Sebija All about
- Better Man
#1401 Re: Sebija All about
Mama moje prijateljice je radila u UKCS kao fizioterapeut i baš sam je jednom pitao u vezi Dizdarevića i konstatne hajke na njega svih ovih godina, jer ga žena zna i kaže da nije ni njegovo maslo za ramazana. Tako da ne treba ni njemu sve slijepo vjerovati, ali ako ovdje treba birati stranu, onda ću izabrati njegovu, jer sigurno je da Sebija želi da uništi UKCS kako bi napravila vlastitu privatnu kliniku dje bi ste masne pare morali da keširate za liječenje. Da su gore doktori i ostalo osoblje iole normalni u roku 5 minuta bi je mogli skinuti i protjerati za sva vremena iz UKCS.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1402 Re: Sebija All about
Ajde OK recimo da je ovaj sizofrenik mada ako ti ne daj boze dijete razbije glavu i bude potreban neurohirurg ti se obrati onda Seki. Nego jesu li i ostalih 30 ljekara sizofrenici, karinasi. bijednici itd itd......kamen spoticanja wrote:Ovo je cenzurisana i upristojena verzija lika i nedjela ovog shizofrenikaInnovation wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/detalji ... /170117078Iz KCUS-a navode da je Dizdarević 2014. godine dobio otkaz koji mu je uručio tadašnji generalni direktor Damir Aganović. Dizdareviću je ova disciplinska mjera izrečena zbog "propuštanja radnji čime se onemogućava ili ometa proces rada, obavljanja privatne prakse protivno propisu ili upućivanje pacijenata KCUS-a u privatne ordinacije radi materijalne koristi za sebe ili drugog što predstavlja težu povredu radne obaveze".
- hrasno38
#1403 Re: Sebija All about
Sve ima uvijek svoje zasto i zato. Udari na Dizdarevica nisu od juce ili prekjuce i oni traju vec dugo dugo vremena ko ce znati iz kojih sve razloga ali kad je struka u pitanju sve njih Kemal moze uzeti i popisati od Seke do Jonuzovica. Ali kao sto sam napisao i u predhodnom postu @kamenu spoticanja da kako on kaze je Kemal sizofrenik sta je onda sa ostalim ljekarima koji sun otisli sa KCUS-a. Je li zaista Seka Sebija ili SEBI-JA!!! Dakle medju tim ljekarima ima ljudi za kojih nema trenutno zamjene i svi oni koji misle da na mjesto jednog iskusnog specijaliste ili hirurga moze doci mladi ljekar taj nema blage veze jer to ne postoji u ljekarskoj praksi i mladi ljekari uce svoj zanat uz svoje iskusne kolege. Na KCUS-u ostaju samo najvjerniji SDA kadrovi i naravno pripadnici vec poznatih 4-5 sarajevskih familija koje drze sve u Sarajevu.Better Man wrote:Mama moje prijateljice je radila u UKCS kao fizioterapeut i baš sam je jednom pitao u vezi Dizdarevića i konstatne hajke na njega svih ovih godina, jer ga žena zna i kaže da nije ni njegovo maslo za ramazana. Tako da ne treba ni njemu sve slijepo vjerovati, ali ako ovdje treba birati stranu, onda ću izabrati njegovu, jer sigurno je da Sebija želi da uništi UKCS kako bi napravila vlastitu privatnu kliniku dje bi ste masne pare morali da keširate za liječenje. Da su gore doktori i ostalo osoblje iole normalni u roku 5 minuta bi je mogli skinuti i protjerati za sva vremena iz UKCS.
- Banksy
#1404 Re: Sebija All about
Dizarević na N1 odličan, otvoren, brutalan i direktan. Rekao je o njoj sve što je trebalo da se kaže.
- muha_sa
#1405 Re: Sebija All about
Izdrži Seko, uz tebe smo
- hrasno38
#1406 Re: Sebija All about
hahahahahmuha_sa wrote:Izdrži Seko, uz tebe smo
- hrasno38
#1407 Re: Sebija All about
a takav je vazda a Sebija je navikla da oko sebe ima samo klimoglavce kao i njen djuvegija!Banksy wrote:Dizarević na N1 odličan, otvoren, brutalan i direktan. Rekao je o njoj sve što je trebalo da se kaže.
