PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

weredsf

#1401 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

StupskaBitanga wrote:aman čovječe niko ni ne spominje one koji su palili državne institucije. Ja govorim o opasnim tezama da će Nikšić slati nekoga na ljude ako dođu da protestuju pred Vladu FBiH.
Ima ljudi koji bi branili zgradu predsjednista, ima ih jako puno i ja sam jedan od njih, ponavljam zgradu i zastavu ove zemlje jer politicare nema ni potrebe braniti od tih kukavica, vec danas su slobodo hodali oko zgrade bez da im neko nesto kaze
nemampojma0

#1402 Re: PROTESTI!!!

Post by nemampojma0 »

Slazem se s tobom u prvom dijelu tvog posta,slazem i sa zadnjom recenicom,al nisi pogodio moju misao u cjelosti.Oni su se samo upetljali i poceli praviti sranja,da bi drugog mogli optuziti,a sebe prikazati kao branioce drzave i njenih institucija,kao sto Bakir rece veceras da je SDA odbrnila BIH i da ce opet ako zatreba,a narod koji je bio u rovovima ne spomenu.Uvijek njihova ista "patriotska" prica,kako su oni branioci i spasitelji Bosne i Bosnjaka.A uz to i prikazat vladajuce politicare kao zrtve ovih desavanja.Svi su krivi,samo oni nisu.Na to ti ukazujem,kontas.
StupskaBitanga

#1403 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

thepatriot wrote:
StupskaBitanga wrote:
thepatriot wrote:a televizija kantona Sa koji je to samo režimski medij, al još malo
jel plakala voditeljica/voditelj za Zeljkovićem
ma ne treba njima voditelj, sebija i ali beg budnjo to uređuju, a radeljaš vrši internu reviziju- čojek je magistar ekonomije ako niste znali 8-)
imaju oni Hareta tamo
rahmanjin

#1404 Re: PROTESTI!!!

Post by rahmanjin »

hrasno38 wrote:
Chmoljo wrote:
Creasy wrote:Ti mi djeluješ kao malo razumniji, pa ću ti objasniti zašto je hitna dolazila toliko puta. Od osumnjičenih/uhapšenih su uzimane izjave i tom prilikom su ih pitali da li im je potrebna medicinska pomoć, obzirom da niko od njih nije bio kod ljekara nakon što je lišen slobode. Te povrede su dobili tokom protesta i prilikom hapšenja, a nakon toga ih niko nije ni dohvatio. Lično sam ih vidio sve i svi su dobro. Dakle, nemojte bezveze plasirati dezinfomacije da ih neko mlati tamo.
ako je zaista tako :thumbup:

e sad, huškaju mediji, huškaju političari.

pitam forumaše, je li pametno od vas da huškate bez provjerene informacije?
To se zove "muko moja predji na drugoga". Posto je fitilj brzogoreci na svaki nacin se pokusava ponovo upaliti nece li pasti krv sto onako razmisljajuci sasvim sigurno mogu tvrditi da bi nekome i odgovaralo. Rekose onom momku iz Tuzle polomljene obadvije noge a on sasvim sigurno jeste popio batina ali dodje bez gipsa pred TV kamere. Ocito da je i na ovom formu dosta onih sa kapuljacama i onih koji shvataju da od kapuljaca nema svrhe te se vodi tiha bitka uz potpirujuce i neprovjerene informacije. Ja vam kazem ljudski policija je jednom bila meta drugi put nece sigurno i nemojte se vise zajebavati sa huskacim a koliko vidim kroz odredjene proglase i ratnohuskackim idejama. Ne mozemo mijenjati bez rata uredjenje BiH ali mozemo bez rata uredjenje F BiH. Iza Dejtona stoje svjetske sile i nemojte se kurciti jer vas 90% ovdje nema pojma sta znaci rat i sta znaci bosti se sa rogatim. Nemojte izigravati silu ko Dodik jer smo kite marjanove i mi u F BiH i Dodik u RS-u. Ako se bude mijenjao Dejton onda ce ga mijenjati oni koji su stvorili ovako nakaradan sustav. Nemojte zapocinjati nesto sto vam nije objasnjeno da "poslije jeb.... nema kajanja" i ako napadnes policiju ili vojsku onda budu svjestan da si donji kad tad. BiH je prepuna prepametnih mladih ljudi kojima treba dati sansu da svojim mozgom dovedu sva ova govna u inferioran polozaj a na silu je uvijek isla sila. Nemojmo unistavati ono sto je nase i sto ce nam opet trebati nego samo istjerajmo one koji se trenutno sluze drzavnim dobrima a na stetu onih koji su ih tu postavili.
slazem se apsolutno. Citam komentare na forumu, i ne mogu da vjerujem. Napravila su se kao neka dva "tabora", ako bi im oruzje podijelili pobili bi se međusobno. Treba ostati hladne glave koliko god je to moguce. Ovo je apsolutno tacno da ima mladih i pametnih ali isto tako treba da se aktiviraju. Nemojte ljudi da se zamajavamo, napadnute su institucije drzave, policija nije reagovala jer su imali naređenje da ne upotrebljavaju silu. Treba smjeniti vlade, ali ne ici protiv sistema silom, to ne moze proci nikako.
Nero Histrion

