ako je fino rečeno, hajde nek hrvati prestanu da kupuju svoje domaće proizvode da nam daju primjer pa ćemo i mi odmah za njimanikimostar wrote:AstorH wrote:Prika moj ti kao da si u nekoj svjetskoj metropoli tipa Šangaj, London, Manila pa si ubjeđenja da nam u BiH preža namanje 99 takvih svjetskih njuški da sagrade prodajni centar u roku od 7 dana. Nemaš pojma koliku preciznu strategiju imaju te koje si pomenuo.prof. wrote: a propali su i tuš i interex pa je neko drugi uletio i nastavio da radi. zar zaista misliš da će todorić staviti ključ u bravu i ostaviti da se nakuplja prašina?
neće, ne boj se nego će se ili prilagoditi novim uslovima na tržištu - početi da više cijeni domaće proizvođače i potrošaće ili će prodati nekom drugom, možda dođe aldi, lidl ili walmart, ili neko deseti, nije ni bitno.
Lidl, Muller, Wallmart i slične njuške, ne dolaze da pokušaju, oni dolaze samo kada su sigurni u profitabilnost.
Više puta sam ovdje na temi pročitao tvrdnju kao - "neka se odseli Konzum ko ga jebe doće Bingo" .
Ja kad to pročitam prvo što se zapitam od čega će da žive bivši radnici Konzuma dok taj neko drugi dođe tipa možda?
Zna li neko da navede taj period čekanja? Non-stop naglašavate kako tobože dođe taj neko drugi? U roku od odmah.
Koji drugi i nakon koliko je došao taj drugi? (navedi dane,mjesece,godine) jer bivšem radniku nekog Konzuma je svaki dan preživljavanje.
I na kraju, taj novi koji dođe, ako dođe, a svojata se taj Bingo, navedi mi koje pogodnosti i prednosti dobija jedan obični radnik Binga ili bilo kojeg domaćeg privatnika u BiH u odnosu na HR vlasnike i njihove tržne lance ili trgovine ?
Je li dobiva isljučivo i prvenstveno domaće proizvode? (pogledaj deklaraciju i bar code)
Je li dobiva veću plaću?
Ako radnik radi za domaću tvrtku i domaća tvrtka plasira domaće proizvode koji tobože građani toliko strasno kupuju - zašto onda radnik ne dobiva veću plaću ?
I na kraju, ima li radnik bilo koje tvrtke u BiH potpisan ugovor o radu duži od 3mj. ?
Naravno da nema, jer većina tih radnika radi na crno.
Zašto?
Zato što je trula država.
I sad mi dođu ovdje neki likovi i pričaju mi da treba da kupujemo domaće proizvode da bi spasili domaću proizvodnju.
Pa kralju unaprijed si prodan. Koji domaći proizvodi. Kakve firme i o čemu pričaš.
Prodan si u startu.
Zato kažem, nemoj da psuješ, nemoj da budeš primitivac, nije kriva Hrvatska, nije kriva EU, krive su političari na vlasti, koji su nesposobni da keriraju vladu, a kamo li jedan normalan transport mliječnih proizvoda, da ne pričam o nečemu više.
Tko shavi shvatio je.
Ovim se odjavljivam sa ove teme.
Više od ovoga niti imam niti želim da kažem.
Sve je tako fino i jednostavno receno,svaka cast
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
-
prof.
#1401 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
- AstorH
#1402 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa pička mu materina kako onda pored svake kase u dućanima bleje ove biorazgradive kese u mene ako ne u Hrvatskoj i već 3 godine takoKitrona wrote:Mis mekinjas wrote:Pa jbga, brane se interesi njihovih proizvodnih pogona. Sta je tu problem??
Problem je sto su najlonske vrecice ekoloski valjda jedan od, ako ne i najgori nusproizvod u trgovini robom siroke potrosnje.
Imamo sredjen otkup PET ambalaze, zemlja je doslovce ociscena od smeca, vrlo stroge propise o zastiti prirode koji se, gle cuda i koliko-toliko postuju i onda takva zemlja ulozi prigovor na ovakvo sto?!
