True detective
Moderator: _BataZiv_0809
- zomri
#1401 Re: True detective
WE GET THE SERIES WE DESERVE!

- Jack Be Nimble
#1402 Re: True detective
Valjda bi trebao da zalim za likovima koje smo izgubili, ali jednostavno me zaboli jedna stvar za njih. Toliko su dramatizirali likove u prvi 6 sati serije da su mi dojadili. Drago mi je sto sam saznao zasto je Kasper ubijen, sve ostalo mi je ne bitno.
Kao sto sam rekao nakon prvog trejlera
Kao sto sam rekao nakon prvog trejlera
SranjeJack Be Nimble wrote:Hmmm vi svi manje vise odusevljeni. Moja prva misao na ovaj trailer "Sabahudin sranje. Pisi. S R A NJ E. Pisi, pisi..."
- Snake Eyes
#1403 Re: True detective
I zašto se ova sezona zove true detective? 
- NIN
#1404 Re: True detective
Seruckate bezze al eto... Valjda nam je u krvi da kritikujemo sve i svasta osim sebe samih, naravno, poslije citanja opskurnih kritika po kvazi-forumima - tipicno po nas, malu, isto tako opskurnu sredinu, zvanu Bosnom! Kognitivne sposobnosti se aktiviraju samo kad se proseta autopijacom, u potrazi za kakvim Golfom, ocuvanim. 
Last edited by NIN on 11/08/2015 00:20, edited 1 time in total.
- dale cooper
#1405 Re: True detective
Odlično finale solidne sezone. Finale je bilo kao jedan od onih uglađenih i stiliziranih krimi trilera Michael Manna.
Kao Heat ili Collateral. I da, (gotovo) svi umiru na kraju.
Druga sezona nije ni u jednom trenutku bila bolja
od prve. Ali da li je bila zabavna? Hell yeah!
Kao Heat ili Collateral. I da, (gotovo) svi umiru na kraju.
-
Ras Al Ghul
#1406 Re: True detective
Prejaka sezona, do naredne godine!
- Bloo
- Globalna šefica
#1408 Re: True detective
uh sto bih njega squeezala...relativno84 wrote:
anyway.. nisam gledala 7 i 8
vidim hejt i razocarenje
- House
#1409 Re: True detective
Bloo wrote: uh sto bih njega squeezala...
vidim hejt i razocarenje
nema te ko crnca u solarijumu
'ta je bilo? udala se? rodila bebicu? komuna?
- Bloo
- Globalna šefica
#1410 Re: True detective
...ja sam 2 "sezoni2 pristupa kao apsolutno novoj cjelini..bez usporedivanja sa 1 sto se tice kvalitetadale cooper wrote:Odlično finale solidne sezone. Finale je bilo kao jedan od onih uglađenih i stiliziranih krimi trilera Michael Manna.
Kao Heat ili Collateral. I da, (gotovo) svi umiru na kraju.Druga sezona nije ni u jednom trenutku bila bolja
s tim (uzevsi u obzir da nisam gledala 7 i
čak možemo povući paralele između rustovih izjava i onoga što dobijemo u 2 sezoni, ali to je samo moja skromna observacija..s tim da se sa mojim zaključcima oko 1 sezone dosta ljudi ne slaže
npr
Rust Cohle: This place is like somebody's memory of a town, and the memory is fading. It's like there was never anything here but jungle. -
Rustin Cohle: Well, I can't say the job made me this way. More like bein' this way made me right for the job. I used to think about it more, but you reach a certain age, you know who you are. Now, I live in a little room out in the country behind a bar... work four nights a week... in between I drink. And there ain't nobody there to stop me. I know who I am. And after all these years, there's a... victory in that. - Velcoro
Rustin Cohle: Think of the hubris it must take to yank a soul out of non existence into this... meat, to force a life into this... thresher. That"s... so my daughter, she spared me the sin of being a father. - opet tema oca -- Cohle versus Velcoro
s tim da se mogu povuci paralele izmedu Velcorora, Rustija i Franka
so on and forth
Last edited by Bloo on 11/08/2015 08:41, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#1411 Re: True detective
seks and drugs and game of thrones telltale game seriesHouse wrote:Bloo wrote: uh sto bih njega squeezala...
