Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1401 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

dale cooper wrote:
Nije niko pitao ni Sirijce žele li rat, pa im je došao i to od istih tih vlada za koju glasa prosječan Švicarac, Francuz ili
Njemac. Valjda sada imaju i moralnu obavezu da nešto učine za te ljude.
To se slazem.
BHCluster

#1402 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by BHCluster »

GeeTnT wrote:
obelix1 wrote:
GeeTnT wrote:Tebi smeta dijaspora...eeee pa fulio si temu...
Nesmeta mi dijaspora,nego mi smeta pojam "izbjeglištva", razumijem žene i djeca nego mi smetaju pič..ce koje na ovaj način hoće da odu u njemačku.
Imao sam ja jednog druga kojem sam rekao da treba Radovanu Karadžiću spomenik da podigne jer se nikad asfalta nebi bez njega dočepao.
i.... ?

lik otisao od rata, ubijanja i klanja cetnika pod palicom rase dabica i sad mu treba bit zahvalan? ti si fakat bolestan ili ne ne..nisi ti bolestan, nego zavidan. Tvoj jaran je sigurno uspio i povremeno dodje na odmor, vjerovatno obnovio kucu, ima dobru zenu a lijepa su mu i djeca, sto je najjbitnije zdravi su svi...a ti negdje iz prikrajka sve to posmatras pa bijes sto nisi i ti uhvatio maglu iskaljujes na temi o izbjeglicama Afrike i Azije...
:thumbup:
BHCluster

#1403 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by BHCluster »

dale cooper wrote: Nije niko pitao ni Sirijce žele li rat, pa im je došao i to od istih tih vlada za koju glasa prosječan Švicarac, Francuz ili
Leons

#1404 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

Navijači Celtica i St.Paulia

Image

Image
jastuk1

#1405 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by jastuk1 »

dale cooper wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
dale cooper wrote:
A ovo ti je druže ravno onoj Hitlerovoj o potrebi Njemaca za lebensraum i onima koji su manje ljudi od Nijemaca.
Ma ja, Hitler je argument koji se poteze u svakoj raspravi. Postoji cak i naziv za to.

Elem, to je opaska na to da Svicarca niko ne pita zeli li da izbjeglice dolaze, zeli li da se od njegovih poreza odvajaju sredstva za smjestaj nezeljenih gostiju (a na referendumima su glatko prosle i zabrane minareta i podizanje zidova prema azilanstkim centrima, sto je dobar pokazatelj).

Jebiga valjda i on ima neka ljudska prava. U svojoj drzavi. U svom, na svom.
Nije niko pitao ni Sirijce žele li rat, pa im je došao i to od istih tih vlada za koju glasa prosječan Švicarac, Francuz ili
Nemaju oni nikakvu "moralnu" obavezu (a samo rijetki među njima još uvijek znaju šta to ustvari znači), već trebaju biti zahvalni na svakoj izbjeglici ili useljeniku jer su oni jedina stvar koju lihvari sada imaju u borbi protiv deflacije koju tehnološki napredak i prirodni pad stanovništva snažno i sve jače potpiruje. U suprotnom bi se zbog pada vrijednosti firmi (dionica), obveznica i nemogućnosti daljih državnih zaduženja - sa ovim standardom mogli pozdravit! Nek zahvale useljenicima što i dalje imaju okvakav "napuhani" i dobrim dijelom lažni standard. :!: :!: :!:
ArcturusKane

#1406 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ArcturusKane »

Jedan od razloga zašto istoćna Europa ne želi ih, svjetlopute sekularne Bošnje (i najvažnije Europljane) su se dali mnogo lagano asimilirati. Morate svatiti da ti ljudi se nikad neće integrirat u Europljansko društvo, već imaju desetine miliona Muslimana iz Azijsko-Afričkog korpusa u zapadnoj Europi i oni ne gledaju da se asimiliraju, već da parazitiraju svoju domaćinsku državu i uče djecu o "dolazećem pravom halifatu" dok odbacuju tradicionalne zapadnjačke vrijednosti kao "ćafirske laži".

