Novi rat

Locked
cekek

#1401 Re: Novi rat

Post by cekek »

neki wrote:
Vizionar 1985 wrote: Pa postoje ne jedna Muslimanska drzava u Europi nego i vise od jedne Albanija,Kosovo prve dvije definitivno a Po Europskim nogometnim takmicenjima i jos tri dodatne Turska,Azerbejdzan,Kazastan.
Za razliku od Bosnjaka kod Albanaca je prva nacija pa onda vjera...Albancu muslimanu je blizi Albanac katolik nego bilo koji drugi musliman, dok blentavi Bosnjo svrsava na vijest da ce se 40 000 arapa naseliti u Trnovu. Evropljani su ovoga svjesni, zato su i dozvolili postojanje Kosova kao nezavisne drzave.
O Turskoj, Azerbejdzanu i sl. kavkaskim vukojebinama ne bih jer sam pominjao drzave u srcu Evrope, a za Kazahstan nabavi atlas, on ni jednim cm2 ne zalazi u Evropu..
Kazahstan nam treba u Evropi, ima plin i kosmodrom :-P
Thorgerson

#1402 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

neki wrote:
Vizionar 1985 wrote: Pa postoje ne jedna Muslimanska drzava u Europi nego i vise od jedne Albanija,Kosovo prve dvije definitivno a Po Europskim nogometnim takmicenjima i jos tri dodatne Turska,Azerbejdzan,Kazastan.
Za razliku od Bosnjaka kod Albanaca je prva nacija pa onda vjera...Albancu muslimanu je blizi Albanac katolik nego bilo koji drugi musliman, dok blentavi Bosnjo svrsava na vijest da ce se 40 000 arapa naseliti u Trnovu. Evropljani su ovoga svjesni, zato su i dozvolili postojanje Kosova kao nezavisne drzave.
O Turskoj, Azerbejdzanu i sl. kavkaskim vukojebinama ne bih jer sam pominjao drzave u srcu Evrope, a za Kazahstan nabavi atlas, on ni jednim cm2 ne zalazi u Evropu..
Mi smo sekularna drzava.

Vise muslimana sad imas u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemackoj nego u citavoj BiH.

I sad je Evropu strah od jedne sekularne drzavice da ne prevagnu muslimani. Ma daj molim te. :-)

Da ne govorimo o tome koliko mi ovdje realno u praksi praktikujemo islam. Svaki stranac koji izadje u grad nece skontat razliku je li bubam u Minhenu, Londonu ili Sarajevu. Ok, primjetit ce da ima dosta dzamija, ali generalno sve ostalo je evropsko. Ti kako pises pobogu ko da smo na arapskom poluostrvu.
Drinski

#1403 Re: Novi rat

Post by Drinski »

Pa to sto ne praktikujemo taj arabljanski islam, moze biti prednost. Nismo rigidni u Evropi.
Sanjarko

#1404 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

neki wrote:
Pa nije ni Rusija skoro cijela u Aziji pa ih Europa opet svojata i Rusiju,Kazastan,Azerbejdzan.
Nije ni Izrael u Europi pa igra Europska nogometna i druga takmicenja.
A za Atlas nebrini znam sve skoro drzave i glavne gradove Europe i ostatka svijeta napamet.
A sto se tice Bosnjaka i Bosanaca vecina njih bili Ateisti '92 pa ste ih opet klali,pljackali,ubijali i druge nad njima zlocine
cinili i opet bi ste kada bi mogli.
Last edited by Sanjarko on 10/07/2015 12:23, edited 1 time in total.
Thorgerson

#1405 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

someone_ wrote:
cekek wrote:Volio bih da ti se želja ostvari, ali najiskrenije, jer me živo zanima kako bi onda živio, tj kako bi ti to ludo poboljšalo kvalitetu života i od BiH napravilo Švicu.
Moja zelja ce se ostvariti. Jer tako stvari stoje. Ne treba biti Nosterdamus da bi se predvidjele neke stvari za 50 - 100 godina.

Iako insinuiras da nam je lose zbog nas samih (Bosnjaka) i da to nema veze sa RS to takodjer nije tacno. Naravno da nasi politicari nisu sjajni (a koji jesu?), medjutim osnovni i kapitalni problem je sto i dalje veliki dio populacije radi na unistavanju drzave. To je bukvalno kao da imas rak, a ti sad kazes, e bas da vidim kako ces zivjet kad se izljecis od raka. Mnogo bolje vjeruj.