Nemoj zaebavat

- AstorH
#1403 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Evo kralju da ne bude da lažem.
Te vrećice skupljam već 3 godine i nosim ih materi drži žena čaj u njima.
Nemam razloga da lažem. Vjeruj mi

- Mis mekinjas
#1404 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ah da. Sad cemo doci i do smoritelja ekologa.Kitrona wrote:Mis mekinjas wrote:Pa jbga, brane se interesi njihovih proizvodnih pogona. Sta je tu problem??
Problem je sto su najlonske vrecice ekoloski valjda jedan od, ako ne i najgori nusproizvod u trgovini robom siroke potrosnje.
Imamo sredjen otkup PET ambalaze, zemlja je doslovce ociscena od smeca, vrlo stroge propise o zastiti prirode koji se, gle cuda i koliko-toliko postuju i onda takva zemlja ulozi prigovor na ovakvo sto?!
Zvaces ti zvake?
Jednoj zvaki treba 7000 godina da se raspadne. Bar ih niko u BiH ne proizvodi pa ce zemlja biti ko suza.
-
prof.
#1405 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ti reče da se 'odjavljivaš' sa teme?AstorH wrote:Evo kralju da ne bude da lažem.
kad si već tu, zamolio bih te odgovoriš na moje argumente, pogotovo ovaj prijedlog da hrvati svima nama u regiji u praksi pokažu koliko je pametno da se ne kupuju domaći proizvodi.
-
prof.
#1406 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
i btw, ti mene nazivaš primitivcem zbog psovanja ??AstorH wrote:Pa pička mu materina kako onda pored svake kase u dućanima bleje ove biorazgradive kese u mene ako ne u Hrvatskoj i već 3 godine takoKitrona wrote:Mis mekinjas wrote:Pa jbga, brane se interesi njihovih proizvodnih pogona. Sta je tu problem??
Nemoj zaebavat
primitivčino jedna
- Grean
#1407 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Upravo tako, ja bih se slozio sa ovima koji su sve shvatili tipa @AstorH, @NIN i ostali ali bih volio pojasnjenje sto je to kod drugih OK ovaj ekonomski patriotizam samo kod Bosanaca i pogotovo Bosnjaka nije OK. Ja shvatam i prihvacam njihove stavove ali morali bi pogledati istini u oci.prof. wrote:ako je fino rečeno, hajde nek hrvati prestanu da kupuju svoje domaće proizvode da nam daju primjer pa ćemo i mi odmah za njimanikimostar wrote:
Evo da krenemo od nase zemlje, ko mi nadje drugu pivu od Karlovacke i Ozujske na prostorima gdje su bh Hrvati vecina i druge pive od Jelena, Lava i u zadnje vrijeme Nektara u manjem entitetu ja cu mu guzice dati.
Sto se pak susjedstva i komsiluka tice tu je stvar druge naravi, prije svega cuvaju svoje a imaju i bolju proizvodnju (imali uvijek i u Titino vrijeme), veliko su trziste u odnosu na iscjepkano bh trziste kojim i sami vladaju a jos uz to i najvaznije...
...kao sto neko ranije napisa, oni na Bosance gledaju kao na Sulju i Muju a ne kao na nekoga od kojeg kupujes proizvod pa makar zlatan bio. Jednostavno njihova percepcija BiH i Bosanaca je takva da je to nazadan narod za ismijavanje, uglavnom.
Ruku na srce i mi smo slicni npr. kad je u pitanju Albanija ili Kosovo recimo. Treba se iskreno zapitati koliko nas ima koji bi bez predrasuda kupovali njihove proizvode. Mi smo na ta podrucja uvijek gledali kao na nesto zaostalo (za nama) i tesko je tu sliku promijeniti.
Btw..Sarajevski Kiseljak je jeftiniji od Jamnice u Hrvatskoj i opet ga samo Bosanci kupuju. Obje marke su u vlasnistvu Todorica , obje proizvode Hrvati ali dzabe, pise Sarajevski i to je stvar percepcije.