Komentar na video: Koja je ovo tuga, bježe iz svojih država zbog tog ne prekidnog ekberanja dok kidaju glave i onda hoće u Europi da domaćine upoznaju sa milostima ekbera... Lud zbunjenog zajahao i ne silazi.
Cherry-Cherry

#1407 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Cherry-Cherry »

Nema ništa gore od mozgova ispranih sa pričom o toleranciji. :-) Evropljani imaju puno pravo da se bore protiv priliva azilanata. I treba da se bore, inače će Evropa pasti na samo dno.
obelix1 wrote:Nesmeta mi dijaspora,nego mi smeta pojam "izbjeglištva", razumijem žene i djeca nego mi smetaju pič..ce koje na ovaj način hoće da odu u njemačku.
Imao sam ja jednog druga kojem sam rekao da treba Radovanu Karadžiću spomenik da podigne jer se nikad asfalta nebi bez njega dočepao.
_BataZiv_0809 wrote:
dale cooper wrote:
A ovo ti je druže ravno onoj Hitlerovoj o potrebi Njemaca za lebensraum i onima koji su manje ljudi od Nijemaca.
Ma ja, Hitler je argument koji se poteze u svakoj raspravi. Postoji cak i naziv za to.

Elem, to je opaska na to da Svicarca niko ne pita zeli li da izbjeglice dolaze, zeli li da se od njegovih poreza odvajaju sredstva za smjestaj nezeljenih gostiju (a na referendumima su glatko prosle i zabrane minareta i podizanje zidova prema azilanstkim centrima, sto je dobar pokazatelj).

Jebiga valjda i on ima neka ljudska prava. U svojoj drzavi. U svom, na svom.
Ah ne, nemaju švicarci pravo ni na šta. Oni samo imaju pravo da rade i plaćaju poreze, te tako izdržavaju neradnike, koji ne žele da rade. A ako se švicarac pobuni, odmah je hitlerovac. Kad se nema šta reći, odmah eto Hitlera.
Cherry-Cherry

#1408 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Cherry-Cherry »

It_is_a_Leclerc wrote:Bosanske izbjeglice su uglavnom odlazile u organiziranim, legalnim konvojima, u dogovoru sa državama koje ih trebaju primiti. Ovo što se sada radi je čisto iseljavanje cijelih gradova u Evropu, mimo bilo kakvog obostranog pristanka. Ratu u Siriji kraj se ne nadzire, pa samim tim gotovo da i nema nade da će u skorije vrijeme biti stvorene okolnosti za njihov povratak. A i kad budu stvorene, kako ih vratiti, kad čim sjednu na brodove, bacaju dokumente u more, da ih se ne bi moglo vratiti u zemlju porijekla.

Zasad bi jedino rješenje trebalo biti da se one za koje se utvrdi da su iz Afganistana, tamo i vrati, s obzirom na činjenicu da su afganistanski migranti uglavnom ekonomski. Za libijske i sirijske emigrante, trebalo bi vojnim putem stvarati humanitarne enklave, slobodne zone i koridore, te izbjeglice brodovima vraćati u Libiju ili Siriju, zavisno od želje. Istovremeno, pojačati bezbjednost granica i morskih puteva prema Evropi.

Stanje postaje neizdrživo, kako za Evropljane, tako i za izbjeglice. Njih ubijaju, pljačkaju, siluju, ponižavaju (a bogami, i oni se svojim ponašanjem pokazuju u nekim slučajevima kao vrlo neprilagodljive osobe), a o tome da ovoliki priliv osoba iz tog dijela svijeta ugrožava sigurnost Evrope i njenih stanovnika, da i ne pričam. I za nas i za njih je bolje da im se osigura miran život i kakva-takva egzistencija u zemljama iz kojih su pobjegli.
:thumbup: Jako lijepo napisano, treba ovaj post citirati na svakoj strani teme. :) :) Da mogu stotinu bih ti lajkova stavila.
Kikibombona

#1409 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Kikibombona »

Cherry-Cherry wrote:Nema ništa gore od mozgova ispranih sa pričom o toleranciji. :-) Evropljani imaju puno pravo da se bore protiv priliva azilanata. I treba da se bore, inače će Evropa pasti na samo dno.
A sta bi ti sa ljudima koji su ostali bez igdje icega?
Jel trebam opet postaviti slike sirijskih gradova koji su sravljeni sa zemljom?

Turska, Jordan i jos neke drzave su krcate izbjeglicama. Nije posteno da citav teret padne na njih. Turska jeste jedan od kreatora rata u Siriji, ali nije jedina, posebno ne najodgovornija.

Dakle, neka sada Evropljani lijepo prime izbjeglice za ciji su status itekako odgovorni. Posebno Engleska i Francuska. Oni su ti koji su davali svaku podrsku ratu i uredno slali oruzje.

Neka te ljude zbrinu i vrate u njihove drzave kada rat zavrsi. To je najmanje dobrog sto mogu uciniti nakon zla koje su prouzrokovali ili raspirivali.
Kikibombona

#1410 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Kikibombona »

Cherry-Cherry wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Bosanske izbjeglice su uglavnom odlazile u organiziranim, legalnim konvojima, u dogovoru sa državama koje ih trebaju primiti. Ovo što se sada radi je čisto iseljavanje cijelih gradova u Evropu, mimo bilo kakvog obostranog pristanka. Ratu u Siriji kraj se ne nadzire, pa samim tim gotovo da i nema nade da će u skorije vrijeme biti stvorene okolnosti za njihov povratak. A i kad budu stvorene, kako ih vratiti, kad čim sjednu na brodove, bacaju dokumente u more, da ih se ne bi moglo vratiti u zemlju porijekla.

