Problem pasa lutalica vol 2
-
kakavdanakneiskustvu
- KB9
#1402 Re: Problem pasa lutalica vol 2
kakva pravedna tuka, takvi su najgori
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Zastozato
#1404 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ne znam zasto ovaj ljubitelj pasa u Ilijasu i njegovi istomisljenici ne udome miroljubive pse sa ulica. Najlakse je biti licemjer.kakavdanakneiskustvu wrote:http://ba.n1info.com/a107772/Vijesti/Vi ... ijasa.html
Ili neka odu recimo u New York, SAD gdje se godisnje uspava na stotine hiljada miroljubivih pasa i tamo pokusaju sprijeciti pokolj.
Nego, kako traje ovo kupljenje pasa. Ima li kakvih vijesti. Usput treba pokupiti i pustene vlasnicke pse koji se mjesaju sa lutalicama.
-
privremeni
#1405 Re: Problem pasa lutalica vol 2
E to je upravo ono sto nasim drzavnim strukturama sluzi kao izgovor da ne rade svoj posao. Vazno je da su oni donijeli propis, a svojim ne/djelovanjem stimulisu, poticu neodgovornost cijele zajednice.vješalica wrote:kad bi pisali kazne za neregistrirane pse/ljubimce ovdje bi nastao treći svjetski rat ili da još se samo neko usudi da taxu naplaćuje
pa ne bi bilo kugle zemaljske
-
Samprotivsviju
#1406 Re: Problem pasa lutalica vol 2
MoRel se pokrenut tema "Problem macaka lutalica" odkako se smanjio broj pasa lutalica, kod mene u mahali poceo se nekontrolisano povecavati broj macaka
Navece je haos 
-
L u c i f e r
#1407 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Gledam mlpr video 10 najvise uznemiravajucih smrti na olimpijskim igrama
Na 2 mjestu: eutanazija lutalica u sociju
Ljudski rod je pun morona
Na 2 mjestu: eutanazija lutalica u sociju
Ljudski rod je pun morona
- vješalica
#1408 Re: Problem pasa lutalica vol 2
nije uznemirujuce kad ih scenofili ne udomljavaju....
- shiny
#1409 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Joj ja sam nakon 100 godina najzad vidjela mačku na ulici i srce mi ko kuća biloSamprotivsviju wrote:MoRel se pokrenut tema "Problem macaka lutalica" odkako se smanjio broj pasa lutalica, kod mene u mahali poceo se nekontrolisano povecavati broj macakaNavece je haos
Samo se boje, nisu one mazne ko nekad
-
mario001
#1410 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Normalno da se boje, tek iz rata izasleshiny wrote:Joj ja sam nakon 100 godina najzad vidjela mačku na ulici i srce mi ko kuća biloSamprotivsviju wrote:MoRel se pokrenut tema "Problem macaka lutalica" odkako se smanjio broj pasa lutalica, kod mene u mahali poceo se nekontrolisano povecavati broj macakaNavece je haos
![]()
-
Samprotivsviju
#1411 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Kod mene ih nazalost malo vise ima, svaku noc je vriska skika, vidim jutros jedna bez okashiny wrote:Joj ja sam nakon 100 godina najzad vidjela mačku na ulici i srce mi ko kuća biloSamprotivsviju wrote:MoRel se pokrenut tema "Problem macaka lutalica" odkako se smanjio broj pasa lutalica, kod mene u mahali poceo se nekontrolisano povecavati broj macakaNavece je haos
![]()
- shiny
#1412 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Kod mene ih je do prije nekoliko godina bilo puno u ulici. Proračunate. Tačno znale kome se treba oko nogu umiljavati, a na kog frktat
Baš su mi nedostajale. Ovi av-mnjau se fokusirali na av, na mnjau niko da obrati pažnju. Bar miševa nije bilo ovoliko ko sad, radile su svoj posao uspješno.
- kokuz_sa
#1413 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Jesil to gdje na Marijin Dvoru..Samprotivsviju wrote:MoRel se pokrenut tema "Problem macaka lutalica" odkako se smanjio broj pasa lutalica, kod mene u mahali poceo se nekontrolisano povecavati broj macakaNavece je haos
Danas neocekivano upadnem u jedan park..izmedju zgrada..ono parkic u kojo se ulazi iz zgrade..i jedno 20 maca je u tom parku..ja se bas u cudu nadjoh
-
mario001
#1414 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ima ih desetak na Vilsu, pored trece gimnazije neko dvoriste zagradjenokokuz_sa wrote:Jesil to gdje na Marijin Dvoru..Samprotivsviju wrote:MoRel se pokrenut tema "Problem macaka lutalica" odkako se smanjio broj pasa lutalica, kod mene u mahali poceo se nekontrolisano povecavati broj macakaNavece je haos
Danas neocekivano upadnem u jedan park..izmedju zgrada..ono parkic u kojo se ulazi iz zgrade..i jedno 20 maca je u tom parku..ja se bas u cudu nadjoh
- kokuz_sa
#1415 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ma znam za te..te su mi cool..ove sto sam vidio su onako poludivlje...malo neuhranjene...