Nece nam biti ko u Svici, jer oni nisu imali rak. Dok je Svicarska '92 razmisljala sta ce sa silnim banka, mi smo ovdje razmisljali kako da ugasimo vjecnicu. Dok je Svicarska '93 razmisljala kuda da usmjeri 100ti autoput mi smo stari most pokrivali gumama, dok je '94 Svicarksa poboljsavala zdravstveni sistem, mi smo na Markalama prali krv. Dok je '95 Svicarska povecala izvoz, mi smo se bezuspjesno probijali po sumama do Tuzle. Dok je '96 Svicarska usvojila set dobrih zakon mi smo cistili Grbavicu od mina i rovova. ... Dok Svicarska 2015. kalkulise kako ce profitirati od pada eura, ja ovdje tebi kucam post da ti objasnim zasto nam je dosta trazenja pomirenja.

Uglavnom, trenutno smo na hemoterapiji. Nije dobro ni nama ni vama. S tim sto se cini da terapija djeluje. Rak gubi na snazi. Nikad necemo biti zdravi ko Svicarska, ali ce nam zivot u mnogome biti kvalitetniji nego sa rakom. A na vama je da vidite hocete li ostati maligni rak ili se pretvoriti u benigni za koji ne treba hemoterapija. U drugom slucaju bilo bi lakse oboma.

Btw. Ja sam takodjer protiv rata. Jer nije potreban. Lagano ce se ovo samo rijesti.
Covjek je upravu. Iseljavaju i nasi?

Ja imam pet prijatelja koji su u proteklih sest-sedam godina otisli sa svojim porodicama na zapad. Od tih pet, njih troje su doktori, dvoje inzinjeri. Od to troje doktora, dvoje nikad nisu uspjeli se zaposliti. Eej. Ja odem kod doktora, cekam satima - dakle ocit je manjak doktora, ali jok ne mozes se zaposlit. I naravno da ce ljudi put pod noge. I eto dvoje u njemackoj rade i ostvarili su u proteklih 2-3 godine nesto sto prosjecan bosnjo ne bi za 10-15 godina.

Dakle skolovani odlaze, ostaje ovdje bagra koja ne sutra nece vatru znat zapalit. Ostaje budzetska bagra, politicka elita...
Drinski

#1406 Re: Novi rat

Post by Drinski »

da, to je problem koji treba rijesiti. Bez obzira na sve politicke igre. ali bi ga bilo mnogo lakse rijesiti u novoj konstelaciji odnosa.
Drinski

#1407 Re: Novi rat

Post by Drinski »

međutim, od rata nema nista, za rat treba dvoje, RS nece nikada ici tako daleko.
S tim bih se odjavio sa teme.
someone_

#1408 Re: Novi rat

Post by someone_ »

Iseljavaju svi. To niko ne spori.

Ali opet nas ostaje vise i radja se vise. Demografija nije 100% garant ali jeste ekstremno bitan faktor. Jer drugacije je kad 50% populacije hoce da unisti drzavu, a drugacije je kad to hoce 30% populacije. A i najnepismeniji Bosnjak nosi Bosnu u srcu (i hiljade takvih je dalo zivote za nju) i stoji kao brana "velikoj rijeci ludila".

A i ti pismeni ne bi iz Njemacke "nako" gledali novu Srebrenicu.
cekek

#1409 Re: Novi rat

Post by cekek »

someone_ wrote:
cekek wrote:Volio bih da ti se želja ostvari, ali najiskrenije, jer me živo zanima kako bi onda živio, tj kako bi ti to ludo poboljšalo kvalitetu života i od BiH napravilo Švicu.
Moja zelja ce se ostvariti. Jer tako stvari stoje. Ne treba biti Nosterdamus da bi se predvidjele neke stvari za 50 - 100 godina.