- AstorH
#1408 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Izazva me ovaj sa ekologijom. Skužaj.prof. wrote:
ti reče da se 'odjavljivaš' sa teme?
kad si već tu, zamolio bih te odgovoriš na moje argumente, pogotovo ovaj prijedlog da hrvati svima nama u regiji u praksi pokažu koliko je pametno da se ne kupuju domaći proizvodi.
Nisam siguran na šta ciljaš sa time:
da hrvati svima nama u regiji u praksi pokažu koliko je pametno da se ne kupuju domaći proizvodi?
Jel mož to pojasnita pa da ti odgovorim. Hvala.
- AstorH
#1409 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Citiraj gdje sam te opsovao i po tebi ispa primitivčina?prof. wrote: i btw, ti mene nazivaš primitivcem zbog psovanja ??
primitivčino jedna
-
prof.
#1410 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
pa upravo o tome i govorim. na ovom forumu je neko iz hrvatske napisao kako nikad ne kupuje proizvode iz bosne i svi, ali baš svi pa i ja su rekli da je to pošteno ali kada ja kažem da ne kupujem proizvode iz hrvatske i srbije i to upravo zato što ni oni neće moje ja budem proglašen naivčinom i nacionalistomGrean wrote:Upravo tako, ja bih se slozio sa ovima koji su sve shvatili tipa @AstorH, @NIN i ostali ali bih volio pojasnjenje sto je to kod drugih OK ovaj ekonomski patriotizam samo kod Bosanaca i pogotovo Bosnjaka nije OK. Ja shvatam i prihvacam njihove stavove ali morali bi pogledati istini u oci.prof. wrote:ako je fino rečeno, hajde nek hrvati prestanu da kupuju svoje domaće proizvode da nam daju primjer pa ćemo i mi odmah za njimanikimostar wrote:
Evo da krenemo od nase zemlje, ko mi nadje drugu pivu od Karlovacke i Ozujske na prostorima gdje su bh Hrvati vecina i druge pive od Jelena, Lava i u zadnje vrijeme Nektara u manjem entitetu ja cu mu guzice dati.
Sto se pak susjedstva i komsiluka tice tu je stvar druge naravi, prije svega cuvaju svoje a imaju i bolju proizvodnju (imali uvijek i u Titino vrijeme), veliko su trziste u odnosu na iscjepkano bh trziste kojim i sami vladaju a jos uz to i najvaznije...
...kao sto neko ranije napisa, oni na Bosance gledaju kao na Sulju i Muju a ne kao na nekoga od kojeg kupujes proizvod pa makar zlatan bio. Jednostavno njihova percepcija BiH i Bosanaca je takva da je to nazadan narod za ismijavanje, uglavnom.
Ruku na srce i mi smo slicni npr. kad je u pitanju Albanija ili Kosovo recimo. Treba se iskreno zapitati koliko nas ima koji bi bez predrasuda kupovali njihove proizvode. Mi smo na ta podrucja uvijek gledali kao na nesto zaostalo (za nama) i tesko je tu sliku promijeniti.
Btw..Sarajevski Kiseljak je jeftiniji od Jamnice u Hrvatskoj i opet ga samo Bosanci kupuju. Obje marke su u vlasnistvu Todorica , obje proizvode Hrvati ali dzabe, pise Sarajevski i to je stvar percepcije.
meni je samo drago da poslednjih dana primjećujem da sve više mojih prijatelja , kolega, komšija i ropđaka počinje da razmišlja slično a što će i brojke ubrzo jasno dokazati. na kraju krajeva, zato se i javljaju pojedini, uspaničeni jer im pada promet pa treba branit poslodavca a boga mi čuvat i radno mjesto
-
prof.
#1411 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ti si mene prvi optužio za psovanje, citiraj ti meni i ja ću povući riječ da si primitivčina. a mene su moji odgajali da je i izraz 'pi... mu materina' psovka. ako za tebe nije, izvinjavam se, samo tako nastaviAstorH wrote:Citiraj gdje sam te opsovao i po tebi ispa primitivčina?prof. wrote: i btw, ti mene nazivaš primitivcem zbog psovanja ??
primitivčino jedna
ovo ću vrlo rado objasniti ali polsije utakmice, sada kao pravi patriota idem da ispratim svoju reprezentaciju. uz domaće pivo i čips, naravnoNisam siguran na šta ciljaš sa time:
da hrvati svima nama u regiji u praksi pokažu koliko je pametno da se ne kupuju domaći proizvodi?
