Makedonija

Post Reply
AleksoMKD

#1401 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

Krokodajl wrote:Znači moglo bi se ove godine na Ohridsko, biće jeftino ko u Mađarskoj 89-e.

Aleksa, ako bukne dole, bujrum vamo, ođe te niko neće dirat, imaš i za paprike posijat za ajvar praviti.
:thumbup: Hvala na ponudi kolega.

Ohrid nije i nece bit jeftin pa makar bila invazija vanzemaljaca, nemoj da se zeznes.

Situacija (za sada) nije na relaciji Makedonci - Albanci vec to sto mafija na vlasti ne zeli da sjase iako nisu uspeli sastaviti vladu.
Alfaromeo

#1402 Re: Makedonija

Post by Alfaromeo »

Sherbett
zahvaljujem se
;-)
Znam da nas nema dole u Ustavu, a i vecina je i
napustila Kosovo.
radostan dan

#1403 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

kako ide, doktorka...

Image

Image

:mrgreen:
Alfaromeo

#1404 Re: Makedonija

Post by Alfaromeo »

Kakav Radostan dan,
Ptice pjevaju...
EkV
:))

Imam osjecaj da ce nesto gadno da se desi u
Makedoniji , jos ako se komsije s Kosova umijesaju
Onda
Laku noc
radostan dan

#1405 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

ma neće...problem je isključivo među makedoncima. do njih je...oni su pobucani.
šćiptari igraju konstantan presing na svakoj teritoriji na koju su bacili oko, i u skladu sa tim koriste svaku priliku za guranje naprijed, kao u ragbiju. pa milimetar - nek je milimetar,
kiro gligorov se kockao, i ne znam da li bio zadovoljan da je živ, ali sigurno je jedno - ovako dugu partiju pokera nije očekivao.
takođe, makedonci su se kockali i prihvatanjem ohridskog sporazuma, kao i priznavanjem kosova...pretpostavljam oboje u namjeri da odobrovolje kontra stranu. koliko su u tome uspjeli, vrijeme će pokazati.
Alfaromeo

#1406 Re: Makedonija

Post by Alfaromeo »

Ma uspjeh je ravan nuli.
Nema ga , mislim barem ga ja licno ne primjecujem.
Znam sta mislis s problemom , ali imam neki osjecaj
da ce jos nesto da se desi.
Ne nemam nikave naucne radove na ovom polju
jednostavno takav osjecaj.
Ja sam Prosle godine bio u Skopju, volim taj grad
ali osjecas sranje u vazduhu.
Takav osjecaj nisam imao ni u BiH cak ni ono
poslije rata kratko...
Cudno i napeto je dole.
Kad se onda uzme u obzir da se i Taci onako
ponudi da malo pogura, ne nije dobro.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1407 Re: Makedonija

Post by Truba »

imam jarana koji radi za nato

gdje god on ode tu bude rat uskoro

samo u španjolskoj nije bilo sranje :D

da
bio je u skopju
LBVIEW

#1408 Re: Makedonija

Post by LBVIEW »

sherbett wrote:
LBVIEW wrote: Ne znam zasto ti glumatas advokata drugima na forumu,a ako to vec radis moras imati i argumente,a ne "znam ja njega".S druge strane,ja dajem svoj sud o odredenim forumasuma na osnovu onoga sto pisu-ovo nije prvi put da doticni prosipa tipicno serpsko sovenstvo prema Albancima,cinicki i zajedlljivo,a generalno idelosko stajaliste istog je jasno ko ga poznaje malo duze.
Dalje,jedno je kritizirati politiku naroda,a nesto sasvim drugo generalizirati isti,sto vidim i tebi nije strano.I ponavljam,a ako to vec radis onda moras biti spreman i na "bumerang" generalizacije,osobito ako pricu o "beljim kapicama" tusis onina koji nastradase od "crnih subarica",kuzis?Zamisli da isti na jednom hrvatskom forumu izjavi "prizeljkujem Vukovarcima albanske susjede da vide sto je multikulturalnost" kako bi se proveo.
Ha i nije ti neki primjer s Vukovarcima.. oni bi radije Albance nego te Srbe sta imaju.. realno :mrgreen:
Toliko o multi kulti.. mislim da nitko nije kompetentan na prostoru ex yu da prica o tome.. jer za svako narod se onda moze reci da je licemjeran

Nisam advokat.. al sam osjecala potrebu jer se meni obracao.