Iako insinuiras da nam je lose zbog nas samih (Bosnjaka) i da to nema veze sa RS to takodjer nije tacno. Naravno da nasi politicari nisu sjajni (a koji jesu?), medjutim osnovni i kapitalni problem je sto i dalje veliki dio populacije radi na unistavanju drzave. To je bukvalno kao da imas rak, a ti sad kazes, e bas da vidim kako ces zivjet kad se izljecis od raka. Mnogo bolje vjeruj.

Nece nam biti ko u Svici, jer oni nisu imali rak. Dok je Svicarska '92 razmisljala sta ce sa silnim bankama, mi smo ovdje razmisljali kako da ugasimo Vijecnicu. Dok je Svicarska '93 razmisljala kuda da usmjeri 100ti autoput mi smo Stari most pokrivali gumama, dok je '94 Svicarksa poboljsavala zdravstveni sistem, mi smo na Markalama prali krv. Dok je '95 Svicarska povecala izvoz, mi smo se bezuspjesno probijali po sumama do Tuzle. Dok je '96 Svicarska usvojila set dobrih zakon mi smo cistili Grbavicu od mina i rovova. ... Dok Svicarska 2015. kalkulise kako ce profitirati od pada eura, ja ovdje tebi kucam post da ti objasnim zasto nam je dosta trazenja pomirenja.

Uglavnom, trenutno smo na hemoterapiji. Nije dobro ni nama ni vama. S tim sto se cini da terapija djeluje. Rak gubi na snazi. Nikad necemo biti zdravi ko Svicarska, ali ce nam zivot u mnogome biti kvalitetniji nego sa rakom. A na vama je da vidite hocete li ostati maligni rak ili se pretvoriti u benigni za koji ne treba hemoterapija. U drugom slucaju bilo bi lakse oboma.

Btw. Ja sam takodjer protiv rata. Jer nije potreban. Lagano ce se ovo samo rijesti.
Zamilio sam te da skineš raspravu sa ličnog nivoa, možda nisi vidio pa uljudno ponavljam.

Da, imali smo rat, dok dostignemo prijeratnu (ne)razvijenost proci ce jos par decenija, ako nastavimo ovim tempom.
Ne insinuiram da nam je loše zbog nas samih, tako 99% jeste, bez obzira na entitet ili naciju. Nije nam Kazahstan kriv.
Uloga Srbije i Hrvatske u ratu je svakome je jasna, nećemo se praviti grbavi. Ali se MI moramo odlijepiti od kukanja, MI moramo učiniti nešto za SEBE. Pa majka mu stara, pogledaj NAŠU političku garnituru - da li stvarno možeš reći da TEBE bilo ko od njih predstavlja??? Ja ne (možda je to samo moj problem, ali eto, tako je).

Dok god budeš smatrao da su Srbi (ili Hrvati) u BiH rak, sorry, ali ti si taj koji ne želi suživot, ne ja. Na tebi je.
sumirprimus

#1410 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

Drinski wrote:međutim, od rata nema nista, za rat treba dvoje, RS nece nikada ici tako daleko.
S tim bih se odjavio sa teme.
za rat je itekako dovoljna samo jedna luda strana.
sumirprimus

#1411 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

Thorgerson wrote: Covjek je upravu. Iseljavaju i nasi?

Ja imam pet prijatelja koji su u proteklih sest-sedam godina otisli sa svojim porodicama na zapad. Od tih pet, njih troje su doktori, dvoje inzinjeri. Od to troje doktora, dvoje nikad nisu uspjeli se zaposliti. Eej. Ja odem kod doktora, cekam satima - dakle ocit je manjak doktora, ali jok ne mozes se zaposlit. I naravno da ce ljudi put pod noge. I eto dvoje u njemackoj rade i ostvarili su u proteklih 2-3 godine nesto sto prosjecan bosnjo ne bi za 10-15 godina.

Dakle skolovani odlaze, ostaje ovdje bagra koja ne sutra nece vatru znat zapalit. Ostaje budzetska bagra, politicka elita...
ostala je samo fukara i raja... :izet: :D
ovo skolovani,da al prijeratne generacije,ovo sad posljeratno sto u 5 godina dipl,mag i drrira... :evil:
Somnambulist

#1412 Re: Novi rat

Post by Somnambulist »

Sve koji zele rat strpati u jednu veliku staklenu bocu i zacepiti voskom kao tito sto je radio,bez mnogo objasnjenja gdje su i kad nestali...mi normalni cemo lako naci zajednicki jezik
cekek

#1413 Re: Novi rat

Post by cekek »

Da, ovi poslijeratni su nam ključ uspjeha, hau jes nou.

