Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja sam neku vece za 10 minuta, skinuo plocu, razmonitrao mugena, stavio novu plocu, monitrao mugena i sve spojio upalio komp... iskreno i mene je iznenadilo kako sam to odradio u cugu...
Da li neko od forumasa zna gdje neke radnje i obocni prodavaci sa OLX.ba nabavljaju komponente i racunare po veoma niskim cijenama. Pratim ove neke radnje na OLXu i Facebooku i prodaju neke "jace" racunare po toliko niskim cijenama da mi je stvarno cudno. Da li neko zna ili je to misterija ?
budući da nemaju nikakvih troškova u vidu poreza, rentanja prostora, plaćanja radnika... dobiješ jeftine komponente. radnja, jednostavno, mora imati veću maržu.
budući da nemaju nikakvih troškova u vidu poreza, rentanja prostora, plaćanja radnika... dobiješ jeftine komponente. radnja, jednostavno, mora imati veću maržu.
Znaci sve ove manje firme koje se bave prodajom informaticke opreme robu uzimaju iz Srbije? Hvala na informacijama
Pulse460 wrote:Da li neko od forumasa zna gdje neke radnje i obocni prodavaci sa OLX.ba nabavljaju komponente i racunare po veoma niskim cijenama. Pratim ove neke radnje na OLXu i Facebooku i prodaju neke "jace" racunare po toliko niskim cijenama da mi je stvarno cudno. Da li neko zna ili je to misterija ?
Uzeo sam kod onog mickey84 iz BL. jer mi je bilo dosta jeftinije nego Imtec i druge radnje, mada bi mi to bila draza opcija. I naravno za svaku komponentu ima posebno garancija, garanciju daje ComTrade Sarajevo
ja uzeo neki dan racunar za kancelarije od mikija s pika, garancija na sve komponente ct sarajevo
febo_acm wrote:to je roba koja je namjerno ispala iz kamiona...
e to too... ispala
Garanciju ti daje mickey...nikakav comtrade.
Ali generalno, lik je okej i dosta raje ima dobra iskustva.
garanciju ti daje comtrade jer dobijes za svaku komponentu na papiru popunjenu garanciju comtradea SARAJEVO
sad jel on od njih dobija po nekim superpovoljnim cijenama, il mi je samo preprodao pa me zavalio pojma nemam trebao mi za kancelarije racunar pa se nisam nesto zadubljivao oko konfiguracije
Znaci sve ove manje firme koje se bave prodajom informaticke opreme robu uzimaju iz Srbije? Hvala na informacijama
Ima i Comtrade u Srbiji pa moze biti da i tu ima posla... Znam i ja 100% da su prije uzimali iz Srbije. Samo mene buni ta garancija Comtrade Sarajevo.
Na nekim komponentama pise i uzoznik KimTec
Evo uspio sam ubaciti matičnu sa procesorom, coolerom i memorijom u kućište. Brinu me ovi sitni konektori ili senzori za rad hard diska, paljenje i reset računara , znam gdje idu ali ne znam gdje koji i ovaj široki utikač za CD rom na ovoj ploči ne vidim da ima kao što je bio na staroj:
Sehro wrote:Evo uspio sam ubaciti matičnu sa procesorom, coolerom i memorijom u kućište. Brinu me ovi sitni konektori ili senzori za rad hard diska, paljenje i reset računara , znam gdje idu ali ne znam gdje koji i ovaj široki utikač za CD rom na ovoj ploči ne vidim da ima kao što je bio na staroj:
Pa to nema na novijim pločama.
Moraš mijenjati DVD i kupiti neki sa SATA konektorom.
A ti sitni konektori za rad diska sto kažeš, imaš obično dole desno na ploči dodju i ispod pinova napisano gdje koji ide, a imaš i u papirima od ploče nacrtano. Nije komplikovano. Zajebano je bilo nekad front audio panel, nije bio u komadu nego svaki za sebe pa patnja dok pobodeš sve
Pa jesu li ove garancije koje dodju kod Mickey-a validne ili? I ja sam kod njega kupio komp, sve je odlično,došle su i neke garancije uz dijelove, ali nisam nešto obraćao pažnju na to iskreno.