- kamen spoticanja
#1408 Re: Sebija All about
Odlicno ...ali uz kemu mlade kolege nisu mogle uci u op salu...par kolega doslovno je istukao...lik je ba shizifrenik s manicnim epizodama...a opet ponaljam ni u koga ova drzava nije ulozila kao u tog lika...a najvise je profitirao acibadem u koje je "strucnjak" slao pacijente ...u maleni procenathrasno38 wrote:Sve ima uvijek svoje zasto i zato. Udari na Dizdarevica nisu od juce ili prekjuce i oni traju vec dugo dugo vremena ko ce znati iz kojih sve razloga ali kad je struka u pitanju sve njih Kemal moze uzeti i popisati od Seke do Jonuzovica. Ali kao sto sam napisao i u predhodnom postu @kamenu spoticanja da kako on kaze je Kemal sizofrenik sta je onda sa ostalim ljekarima koji sun otisli sa KCUS-a. Je li zaista Seka Sebija ili SEBI-JA!!! Dakle medju tim ljekarima ima ljudi za kojih nema trenutno zamjene i svi oni koji misle da na mjesto jednog iskusnog specijaliste ili hirurga moze doci mladi ljekar taj nema blage veze jer to ne postoji u ljekarskoj praksi i mladi ljekari uce svoj zanat uz svoje iskusne kolege. Na KCUS-u ostaju samo najvjerniji SDA kadrovi i naravno pripadnici vec poznatih 4-5 sarajevskih familija koje drze sve u Sarajevu.Better Man wrote:Mama moje prijateljice je radila u UKCS kao fizioterapeut i baš sam je jednom pitao u vezi Dizdarevića i konstatne hajke na njega svih ovih godina, jer ga žena zna i kaže da nije ni njegovo maslo za ramazana. Tako da ne treba ni njemu sve slijepo vjerovati, ali ako ovdje treba birati stranu, onda ću izabrati njegovu, jer sigurno je da Sebija želi da uništi UKCS kako bi napravila vlastitu privatnu kliniku dje bi ste masne pare morali da keširate za liječenje. Da su gore doktori i ostalo osoblje iole normalni u roku 5 minuta bi je mogli skinuti i protjerati za sva vremena iz UKCS.
ako meni bude trebao NH imat cu samo jednu zelju a to je da mi kemo ne bude doktor
a sto se tice ostalih ljekara...postoji zaista par strasnih gubitaka...i neki se nikad nece nadoknaditi...ali razlog odlaska vecine njih je bolja zarada u privatnoj praksi...a sebija insistiranjem na radnom vremenu do 16 h odnosno 17h za sefove klinika cini rad u privatnoj praksi nemogucim...da su plate takvim strucnjacima kako treba ne bi im ni trebala privatna praksa ...i tu se generalno nesto mora mjenjati
a ako mislis da iko od pacijenata place i tuguje za shankom,onim radovanovim segrtom onda se debelo varas
a kakvu su pizdariju napravili shanko i faris najlakse je pratiti u onom sda glasilu sto sedmicno izlazi...
doduse vjerujem da te to ne zanima plaho..jer ti je sebija zanimljivija...iz drugih razloga
al to vec ne mjenjaju postovi na forumu ili neki drugi argumenti
- kamen spoticanja
#1409 Re: Sebija All about
Sta je rekaoBanksy wrote:Dizarević na N1 odličan, otvoren, brutalan i direktan. Rekao je o njoj sve što je trebalo da se kaže.
- GoldenSpoon
#1410 Re: Sebija All about
http://ba.n1info.com/a132979/Vijesti/Vi ... emije.html

Istovremeno je direktorica Izetbegović zbog teške situacije na Kliničkom dobila odobrenje cjelokupnog Upravnog odbora da sama odlučuje o javnim nabavkama iznad 50 hiljada maraka, iako Zakon jasno kaže da mora postojati plan i transparentnost. Dok Upravni odbor svoje ovlasti ovakvim odlukama stavlja na raspolaganje pojedincu, a menadžement tvrdi da stanje na Kliničkom nije alarmantno, onda bi alarmantni za sve zdravstvene institucije trebali biti ovi podaci Federalne ljekarske komore, prema kojima je samo prošle godine Federaciju BiH napustilo blizu 300 ljekara.