Zasad bi jedino rješenje trebalo biti da se one za koje se utvrdi da su iz Afganistana, tamo i vrati, s obzirom na činjenicu da su afganistanski migranti uglavnom ekonomski. Za libijske i sirijske emigrante, trebalo bi vojnim putem stvarati humanitarne enklave, slobodne zone i koridore, te izbjeglice brodovima vraćati u Libiju ili Siriju, zavisno od želje. Istovremeno, pojačati bezbjednost granica i morskih puteva prema Evropi.

Stanje postaje neizdrživo, kako za Evropljane, tako i za izbjeglice. Njih ubijaju, pljačkaju, siluju, ponižavaju (a bogami, i oni se svojim ponašanjem pokazuju u nekim slučajevima kao vrlo neprilagodljive osobe), a o tome da ovoliki priliv osoba iz tog dijela svijeta ugrožava sigurnost Evrope i njenih stanovnika, da i ne pričam. I za nas i za njih je bolje da im se osigura miran život i kakva-takva egzistencija u zemljama iz kojih su pobjegli.
:thumbup: Jako lijepo napisano, treba ovaj post citirati na svakoj strani teme. :) :) Da mogu stotinu bih ti lajkova stavila.
Apsolutno netacno! Sutra Amerika, Turska, Francuska i Engleska mogu zaustaviti rat u Siriji.

Mozda ih novonastala situacija natjera da konacno okoncaju agoniju...

I nas rat su zaustavili kada im se digao!
jastuk1

#1411 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by jastuk1 »

Cherry-Cherry wrote: :thumbup: Jako lijepo napisano, treba ovaj post citirati na svakoj strani teme. :) :) Da mogu stotinu bih ti lajkova stavila.
Naravno da bi ti stavila - kad je uz pitanju oblizivanje vapidnih, glupih, pokvareneih, "promašena poenta zbog egoističnog idijotluka i elementarnog nepoznavanja suštine" upisa - tu si prva. Hem dosadno, hem glupo i egoistično do srži. :zzzz:
Leons

#1412 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

nemojte mu šta zamjeriti ali jastuk je na strani zapadnih kamatara i cionista iako se ne čini tako on podržava masovnu imigraciju u te zemlje da one ne bi doživjele ekonomski kolaps... :thumbup:
5 0 5

#1413 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by 5 0 5 »

Kikibombona wrote: Apsolutno netacno! Sutra Amerika, Turska, Francuska i Engleska mogu zaustaviti rat u Siriji.

naravno da mogu. cekaju da se sve pretvori u pepeo, pa da im mogu poslati jaram zvani mmf, dok im ne iscijede i zadnju kap krvi.
jastuk1

#1414 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote: Apsolutno netacno! Sutra Amerika, Turska, Francuska i Engleska mogu zaustaviti rat u Siriji.

Tačni tako! Samo što su i kreirali ovo dobrim dijelom da popunjavaju svoje demografske rupe. I kad popune dovoljno onda će zatvorit klapne...

Ma perfidluk do prefidluka, izrabljivanje do izrabljivanja kud god okreneš...
jastuk1

#1415 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by jastuk1 »

Leons wrote:nemojte mu šta zamjeriti ali jastuk je na strani zapadnih kamatara i cionista iako se ne čini tako on podržava masovnu imigraciju u te zemlje da one ne bi doživjele ekonomski kolaps... :thumbup:
Ja to nepodrŽAJEM :lol: već samo naglašavam ono što je očigledno i što mnogi nikako ne vide - kako ne vide ja pojima nemam - mediji im isprali mozak skroz - zombiji jedan kroz jedan. Ili nemaju pojima kako ustvari moderna ekonomija funkcioniše...
5 0 5

#1416 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by 5 0 5 »

jastuk1 wrote:mediji im isprali mozak skroz
a odakle ti crpis informacije?
Leons

#1417 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

jastuk1 wrote:
Leons wrote:nemojte mu šta zamjeriti ali jastuk je na strani zapadnih kamatara i cionista iako se ne čini tako on podržava masovnu imigraciju u te zemlje da one ne bi doživjele ekonomski kolaps... :thumbup:
Ja to nepodrŽAJEM :lol: već samo naglašavam ono što je očigledno i što mnogi nikako ne vide - kako ne vide ja pojima nemam - mediji im isprali mozak skroz - zombiji jedan kroz jedan. Ili nemaju pojima kako ustvari moderna ekonomija funkcioniše...
pa evo hajde meni objasni molim te kako bi to zapad propao da nije somalijaca i arapa da im u države dolaze
jastuk1

