Desničari osvajaju Evropu!
-
Tara the River
#1402 Re: Desničari osvajaju Evropu!
A jesi li upoznat sa sarkazmom?[/quote]
ups...sorry
- Čitalac
#1403 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Malme je glavno uporište SD-a već godinama (pre nego što su ušli u parlament, osvajali su neke mandate na lokalnim izborima). Objavljeno je više radova na tu temu, istraživači su još pre desetak godina konstatovali da zbog nešto veće nezaposlenosti u Malmeu, u odnosu na prosek, kao i zbog velikog broja emigranata (trećina stanovništva rođena je van Švedske), desnica ima sve preduslove za rast u tom delu zemlje. Ako je verovati ovim poslednjih podacima, SD je pobedio u 20 od 22 opštine na jugu.fosna2014 wrote:Zanimljivo. U Stokholmu desnicari nisu prebacili ni 10%.
- Ommadawn
#1404 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa taj južni dio je uvijek i bio jako uporište ekstremne desnice. To je zavičaj našeg Džimija.
- Čitalac
#1405 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Džimi kaže da je spreman za razgovore i saradnju sa svim partijama te da će njegova stranka imati "veliki uticaj na sve što će se u Švedskoj dešavati u narednom periodu". SD će u parlamentu, po svemu sudeći, imati 63 poslanika, 21 više nego do sada.
- sinuhe
#1406 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Za Svedske demokrate je glasalo 17.6% glasaca sto je rast od 4.7%. Nesto preko milion ljudi je glasalo za njih ili 10% ukupnog stanovnistva Svedske.
Ostali su treca najveca stranka iako su i Socijaldemokrati i konzervativci zabiljezili pad od 3-4%.
Ostali su treca najveca stranka iako su i Socijaldemokrati i konzervativci zabiljezili pad od 3-4%.
Last edited by sinuhe on 09/09/2018 23:56, edited 2 times in total.
- Leverage
#1407 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Kakav naslov teme. Pa desničari već ihihi vremena vladaju Evropom.
Naslov bi trebao da glasi "Ultradesničari osvajaju Evropu".
- Ommadawn
#1408 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Žao mi je “zelenih”. A i Vänsterpartiet. Ali se slabo interaktuju sa narodom i medijima.Čitalac wrote:Džimi kaže da je spreman za razgovore i saradnju sa svim partijama te da će njegova stranka imati "veliki uticaj na sve što će se u Švedskoj dešavati u narednom periodu". SD će u parlamentu, po svemu sudeći, imati 63 poslanika, 21 više nego do sada.
- cyprus
#1409 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Dupli...
Last edited by cyprus on 10/09/2018 00:00, edited 1 time in total.
- cyprus
#1410 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Moram priznat da sam jako zabrinut... Sve mi se čini da će desnica osvojiti i ovu našu Bosnu i Hercegovinu, koja joj se toliko dugo opire
Šta mislite kako će to izgledat, kad na vlast dobijemo kleronacionaliste, šoviniste, ksenofobe i populiste
Ja to ne mogu ni zamislit...
Šta mislite kako će to izgledat, kad na vlast dobijemo kleronacionaliste, šoviniste, ksenofobe i populiste
- Leverage
#1411 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Juncker plaši Europljane Jobbikom, UKIP-om i FN-om, Vučić plaši Srbe Šešeljem i Obradovićem, a čime Bakir da plaši nas?cyprus wrote:Moram priznat da sam jako zabrinut... Sve mi se čini da će desnica osvojiti i ovu našu Bosnu i Hercegovinu, koja joj se toliko dugo opire![]()
Šta mislite kako će to izgledat, kad na vlast dobijemo kleronacionaliste, šoviniste, ksenofobe i populisteJa to ne mogu ni zamislit...
Jebiga, izgleda da je Bakir Jobbik.
-
Novak20
#1412 Re: Desničari osvajaju Evropu!
cyprus wrote:Moram priznat da sam jako zabrinut... Sve mi se čini da će desnica osvojiti i ovu našu Bosnu i Hercegovinu, koja joj se toliko dugo opire![]()
Šta mislite kako će to izgledat, kad na vlast dobijemo kleronacionaliste, šoviniste, ksenofobe i populisteJa to ne mogu ni zamislit...
- muhafuca
#1413 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Bakir nas plasi Dodikom - samo ne pusi ta prica ovdje - svi znamo da je Dodik socijaldemokrata a ne desnicar.Leverage wrote:Juncker plaši Europljane Jobbikom, UKIP-om i FN-om, Vučić plaši Srbe Šešeljem i Obradovićem, a čime Bakir da plaši nas?cyprus wrote:Moram priznat da sam jako zabrinut... Sve mi se čini da će desnica osvojiti i ovu našu Bosnu i Hercegovinu, koja joj se toliko dugo opire![]()
Jebiga, izgleda da je Bakir Jobbik.