Nitko ovdje nije cist.. evo.. moze on sad da je neki naci mene da izreseta jer je Tudjman od 91. Pokupio Hrvate sa Kosova i naselio ih u srpska sela kraj Knina.. dok su ti Srbi bjezali pred Olujom

Ha ja.. svi smo tu negdje u par deka..
Treba biti fer i objektivan.. vec sam ti to napomenula..
Poredenje je svakako na mjestu,jer su i Vukovarci stradali od istih onih kao i Sarajlije,i normalno bi im,u hipotetickom scenariju,skocio tlak na pricu jednog srpskog sovena o "blagodetima" albanskog susjedstva,kuzis?Dalje,nismo svi u pet deka,zna se vrlo dobro ciji "kantar na vagi" debelo preteze i ko je za svo sranje najoodgovorniji,nema potrebe za patetikom i laznom politickom korektnosti,susjeda.Opet ti kazem,na Markov trg drzi "vaz" svojima,nama ne treba tumaca.
handžar88

#1409 Re: Makedonija

Post by handžar88 »

sherbett wrote:
Alfaromeo wrote:Kakav Radostan dan,
Ptice pjevaju...
EkV
:))

Imam osjecaj da ce nesto gadno da se desi u
Makedoniji , jos ako se komsije s Kosova umijesaju
Onda
Laku noc
A ma ne smiju.. sta vam je. To ce MZ po kratkom postupku. Albanci imaju dvije drzave i konstitutivna prava Ohridskim sporazumom u Albaniji. Jel treba jos jedna albanska drzava mozda?
Sta reci na ovo boldano.. pa da se nismo uvjerili na vlastitoj kozi ko je i sta ta mz pa bih shvatio.
Alfaromeo

#1410 Re: Makedonija

Post by Alfaromeo »

Black swan wrote:imam jarana koji radi za nato

gdje god on ode tu bude rat uskoro

samo u španjolskoj nije bilo sranje :D

da
bio je u skopju
E Pa tako mi reci :)
Sad znam da me moj
InSEkat nikad ne vara
Nego,
Pozdravi jarana i da
ni slucajno ne zalazi u Crnu Goru
:)))
Alfaromeo

#1411 Re: Makedonija

Post by Alfaromeo »

sherbett wrote:Nisam bila u Makedoniji.. tada jos nisam mogla jer mi u pasos lupaju zig gdje sam presla granicu.. a posto Srbija ne priznaje Kosovo, mogla sam se vratiti samo na taj prelaz gdje sam i usla na Kosovo.. da sam otisla u Makedoniju.. morala bi iz Makedonihe ravno u Srbiju.. a posto sam morala nazad na Kosovo.. nisam imala slobodu kretanja mater im svima! Jer me nakon makedonskog ziga ne bi pustili nazad preko kosova u srbiju.. zavrzlame zesce.. sad kad mi piz EU putujemo osobnom.. planiram iduci put to izvest.. fakat imam veliku zelju otici u Makedoniju :oops:
Ali po pitanju Kosova vidim kako je s Albancima. Jeste, napeto je jer oni nakon svih sranja s Kosovom sve manje postuju autoritet MZ. Nekad je Amerika bila bogovska.. danas pisaju na americku zastavu jer su skuzili sta su im uradilii.. velike su sanse da nece sljivit pol posto sta im MZ kaze.. da ne pricam o EU :mrgreen:

Skopje je za mene jedan od ljepsih gradova.
Ono sto ne nervira je ova novogradnja, mislim ubise se vise s kicom i skupturama
Hihiji
Ali narod je cool..
Makedonci su mi nekako uvijek bili strasno simpaticni.
Sto se tice Albanaca, njih jedino Ameri mogu drzati
na uzici.
Mislim ne vidim razloga zasto oni da se ljute na
Amere?!?
Alfaromeo