Nema tog nacionalnog ponosa kojim ću preći preko STRAHA da me liječi doktor koji je završio medicinu u Travniku (ili ono bi Kiseljak). :run:
sumirprimus

#1414 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

cesem se po glavi, noktom, otklon, pa opet...
odo
cekek

#1415 Re: Novi rat

Post by cekek »

Somnambulist wrote:Sve koji zele rat strpati u jednu veliku staklenu bocu i zacepiti voskom kao tito sto je radio,bez mnogo objasnjenja gdje su i kad nestali...mi normalni cemo lako naci zajednicki jezik
Možemo na Kleku napraviti korekcijsku ustanovu radnoga tipa :D :evil:
simonese

#1416 Re: Novi rat

Post by simonese »

tunel Prenj,pa opletite
sumirprimus

#1417 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

simonese wrote:tunel Prenj,pa opletite
ma kako tuneli,na koMpirista ce svi odreda,mora vojska nesta i jest.
someone_

#1418 Re: Novi rat

Post by someone_ »

cekek wrote:
someone_ wrote:

Nece nam biti ko u Svici, jer oni nisu imali rak. Dok je Svicarska '92 razmisljala sta ce sa silnim bankama, mi smo ovdje razmisljali kako da ugasimo Vijecnicu. Dok je Svicarska '93 razmisljala kuda da usmjeri 100ti autoput mi smo Stari most pokrivali gumama, dok je '94 Svicarksa poboljsavala zdravstveni sistem, mi smo na Markalama prali krv. Dok je '95 Svicarska povecala izvoz, mi smo se bezuspjesno probijali po sumama do Tuzle. Dok je '96 Svicarska usvojila set dobrih zakon mi smo cistili Grbavicu od mina i rovova. ... Dok Svicarska 2015. kalkulise kako ce profitirati od pada eura, ja ovdje tebi kucam post da ti objasnim zasto nam je dosta trazenja pomirenja.

Zamilio sam te da skineš raspravu sa ličnog nivoa, možda nisi vidio pa uljudno ponavljam.

Da, imali smo rat, dok dostignemo prijeratnu (ne)razvijenost proci ce jos par decenija, ako nastavimo ovim tempom.
Ne insinuiram da nam je loše zbog nas samih, tako 99% jeste, bez obzira na entitet ili naciju. Nije nam Kazahstan kriv.
Uloga Srbije i Hrvatske u ratu je svakome je jasna, nećemo se praviti grbavi. Ali se MI moramo odlijepiti od kukanja, MI moramo učiniti nešto za SEBE. Pa majka mu stara, pogledaj NAŠU političku garnituru - da li stvarno možeš reći da TEBE bilo ko od njih predstavlja??? Ja ne (možda je to samo moj problem, ali eto, tako je).

Dok god budeš smatrao da su Srbi (ili Hrvati) u BiH rak, sorry, ali ti si taj koji ne želi suživot, ne ja. Na tebi je.
Moji odgovori su bili generalni, ali mi ih je lakse bilo pisati direktno, tako da pardon za to, nisu se odnosili konkretno na tebe. Cini mi se da ipak dolazis sa "katolickim backgroundom", ali slazem se da je to irelevantno, pogotovo sto si rekao da se smatras Bosancem.

Nisam zeslio odgovarati do zadnje recenice. Ali sad moram jer si ti tu bio direktan. Smatram da su ovakvi Srbi i ovakvi Hrvati rak. Mislim da je to sasvim realan opis. Ako je Bosna organizam, da li je RS zeli graditi kao sto bi to normalna celija htjela ili je zeli unistiti poput kancerogene celije. Isto se odnosi na veliki broj bosanskih Hrvata kojima je bitnija sahovnica od zutog trokuta. I kako onda graditi suzivot sa rakom? "Fin rak, nemoj rak, bjezi rak..."?

