Ja ne znam je li do mene, al' svaka izjava kandidata XY za XY funkciju meni u glavi automatski biva prevedena u format: blablablablablabla. Toliko su grupno dosadni, da ne želim ni zamišljati kako će te tek bit' dosadni kad se fotelje dokopaju. A jedan od ovih foliranata će 100% da bude predsjednik države, pa sad vidimo...Rizvan wrote: Ma da, samo nam je još ovo trebalo, vraćanje 150 godina u historiju. Kao da ovaj narod nije već dovoljno podijeljen na ove i one.Tip je totalno nedorastao za funkciju na koju pretenduje.
Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
- lua
#1401 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
- dustaban
#1402 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ama dzaba sva ova prica. Bakir je beton.
Mislim da nema potrebe objasnjavati o kojem je Bakiru rijec. (onaj drugi se se pise - bakir)
Ova shasha ce pokupiti mrvice, svi skupa nece ko Bakir.
I ako cemo pravo to je i logicno. Sa Bakirom, Cvijanovickom (ili bilo ko drugi iz RS) i Covicem imacemo predsjednistvo koje odgovara stanju. To ce biti samo predstavnici nasih stvarnih predsjednika Nikolica-Josipovica-Erdogana.
Sve drugo je utopija.
Mislim da nema potrebe objasnjavati o kojem je Bakiru rijec. (onaj drugi se se pise - bakir)
Ova shasha ce pokupiti mrvice, svi skupa nece ko Bakir.
I ako cemo pravo to je i logicno. Sa Bakirom, Cvijanovickom (ili bilo ko drugi iz RS) i Covicem imacemo predsjednistvo koje odgovara stanju. To ce biti samo predstavnici nasih stvarnih predsjednika Nikolica-Josipovica-Erdogana.
Sve drugo je utopija.
- Dr. Kuca
#1403 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Stvarno mi je zao ovih politicara, jedan ima kucu po pola sa zenom, drugi nema ni za auto, treci je digo kredit koji vraca, cetvrti ima samo profesorku platu itd. Jadni oni!
Btw imal gdje ta izjava zlatnih kasika? Tv, novine ili je to samo legenda.
Btw imal gdje ta izjava zlatnih kasika? Tv, novine ili je to samo legenda.
- Corto Maltese
#1404 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
OK, vratimo se faktima.__Phoenix__ wrote:Drugo, ono što je napravio za povratnike sa Prvim martom je potez hvale vrijedan, nikad veći broj prijavljenih za izbore, nikad se nije napravila koalicija poput ove sad Domovina, a najzaslužniji je Suljagić. To su fakti.
Za povratnike nije napravio ništa. Prvi Mart nijednom povratniku ni kilu krompira nije obezbjedio. Iz vrlo jednostavnog razloga, ciljna grupa Prvog Marta nisu povratnici, nego osobe koje žive u inostranstvu. Prvi Mart nije animirao njihov povratak, nego njihovo prijavljivanje na prijeratne adrese. To se vrlo jasno čita iz misije i programa, objavljenih na službenoj internet stranici. Ne bih da ulazim u kvalitet samo ideje, ali, ako se već insistira na faktima, onda je red da se fakata i držimo. Fakti su da, tek ukoliko bi bili ispunjeni svi zacrtani ciljevi Prvog Marta, moglo bi se početi razgovarati o eventualnim dobitima za povratnike. Za sada, tih dobiti nema. Ni kile krompira, kao što već rekoh.
A nema ni glavnog u kampanji, koji, kako voli reći, dijeli sudbinu svog naroda.
Na neobičan način.
Narod nagovara na jednu stranu, a on im maše i sokoli ih, sa druge.
Tako da im sudbine, kao i adrese, zaista, ostaju podijeljene.
-
__Phoenix__
#1405 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Diskvalificirao si se iz diskusije ovim.Za povratnike nije napravio ništa.