vidim hejt i razocarenje
- House
#1412 Re: True detective
Bloo wrote:seks and drugs and game of thrones telltale game seriesHouse wrote:Bloo wrote: uh sto bih njega squeezala...
vidim hejt i razocarenje
ne seri
- Bloo
- Globalna šefica
#1413 Re: True detective
dijete, pazi na izrazavanjeHouse wrote:
ne seri
bolje da naletim povremeno da mi se obradujete
- House
#1414 Re: True detective
Bloo wrote:dijete, pazi na izrazavanjeHouse wrote:
ne seri![]()
-
bierkof
#1415 Re: True detective
Ova sezona je sranje neopjevano. 
Uzasno lose napisana, sa ogromnim rupama u prici, do 6-7 epizode likovi su pretvoreni u vlastite karikature, potpuno jednodimenzionalni... dijalozi su katastrofa, i svedeni su na 2-3 razmjene, kao da gledas 6 sati trailera... Ne znam jeli neko imao 2 normalna razgovora. Uvjek sve mora biti over the top emotivno. Takodjer, u sred serije se desila pucnjava kojoj bi i matrix pozavidjeo, ali sa doslovno nikakvim posljedicama na pricu ili buduci tok radnje..
Jedina dobra stvar IMHO je nacin na koji je snimljena, predivni kadrovi grada, pustinje, sume, autoputeva.
Muzika takodjer je super, ali poprilicno ljeno uradjena, Lera Lynn u svakoj epizodi. Mislim, nemam nista protiv nje, ali postalo je malo repetitivno.
Sve u svemu, vrlo ljeno napravljena sezona. Ocjena 3/10
Uzasno lose napisana, sa ogromnim rupama u prici, do 6-7 epizode likovi su pretvoreni u vlastite karikature, potpuno jednodimenzionalni... dijalozi su katastrofa, i svedeni su na 2-3 razmjene, kao da gledas 6 sati trailera... Ne znam jeli neko imao 2 normalna razgovora. Uvjek sve mora biti over the top emotivno. Takodjer, u sred serije se desila pucnjava kojoj bi i matrix pozavidjeo, ali sa doslovno nikakvim posljedicama na pricu ili buduci tok radnje..
Jedina dobra stvar IMHO je nacin na koji je snimljena, predivni kadrovi grada, pustinje, sume, autoputeva.
Muzika takodjer je super, ali poprilicno ljeno uradjena, Lera Lynn u svakoj epizodi. Mislim, nemam nista protiv nje, ali postalo je malo repetitivno.
Sve u svemu, vrlo ljeno napravljena sezona. Ocjena 3/10
- ExNihilo
#1416 Re: True detective
Još jedino se dvoumim da li je bilo patetičnije slušati Franka kako priča o djetinjstvu ili Plavojku.
- Bloo
- Globalna šefica
#1417 Re: True detective
House wrote:Bloo wrote:dijete, pazi na izrazavanjeHouse wrote:
ne seri![]()
![]()
*ass squeeze*
- Bloo
- Globalna šefica
#1419 Re: True detective
bierkof wrote:btw Savrsena zena.
samo što stalno ima half stoned pogled i pekmezavo priča ...inače super izgleda i sviđa mi se boja kose
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1420 Re: True detective
Pa sta je ovo ovako depresivno... pored ovoga avazova crna hronika i nasi dnevnici dodju kao price za djecu.
Zasto su ljudi koji kukaju od prve epizode uopste gledali ovu sezonu do kraja ? Fino se osjecate kada kukate ili sta li ?
Sezona nista posebno, tanka prica isto kao i u prvoj. Nista novo i dosad ne vidjeno. Ali eto, stavis dvije filmse zvijezde u inace prosjecnu seriju pa dobijes "hit".
Zasto su ljudi koji kukaju od prve epizode uopste gledali ovu sezonu do kraja ? Fino se osjecate kada kukate ili sta li ?