Naravno ima broj Srba i Hrvata koji su izuzetak, ali to je veoma mali broj. Sa njima nikad nije bilo problema niti ce biti po pitanju suzivota. Jel to Jovan Divijak ima problema u Sarajevu, ili Vinko Puljic mozda? Meni ne smeta papina statua ispred katedrale, ne smeta mi statua Majke Tereze ispred crkve na Marin Dvoru, ne smetaju mi pravoslavne crkve u carsiji. Bas iskreno, ne deklarativno. Ali sa velikom vecinom Srba i bosanskih Hrvata kojima smeta ezan ja nemam potrebu rijec izustiti.

Uglavnom ovdje zavrsavam direktnu diskusiju, jer idem sad na dzumu u dzamiju koja je obnovljena nakon sto je bila granatirana od Rak Srba.
Drvosjeca iz Dejcica

#1419 Re: Novi rat

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

neki wrote:

Isto kao da kažeš da će "Beograd na vodi" naseliti Arapi. Neće Arapi naseliti Trnovo već će to biti mjesto za godišnjeg odmora. To ti je ono kada odeš na 2-6 sedmica negdje da odmoriš. Naseljavanje je nešto drugo, recimo Srbi iz Hrvatske su se naselili u BiH.
cekek

#1420 Re: Novi rat

Post by cekek »

za rak se slažem sa tobom sa malom korekcijom: političko vodstvo bosanskih srba / hrvata / bošnjaka / sejdić-fincija i ostalih nacionalno-bitnih elemenata
ljudi koje god nacije su u BiH u istom (visokom) procentu ovce (poneki ovan) koji biraju te iste garniture ukrug (retorika bedema srpstva, trećih entiteta itd), a najviše tu dolazi do izražaja odljev mozaka, onaj, mozgova, te generalna neobrazovanost i nepismenost mase koja postaje sve pogubnija svakim koji je otišao

primjer dijaspora: pogledaj ko je ostao nakon rata i uporedi sa onima koji su se vratili - naravno, te statistike nema, jer bi bila katastrofa

ako bude novog rata (ne daj bože) biće ga samo zato da određeni odnesu lovu odavde i izbjegnu javno linčovanje koje zaslužuju
cekek

#1421 Re: Novi rat

Post by cekek »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: recimo ruralni Srbi iz Hrvatske su se naselili u BiH.
Zato smo imali sreću da Srbi iz Sarajeva prodaju stanove i isele u Višegrad/Srbiju/New York

(Sarkazam)
Drvosjeca iz Dejcica

#1422 Re: Novi rat

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

cekek wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: recimo ruralni Srbi iz Hrvatske su se naselili u BiH.
Zato smo imali sreću da Srbi iz Sarajeva prodaju stanove i isele u Višegrad/Srbiju/New York

(Sarkazam)
Nije tema ali prodavalo se na svim stranama, Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Sejdić-Finci... Turistička naselja nisu naseljavanje.
palermo

#1423 Re: Novi rat

Post by palermo »

neki wrote: Zato sto u ratu jako malo stvari mozes uraditi u skladu sa svojom voljom, a vidim da je medju Bosnjacima u zadnje vrijeme popularno pominjanje Turske kao back-up domovine..
O zabludama ne bih, ali razmisli malo o svojim...muslimani trenutno imaju jako los rejting u Evropi, i pogorsava se. Nazalost, cini mi se da su ovog vise svjesni Srbi nego Bosnjaci..
Tamo u aprilu 92 godine dok su prve granate padale na Mostar, moj rahmetli stari, koji je bio i pametan i obrazovan čovjek, zaplaka i reče, ne znate vi šta rat nosi. Gledam ga ja, onako blijedo, i sjećam se da sam u sebi mislio, nešto kao, bjež ba stari, šta si se tu raspekmezio. Vjerujem da bih ja sada, sa iskustvom rata iza sebe i svega onog što nosi, zaplakao zbog najave rata i ponovnog proživljavanja svega onog što rat neminovno donosi.

Ali nekad nije do tebe, nekad se, čak i kad znaš sve posljedice, jednostavno moraš odlučiti na otpor. I zato svi oni koji ovdje frenetično viču, kakav rat, kakav rat.....zapravo lažu sami sebe, ili govore to zbog nekih drugih, ko zna kakvih partikularnih interesa ili razloga.