- Corto Maltese
#1406 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ti si se pozvao na fakte. Fakti su predočeni.__Phoenix__ wrote:Diskvalificirao si se iz diskusije ovim.Za povratnike nije napravio ništa.
http://www.prvimart.ba/misija
Ali neka patetike, ljepša je od logike.
-
__Phoenix__
#1407 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Drži se kila krompira, bolje ti stoji taj argument...
Promašio si sam smisao Prvog marta pa ti ta logika iskrivljena.
-
argenteus
#1408 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
__Phoenix__ wrote:Drži se kila krompira, bolje ti stoji taj argument...
Hajde nam ti objasni smisao 1. Marta, pa ispravi logiku.
- alchak.ba
#1409 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
sto li?__Phoenix__ wrote: Sam je istupio.
-
de balzac
#1410 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Smisao Prvog marta je bio da Suljagić čvakne šta para od dijaspore pošto je ostao bez bijelog hljeba i ikakvih primanja. Znači da ima od čega da živi. I kupi auto.
Pored toga smisao je bio da se kroz medije i udaranje po Dodikovim prstima predstavi narodu kao borac za protjerane i "one koji se nisu snašli".
I time je misija završena.
Do oktobra će udarati po Zlajinim i Bakirovim prstima i sanjati fotelju u predsjedništvu.
Sumnjam da će buđenje biti bolno.
Smisliće Emir već neku drugu ujdurmu. Makar je u tome majstor.
Pored toga smisao je bio da se kroz medije i udaranje po Dodikovim prstima predstavi narodu kao borac za protjerane i "one koji se nisu snašli".
Do oktobra će udarati po Zlajinim i Bakirovim prstima i sanjati fotelju u predsjedništvu.
-
argenteus
#1411 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Pa valjda zbog metkaalchak.ba wrote:sto li?__Phoenix__ wrote: Sam je istupio.
-
levana
#1412 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
de balzac wrote:Smisao Prvog marta je bio da Suljagić čvakne šta para od dijaspore pošto je ostao bez bijelog hljeba i ikakvih primanja. Znači da ima od čega da živi. I kupi auto.
- Joe McCarthy
#1413 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Bamp za PRAVDU!!!!Joe McCarthy wrote:Momče mi se izuzetno sviđa.Corto Maltese wrote:Ako pobijedi Emir, "wet look" će biti zamijenjen domaćim modnim dodatkom, u narodu poznatim kaoHeartbeats wrote:Cinjenica je da ako ne pobjedi Emir, pobjedit ce Bakir I i tada ce nas Konakovicka i dalje podjebavati da je obukla haljinu koja je podsjeca na poplave i odlucila se za wet look.. http://www.modamo.info/index.php/dogada ... nom-tepihu
"Osvjestenost" stanovnika Poljina je frapantna..
![]()
-
JedanMova
#1414 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Poznavajuci tvoj karakter i pokusaje da pricu okreces vazda na svoj mlin, dopusti da ti objasnim kako zastave pod a) i b) zvanicno vise ne postoje, tj obiljezavaju neko proslo vrijeme (ma koliko neka od njih bila draza nego ova pod c)) ...Corto Maltese wrote:Mogao si komotno zakačiti i zastave još 192 zemalja članica UN, koje, također, nisu Emirove. Ali to nije bilo pitanje.
Pitanje je bilo koja je, od ove tri, njegova jedina zastava (da se poslužim riječima iz njegovog nedavnog saopštenja "Ja imam samo jednu zastavu!").
Ovako, ispada da imamo predsjedničkog kandidata koji ne zna kako izvaditi zdravstveno osiguranje na osnovu zakona koji je lično gurao, koji, iz dva puta, ne umije pronaći Željezno Polje, i koji ne pravi razliku između brojeva tri i jedan.
Nije to dobra preporuka ni za kandidata za sekretara mjesne zajednice, a kamo li za budućeg šefa države.
