Drago mi je da ti se svidzaju. Samo ti citaj i tumaci. A ovo sto bulaznis za Vojvodinu - ne zanosi se. Ta prica je tako isfurana. Pros'o voz.Fudo387 wrote:Samo ti pisi, postovi su ti veoma edukativni.Intense82 wrote:@ Fudo, hhaarree, Pitar, Drinski i ostali "robovi"
Pokusaj da ne platis racun za struju samo jedan mesec pa ces da vidis sta ce da ti se desi
Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Intense82
#1401 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
-
Intense82
#1402 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Samo polako...Nista jos nije gotovo. Ne do' im Bog da Ameri okrenu glavu.PM72 wrote:Banksy wrote:Kogod da ih je upalio, prošli bismo isto, koja godina gore-dole.PM72 wrote:aha.Standardna SDA-ovska priča...ko biva- mogli smo i gore proći da nam Aljo nije upalio kandilje.
aha...na Kosovu ukupno zijanilo ljudi kao u nas na Žuči tokom jula 1993 ...Ljudi dobili nezavisnost a mi je još nemamo.Vučić traži najavu da dođe do Prištine a kod nas hodaju kako im onoj stvari ćeif.
- Gojeni H
#1403 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Banksy wrote:Kupi mu šta hoćeš, do tebe je, no kupovao bi je i bilo kome drugom koji bi bio na njegovom mjestu.PM72 wrote:
ma da...toliko ste me svojom "kontraargumentacijom" razuvjerili da ću još koliko je sutra otići do cvjećare da kupim kitu cvjeća za prvog "precjednika"...
Nije bilo ni načina, ni puta da se agresija izbjegne. S Alijom na čelu ili bez njega.
RAT SE NIKAKO NIJE MOGAO IZBJECI!
S Izetbegovicem, Filipovicem ili Durakovicem ili bez njih, do rata je moralo doci. Srbe '92 nista i ama bas nista nije moglo zaustaviti.
Rat je bio, odbranili smo se, nismo savili siju k'o misevi, imamo sto imamo ... idemo dalje.
-
PM72
#1404 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Danguba wrote:Najveci grijeh da ne kazem zlocin je onome ko je mobilisao PM-a.![]()
Ko ce ga znati, mozda je i sam uzeo pusku ali je evidentno da se pokajao. Ne bih rekao razocarao nego bukvalno, pokajao.
Vjerovatno da je imao nerealna ocekivanja. Moja jedina ocekivanja su se ispunila(BiH nezavisna u svojim granicama) a sve ostalo ce leci kad-tad na rudu. I Bakir i SDA i svi drugi lopovi i lopine su prolazne epizode u postojanju drzave BiH. O njima ce naravno neko pisati kao kocnicarima koji nisu iskoristili vrijeme poslije rata.
Ja sam se 08.05.1992. god. prvi put nasao u ''nocnoj mori'' koja je trajala sve do 24.04.1996. god. Od drzave kao kolektiva a niti od jednog pojedinca nisam nista ocekivao niti trazio. prije rata radio u jednoj renomiranoj firmi(jako dobar posao). Poslije rata brzo skontao da ce ''oporavak'' trajati dugo i da nemam toliko vremena u svom zivotu cekati da to sve legne na svoje. Spakovao kofere i otisao iz zemlje koju jos uvijek volim a to sam dokazao time sto sam ponovo sve obnovio i godisnje je posjetim 4-5 puta i nigdje mi nije ljepse nego u njoj.
Zivjeli
Da znaš da si u pravi 100%.Samo,niko me nije mobilisao nego sam poletio za pušku,ko pile pod halu.Tako da ne mogu nikom ništa psovati sem sam sebi.Bolje bi bilo da sam u Kopenhagenu jal Malmeu skupljao pakete pa slao za domovinu pa ispao veći patriota.
P.S.Znači,ti si 08.05.1992 imao za cilj nezavisnu BiH u svojim "avnojevskim" granicama.Mašala.Ti si sretan.Imao si cilj i ostvario ga.Ja sam eto uzeo pušku radi biologije iliti opstanka.Tada nisam razmišljao o avnojevskim granicama niti o kakvom hajru što sam pušku nosio.Sad vidim da sam ratovao radi Alijinog rezervata u kojem radi šta mu je klincu ćeif.
