Jaro ja bih prije reko da je to do psihickih bolesti i problema nekom potrebam odredjen odnos, ako si neko ko voli iskoristavat drugu stranu nek si, ali nije svak. Ne mores prema sebi sve ravnatPryda wrote:Odnos u kojem su muskarac i zena jednaki muskarac je inferioran. Pa ti shvati kako hocescendlerbing wrote:Ništa lakše nego naletjeti na muškarca kojem odgovara da je inferioran u odnosu na tebe. Nije veliki problem ni pronaći onog što hoće da je superioran u svemu.bleee_sa wrote:Muškarci su stradali kad god su bili potčinjeni ženama!
Najteže je ako tražiš da ste tu negdje.![]()
Ljudi, kao i svi ostali sisari, imaju tacno razdvojene karakteristike, uloge i mogucnosti muzjaka i zenki. I jedino je nasa vrsta u pokusaju da ih izjednaci, a to vodi necemu jako jako losem.
Koje djevojke treba zaobilaziti?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- triconja
#1401 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
- bleee_sa
#1402 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Il' što bi naš narod rek'o, nek se zna ko kosi a ko vodu nosi. 
- Pryda
#1403 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Vidis to i jest problem, na superiornost muskarca se sad gleda kao na iskoristavanje druge stranetriconja wrote: Jaro ja bih prije reko da je to do psihickih bolesti i problema nekom potrebam odredjen odnos, ako si neko ko voli iskoristavat drugu stranu nek si, ali nije svak. Ne mores prema sebi sve ravnat
Pazi samo da ne nadjes jednu od ovih jednakih, posto ce ona bit jednakija.
- triconja
#1404 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Jaro ja sam jedan od onih koji vole iskoristavat, zato i kazemPryda wrote:Vidis to i jest problem, na superiornost muskarca se sad gleda kao na iskoristavanje druge stranetriconja wrote: Jaro ja bih prije reko da je to do psihickih bolesti i problema nekom potrebam odredjen odnos, ako si neko ko voli iskoristavat drugu stranu nek si, ali nije svak. Ne mores prema sebi sve ravnat
Pazi samo da ne nadjes jednu od ovih jednakih, posto ce ona bit jednakija.
- Boemica
#1405 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Čuj jednakija
Ljudi mješaju ravnopravnost i jednakost.
Ne možemo miša mu bit jednaki, ja sam, iako kršna đevojka, slabija od, 85% muškaraca svojih godina, jednostavno je tako. Možda da treniram nešto, bi se taj procenat smanjio, ali opet ne bi nikad mogla biti jednako snažna kao svi muškarci, recimo.
I tako ima mnogo stvari u kojima se razlikujemo, i dobro je što je tako, da nije tih razlika, ne bi ni trebali jedni drugima, živio bi svako za sebe i doviđenja.
Ljudi mješaju ravnopravnost i jednakost.
Ne možemo miša mu bit jednaki, ja sam, iako kršna đevojka, slabija od, 85% muškaraca svojih godina, jednostavno je tako. Možda da treniram nešto, bi se taj procenat smanjio, ali opet ne bi nikad mogla biti jednako snažna kao svi muškarci, recimo.
I tako ima mnogo stvari u kojima se razlikujemo, i dobro je što je tako, da nije tih razlika, ne bi ni trebali jedni drugima, živio bi svako za sebe i doviđenja.
- Boemica
#1406 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Koga ono čekaš na Pofalićima danasbleee_sa wrote:Il' što bi naš narod rek'o, nek se zna ko kosi a ko vodu nosi.
- bleee_sa
#1407 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
brata da idemo na džumuBoemica wrote:Koga ono čekaš na Pofalićima danasbleee_sa wrote:Il' što bi naš narod rek'o, nek se zna ko kosi a ko vodu nosi.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1408 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
mislim da bi se srušila džamija u koju ti uđeš 
- Boemica
#1409 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
bleee_sa wrote:brata da idemo na džumuBoemica wrote:Koga ono čekaš na Pofalićima danasbleee_sa wrote:Il' što bi naš narod rek'o, nek se zna ko kosi a ko vodu nosi.
- bleee_sa
#1410 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
pa ozbiljno 
a to ti mene znaš a ja tebe ne znam
- Boemica
#1411 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Ja sve znam.bleee_sa wrote:pa ozbiljno
- bleee_sa
#1412 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
De mi reci onda odma hoćul' postat babo da ne čekam da dobijeBoemica wrote:Ja sve znam.bleee_sa wrote:pa ozbiljno
- Boemica
#1413 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
bleee_sa wrote:De mi reci onda odma hoćul' postat babo da ne čekam da dobijeBoemica wrote:Ja sve znam.bleee_sa wrote:pa ozbiljno
Preduslov da postaneš babo je da jebeš.
Tako da .. nećeš, ne sikiraj se.