- kockica_kockica
#1411 Re: Sebija All about
Sebijina kcer se nije porodila kod matere na klinici vec vani... kad vidim njenu djecu unuce muza i nju da se gore lijece povjerovat cu da uvodi nekakav red i profesionalnost...
Ono sto ja vidim jeste da ljudi i dalje mjesecima cekaju na pregled... nalaz kojeg ne mogu izvaditi jer nema reagensa... mjesecima se ceka na rezultate koji daju nadu da ce pozivjeti duze... agonija traje mjesecima...
Mene se ne tice Sebija... ali da je situacija sve gora.. i te kako... njena umisljenost da je menadzer su samo snovi jedne jadne djevojcice...
-
julisiz es grant
#1412 Re: Sebija All about
Kad ljudi kao i obično pišu o čemu pojma nemaju.GoldenSpoon wrote:http://ba.n1info.com/a132979/Vijesti/Vi ... emije.html
Istovremeno je direktorica Izetbegović zbog teške situacije na Kliničkom dobila odobrenje cjelokupnog Upravnog odbora da sama odlučuje o javnim nabavkama iznad 50 hiljada maraka, iako Zakon jasno kaže da mora postojati plan i transparentnost. Dok Upravni odbor svoje ovlasti ovakvim odlukama stavlja na raspolaganje pojedincu, a menadžement tvrdi da stanje na Kliničkom nije alarmantno, onda bi alarmantni za sve zdravstvene institucije trebali biti ovi podaci Federalne ljekarske komore, prema kojima je samo prošle godine Federaciju BiH napustilo blizu 300 ljekara.
Ne stavlja upravni dbor svoje ovlasti na raspolaganje nikome, jer javne nabavke i nisu njegova ovlast. O njima odlučuje komisija za javne nabavke pri ustanovi koja se formira krajem svake kalendarske godine te pravi plan i odabire ponuđače.
- JThomas
#1413 Re: Sebija All about
da se medicinski izrazimo, sve su to samo simptomi, a bolest je sda vlast. ovo je sad terminalna faza, pred smrt organizma zvanog javno zdravstvo...
- animals
#1414 Re: Sebija All about
Kakva je strucna sprema gospoje Sebije..
-
sumirprimus
#1415 Re: Sebija All about
dobra.. 65.. za zenu srednjih godina, nije loseanimals wrote:Kakva je strucna sprema gospoje Sebije..
- hrasno38
#1416 Re: Sebija All about
Ali krajnji potpis daje management a ne komisija!!!!julisiz es grant wrote:Kad ljudi kao i obično pišu o čemu pojma nemaju.GoldenSpoon wrote:http://ba.n1info.com/a132979/Vijesti/Vi ... emije.html
Ne stavlja upravni dbor svoje ovlasti na raspolaganje nikome, jer javne nabavke i nisu njegova ovlast. O njima odlučuje komisija za javne nabavke pri ustanovi koja se formira krajem svake kalendarske godine te pravi plan i odabire ponuđače.
- hrasno38
#1417 Re: Sebija All about
http://zurnal.info/novost/20251/direkto ... e-zapisnikGoldenSpoon wrote:http://ba.n1info.com/a132979/Vijesti/Vi ... emije.html
-
Hamolj
#1418 Re: Sebija All about
Kao što Sebija sad stvara UKCS tako je Tito nekad stvarao Jugu.
-
Ali_G
#1419 Re: Sebija All about
Sreća mu je pa nije bilo klix i ostalih foruma. Jebali bi mu od do na svaku odluku.