-
Walther
#1405 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Niso oni kaznjavali zlocince, oni su Slobodanu u pocetku 90tih dozvolili obracun sa ex-YU republikama ali kad su rekli NO... Nakon sramote koje su Srbi priredili Zapadu U BIH dobili su zuti... EU je zbog toga izgubila glavnu ulogu sto su Amerikanci jedva cekali._BataZiv_0809 wrote:Ma ja Amerikanci, ti pravednici sto kaznjavaju zlocince sirom svijeta
-
Walther
#1406 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Proveri ti taj argument... Slobodan jeste imao ogromno podrsku, podrsku je izgubio samo zbog toga sto je ispunio obecanja... Veliku Srbijju. Da je zgazio HR&BIH slavili bi ga od jutra do mraka. Inace 95% birackog tijela konstantno glasa za fasiste tako je u biti sasvim svejedno koliko je Slobodan imao glasova. Ono... Jaka razlika izmedju SPS, JULa,SRS, DS i kompanije...Intense82 wrote:A to da je Sloba imao ogromnu podrsku - to si ti nesto pomesao. Nisi obavesten, proveri ti to malo bolje.
Slobodan eto nije imao ogromno podrsku a danas (2016) na celu Srbije Toma Grobar i Vucic...
-
Walther
#1407 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Da takav covjek uopste moze kandidovati je tragedija. Kad takvog bira haman pola glasacke populacije onda mozes biti 100% da je u drzavi nesto konkretno skrenulo..._BataZiv_0809 wrote:Moze se i drukcije napisati: Seselj je IZGUBIO izbore. Ali, ovako ne zvuci bas lijepo
- Ommadawn
#1408 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Intense82 wrote: Samo polako...Nista jos nije gotovo. Ne do' im Bog da Ameri okrenu glavu.
Bože sačuvaj...
-
Walther
#1409 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ako zaboravimo Milosevica.... Izbori 2014Intense82 wrote:"On osvaja prvo mesto, nedostizan na tabeli", sto u prevodu znaci: Milosevic, izumitelj fenomena "pokradeni izbori", tj. namestanje istih.seln wrote:Bio je toliko smesan, pa je cak i 1997 skoro 40% glasaca zeljelo njega za predsednikaOmmadawn wrote:Šešelj je svojim fašističkim i budalastim izjavama mogao biti smiješan Srbima u Srbiji. Nama ne-Srbima u Banja Luci nije, pogotovo kad znaš da si okružen budalama koji to shvataju ozbiljno i policija te zaštititi niti hoće niti može.
Milutinović je osvojio 2.181.808 glasova (59,23%), a Šešelj 1.383.868 glasova (37,57%).
Evo ga jos jedan ljubitelj gugl instant znanja. Da li ti je poznato koliko je krvi proliveno samo u Bg-u u periodu od 91-ve do 2000-te? Sto li Boze? 9 dugih godina gradjani Srbije, iz dana u dan, iz noci u noc bleje po ulicama Bg-a, bivaju krvnicki pendreceni, gutaju suzavac i sok bombe, strajkuju, ne idu u skole...A onda je dosao i taj 5-ti oktobar a ostalo je istorija.
Kad vec toliko volis da surfujes po netu postavi nam ovde linkove o protestima u Srbiji. Ima garant materijala na bacanje...Ma i ja sam budala sto se ukljucujem u diskusiju. Bolje bi mi bilo da naucim da kuvam![]()
P.S. Posebno pamtim proteste zima 96/97. Sve klinke i zene su bile zaljubljene u Cedu Jovanovica, vodju protesta.
Prema tim rezultatima koalicija oko SNS ima 158 poslaničkih mesta (48,35 odsto glasova), a SPS-PUPS-JS 44 (13,49 odsto).
U Skupštini Srbije će Demokratsku stranku predstavljati 19 poslanika (6,03 odsto), koaliciju stranaka oko NDS-Zeleni 18 (5,70 odsto), Savez vojvođanskih Mađara šest (2,1 odsto), SDA Sandžaka tri (0,98 odsto) i Partiju za demokratsko delovanje Riza Halimi dva poslanika (0,68 odsto).
Na izborima 16. marta bilo je upisano 6.765.998 birača, a glasalo je 3.592.375 građana sa pravom glasa.
Za listu SNS glasalo je 1.736.920 građana, za SPS-PUPS-JS 484.607, za DS 216.634, a za NDS 204.767 građana.
Znaci Slobodan nije imao podrsku a danas (bivsi) Seseljevci parlamentarna vecina?
Al eto, Milosevic nije imao "ogromno podrsku" u inace zdravom birackom tijelu koje bi inace glasa za, FASISTE!