Jel mož to pojasnita pa da ti odgovorim. Hvala.
-
nikimostar
#1412 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja uopce ovdje ne razmisljam o Hrvatskim proizvodima,boli me briga za njih,ja razmisljam o ljudima koji rade za firme kao sto je Konzum,4500,e 4500 to nije malo,u drzavi sa 500 000 nezaposlenih,to nije mala cifra,a svi vi koji mislite da je lahko naci posao,varate se...Ti ljudi imaju porodice,djecu,muza,zenu,kredite....
- AstorH
#1413 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Mom nalogu ima pristup samo moj sestrić i volio bih da mi kažeš gdje si uvrijeđen i na kojoj temi da ti se izvinim ako govoriš istinu?prof. wrote:
ti si mene prvi optužio mene za psovanje, citiraj ti meni i ja ću povući riječ da si primitivčina. a mene su moji odgajali da je i izraz 'pi... ti materina' psovka. ako za tebe nije, izvinjavam se, samo tako nastavi
-
prof.
#1414 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
evo podebljao sam ti, da se lakše snađešAstorH wrote:Prika moj ti kao da si u nekoj svjetskoj metropoli tipa Šangaj, London, Manila pa si ubjeđenja da nam u BiH preža namanje 99 takvih svjetskih njuški da sagrade prodajni centar u roku od 7 dana. Nemaš pojma koliku preciznu strategiju imaju te koje si pomenuo.prof. wrote: a propali su i tuš i interex pa je neko drugi uletio i nastavio da radi. zar zaista misliš da će todorić staviti ključ u bravu i ostaviti da se nakuplja prašina?
neće, ne boj se nego će se ili prilagoditi novim uslovima na tržištu - početi da više cijeni domaće proizvođače i potrošaće ili će prodati nekom drugom, možda dođe aldi, lidl ili walmart, ili neko deseti, nije ni bitno.
Lidl, Muller, Wallmart i slične njuške, ne dolaze da pokušaju, oni dolaze samo kada su sigurni u profitabilnost.
Više puta sam ovdje na temi pročitao tvrdnju kao - "neka se odseli Konzum ko ga jebe doće Bingo" .
Ja kad to pročitam prvo što se zapitam od čega će da žive bivši radnici Konzuma dok taj neko drugi dođe tipa možda?
Zna li neko da navede taj period čekanja? Non-stop naglašavate kako tobože dođe taj neko drugi? U roku od odmah.
Koji drugi i nakon koliko je došao taj drugi? (navedi dane,mjesece,godine) jer bivšem radniku nekog Konzuma je svaki dan preživljavanje.
I na kraju, taj novi koji dođe, ako dođe, a svojata se taj Bingo, navedi mi koje pogodnosti i prednosti dobija jedan obični radnik Binga ili bilo kojeg domaćeg privatnika u BiH u odnosu na HR vlasnike i njihove tržne lance ili trgovine ?
Je li dobiva isljučivo i prvenstveno domaće proizvode? (pogledaj deklaraciju i bar code)
Je li dobiva veću plaću?
Ako radnik radi za domaću tvrtku i domaća tvrtka plasira domaće proizvode koji tobože građani toliko strasno kupuju - zašto onda radnik ne dobiva veću plaću ?
I na kraju, ima li radnik bilo koje tvrtke u BiH potpisan ugovor o radu duži od 3mj. ?
Naravno da nema, jer većina tih radnika radi na crno.
Zašto?
Zato što je trula država.
I sad mi dođu ovdje neki likovi i pričaju mi da treba da kupujemo domaće proizvode da bi spasili domaću proizvodnju.
Pa kralju unaprijed si prodan. Koji domaći proizvodi. Kakve firme i o čemu pričaš.
Prodan si u startu.
Zato kažem, nemoj da psuješ, nemoj da budeš primitivac, nije kriva Hrvatska, nije kriva EU, krive su političari na vlasti, koji su nesposobni da keriraju vladu, a kamo li jedan normalan transport mliječnih proizvoda, da ne pričam o nečemu više.