#1418 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by jastuk1 »

5 0 5 wrote:
jastuk1 wrote:mediji im isprali mozak skroz
a odakle ti crpis informacije?
Sa zero hedge-a, market oracle-a i drugih glupih sajtova... :mrgreen:
dale cooper

#1419 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dale cooper »

Najžalosnije i najgore ja kada protiv imigranata počnu govoriti oni koji su nekada i sami bili u toj poziciji,
a sad su na branicama Evropske odbrane od "prljavih" Arapa. :roll:
jastuk1

#1420 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by jastuk1 »

Leons wrote:
jastuk1 wrote:
pa evo hajde meni objasni molim te kako bi to zapad propao da nije somalijaca i arapa da im u države dolaze
Jel to fakat ne znaš ili me zajebavaš!? Jel meni stvarno nije jasno?!

Ne radi se o propadanju već o održavanju bogatstva na ovom nivou da ga ne pojede deflacija koja se javlja tehnološkim razvojem (drastično povećanje produktivnosti, sve je puno jeftinije uključujući i radnu snagu koja onda posljedično ima sve slabiju kupovnu moć) i pada broja stanovnika jer odma pada i potrošnja. Protiv deflacije se bore imigracijom, više usta za hraniti, pružati usluge, pa cijena hrane lijekova i svega što nekom treba NEEEĆEEE padati očekivanom brzinom kojom bi padala da tih ljudi u toj ekonomiji te države nema. Imigracija stvara nove potrebe, otvara mnoga nova radna mjesta da se servisiraju te potrebe. I onda je veća potrošnja, firme imaju veći profit, cijene dionica dobre, a što je NAJVAŽNIJE DRŽAVA DOBIVA NOVU INJEKCIJU, NOVI OSNOV ZA DALJE ZADUŽIVANJE!!!

osnovne faking stvari...
Drvosjeca iz Dejcica

#1421 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

dale cooper wrote:Najžalosnije i najgore ja kada protiv imigranata počnu govoriti oni koji su nekada i sami bili u toj poziciji,
To ti je sindrom k'o iz Nušićeve Gospođe ministarke. :oops:
KAMI666

#1422 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by KAMI666 »

dale cooper wrote:Najžalosnije i najgore ja kada protiv imigranata počnu govoriti oni koji su nekada i sami bili u toj poziciji,
upravo :thumbup:
Leons

#1423 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

Nema tu protiv i za imigrante. Postoji ispravna i pogresna imigraciona politika i okolnosti koje vladaju. Evo na ovoj temi imaš ljude koji pljuju po Zapadu a žive tamo ..i šta?

Ne mora niko biti genije ili stručnjak da shvati da Evropa ovakvu politiku primanja imigranata ne može zauvijek forsirati. Danas dođu jedni, pa moralna obaveza, pa drugi pa moralna obaveza za njih, pa za treće pa četvrte i eto ti haosa.
Leons

#1424 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

jastuk1 wrote:
Jel to fakat ne znaš ili me zajebavaš!? Jel meni stvarno nije jasno?!

Ne radi se o propadanju već o održavanju bogatstva na ovom nivou da ga ne pojede deflacija koja se javlja tehnološkim razvojem (drastično povećanje produktivnosti, sve je puno jeftinije uključujući i radnu snagu koja onda posljedično ima sve slabiju kupovnu moć) i pada broja stanovnika jer odma pada i potrošnja. Protiv deflacije se bore imigracijom, više usta za hraniti, pružati usluge, pa cijena hrane lijekova i svega što nekom treba NEEEĆEEE padati očekivanom brzinom kojom bi padala da tih ljudi u toj ekonomiji te države nema. Imigracija stvara nove potrebe, otvara mnoga nova radna mjesta da se servisiraju te potrebe. I onda je veća potrošnja, firme imaju veći profit, cijene dionica dobre, a što je NAJVAŽNIJE DRŽAVA DOBIVA NOVU INJEKCIJU, NOVI OSNOV ZA DALJE ZADUŽIVANJE!!!

osnovne faking stvari...
Dobro a šta je sa onim zemljama Zapada koje ne primaju imigrante ili nisu već dugo a bilježe konstantan rast?
Last edited by Leons on 25/08/2015 19:39, edited 1 time in total.
tandmand

#1425 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tandmand »

Konvertiti su najžešći. :D
Locked