- nosara
#1410 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ne mozes znat sta bi bilo da se nije izaslo na referendum... Ne mislim da smo se odbranili, naprotiv, imali smo drzavu sa nacionalnom strukturom koja je bila nalik leopardovoj kozi (da parafraziram tvog omiljenog politicaraGojeni H wrote:Banksy wrote:Kupi mu šta hoćeš, do tebe je, no kupovao bi je i bilo kome drugom koji bi bio na njegovom mjestu.PM72 wrote:
ma da...toliko ste me svojom "kontraargumentacijom" razuvjerili da ću još koliko je sutra otići do cvjećare da kupim kitu cvjeća za prvog "precjednika"...
Nije bilo ni načina, ni puta da se agresija izbjegne. S Alijom na čelu ili bez njega.![]()
S Izetbegovicem, Filipovicem ili Durakovicem ili bez njih, do rata je moralo doci. Srbe '92 nista i ama bas nista nije moglo zaustaviti.
Rat je bio, odbranili smo se, nismo savili siju k'o misevi, imamo sto imamo ... idemo dalje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1411 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
De nam malo napisi koju o tim protestima iz tvoje licne vizure.Intense82 wrote: Evo ga jos jedan ljubitelj gugl instant znanja. Da li ti je poznato koliko je krvi proliveno samo u Bg-u u periodu od 91-ve do 2000-te? Sto li Boze? 9 dugih godina gradjani Srbije, iz dana u dan, iz noci u noc bleje po ulicama Bg-a, bivaju krvnicki pendreceni, gutaju suzavac i sok bombe, strajkuju, ne idu u skole...A onda je dosao i taj 5-ti oktobar a ostalo je istorija.
Kad vec toliko volis da surfujes po netu postavi nam ovde linkove o protestima u Srbiji. Ima garant materijala na bacanje...Ma i ja sam budala sto se ukljucujem u diskusiju. Bolje bi mi bilo da naucim da kuvam![]()
P.S. Posebno pamtim proteste zima 96/97. Sve klinke i zene su bile zaljubljene u Cedu Jovanovica, vodju protesta.
- Banksy
#1412 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Jugoslavija mi je draga koliko i tebi i voljela bih da je potrajala zauvijek, ali, u trenutku kad se Jugoslavija svela na Veliku Srbiju, nije više bilo realnih mogućnosti da se referendum ne održi. Da je otišla samo Slovenija, i nekako. S otcjepljenom Hrvatskom, Jugoslavija je prestala da postoji.nosara wrote:Ne mozes znat sta bi bilo da se nije izaslo na referendum...Gojeni H wrote:Banksy wrote:
Kupi mu šta hoćeš, do tebe je, no kupovao bi je i bilo kome drugom koji bi bio na njegovom mjestu.
Nije bilo ni načina, ni puta da se agresija izbjegne. S Alijom na čelu ili bez njega.![]()
Ne mislim da smo se odbranili, naprotiv, imali smo drzavu sa nacionalnom strukturom koja je bila nalik leopardovoj kozi (da parafraziram tvog omiljenog politicara), danas imamo defakto tri nacionalne paradrzave, vise-manje homogenog kleronacionalnog sastava... To je ovo, imamo sta imamo, ali ako ovako nastavimo dalje, mrka kapa...
Onog trenutka kad se velika, krovna leopardova koža raspala, nije više bilo ni teoretske mogućnosti da se ista takva, lokalna koža održi.
A šta je Alija uradio, je li nas prodao, iskoristio, založio, kakve su mu namjere bile od početka, je li na begovat nadošao ''u vožnji'' ili je to bio početni koncept, na nama je da kroz povijest otkrivamo, ali sve to što je uslijedilo kasnije, sva njegova djela, tek su rezultat početne akcije koju nije bilo moguće izbjeći - raspad Jugoslavije i agresija Srbije, a potom i Hrvatske, na BiH.
- Gojeni H
#1413 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Vrtimo se u krug, nosonjo. Srpsko ludilo NISTA nije moglo zaustaviti.nosara wrote: Ne mozes znat sta bi bilo da se nije izaslo na referendum... Ne mislim da smo se odbranili, naprotiv, imali smo drzavu sa nacionalnom strukturom koja je bila nalik leopardovoj kozi (da parafraziram tvog omiljenog politicara), danas imamo defakto tri nacionalne paradrzave, vise-manje homogenog kleronacionalnog sastava... To je ovo, imamo sta imamo, ali ako ovako nastavimo dalje, mrka kapa...