Nego, pošto vidim da ovdje ima ovih što se razumiju u sve i svašta, koji je vaš prijedlog pa makar i okvirni kako da se riješi situacija u zdravstvu KS, a usput i na KCUS
Sent from mTalk
Nego, pošto vidim da ovdje ima ovih što se razumiju u sve i svašta, koji je vaš prijedlog pa makar i okvirni kako da se riješi situacija u zdravstvu KS, a usput i na KCUS
Sent from mTalk
-
Hamolj
#1420 Re: Sebija All about
Vratiti doktore privatnike i pijanice da uzimaju pare, a da ništa ne rade jer kad dođeš doktoru važno je da on ima reputaciju, a što nije na radnom mjestu i što ti neće pomoći je manje bitno.Ali_G wrote:Sreća mu je pa nije bilo klix i ostalih foruma. Jebali bi mu od do na svaku odluku.
Sent from mTalk
-
julisiz es grant
#1421 Re: Sebija All about
Pa naravno...potpisuje direktor, kao i sve drugo.hrasno38 wrote: Ali krajnji potpis daje management a ne komisija!!!!
- hrasno38
#1422 Re: Sebija All about
Ja mislim da ima bolje rjesenje da se sto prije odskoluju svi iz familija Izetbegovica, Zvizidica, Campara koji se mogu odskolovati u medicinskoj struci i pokriju kompletan KCUS. Heheheh cuj pijanice .....uz zaboravi da je ovo napola svakim danom sve vise i vise islamska drzava.....al u kurcu i u kurcu ce biti. Ja nikada za svojih toliko godina da sm tebi vjerovatno mogao biti i caca nisam na KCUS-u dozivio pijanog doktora, da mi neko trazi pare, da mi neko kaze necu tako da ta vasa SDA prica moze prica samo kod debila. U citavom jebenom svijetu doktori rade i u bolnicama i privatno mada ja licno to ne podrzavam ali jebaji ga 1 godina na medicini je 3 puta skuplja nego na ostalim fakultetima pa da je drzava ljekarima obezbjedila ono sto i zasluzuju onda bi im imali pravo da seru sto rade privatno. Jedino sto apsolutno ne podrzavam, grozim se i momentalno bi osudio smrtnom kaznom je uzimanje mita za bolesne ljude a ako je neko poznat po uzimanjima para, korupciji, nelagalno stecenoj imovini i nepotizmu onda je to okupatorska porodica IZETBEGOVIC sa svojim porodicnim satelitima!!!Hamolj wrote:Vratiti doktore privatnike i pijanice da uzimaju pare, a da ništa ne rade jer kad dođeš doktoru važno je da on ima reputaciju, a što nije na radnom mjestu i što ti neće pomoći je manje bitno.Ali_G wrote:Sreća mu je pa nije bilo klix i ostalih foruma. Jebali bi mu od do na svaku odluku.
Sent from mTalk
-
Hamolj
#1423 Re: Sebija All about
Ti si malo previše opterećen Sebijom i Izetbegovićima. Kakve sad ima veze islamska država s tim da velik broj doktora za vrijeme radnog vremena sjedi u kafani i pije dok mu pacijenti stoje ispred vrata ? Da nije i tebe Sebija šutnula pa si tako bijesan ? Jarane ja sam se svega nagledao, od toga da im radno vrijeme završava u 12, do toga da uopće nisu na poslu, a ni na bolovanju ili na godišnjem, a o mitu da ne pričam.hrasno38 wrote:Ja mislim da ima bolje rjesenje da se sto prije odskoluju svi iz familija Izetbegovica, Zvizidica, Campara koji se mogu odskolovati u medicinskoj struci i pokriju kompletan KCUS. Heheheh cuj pijanice .....uz zaboravi da je ovo napola svakim danom sve vise i vise islamska drzava.....al u kurcu i u kurcu ce biti. Ja nikada za svojih toliko godina da sm tebi vjerovatno mogao biti i caca nisam na KCUS-u dozivio pijanog doktora, da mi neko trazi pare, da mi neko kaze necu tako da ta vasa SDA prica moze prica samo kod debila. U citavom jebenom svijetu doktori rade i u bolnicama i privatno mada ja licno to ne podrzavam ali jebaji ga 1 godina na medicini je 3 puta skuplja nego na ostalim fakultetima pa da je drzava ljekarima obezbjedila ono sto i zasluzuju onda bi im imali pravo da seru sto rade privatno. Jedino sto apsolutno ne podrzavam, grozim se i momentalno bi osudio smrtnom kaznom je uzimanje mita za bolesne ljude a ako je neko poznat po uzimanjima para, korupciji, nelagalno stecenoj imovini i nepotizmu onda je to okupatorska porodica IZETBEGOVIC sa svojim porodicnim satelitima!!!Hamolj wrote:Vratiti doktore privatnike i pijanice da uzimaju pare, a da ništa ne rade jer kad dođeš doktoru važno je da on ima reputaciju, a što nije na radnom mjestu i što ti neće pomoći je manje bitno.Ali_G wrote:Sreća mu je pa nije bilo klix i ostalih foruma. Jebali bi mu od do na svaku odluku.
