sherbett wrote:LBVIEW wrote:
Poredenje je svakako na mjestu,jer su i Vukovarci stradali od istih onih kao i Sarajlije,i normalno bi im,u hipotetickom scenariju,skocio tlak na pricu jednog srpskog sovena o "blagodetima" albanskog susjedstva,kuzis?Dalje,nismo svi u pet deka,zna se vrlo dobro ciji "kantar na vagi" debelo preteze i ko je za svo sranje najoodgovorniji,nema potrebe za patetikom i laznom politickom korektnosti,susjeda.Opet ti kazem,na Markov trg drzi "vaz" svojima,nama ne treba tumaca.
Ja kuzim, al ne kuzis ti.
Najmanje sam u svemu pateticna, i poluticki korektna. Zapravo, prezirem obje radnje
Ti si ratoboran tip pun testosterona, ja nisam.
Ok.. vjerujem da ti i imas vise razloga za svoje stavove kreirane iskustvom.. al neces mene uvjerit da te vracanje istom mjerom cini boljim covjekom ili osobom. I neces mi ti govorit di mi je mjesto i di cu kome sta pricati.
A jasno mi je da ni hrvati nisu svuda u BiH dobro dosli.
Samo ne znam sta ja konkretno imam s tim? Ja koja sam kretala u skolu kad je poceo rat.. al eto.. srecom pa niitkoo ne generalizira
Ti kuzis?

Ja ti navedem primjer koji ilustrira nedostatak konsekventnosti i svojevrsan bezobrazluk,kad soven onima sto su zrtve sovinizma njegovog naroda,u cinicnom tonu preporucuje Albance za susjede,a ti opet po starom.Trebam li crtati?
Dalje,gdje i kad sam ja zagovarao vracanje istom mjerom?
Pozivam se samo na historijske cinjenice koje jasno oznacavaju politiku jednih,a zna se i kojih,kao glavne krivce za sva sranja na prostorima bivse SFRJ,sad sto tio nekom ne odgovara,sta cu mu ja.Sto se generalizacije tice,nisam ja drvio o "crnim subarama", vec neko drugi o "beljim kapicana".Glede price o "pet deka",ista jeste i
pateticna i lazno politicki korektna i relativizatorska,kuzis?
I naravno ce se neko naci da ti to pojasni,a i poruci da probas na Markovom trgu ili Ilici,kuzis?I tvoja nacionalna pripadnost s tim nema nikakve veze,to je pitanje principa.