Da smo se u potpunosti odbranili ne bi imali mezarja na mjestima gdje ih nikada nije bilo i ne bismo otkrivali grobnice 20 godina nakon kraja rat ... dakle taj dio stoji. Ali, Bosna isto tako nije sapatom pala a nismo svi bili misevi koji su se razbjezali.
Rezultat rata zvani 3 teritorije je rezultat rata. Svi smo mi imali izbor. Izbor nekih je bilo da budu kvislinski kmetovi ... sta im mozemo?
Neko je vec spomenuo, situacija je takva kakva je i zivot se nastavlja. Ne znam da li ce slobodni dio zemlje smoci snage da izgradi drustvo slobodnih i civilizovanih ljudi, ali zelim da vjerujem da takva snaga postoji.
- Banksy
#1414 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Intense82 wrote: Evo ga jos jedan ljubitelj gugl instant znanja. Da li ti je poznato koliko je krvi proliveno samo u Bg-u u periodu od 91-ve do 2000-te? Sto li Boze? 9 dugih godina gradjani Srbije, iz dana u dan, iz noci u noc bleje po ulicama Bg-a, bivaju krvnicki pendreceni, gutaju suzavac i sok bombe, strajkuju, ne idu u skole...A onda je dosao i taj 5-ti oktobar a ostalo je istorija.
Još devet godina nakon agresije na Hrvatsku, osam nakon agresije na BiH, pet godina nakon genocida.Slobodan Milošević
President of the Federal Republic of Yugoslavia
In office
23 July 1997 – 7 October 2000
- Banksy
#1415 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ne postoji ''slobodni dio'', vejrujem da to sad već i slijep vidi.Gojeni H wrote:
Ne znam da li ce slobodni dio zemlje smoci snage da izgradi drustvo slobodnih i civilizovanih ljudi, ali zelim da vjerujem da takva snaga postoji.
- piupiu
#1416 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ne znam gdje bih ovo drugo stavila - pa, hajde ovdje ... relevantno je.
- Gojeni H
#1417 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Mogu ja to i preformulisati ... dio zemlje bez dobrovoljnog upisivanja u kmetove.Banksy wrote:Ne postoji ''slobodni dio'', vejrujem da to sad već i slijep vidi.Gojeni H wrote:
Ne znam da li ce slobodni dio zemlje smoci snage da izgradi drustvo slobodnih i civilizovanih ljudi, ali zelim da vjerujem da takva snaga postoji.
Borba protiv neistine i nepravde je teska i cesto joj se ne nazire kraj.
- Banksy
#1418 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Može, ali i to je pitanje koliko je tačno, pogotovo danas kad vidimo da je upis postao dobrovoljan, a da su redovi dugi.Gojeni H wrote:Mogu ja to i preformulisati ... dio zemlje bez dobrovoljnog upisivanja u kmetove.Banksy wrote:Ne postoji ''slobodni dio'', vejrujem da to sad već i slijep vidi.Gojeni H wrote:
![]()
Borba protiv neistine i nepravde je teska i cesto joj se ne nazire kraj.
Istina, ako borba uopće postoji.
- nosara
#1419 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Da sam znao da smo goli i bosi, a pogotovo to da je franjo iskoristio nezavisnost BiH samo da ne bi napao Jugoslaviju, pa bilo kako se zvala, NIKAD ne bih izasao na referendum...Banksy wrote: Jugoslavija mi je draga koliko i tebi i voljela bih da je potrajala zauvijek, ali, u trenutku kad se Jugoslavija svela na Veliku Srbiju, nije više bilo realnih mogućnosti da se referendum ne održi. Da je otišla samo Slovenija, i nekako. S otcjepljenom Hrvatskom, Jugoslavija je prestala da postoji.
Onog trenutka kad se velika, krovna leopardova koža raspala, nije više bilo ni teoretske mogućnosti da se ista takva, lokalna koža održi.
A šta je Alija uradio, je li nas prodao, iskoristio, založio, kakve su mu namjere bile od početka, je li na begovat nadošao ''u vožnji'' ili je to bio početni koncept, na nama je da kroz povijest otkrivamo, ali sve to što je uslijedilo kasnije, sva njegova djela, tek su rezultat početne akcije koju nije bilo moguće izbjeći - raspad Jugoslavije i agresija Srbije, a potom i Hrvatske, na BiH.