A one u vilsu su mace koje izgleda oni ljudi iz zgrade tetose da valja..uhranjene...dlaka im sija...
Mada ima par dana vidio sam da je tu u blizini jedna rastrgana..sad jel od cuka ili je auto pregszilo...
A one u vilsu su mace koje izgleda oni ljudi iz zgrade tetose da valja..uhranjene...dlaka im sija...
Mada ima par dana vidio sam da je tu u blizini jedna rastrgana..sad jel od cuka ili je auto pregszilo...
-
mario001
- vješalica
#1417 Re: Problem pasa lutalica vol 2
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /160809061
Fuj brlogaBIH
Sarajevo: Izdat prekršajni nalog vlasnici privatnog azila za pse
Kantonalni veterinarski inspektori izvršili su inspekcijski nadzor na adresi Močila 55, u sarajevskom naselju Jarčedoli, nakon što su se stanovnici tog naselja duže vremena žalili nadležnim institucijama na problem prisustva velikog broja pasa-lutalica u njihovoj ulici i dvorištu jedne kuće.
"Zapisnički je konstatovano da se na toj adresi, u ograđenom dvorištu, drži 13 pasa i sedam štenadi, za koje je vlasnica predočila pasoše, ali ne i sva potrebna zdravstvena uvjerenja za zatečene životinje", potvrdila je Feni glasnogovornica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS-a Vildana Brdarić.
S obzirom da psima nisu obezbijeđeni uslovi čuvanja u skladu s odredbama važećeg pravilnika, postupajući inspektor je, navodi Brdarić, donio rješenje o otklanjanju nedostataka s utvrđenim rokovima za izvršenje.
Pored toga, izdat je i prekršajni nalog u skladu s članom 145. Zakona o veterinarstvu FBiH.
Ekoredari iz KJKP "Rad" su 27. jula izlazili na lice mjesta i izvršili uviđaj te tada predmet proslijedili u nadležnost kantonalnoj komunalnoj inspekciji.
- vješalica
#1418 Re: Problem pasa lutalica vol 2
bitno je da je ološ privedena, a RADu ništa drugo ne preostaje nego provesti mjere uklanjanja opasnih pasa od strane sakupljača pasa i tzv. dobročiniteljamario001 wrote:smrdim/sarajevo-napadnuti-sin ... im-vozilo/
Sarajevo: Napadnuti šintori, demolirano im vozilo![]()
- irac300
#1419 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Zao mi ovih ljudi sto nezasticeni obavljaju ovaj posao, uz dzukele, moraju paziti i na bolesnike koji ce ih napadati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1420 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Pa imaju valjda kakvu lopatu
- jasko_ba
#1421 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ovi ljudi nisu dobri, tite mi.vješalica wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /160809061Fuj brlogaBIH
Kantonalni veterinarski inspektori izvršili su inspekcijski nadzor na adresi Močila 55, u sarajevskom naselju Jarčedoli, nakon što su se stanovnici tog naselja duže vremena žalili nadležnim institucijama na problem prisustva velikog broja pasa-lutalica u njihovoj ulici i dvorištu jedne kuće.
"Zapisnički je konstatovano da se na toj adresi, u ograđenom dvorištu, drži 13 pasa i sedam štenadi, za koje je vlasnica predočila pasoše, ali ne i sva potrebna zdravstvena uvjerenja za zatečene životinje", potvrdila je Feni glasnogovornica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS-a Vildana Brdarić.
S obzirom da psima nisu obezbijeđeni uslovi čuvanja u skladu s odredbama važećeg pravilnika, postupajući inspektor je, navodi Brdarić, donio rješenje o otklanjanju nedostataka s utvrđenim rokovima za izvršenje.
Pored toga, izdat je i prekršajni nalog u skladu s članom 145. Zakona o veterinarstvu FBiH.
Ekoredari iz KJKP "Rad" su 27. jula izlazili na lice mjesta i izvršili uviđaj te tada predmet proslijedili u nadležnost kantonalnoj komunalnoj inspekciji.

-
benjen
#1422 Re: Problem pasa lutalica vol 2
ako misli na psihijatrijsku pomoc u pravu je..
- uglavnomja
#1423 Re: Problem pasa lutalica vol 2
nomen est omen ...
kobilic, kozlica ...
i sve studenti prestiznih univerziteta kiseljak i travnik
kobilic, kozlica ...
i sve studenti prestiznih univerziteta kiseljak i travnik
-
kakavdanakneiskustvu
#1424 Re: Problem pasa lutalica vol 2
da nije ovo ona sandra kenda?vješalica wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /160809061Fuj brlogaBIH
- vješalica
#1425 Re: Problem pasa lutalica vol 2
ne vjerujem,drugačija je kuća kod nje i kako je ograđeno dvorište