Rata može biti. Ali ono što bi se prije svega trebalo znati jeste zbog čega ratuješ. Ako netko misli u rat da ide da bi se svetio zbog događaja 92-95, ako netko misli da ide u rat zbog toga da bi protjerao Srbe preko Drine, ako netko misli da ide u rat da bi se nakon rata samo njegova pikala, bolje mu je da ne ide....jer neće ga dobiti.

Samo je jedan legitiman razlog zbog kojeg se u ovom trenutku može ratovati. Slamanje veliksrpske ideologije i otvaranje prostora da ova zemlja profunkcioniše punim plućima, da Bosna i Hercegovina živi na čitavom njenom prostoru. I zato ako mislimo ratovati ( ili ako budemo morali ratovati) bilo bi dobro da već sada učimo ljude da mi nećemo ratovati protiv Srba ili protiv bilokoga drugog, nego da ćemo ratovati za Bosnu i Hercegovinu, otovorenu, široku, prostranu za svakog onog koji je spreman da je prihvati, poštuje njene zakone i u njoj gradi svoj život. Svaka druga premisa je vrlo opasna i za Bosnu i hercegovinu i za Bošnjake

Naravno bilo bi puno ljepše ovo dobiti u miru.
Moenx

#1424 Re: Novi rat

Post by Moenx »

sumirprimus wrote:
Moenx wrote:Ma ko ih šljivi popišane óbrezle u zlu i polupismenosti
samo bez generalizacija..
etiketiranje cijelog naroda ne vodi nicemu dobrom.
a i nije sivilizirano..
Pa sasvim se slazem ova recenica nije na mjestu i nekako je hladna pa i necivilizirana

No postoji jedna frustracija koju osjetim jer naprosto niko ne moze zaustaviti taj primitivni cobanski tok misli sa neke druge strane taj nacin na koji se odnose ne moze to neopazeno proci

Znate neke stvari nisu neke stvari se prastaju ali jednostavno to nije u redu ni sa ove ni sa one strane

Vezano za druge ovdje u ovoj temi napomenute recenice i misli
Prije svega ovdje se pominju bitke koje su se desile u proslom ratu
Ko nam kaze i ko nam garantuje da bi se iste te bitke vodile mozda bi se linije frontovi pomjerali otvarala se zarista nijedan protivnik ne vodi izvjestan rat znaci ne motra protivnik ni jedan ni drugi da napamet zna poteze protivnika. Vidjeli smo u utakmici protiv Izraela lopt dolazi do bh napadaca odjednom 3 Izraelaca su tu -- Zasto pa zato sto su znali ko ce i kako ugroziti mrezu. Tek poslije intervencije lucidnog Pjanica i protrcavanja Visce dolazi do odlucujcih pobjedonosnih poteza

I isto tako ovdje se govori o izvjesnosti sukoba. Neki to zakljucuju kao i recimo kao sto investitori kazu pa necemo ulagati sada u BiH idemo ne znam u Bugarsku ili pak Madzarsku
Kazem rat mozda i ne bude jos 100 godina -- sada imamo situciju evropeizacije ovog prostora povezivanja u kontekst Evrope -- a u Evropi zemlje poput Svicarske nisu ratovale vijekovima
I situacija se mjenja odnosi su sada jasni
Imamo podvojene narode i tu je jasno postoji Bosnjak postoji Hrvat i postoji Srbin i tu jasno definirana i mirna granica kao recimo granica izmedju Svicarske i Francuske
Nerjesena su pitanja socijalne ekonomske prirode i tu bi mogli ocekivat turbulencije oscilacije ali i moguca rjesenja privremena ili odgovarajuca

Po meni ovdje je stvar da su Bosnjaci nemocni da mjenjaju stvri u srpskom narodu a te se stvari moraju jenjati jer su nemoralne i ne smiju se desavati u civiliziranom svijetu i za ispravljanje nekih tokova potrebna je intervencija vanjskih sila
cekek

#1425 Re: Novi rat

Post by cekek »

baš mi :evil: ne da mira....

Neopisivo zlo (genocid) koje se desilo Bošnjacima NE SMIJE biti izlika za revanšizam u bilo kom obliku.

Hint: šta radi Izrael Palestincima danas ??? Da budemo zlobni pa da kažemo da primjenjuju što ih je onomad SS naučio ?? Možemo mi i bolje od toga
Locked