj istinu (i otrpiti pokoju suzu)? Ili jednostavno bježite od svega što je ikakav (mentalni, emotivni) napor i idete linijom manjeg otpora?
Ovo posebno pitam u kontekstu uobičajenog muškog ponašanja kad raskidaju s djevojkom ili kad se općenito udaljavaju od nje, a da pritom ne žele da otvoreno porazgovaraju o tome da nešto ne ide. Vrlo često pribjegavaju opciji da se od cure lagano distanciraju (danas se to popularno zove fade-out), smanjuju kontakte, da bi se na kraju potpuno prestali javljati. (Ima i žena koje ovo rade, ali imam utisak da je to učestalije kod muškaraca.)
Zar je baš toliko strašno otvoreno se suočiti s curom i reći joj istinu (i otrpiti pokoju suzu)? Ili jednostavno bježite od svega što je ikakav (mentalni, emotivni) napor i idete linijom manjeg otpora?
-
ovo_mi_je_nick
#1418 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Kad ti žena kaže da si fin to znači odjebaus od mene.
- Dadulino
#1419 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
To meni vise lici na "silent treatment"Euridika wrote:Kad muškarci pričaju da izbjegavaju ženske drame, šta tačno pod tim podrazumijevaju? Svako ispoljavanje emocija, suze/plač ili samo histerične napade?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1420 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Mislis na ovoEuridika wrote:Kad muškarci pričaju da izbjegavaju ženske drame, šta tačno pod tim podrazumijevaju? Svako ispoljavanje emocija, suze/plač ili samo histerične napade?

- Euridika
- Globalna šefica
#1421 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa može se primijeniti i u toj situaciji, mada nisam sad konkretno na to mislila.Dadulino wrote:To meni vise lici na "silent treatment"Euridika wrote:Kad muškarci pričaju da izbjegavaju ženske drame, šta tačno pod tim podrazumijevaju? Svako ispoljavanje emocija, suze/plač ili samo histerične napade?
Iskreno, meni ni taj "silent treatment" nije baš jasan, odnosno koja mu je svrha. Ja barem dosad nisam uočila da je iko išta iz toga naučio, osim što se ljudi inate s tim. Isto kao da djetetu oduzmeš najdražu igračku i misliš da će tim naučiti zbog čega mu je nešto zabranjeno, a zapravo samo stvoriš tugu i osjećaj odbačenosti. Lekcije se uče razgovorom.
-
apolon_007
#1422 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Mozda ćutnjom muskarac zeli da vidi koliko je zeni uopće stalo.
Pa na koncu često ispadne, da nikome nije stalo.
Pa na koncu često ispadne, da nikome nije stalo.
- Euridika
- Globalna šefica
#1423 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Nope. Ovo je zafrkancija šta bi muški voljeli da žene rade/budu.Tomahawk11 wrote:Mislis na ovoEuridika wrote:Kad muškarci pričaju da izbjegavaju ženske drame, šta tačno pod tim podrazumijevaju? Svako ispoljavanje emocija, suze/plač ili samo histerične napade?
Zar je baš toliko strašno otvoreno se suočiti s curom i reći joj istinu (i otrpiti pokoju suzu)? Ili jednostavno bježite od svega što je ikakav (mentalni, emotivni) napor i idete linijom manjeg otpora?![]()
Mene interesuje zašto muški bježe od toga da vezu i sl. okončaju direktno, već pokušavaju distanciranjem završiti stvar indirektno, odnosno da ženska između redova pročita o čemu se radi. Kao jedan od argumenata koji sam čula je bio taj da se boje da će žene početi plakati, dramiti i šta već, kad im direktno kažu da je kraj (da nema ništa od veze).
-
apolon_007
#1424 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Emotivni merhametluk je uvijek bio u muskarcima dominantan osjecaj.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1425 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Iskreno....nisam nikad nista zavrsavao, ali nisam nikad ni bjezao, pa ti ne bih znao odgovor na pitanje.Euridika wrote: Nope. Ovo je zafrkancija šta bi muški voljeli da žene rade/budu.![]()
Mene interesuje zašto muški bježe od toga da vezu i sl. okončaju direktno, već pokušavaju distanciranjem završiti stvar indirektno, odnosno da ženska između redova pročita o čemu se radi. Kao jedan od argumenata koji sam čula je bio taj da se boje da će žene početi plakati, dramiti i šta već, kad im direktno kažu da je kraj (da nema ništa od veze).
Cak i kad bih dobio info da je ispala, ja budala jos zovem da vidim sto i kako