- bleee_sa
#1414 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
E fala ti sad mi je lakše 
- cendlerbing
#1415 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Govorila sam o tome da se relativno često može naletjeti na muškarce koji ti sami nude ulogu superiornosti u vezi. Da se ti za sve pitaš, za sve probleme smišljaš rješenje, sve odluke prepušta tebi itd. Ako i ljudi, kao i svi sisari, imaju "tačno razdvojene karakteristike"...po osnovu spola, valjda si mislio - zašto je tako mnogo muškaraca kojima je u prirodi da im partnerica bude glavna?Pryda wrote:Odnos u kojem su muskarac i zena jednaki muskarac je inferioran. Pa ti shvati kako hocescendlerbing wrote:Ništa lakše nego naletjeti na muškarca kojem odgovara da je inferioran u odnosu na tebe. Nije veliki problem ni pronaći onog što hoće da je superioran u svemu.bleee_sa wrote:Muškarci su stradali kad god su bili potčinjeni ženama!
Najteže je ako tražiš da ste tu negdje.![]()
Ljudi, kao i svi ostali sisari, imaju tacno razdvojene karakteristike, uloge i mogucnosti muzjaka i zenki. I jedino je nasa vrsta u pokusaju da ih izjednaci, a to vodi necemu jako jako losem.
Kad spomenem sredinu, ne mislim na jednakost, jer ne možemo biti jednaki, kao što reče Boemica. Ali se možemo nadopunjavati i dogovarati.
- triconja
#1416 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Jes vidjela sta sam sviro?cendlerbing wrote:
Kad spomenem sredinu, ne mislim na jednakost, jer ne možemo biti jednaki, kao što reče Boemica. Ali se možemo nadopunjavati i dogovarati.
- cendlerbing
#1417 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Daj linak.triconja wrote:Jes vidjela sta sam sviro?cendlerbing wrote:
- triconja
#1418 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
https://youtu.be/9OCw9yyJo2Qcendlerbing wrote:Daj linak.triconja wrote:Jes vidjela sta sam sviro?cendlerbing wrote:
- cendlerbing
#1419 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Odoh slušati, sa Bismillom. 
- triconja
#1420 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Svih mi ni jedan osigurac nije iskociocendlerbing wrote:Odoh slušati, sa Bismillom.
- Boemica
#1421 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Ma koja je ovo pjesma?
- cendlerbing
#1422 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Sinan.Boemica wrote:Ma koja je ovo pjesma?
- triconja
#1423 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Kae nekk isto oda radosticendlerbing wrote:Sinan.Boemica wrote:Ma koja je ovo pjesma?
- Pryda
#1424 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Nije im u prirodi nego su nauceni na to. Postoje naravno i beta muzjaci, ali bi oni po pravilu trebali slijediti alfu, a ne zenku. Tu je doslo do razdvajanja sa ostalim sisarima zbog institucije braka. Da nema braka i dalje bi se razmnozavali samo najsposobniji muskarci jer bi logicno njima pripadale sve zene. Taj koji dozvoli da se ti za sve pitas takav je i u svim ostalim segmentima zivota (posao, drustvo) jer je to njegova priroda da prati i slusa i radi po pravilima.cendlerbing wrote: Govorila sam o tome da se relativno često može naletjeti na muškarce koji ti sami nude ulogu superiornosti u vezi. Da se ti za sve pitaš, za sve probleme smišljaš rješenje, sve odluke prepušta tebi itd. Ako i ljudi, kao i svi sisari, imaju "tačno razdvojene karakteristike"...po osnovu spola, valjda si mislio - zašto je tako mnogo muškaraca kojima je u prirodi da im partnerica bude glavna?
Danasnja propaganda je usmjerena na unistavanje muskarca kao vrha hijerarhije (glava kuce jel). To se posebno ogleda u unistavanju muskaraca bjelaca.
- Boemica
#1425 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Malo pretjeruješ oko UNIŠTAVANJA muškaraca bjelaca.Pryda wrote:Nije im u prirodi nego su nauceni na to. Postoje naravno i beta muzjaci, ali bi oni po pravilu trebali slijediti alfu, a ne zenku. Tu je doslo do razdvajanja sa ostalim sisarima zbog institucije braka. Da nema braka i dalje bi se razmnozavali samo najsposobniji muskarci jer bi logicno njima pripadale sve zene. Taj koji dozvoli da se ti za sve pitas takav je i u svim ostalim segmentima zivota (posao, drustvo) jer je to njegova priroda da prati i slusa i radi po pravilima.cendlerbing wrote: Govorila sam o tome da se relativno često može naletjeti na muškarce koji ti sami nude ulogu superiornosti u vezi. Da se ti za sve pitaš, za sve probleme smišljaš rješenje, sve odluke prepušta tebi itd. Ako i ljudi, kao i svi sisari, imaju "tačno razdvojene karakteristike"...po osnovu spola, valjda si mislio - zašto je tako mnogo muškaraca kojima je u prirodi da im partnerica bude glavna?
Danasnja propaganda je usmjerena na unistavanje muskarca kao vrha hijerarhije (glava kuce jel). To se posebno ogleda u unistavanju muskaraca bjelaca.
U prirodi nije slučaj da kod svih vrsta je mužjak "alfa".
Ovo što je cendler opisala je mlakonja.
A prvi pokazatelj mlakonje je banalan:
- Gdje ćemo na kafu Mujo?
- Pa ne znam, eto šta ti misliš gdje bi mogli, eto ja ne znam stvarno, meni je svejedno.
Just pick kafana for god's sake