Bakir polupao loncice - ne prati evropske trendove.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1414 Re: Desničari osvajaju Evropu!
šta kaže u štokholmu inteligencija i stranci
a ko je onda u sarajevu
jesu li ono bili neki "škandali" sa kupovinom glasova u švedskoj za izgradnju džamije
oko 3000 glasova je bilo u pitanju
a ko je onda u sarajevu
jesu li ono bili neki "škandali" sa kupovinom glasova u švedskoj za izgradnju džamije
oko 3000 glasova je bilo u pitanju
- Čitalac
#1415 Re: Desničari osvajaju Evropu!
To je slučaj iz Botkyrke, nedaleko od Stokholma. Radi se o jednoj od tri opštine u Švedskoj u kojoj "stranci" čine većinu stanovništva (58,6 odsto). Prema zvaničnim podacima, 4 naselja u ovoj opštini ulaze u najtežu kategoriju kada je reč o stopi kriminala.
- 512MB
#1416 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Nije zabranjeno nosenje burke. A nije ni zabranjena marama u vrticima.animals wrote:Ista koalicija je i danas na vlasti u Austriji..
jedino desnicarsko sto su napravili je, da zabrane nosenje burke, i
sad da djece ne smiju u vrtice sa maramama na glavi..zenska djeca..
- sinuhe
#1417 Re: Desničari osvajaju Evropu!
S-demokrati su dakle pomijesali karte u svedskoj politici i sada cine sami treci blok.
Tako bi moglo doci do toga da po prvi put u istoriji Svedske lijevi centar i desni centar obrazuju zajednicku vladu. Ne bi bila necuvena manjinska vlada jednog od dva tradicionalna bloka ali s-demokrati su postali previse jaki.
https://www.thelocal.se/20180910/what-n ... -nailbiter
Tako bi moglo doci do toga da po prvi put u istoriji Svedske lijevi centar i desni centar obrazuju zajednicku vladu. Ne bi bila necuvena manjinska vlada jednog od dva tradicionalna bloka ali s-demokrati su postali previse jaki.
https://www.thelocal.se/20180910/what-n ... -nailbiter
Last edited by sinuhe on 10/09/2018 16:17, edited 1 time in total.
- 512MB
#1418 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Nisu samo desnicari dobili na procentima nego i lijevicari i liberalni, obadva bloka su otprilike porasla za 5%.
- animals
#1419 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa dobro. Pokrivanje lica..512MB wrote:Nije zabranjeno nosenje burke. A nije ni zabranjena marama u vrticima.animals wrote:Ista koalicija je i danas na vlasti u Austriji..
jedino desnicarsko sto su napravili je, da zabrane nosenje burke, i
sad da djece ne smiju u vrtice sa maramama na glavi..zenska djeca..
a za vrtice je u toku..
- Grean
#1420 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Citam negdje 90% poljskog sljama sto se dovuklo u tu zemlju glasalo za fasiste.
Kao i obicno white trash se uvijek prvi okrece kontra drugih i drugacijih valjda zbog licnih kompleksa, recimo Irci kontra afro-amerikanaca nekad u vrijeme ukidanja robovlasnickog drustva u US.
Ausvic je organizovan od strane Nijemaca ali lokalno stanovnistvo je bilo debelo umijesano u proces istrebljenja.
Kakvi bolidi, razmilili su se po Evropi zahvaljujuci EU a glasaju za stranke koje bi da ukinu EU.
Kao i obicno white trash se uvijek prvi okrece kontra drugih i drugacijih valjda zbog licnih kompleksa, recimo Irci kontra afro-amerikanaca nekad u vrijeme ukidanja robovlasnickog drustva u US.
Ausvic je organizovan od strane Nijemaca ali lokalno stanovnistvo je bilo debelo umijesano u proces istrebljenja.
Kakvi bolidi, razmilili su se po Evropi zahvaljujuci EU a glasaju za stranke koje bi da ukinu EU.
-
hAZNADAR
#1421 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Problem je sto ultradesni kada dodju na vlast - postanu malo normalniji i manje ultra.Leverage wrote:Kakav naslov teme. Pa desničari već ihihi vremena vladaju Evropom.
-
hAZNADAR
#1422 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Uporedjujes Holokaust sa danasnjim porastom desnice?Grean wrote:Citam negdje 90% poljskog sljama sto se dovuklo u tu zemlju glasalo za fasiste.