Sezona nista posebno, tanka prica isto kao i u prvoj. Nista novo i dosad ne vidjeno. Ali eto, stavis dvije filmse zvijezde u inace prosjecnu seriju pa dobijes "hit".
-
Cybernetic
-
johnlock071
#1422 Re: True detective
Znači druga sezona kritična, nezanimljiva od početka do kraja. Poredit je sa remek djelom od sezone 1 je uvreda.
- Kemal Malovčić
#1423 Re: True detective
Ja sam zadovoljan, pogotovo finaleom. Jeste da nije bilo suvisle priče, jeste da su detektivi (pogotovo ženska) preuveličavali taj kriminal (i ona orgija, njoj nešto strano i strašno, a dešava se svaku noć sedam hiljada puta u Americi), jeste da je ostalo stotinu pedeset repova i još hiljadu negativnih jeste, ali opet je meni serija draga, pogotovo Frenk Semjon.
Nije ni prva sezona imala neku bogznakakvu priču, a nije ni ostvarila puni potencijal te priče.
Nije ni prva sezona imala neku bogznakakvu priču, a nije ni ostvarila puni potencijal te priče.
- dale cooper
#1424 Re: True detective
Hmmm, slažem se. Moralno propadanje o kojem je Rust pričao u prvoj sezoni se u drugoj reflektuje u svom "sjaju".Bloo wrote:...ja sam 2 "sezoni2 pristupa kao apsolutno novoj cjelini..bez usporedivanja sa 1 sto se tice kvalitetadale cooper wrote:Odlično finale solidne sezone. Finale je bilo kao jedan od onih uglađenih i stiliziranih krimi trilera Michael Manna.
Kao Heat ili Collateral. I da, (gotovo) svi umiru na kraju.Druga sezona nije ni u jednom trenutku bila bolja
s tim (uzevsi u obzir da nisam gledala 7 i, ako posmatramo 1 sezonu gdje je King in Yellow (polazim od pretpostavke da ste iscitali malo Ligotija i all that jazz behing king in yellow - usput neki ljudi su bili razocarani sto nije bilo stvarnog okultnog u prvoj sezoni) zapravo to zlo i gadost koje je oko nas smao ga ne vidimo, mind breaking uzas zlostavljanja djece i citavog kolapsa nekog moraliteta u kojem zivimo i stvarne gadosti ljudske prirod koja nam je samo hintovana u prvoj sezoni (kroz endless važenje/mudroserstvo Rusta i zadnje epizode), se sada reflektuje i pokazuje odmah u glavu kroz likove u 2 sezoni...i njihove zivote i ponasanje
čak možemo povući paralele između rustovih izjava i onoga što dobijemo u 2 sezoni, ali to je samo moja skromna observacija..s tim da se sa mojim zaključcima oko 1 sezone dosta ljudi ne slaže
npr
Rust Cohle: This place is like somebody's memory of a town, and the memory is fading. It's like there was never anything here but jungle. -
Rustin Cohle: Well, I can't say the job made me this way. More like bein' this way made me right for the job. I used to think about it more, but you reach a certain age, you know who you are. Now, I live in a little room out in the country behind a bar... work four nights a week... in between I drink. And there ain't nobody there to stop me. I know who I am. And after all these years, there's a... victory in that. - Velcoro
Rustin Cohle: Think of the hubris it must take to yank a soul out of non existence into this... meat, to force a life into this... thresher. That"s... so my daughter, she spared me the sin of being a father. - opet tema oca -- Cohle versus Velcoro
s tim da se mogu povuci paralele izmedu Velcorora, Rustija i Franka
so on and forth
Ali na kraju priče, iako puni mana, kompleksa i sumnjivih moralnih odluka tokom serije, sva tri detektiva na kraju
ipak urade ono što misle da je ispravno. I to ih čini "pravim detektivima", za razliku od kompletnog Vinci PD-a
i ostatka političkog establišmenta u LA-u i okolici.
-
Ras Al Ghul
#1425 Re: True detective
Najdraža mi je stvar, što mu je onaj mali ipak pravi sin, i što ga je volio bez obzira što nije bio siguran je li mu biološki otac. A žena mu je kurvetina što ga je ostavila, a i nju je volio bez obzira na sve