#1405 Re: PROTESTI!!!

Post by Nero Histrion »

Evo Bakir veceras i na Face i na TV1 istu pricu prica o unistenju Arhiva od neprocjenjive vrijednosti sa starim spisima i td i td, 12kg droge ubacene na protestima ...pa ko njemu daje ove dez- informacije? :?
uzgajivac

#1406 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

weredsf wrote:
StupskaBitanga wrote:aman čovječe niko ni ne spominje one koji su palili državne institucije. Ja govorim o opasnim tezama da će Nikšić slati nekoga na ljude ako dođu da protestuju pred Vladu FBiH.
Ima ljudi koji bi branili zgradu predsjednista, ima ih jako puno i ja sam jedan od njih, ponavljam zgradu i zastavu ove zemlje jer politicare nema ni potrebe braniti od tih kukavica, vec danas su slobodo hodali oko zgrade bez da im neko nesto kaze
i arhiv. arhiv mi pripazi :D
shminka

#1407 Re: PROTESTI!!!

Post by shminka »

Ima klip na source gdje se razvaljuje novi passat od politicara, to stvarno treba osuditi to je od naseg novca kupljeno :lol:
Last edited by shminka on 09/02/2014 00:38, edited 1 time in total.
rokan

#1408 Re: PROTESTI!!!

Post by rokan »

evo na 09:58 otprilike ili m alo ranije počinje priča "o pozivima gradjana upucenim niksicu koji kazu pozovite nas da branimo drzavu". i to je ponovio bar jos jednom ili dvaput u emisiji.

toliko o tome ko laze.

http://www.facetv.ba/facevijesti/9335-n ... vladu.html
guber90

#1409 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Butmiran wrote:Brišite ako je bilo.

http://www.youtube.com/watch?v=4deBY3zOb2A

Oko 1.25 drot se vraća i udara momka na zemlji nogom u glavu.
Sada ce ti ovdje neki pojasniti kako se to tako radi u civilizovanom drustvu.
McMoy

#1410 Re: PROTESTI!!!

Post by McMoy »

Treba ESU RADELJAŠA na čelo protesta.
Mlad, školovan, sposoban, elokventan, uspješan poduzetnik, macho tip ...

Image
palermo

#1411 Re: PROTESTI!!!

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:I ko će odgovarati za laži o 12 kg speeda? Jel sramota da se portparol MUP-a KS koristi takvim stvarima u svrhu očuvanja vlasti i da se tim argumentima služi federalni premijer?

I sad treba neko vjerovati u vaše teze o državnom udaru, raspadu zemlje, trećem entitetu... gotovi ste bando :)
pa sad.....zemlja se lako ne raspada, al da vjerujem u spontanost protesta , ne vjerujem....ako sam prvi i drugi dan vjerovao, danas sam daleko od toga........što god ti mislio o meni...
sarajevoxxxx

#1412 Re: PROTESTI!!!

Post by sarajevoxxxx »

rokan wrote:
niksic je na fejsu bar 3 puta ponovio da ima na hiljade poziva gradjana koji se nude da brane zgrade od huligana i da nije bitno ko ce vladati (satro :D) nego da to bude mirno i da se vlast samo na izborima moze mijenjati.

kontramiting- slobin recept.
Da, Nikšić hladno kaže ''vlast se samo na izborima mijenja''. Potpuno ista reakcija kao i kod onih diktatora u arapskom svijetu, koji se kriju iza svoje diktature. Njih ne zanima kako je narodu, on se drži izbora, demokratskog procesa :oops: a koji je napravljen tako da uvijek isti vladaju, da uvijek isti pobjeđuju na izborima. Eh sada što od takvog sistema jedino političari imaju koristi, a što narod poslije svakih izbora bude po stoti put namagarćen, do se bezbeli Nikšića ne tiče.