Jevreji usput receno nisu ni imali sansu da se odsele, napuste teritorij Rajha, promijene vjeru,.... - a sila problematicnih u Svedskoj kroz ciji geto ne smije proci niko bijel - ima ne samo sansu da se odseli - vec i da konacno prihvati pravila zemlje i prekine sa ili kriminalom ili parazitarenjem.
Jevreji nisu imali sansu da se poprave - ovi danas nepozeljni u Svedskoj itekako imaju.
Da se razumijemo - ja sam bio i ostao uz svedske socijaldemokrate - ali razumijem i ovaj porast SD. I socijaldemokrati i moderati su odavno zauzeli drugaciji kurs, neko ce reci populisticki a neko da je patriotski iz brige za drzavu. I taj trend ce se nastaviti. Uloga SD je samo ta da mozes uprti prst u ekstremiste i da pored takvih ekstrema mozes nesmetano, neometano i neprimjetno odavno sprovoditi prodesnu politiku.
- Grean
#1423 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Prijatelju pricam o Poljacima, doseljenicima u zapadnu Evropu. Ostalo niti znam niti me interesuje.hAZNADAR wrote:Uporedjujes Holokaust sa danasnjim porastom desnice?Grean wrote:Citam negdje 90% poljskog sljama sto se dovuklo u tu zemlju glasalo za fasiste.
Kakvi bolidi, razmilili su se po Evropi zahvaljujuci EU a glasaju za stranke koje bi da ukinu EU.![]()
Jevreji usput receno nisu ni imali sansu da se odsele, napuste teritorij Rajha, promijene vjeru,.... - a sila problematicnih u Svedskoj kroz ciji geto ne smije proci niko bijel - ima ne samo sansu da se odseli - vec i da konacno prihvati pravila zemlje i prekine sa ili kriminalom ili parazitarenjem.
Jevreji nisu imali sansu da se poprave - ovi danas nepozeljni u Svedskoj itekako imaju.
Da se razumijemo - ja sam bio i ostao uz svedske socijaldemokrate - ali razumijem i ovaj porast SD. I socijaldemokrati i moderati su odavno zauzeli drugaciji kurs, neko ce reci populisticki a neko da je patriotski iz brige za drzavu. I taj trend ce se nastaviti. Uloga SD je samo ta da mozes uprti prst u ekstremiste i da pored takvih ekstrema mozes nesmetano, neometano i neprimjetno odavno sprovoditi prodesnu politiku.
A i ti koji treba da se poprave su sigurno manjina ali prpaganda cini svoje.
Sto se jevreja tice za one koji bi da mrze ne treba razlog i povod, dovoljno je da ima neko drugaciji. Glavni razlog sto su izdali Isusa, to im je bilo dovoljno.
-
hAZNADAR
#1424 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Porast desnice na izborima nije zato sto je vise white trasha - vec zato sto se onaj fleksibilni il koelbljivi dio biraca tako opredjelio. Isti ti na narednim izborima glasaju za socijaldemokratiju ako nema vecih problema sa strancima.Grean wrote:Prijatelju pricam o Poljacima, doseljenicima u zapadnu Evropu. Ostalo niti znam niti me interesuje.hAZNADAR wrote:Uporedjujes Holokaust sa danasnjim porastom desnice?Grean wrote:Citam negdje 90% poljskog sljama sto se dovuklo u tu zemlju glasalo za fasiste.
Kakvi bolidi, razmilili su se po Evropi zahvaljujuci EU a glasaju za stranke koje bi da ukinu EU.![]()
A i ti koji treba da se poprave su sigurno manjina ali prpaganda cini svoje.
Sto se jevreja tice za one koji bi da mrze ne treba razlog i povod, dovoljno je da ima neko drugaciji. Glavni razlog sto su izdali Isusa, to im je bilo dovoljno.
A doseljenici krscanskog porijekla su u manjini i nebitni u svemu ovome- takvi ne odlucuju izbore. Uostalom, ne samo Poljaci, vec i Srbi, Hrvati, Bugari,... odavno glasaju za desnicu u cijeloj Skandinaviji. Mnogi su se uvjerili brzo da im islamofobija nije dovoljna za integraciju. I redovno svi izbace krst na lancicu - i preko rolke - ono da se vidi i da ih neko nedajBoze ne zamijeni po izgledu za nesto drugo.
Kao sto rekoh - takvi ne odlucuju izbore. A i svedski white trash - redovni biraci najdesnijih opcija isto nije u vecini. Svedi su podsjecam ipak obrazovan narod.
-
hAZNADAR
#1425 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Da li Steve Banon ima uticaja u ovome`?
Interesantan clanak
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/917 ... j_bih.html
Interesantan clanak
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/917 ... j_bih.html