Tko shavi shvatio je.
Ovim se odjavljivam sa ove teme.
Više od ovoga niti imam niti želim da kažem.
Last edited by prof. on 03/09/2015 20:03, edited 1 time in total.
- AstorH
#1415 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
@prof. care šta me kvotaš, ako ti nešto nije jasno kaži kralju ?
Ako sam te negdje psovao - kaži.
Evo i ja sam dodao EDIT:
Tu sam da ispravim nepravdu nije prblm.
Reci samo gdje je ?
Evo i ja sam dodao EDIT:
Reci samo gdje je ?
-
prof.
#1416 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
vrati se malo unazad pa ćeš vidjeti da sam ti već pokazao i gdje si me nazvao primitivcem zbog psovanja a i gdje si i sam psovao. nisi psovao mene ili meni ali psovka je psovka i glupost je nekoga nazvati primitivcem zbog nečega što i sam radiš. još je ostalo samo da navedeš gdje sam ja psovao.AstorH wrote:@prof. care šta me kvotaš, ako ti nešto nije jasno kaži kralju ?
Evo i ja sam dodao EDIT:
Reci samo gdje je ?
-
L u c i f e r
#1417 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Mogli ste to vala momci malo i privatnijem porukama rijesit, al haj...
-
prof.
#1418 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ma slažem se i usput izvinjavam za off topic al' kad me ovako javno pravi budalom da mu javno i odgovorim.L u c i f e r wrote:Mogli ste to vala momci malo i privatnijem porukama rijesit, al haj...
- klavirdžija
#1419 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
I tako, držite li se bojkoteri?
Svake šuplje, tri dana dosta. U BiH to doduše traje i kraće.
-
prof.
#1420 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
koliko će trajati i kakve će rezultate dati će pokazati vrijemeklavirdžija wrote:I tako, držite li se bojkoteri?![]()
- AstorH
#1421 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Care rijetko se vraćam unatrag.prof. wrote:vrati se malo unazad pa ćeš vidjeti da sam ti već pokazao i gdje si me nazvao primitivcem zbog psovanja a i gdje si i sam psovao. nisi psovao mene ili meni ali psovka je psovka i glupost je nekoga nazvati primitivcem zbog nečega što i sam radiš. još je ostalo samo da navedeš gdje sam ja psovao.AstorH wrote:@prof. care šta me kvotaš, ako ti nešto nije jasno kaži kralju ?
Evo i ja sam dodao EDIT:
Reci samo gdje je ?
Ako sam nekoga nazvao primitivcem zbog psovanja vjerojatno bi to uradio ponovo.
Ako imaš konkretnu rečenicu u kojoj sam te ja vrijeđao ili psovao, tu sam da ti se ispričam uvijek, ako nemaš, onda mi nemamo o čemu da diskutiramo.
Imaš li ?
- AstorH
#1422 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
odgovoreno dole.
- AstorH
#1423 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Šta cu ja koji ne pijem mlijeko?
Ne jedem sir?
I ništa mliječno?
Imam li pravo da ja kao Bosanac jedem PIK mortadelu godinama sa maslinama iz Hrvatske ili da žderem Mortadelu punu sranja iz BiH?
Naravno da ću uvijek jesti PIK Mortadelu iz HR.
Da se ne lažemo. Gospodo.
Ne jedem sir?
I ništa mliječno?
Imam li pravo da ja kao Bosanac jedem PIK mortadelu godinama sa maslinama iz Hrvatske ili da žderem Mortadelu punu sranja iz BiH?
Naravno da ću uvijek jesti PIK Mortadelu iz HR.
Da se ne lažemo. Gospodo.
- klavirdžija
#1424 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Baš nisi patrijota.
Umjesto da puniš džepove prevashodno našim raznoraznim uhljebima sa državnih subvencija, ti bi još i masline u mortadeli s maslinama.
Umjesto da puniš džepove prevashodno našim raznoraznim uhljebima sa državnih subvencija, ti bi još i masline u mortadeli s maslinama.
- Leons
#1425 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
U Đejzievu izgleda ulaze