Bitno je da je sve legalno i legitimno, pa makar to ''legalno'' značilo neviđenu pljačku, razbojništvo, gaženje ljudskog dostojanstva.

U čemu je problem da izaberu nestranačkog, mladog, obrazovanog, i prije svega sposobnog ministra u tuzlanskom kantonu. Hoće li svijet propasti i urušiti se cijeli sistem ako izaberu nekoga ko nije od njih ? A Nikšić se šprda sa time, kao eto niko ne zna sem njega kako se dolazi do ministarske fotelje.
mali_balon

#1413 Re: PROTESTI!!!

Post by mali_balon »

weredsf wrote:
Ti mozda bakira da branis u centrali za ostalo nemas muda misu
MOSALJOZE

#1414 Re: PROTESTI!!!

Post by MOSALJOZE »

McMoy wrote:macho tip
:lol: :lol: :lol:
weredsf

#1415 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

uzgajivac wrote:
weredsf wrote:
i arhiv. arhiv mi pripazi :D
Sta papak zna sta je arhiv, nema to veze sa kladionicom
shminka

#1416 Re: PROTESTI!!!

Post by shminka »

mali_balon wrote:
weredsf wrote:

Slazem se , ja nikog onaj dan nisam cuo da prica protiv onih stvari a svi sad pametuju
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#1417 Re: PROTESTI!!!

Post by Picajzla »

ultima_palabra wrote:I ko će odgovarati za laži o 12 kg speeda? Jel sramota da se portparol MUP-a KS koristi takvim stvarima u svrhu očuvanja vlasti i da se tim argumentima služi federalni premijer?

I sad treba neko vjerovati u vaše teze o državnom udaru, raspadu zemlje, trećem entitetu... gotovi ste bando :)
...i predsjednik drzave :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1418 Re: PROTESTI!!!

Post by hrasno38 »

Butmiran wrote:Brišite ako je bilo.

http://www.youtube.com/watch?v=4deBY3zOb2A

Oko 1.25 drot se vraća i udara momka na zemlji nogom u glavu.
Upravo divan snimak koji potvrdjuje sve ono sto sam ranije napisao o onima koji su napravili ovo sranje.
omar little

#1419 Re: PROTESTI!!!

Post by omar little »

Dr. Kuca wrote:Ne kontam, hocemo da budemo civilizovana, napredna zemlja, al da nas murija ne bije? Nego, danas mi s epljacka ja odo malo obit trafiku, nervozan sam odo do predsjednistva da namlatim predsjednika? Jel vam to prica? Pa bilo gdje na svijetu da je neko priso zgradi predsjednistva, bio bi ubijen odma, bez price ikakve.
ova linija argumentacije mentalnog sklopa narednika titine milicije mi je uzasno slatka. u civiliziranim i naprednim zemljama se ne krade 22 godine bez odgovornosti. :)
Last edited by omar little on 09/02/2014 00:43, edited 1 time in total.
Butmiran

#1420 Re: PROTESTI!!!

Post by Butmiran »

Svim ovim govnima na vlasti će ubrzo doći kraj. Možete lagati narod sad, svaljivati krivicu na demonstrante al' vi ste ga popušili i to dobro. Sve i da se sad prekinu protesti prva vaša iduća odluka koja se ne svidi narodu će biti dočekana na nož. Mame vam jebem, 20 godina ovaj narod lažete i kradete, što je dosta dosta je, slijedi vam pad ubrzo, bili vi svjesni toga ili ne.
StupskaBitanga

#1421 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

gdje će na ovog dedu :(
weredsf

#1422 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

mali_balon wrote:
weredsf wrote:
Odi ti preko Drine pa brani svoje zemljake skupa sa Radoncicem, a muda uvijek mozes provjeriti ili vec jesi???
thepatriot

#1423 Re: PROTESTI!!!

Post by thepatriot »

kako će ga biti sramota kad je taj isti nefić rusmir presuđeni kriminalac, udario čovjeka na biciklu i pobjego, dobio uslovnu :?:
VjecitiStudent

#1424 Re: PROTESTI!!!

Post by VjecitiStudent »

weredsf wrote:
Pa što se onda još jučer ne zaleti na onu šaku jada što je palila predsjedništvo?
Ako se ne varam, napisao si da si gledao cijelu stvar sa tramvajske stanice.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1425 Re: PROTESTI!!!

Post by -LIBERO- »

weredsf wrote:
Sta papak zna sta je arhiv, nema to veze sa kladionicom
A ima li sa zelenom partijskom knjizicom?
Post Reply