Sent from mTalk
-
Ali_G
#1424 Re: Sebija All about
Ma da nije Izetbegovića ne bi imao ko uzimati mito na KCUS. Pa jebote led na abdominalnoj hirurgiji su se milioni zgrnuli na operacijama žučki i kila. Na tom istom abdomenu su pojedinci dovodili obrađene pacijente iz svojih privatnih praksi i naravno za novac operisavali, a koristili resurse tog istog KCUS. Kukamo o nekim uglednim imenima koja su napustila? Jel to za Šankom trebamo kukati? Zadnji ljekarski angažman je imao 2011, i tada je glumio menadžera, što mu ruku na srce i ide. Možda su Vanis i supruga mu neki nenadoknadiv gubitak? Akšamija je više vremena proveo kao zastupnik u politici u zadnje vrijeme. Jedini pravi gubitak za KCUS je odlazak-tjeranje Senke Mesihović. Čitam na N1 eto odlaze i šefovi klinika pa to je kao znak da su to ljudi koji vrijede i valjaju, a svaka garnitura postavlja sebi podobne.
Do prije godinu dana je masovna pljuvačina bila po KCUS i ljekarima gore, a sad najednom odlaze najbolji, najedukovaniji. Prostor se daje ovom neonatologu koji ne zna jel poš'o il doš'o. Evo sad idu i protesti građana.
Pun mi je urac politički vođenih procesa. Jebe se njima svima za pacijente, bitno je da njihova bratija sutra sjedne u stolicu.
Sent from mTalk
Do prije godinu dana je masovna pljuvačina bila po KCUS i ljekarima gore, a sad najednom odlaze najbolji, najedukovaniji. Prostor se daje ovom neonatologu koji ne zna jel poš'o il doš'o. Evo sad idu i protesti građana.
Pun mi je urac politički vođenih procesa. Jebe se njima svima za pacijente, bitno je da njihova bratija sutra sjedne u stolicu.
Sent from mTalk
- Edin H.
#1425 Re: Sebija All about
Lako je braniti se napadom, je li odgovorio direktno na razloge dobijanja opomene pred iskljucenje.Banksy wrote:Dizarević na N1 odličan, otvoren, brutalan i direktan. Rekao je o njoj sve što je trebalo da se kaže.
Na svakoj klinini na svijetu bi za ovo dobio otkaz. Znanje je jedan aspect, ali postovanje radne discipline drugi, ali ne manje bitan.
Inspekcija je konstatovala niz nepravilnosti u praćenju bolovanja prof. dr. Kemala Dizdarevića kao i činjenicu da, dok je na bolovanju u KCUS-u, što mu se uredno plaća, radi privatno. Sam sebi piše bolovanje i slično – navode iz KCUS-a.
Iz KCUS-a ističu kako je profesor Dizdarević "u stalnom sukobu sa svim dosadašnjim menadžmentima" ove ustanove, te tvrde da su neistiniti njegovi navodi da mu nije potpisano i odobreno da, kako on kaže, "uzme pare od EU-a".
- Projekat mu je uredno potpisan za kliničko ispitivanje. Istina je da dr. Dizdarević ne dolazi na zajedničke jutarnje sastanke, da permanentno grubo vrijeđa svoje kolege, da neće da dođe u pripravnost iako je uredno plaćen za to i da radi privatno bez saglasnosti poslodavca – navode, između ostalog, u reagovanju iz Kliničkog centra.