Dakle, da ponovimo pitanje.
a, b, ili c, zaokruži tačan odgovor, i pokaži nam koja je Emirova jedina zastava.a)Suljagic wrote:Ja se zovem Emir Suljagić, kandidat sam za člana Predsjedništva BiH i nemam nikakvih dilema o tome koja je moja zastava. Moja zastava je (a) zastava Husein-kapetana Gradaščevića, (b) ona s ljiljanima pod kojom su ginuli naši očevi i (c) ona koja se danas viori na zgradi Predsjedništva BiH.“
b)
c)
Obzirom da je "pametnom i isaret dovoljan" - za dodatno objasnjenje pitaj uciteljicu
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1415 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
trebo bi samo neko prvom Tornjaku, Emiru, pa i vama ostalim pojasnit da se Husein kapetan nije borio za državu Bosnu već protiv reformi u okvirima Osmanske imperije, preciznije protiv modernizacije srednjovjekovnog carstva pred propadanjem.
U kontekstu vremena, to je bio posljednji trzaj nazadnosti. A sad što je mnogima draže citirat roman (fikciju) "Zmaj od Bosne" nego čitat historiju to je drugi par cipela.
U kontekstu vremena, to je bio posljednji trzaj nazadnosti. A sad što je mnogima draže citirat roman (fikciju) "Zmaj od Bosne" nego čitat historiju to je drugi par cipela.
-
kakonako
#1416 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ma pustite Cortu,kako vrijeme odmice on je sve tanji i tanji,,,ispuco metke za senluk,a prava borba tek predstoji.A pobocnici i zeleni i crveni mu nisu ni do koljena,sto jest,jest.Corto bi trebao biti ko Miske,nije on za trku i da pokriva sve pozicije.Da je iskoristen u finisu utakmice,pa on sa ponekim lucidnim potezom(nije da ne umije) izbaci protivnika iz ravnoteze i njegov kandidat samo poentira.Ali sta se tu moze:sami pali sami se ubili,jer ko zanemari taktiku,zavrsice...
- Corto Maltese
#1417 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Red bi bilo da neko obavijesti i predsjedničkog kandidata da te zastave zvanično ne postoje. Iz donjeg teksta neko bi se mogao prevariti i pomisliti da predsjednički kandidat prošlo vrijeme doživljava nešto drukčije, gotovo metafizički.JedanMova wrote:Poznavajuci tvoj karakter i pokusaje da pricu okreces vazda na svoj mlin, dopusti da ti objasnim kako zastave pod a) i b) zvanicno vise ne postoje, tj obiljezavaju neko proslo vrijeme (ma koliko neka od njih bila draza nego ova pod c)) ...
Obzirom da je "pametnom i isaret dovoljan" - za dodatno objasnjenje pitaj uciteljicu
Mimo istorijskih dvojbi koje si naveo, i neugodnih istorijskih činjenica koje je naveo @Jose Mujica, meni i dalje nije jasno koja od predloženih je jedina Suljagićeva zastava?
Suljagic wrote:Ja se zovem Emir Suljagić, kandidat sam za člana Predsjedništva BiH i nemam nikakvih dilema o tome koja je moja zastava. Moja zastava je zastava Husein-kapetana Gradaščevića, ona s ljiljanima pod kojom su ginuli naši očevi i ona koja se danas viori na zgradi Predsjedništva BiH.“
Last edited by Corto Maltese on 18/08/2014 14:44, edited 1 time in total.
-
Drinski
#1418 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Corto, vidi se da je Suljagic covjek političko - historijskog kontinutiteta, pa bar ti znas sta to znaci.Corto Maltese wrote:Ja se zovem Emir Suljagić, kandidat sam za člana Predsjedništva BiH i nemam nikakvih dilema o tome koja je moja zastava. Moja zastava je zastava Husein-kapetana Gradaščevića, ona s ljiljanima pod kojom su ginuli naši očevi i ona koja se danas viori na zgradi Predsjedništva BiH.“
Last edited by Drinski on 18/08/2014 14:44, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#1419 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Corto bola skrati i napiši fino da je Emir S. u oratorskom ushićenju da ga zakrha Don Neonku do balčaka, jednostavno, u potpunoj umjetničkoj slobodi, izmislio neku svoju zastavu.
