Tako i ja mislim da je bio slučaj.handžar88 wrote:Nit je htio nit se predomislio.. rekao je "dodje mi da zapalim".. isto da ja kazem dodje mi da uletim s bombom u parlament i sve ih raznesem, a ne razmisljam o tome.. samo iskazujem na taj nacin sta osjecam prema onome sto rade ti ljudi.Irsar wrote:Mali broj hadisa je na koje se mogu pozvati za opravdanje nekih od svojih postupaka, a za većinu svojih postupaka nikakvo opravdanje nemaju.Idemedosumom wrote:Svaki taj idiot, samoubica, isilovac itd, nađe sebi "hadis" koji opravdava njegove postupke.
Naglasak je na "htio" i "razmišljao", te "predomislio" se.Nedavno pročitah hadis, prenosi se od Ebu Hurejre, da je Poslanik s.a.v.a. htio poslati mladiće da skupe drva kako bi on lično zapalio kuće onima koji nisu došli u džamiju na zajednički namaz, ali se kao u zadnji tren predomislio.
Znači, navodno ozbiljno razmišljao o ličnom paljenju kuća onim muslimanima koji u datom trenutku nisu došli na namaz (našao i ko će predvoditi taj namaz umjesto njega dok on pali). Milost svjetovima?
Ali nije važno niti da je onako kako se tvrdilo ovih par zadnjih postova, kao da ćemo sada ljude osuđivati što imaju želje i namjere, i kada od tih želja i namjera odustanu. Stvarno smiješno cjepidlačenje od strane nekih.