#1412 Re: Makedonija

Post by Alfaromeo »

Da jasno mi je to, ali mi nije jasno
da je to nesto cudno.
Mislis da su Albanci mislili stvarno
da USA donosi neki boljitak i velike investicije?!
Pa nemogu nisu ni Albanci toliko naivni.
Pa naravno da Ameri uzimaju sto im treba, Pa to
rade u svim zemljama, da ne govorimo
sta rade s Arapskim svijetom.
Kazem opet Ne kontam da su ocekivali
nesto bolje ili pak vise od USA..
Alfaromeo

#1413 Re: Makedonija

Post by Alfaromeo »

Nego
Dodji ti nama u Crnu Goru
da nastavis s radom
;€
Alfaromeo

#1414 Re: Makedonija

Post by Alfaromeo »

Nisam pesimista, ali ja licno mislim da kad bi
se u Makedoniji zakuhalo da bi se konflikt prosirio
i na susjedne drzave .
Imam osjecaj da se nesto gadno iza brda valja
Alfaromeo

#1415 Re: Makedonija

Post by Alfaromeo »

Budva?!
Kotor je ljepsi, mislim samo da :)
Budva je , milsim hihi
LBVIEW

#1416 Re: Makedonija

Post by LBVIEW »

sherbett wrote:
LBVIEW wrote: Poredenje je svakako na mjestu,jer su i Vukovarci stradali od istih onih kao i Sarajlije,i normalno bi im,u hipotetickom scenariju,skocio tlak na pricu jednog srpskog sovena o "blagodetima" albanskog susjedstva,kuzis?Dalje,nismo svi u pet deka,zna se vrlo dobro ciji "kantar na vagi" debelo preteze i ko je za svo sranje najoodgovorniji,nema potrebe za patetikom i laznom politickom korektnosti,susjeda.Opet ti kazem,na Markov trg drzi "vaz" svojima,nama ne treba tumaca.
Ja kuzim, al ne kuzis ti.
Najmanje sam u svemu pateticna, i poluticki korektna. Zapravo, prezirem obje radnje :mrgreen:
Ti si ratoboran tip pun testosterona, ja nisam.
Ok.. vjerujem da ti i imas vise razloga za svoje stavove kreirane iskustvom.. al neces mene uvjerit da te vracanje istom mjerom cini boljim covjekom ili osobom. I neces mi ti govorit di mi je mjesto i di cu kome sta pricati.
A jasno mi je da ni hrvati nisu svuda u BiH dobro dosli.
Samo ne znam sta ja konkretno imam s tim? Ja koja sam kretala u skolu kad je poceo rat.. al eto.. srecom pa niitkoo ne generalizira
Ti kuzis? :D Ja ti navedem primjer koji ilustrira nedostatak konsekventnosti i svojevrsan bezobrazluk,kad soven onima sto su zrtve sovinizma njegovog naroda,u cinicnom tonu preporucuje Albance za susjede,a ti opet po starom.Trebam li crtati? :mrgreen:
Dalje,gdje i kad sam ja zagovarao vracanje istom mjerom?
Pozivam se samo na historijske cinjenice koje jasno oznacavaju politiku jednih,a zna se i kojih,kao glavne krivce za sva sranja na prostorima bivse SFRJ,sad sto tio nekom ne odgovara,sta cu mu ja.Sto se generalizacije tice,nisam ja drvio o "crnim subarama", vec neko drugi o "beljim kapicana".Glede price o "pet deka",ista jeste i
pateticna i lazno politicki korektna i relativizatorska,kuzis?
I naravno ce se neko naci da ti to pojasni,a i poruci da probas na Markovom trgu ili Ilici,kuzis?I tvoja nacionalna pripadnost s tim nema nikakve veze,to je pitanje principa.
jao_situacije