PS
a btw volio bih da mu vidim i vojnu knjižicu ARBiH
znam da je prevodio pod zastavom UN-a...naravno za platu
a baš da je držao pušku pod ljiljanima....to ne znam...al jebga to se nije plaČalo 
PS
a btw volio bih da mu vidim i vojnu knjižicu ARBiH
znam da je prevodio pod zastavom UN-a...naravno za platu
- Corto Maltese
#1420 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ma shvatam ja to.Drinski wrote:Corto, vidi se da je Suljagic covjek političko - historijskog kontinutiteta, pa bar ti znas sta to znaci.Corto Maltese wrote:Ja se zovem Emir Suljagić, kandidat sam za člana Predsjedništva BiH i nemam nikakvih dilema o tome koja je moja zastava. Moja zastava je zastava Husein-kapetana Gradaščevića, ona s ljiljanima pod kojom su ginuli naši očevi i ona koja se danas viori na zgradi Predsjedništva BiH.“
Ali ne kontam kako neki dan naruži jednog od predsjedničkih kandidata, prozvavši ga da stoji pod dvije zastave, a on sad maše sa čak tri!?
Usput, te tri zastave naziva jednom jedinom?
Malo mi je komplikovan taj koncept.
Možda bih ga lakše shvatio kada bih i sam bio pod utjecajem nekih supstanci, ali ovako trijezan i nenaduvan, moram priznati da sam sasvim zbunjen.
-
Drinski
#1421 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Bez uvrede, ali u namjeri da budes duhovit, ne ispadas duhovit. Kada ja kazem da su moji pisci i Andrić i Tolstoj i Witmen, to znaci da sam istovremeno i Srbin/Hrvat i rus i amerikanac.Corto Maltese wrote:Ma shvatam ja to.Drinski wrote:Corto, vidi se da je Suljagic covjek političko - historijskog kontinutiteta, pa bar ti znas sta to znaci.Corto Maltese wrote:Ja se zovem Emir Suljagić, kandidat sam za člana Predsjedništva BiH i nemam nikakvih dilema o tome koja je moja zastava. Moja zastava je zastava Husein-kapetana Gradaščevića, ona s ljiljanima pod kojom su ginuli naši očevi i ona koja se danas viori na zgradi Predsjedništva BiH.“
Ali ne kontam kako neki dan naruži jednog od predsjedničkih kandidata, prozvavši ga da stoji pod dvije zastave, a on sad maše sa čak tri!?
Možda bih ga lakše shvatio kada bih i sam bio pod utjecajem nekih supstanci, ali ovako trijezan i nenaduvan, moram priznati da sam sasvim zbunjen.
-
de balzac
#1422 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Corto Maltese wrote:
Ma shvatam ja to.
Corto Maltese wrote:
Čini se da će Emira ova kandidatura beli koštati.
-
Drinski
#1423 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Ja sam uvijek "ostao"...negdje.krvava wrote: Ti ispade ostali
- JoseMujica
#1424 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
nije to ta analogijaDrinski wrote: Bez uvrede, ali u namjeri da budes duhovit, ne ispadas duhovit. Kada ja kazem da su moji pisci i Andrić i Tolstoj i Witmen, to znaci da sam istovremeno i Srbin/Hrvat i rus i amerikanac.
-
Drinski
#1425 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Pa dobro, mozda sam bio pregrub, ali recimo moja je istorija i ona predosmanska, i osmanska, i socijalisticka i ova sada, pa ne mogu ja sada to brisati.JoseMujica wrote:nije to ta analogijaDrinski wrote: Bez uvrede, ali u namjeri da budes duhovit, ne ispadas duhovit. Kada ja kazem da su moji pisci i Andrić i Tolstoj i Witmen, to znaci da sam istovremeno i Srbin/Hrvat i rus i amerikanac.