Barem bi mi savjest bila mirna, ne bih bio sukrivac zbog sudbine onih nesretnika koji su poubijani u ratu za koji je potrebno dvoje i koji mozemo mirno prespavat...
- nosara
#1420 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ni ti ne vjerujes u to sta pises... Nismo kmetovi...? Grohotom se smijem...Gojeni H wrote:Vrtimo se u krug, nosonjo. Srpsko ludilo NISTA nije moglo zaustaviti.nosara wrote: Ne mozes znat sta bi bilo da se nije izaslo na referendum... Ne mislim da smo se odbranili, naprotiv, imali smo drzavu sa nacionalnom strukturom koja je bila nalik leopardovoj kozi (da parafraziram tvog omiljenog politicara), danas imamo defakto tri nacionalne paradrzave, vise-manje homogenog kleronacionalnog sastava... To je ovo, imamo sta imamo, ali ako ovako nastavimo dalje, mrka kapa...
Da smo se u potpunosti odbranili ne bi imali mezarja na mjestima gdje ih nikada nije bilo i ne bismo otkrivali grobnice 20 godina nakon kraja rat ... dakle taj dio stoji. Ali, Bosna isto tako nije sapatom pala a nismo svi bili misevi koji su se razbjezali.
Rezultat rata zvani 3 teritorije je rezultat rata. Svi smo mi imali izbor. Izbor nekih je bilo da budu kvislinski kmetovi ... sta im mozemo?
Neko je vec spomenuo, situacija je takva kakva je i zivot se nastavlja. Ne znam da li ce slobodni dio zemlje smoci snage da izgradi drustvo slobodnih i civilizovanih ljudi, ali zelim da vjerujem da takva snaga postoji.
-
prog321
#1421 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Da su oni Srbi iz 91e isti Srbi kao ovi danas onda bi mozda bilo moguce i graditi nekakvu zajednicu bez rata.
Ali nije to isti narod.
Srbi 91e su bili povampireni. Mislili su da su jaci od boga.
Imali su srecu da su u zadnja dva svjetska rata stali na stranu pobjednika i pomislili su da se razumiju u rat. Koji fail.
Jedino su Bosnjaci mogli zaustaviti sukob sa Srbima 91-92e da su prihvatili srpstvo i dozvolili pravo prve bracne noci Srbima.
Nikako drugacije.
Ali nije to isti narod.
Imali su srecu da su u zadnja dva svjetska rata stali na stranu pobjednika i pomislili su da se razumiju u rat. Koji fail.
Jedino su Bosnjaci mogli zaustaviti sukob sa Srbima 91-92e da su prihvatili srpstvo i dozvolili pravo prve bracne noci Srbima.
Nikako drugacije.
-
Nuclear Winter
#1422 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
prog321 wrote:Da su oni Srbi iz 91e isti Srbi kao ovi danas onda bi mozda bilo moguce i graditi nekakvu zajednicu bez rata.
Ali nije to isti narod.
Imali su srecu da su u zadnja dva svjetska rata stali na stranu pobjednika i pomislili su da se razumiju u rat. Koji fail.![]()
Nikako drugacije.
A upravo to zagovaraju nosara,ali kemal i ostali idolopoklonici balkanskog kasapina miloševića velike srbije/krnje jugoslavije.To je aposlutna nit koja se proteže kroz njihovu šuplju koju prosipaju na ovoj temi. Za nosaru i ostale važi obrnuto: "bolje ROB nego grob" jel tako nosara?
-
Liska
#1423 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Bogić Bogićević je na N1 info dao intervju i tamo vrlo plastično objasnio što bi bilo da se ostalo u "krnjoj" Jugoslaviji.
http://ba.n1info.com/a77375/Vijesti/Vij ... dnice.html
Tu se nema što ni dodati ni oduzeti.
-
Nuclear Winter
#1424 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ma jok ba kakav bogić bogičević-to je "alijin" srbin,sigurno je bio drogiran dok je digao ruku protiv velike srbije.Liska wrote:Bogić Bogićević je na N1 info dao intervju i tamo vrlo plastično objasnio što bi bilo da se ostalo u "krnjoj" Jugoslaviji.
Hvala bogu,šejtanu kome god što je Bogić prije svega ČOVJEK pa onda sve ostalo za razliku od pojedinih "ljudi" ovdje prepoznaće se oni.
- sinuhe
#1425 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Bogicevicevo NE se tice vise Slovenije i Hrvatske. Sa BiH i nema neke veze.