#1417 Re: Makedonija

Post by jao_situacije »

dokle ste š,ta je zaključak, oćel zapucati ? :zoka:
Alfaromeo

#1418 Re: Makedonija

Post by Alfaromeo »

Nadamo se valjda svi da nece doci do pucanja.
Makedonci su jos uvijek na ulicama i izgleda da nece
popustiti.
Da je vise nego napeto, jasno je svima.
Samo im fali jos
da Ameri i Rusi a naravno i EU pocnu da dijele
savjete
E onda im nema pomoci
Alfaromeo

#1419 Re: Makedonija

Post by Alfaromeo »

Priznajem da naravno razmisljam da li je i kod nas
ovako nesto moguce.
Mi imamo oko 30.000 Albanaca sto je odprilike 5%
ukupnog stanovnistva
koje vecinom zivi u Ulcinju i jugo-istocnoj
Crnoj Gori
LBVIEW

#1420 Re: Makedonija

Post by LBVIEW »

sherbett wrote:
LBVIEW wrote: Ti kuzis? :D Ja ti navedem primjer koji ilustrira nedostatak konsekventnosti i svojevrsan bezobrazluk,kad soven onima sto su zrtve sovinizma njegovog naroda,u cinicnom tonu preporucuje Albance za susjede,a ti opet po starom.Trebam li crtati? :mrgreen:
Dalje,gdje i kad sam ja zagovarao vracanje istom mjerom?
Pozivam se samo na historijske cinjenice koje jasno oznacavaju politiku jednih,a zna se i kojih,kao glavne krivce za sva sranja na prostorima bivse SFRJ,sad sto tio nekom ne odgovara,sta cu mu ja.Sto se generalizacije tice,nisam ja drvio o "crnim subarama", vec neko drugi o "beljim kapicana".Glede price o "pet deka",ista jeste i
pateticna i lazno politicki korektna i relativizatorska,kuzis?
I naravno ce se neko naci da ti to pojasni,a i poruci da probas na Markovom trgu ili Ilici,kuzis?I tvoja nacionalna pripadnost s tim nema nikakve veze,to je pitanje principa.
Ok.

Hos ti na kafu?
Da razjasnimo nejasnoce? :D
Hos me malo provodati po Zagrebu,nisam odavno bio? ;-)
LBVIEW

#1421 Re: Makedonija

Post by LBVIEW »

sherbett wrote:
LBVIEW wrote: Da razjasnimo nejasnoce? :D
Hos me malo provodati po Zagrebu,nisam odavno bio? ;-)
Da.. ovako preko foruma se mozemo i poklat. Al mi ljudi sa Balkana sve rijesimo kad sjednemo za astal :mrgreen:
Naravnobda cu te provesti po Zagrebu.. :-D
Ok. ;-)
Lincoln-Burrows

#1422 Re: Makedonija

Post by Lincoln-Burrows »

Lajčak o jugoistoku Evrope: Dvije države su pred raspadom, a tri u dubokoj krizi.

Doduše nije rekao koje države a pretpostavljam da je jedna od ove dvije Makedonija.
Challenger__

#1423 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

Lincoln-Burrows wrote:Lajčak o jugoistoku Evrope: Dvije države su pred raspadom, a tri u dubokoj krizi.

Doduše nije rekao koje države a pretpostavljam da je jedna od ove dvije Makedonija.
Dobro pretpostavljaš. Šteta je što se Lajčak nije osvrnuo na ulogu Brisela u kreiranju takvog stanja.
vivaldi

#1424 Re: Makedonija

Post by vivaldi »

u balkanskoj ligi fenjerasa ne zna se ko ima gore politicare, dal makedonci ili albanci, dok su crnogorci tek za nijansu bolji
Alfaromeo

#1425 Re: Makedonija

Post by Alfaromeo »

Bas tako
Mogao je reci i kakva je uloga
EUu svemu ovome, da li to nekome cak i
odgovara , i naravno koje su to zemlje.
Lajcak naravno zna vise od nas, ali Boze moj
Koje 3
Koje 2?!
Post Reply