opet miješaš logiku i vrijednosne sudoveHardcoreMX wrote: @harač
Sa pozicije mog svjetonazora,a obzirom od koje fele dolazi,to je definitivno kompliment.Da si rekao obrnuto,počeo bi sumnjati u sebe.
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- harač
#1401 Re: Ateizam
- Zaitsev
#1402 Re: Ateizam
Zar ti toliko hrani ego misliti da si bitan nekome? Evo pitanje, pa vidi hoćeš li odgovoriti ili nešto izvrdati smiješnim pokušajem ironije ili sarkazma:S4mpion wrote:Jesil još kakvih informacija o meni prikupio, koji mi je broj cipela?Zaitsev wrote:Ma tu je Zaitsev, samo mi se ne da uzeti Kur'an da ti ispricam pricu. Rekao si da se ostavim rasprave pa sam to i uvazio. Ne trebam ti ja da ti ispricam pricu, brate Casnog u ruke i opleti.S4mpion wrote: I onda dođe "Zaitsev" i izjednači me s tvojim jaranom iako "Zaitsev" pojma o meni nema. Dakle, takva (mahalaška) generalizacija je neprihvatljiva kao ozbiljan argument, ali može proći kao mahalska priča, trač.
Al zapeo je negdje, nema ga od sinoć, valjda prikuplja informacije.
Jesi li jeb'o prije braka?
- S4mpion
#1404 Re: Ateizam
Prvo pitanje ti se totalno kosi sa drugim, koje duboko zadire u moju privatnost. Zato i kažem da ti je pristup mahalaški.Zaitsev wrote:Zar ti toliko hrani ego misliti da si bitan nekome? Evo pitanje, pa vidi hoćeš li odgovoriti ili nešto izvrdati smiješnim pokušajem ironije ili sarkazma:S4mpion wrote:
Jesil još kakvih informacija o meni prikupio, koji mi je broj cipela?
- fatamorgana
#1405 Re: Ateizam
Sveži mu kak'e sihire i mirna .... mahala!S4mpion wrote:Prvo pitanje ti se totalno kosi sa drugim, koje duboko zadire u moju privatnost. Zato i kažem da ti je pristup mahalaški.Zaitsev wrote:Zar ti toliko hrani ego misliti da si bitan nekome? Evo pitanje, pa vidi hoćeš li odgovoriti ili nešto izvrdati smiješnim pokušajem ironije ili sarkazma:S4mpion wrote:
Jesil još kakvih informacija o meni prikupio, koji mi je broj cipela?
- HardcoreMX
#1406 Re: Ateizam
harač wrote: opet miješaš logiku i vrijednosne sudoveali podsjeti me što ne učestvujem u ovim diskusijama
@ZaitsZaitsev wrote:Zar ti toliko hrani ego misliti da si bitan nekome? Evo pitanje, pa vidi hoćeš li odgovoriti ili nešto izvrdati smiješnim pokušajem ironije ili sarkazma:S4mpion wrote: Jesil još kakvih informacija o meni prikupio, koji mi je broj cipela?
Čini mi se da ti postavljaš pitanja koja bi htio da tebi budu postavljenja.
-
Dado34
#1407 Re: Ateizam
Jako jednostavno i kratko potpuno tacno objasnjeno.broj dva wrote:--raoul duke wrote:Ma kakva prica o postovanju, pustite arzuhala i suplju..
Jedna je istina, samo je pitanje vremena kad ce je arzuhal i ekipa prihvatiti, do tada neka zive u bajkama i laprdaju o kojekakvom medjupostovanju i suzivotu.
Glupost se ne tolerira niti ignorise...
"Glupost" je u svakom slucaju pogresna rijec, znas i sam da ima veoma inteligentnih vjernika.
Ono sto ja ne prihvatam je religija kao izvor morala, religija kao izvor znanja o svijetu oko nas, religija kao uputsvo za zivot, religija kao dogma, religija kao izvor istine...a to me ne cini neophodno inteligentnijim...
Respekt prema vjernicima, njihovoj vjeri. Ne diram, jednostavno vidio sam osjetio, probao, vise belaja nego dobra. Nije za mene. Klasicna bajka stara hiljadama godina. Za nista drugo u moderno doba ne sluzi osim da se ljudi potrpaju u torove. Cuj braca Arapi, Turci, Indijci ali samo oni islamske vjeroispovjesti, ostali nisu??? Samo primjer. Zar nisu svi ljudi na planeti braca i sestre??? Potekli od Adema i Have odnosno Adama i Eve? To sto su se ljudi davno podjelili po vjeri a ne po porijeklu meni uopste ne pravi neki smisao. Pravi vjernik ne turpija, ne uvjerava, zna svoje. Ako ga upitas reci ce ti, ako ne druzi se sasvim normalno i prica. Nikome ne potura svoju vjeru i svoja ubjedjenja. Ovo malo, lafo vjernika ovde su cisto tu da trollaju nista vise. Nemaju oni veze sa vjerom jer ni sami ne vjeruju.
-
Dado34
#1408 Re: Ateizam
@ Towelie
Ne pogresno si shvatio, ovde dolaze kvazi vernici kojima treba ubedjenje da bog ne postoji, sluze se svim svojim znanjem da ih se ubedi da je to zaista tako. Pravim vernicima ne treba diskusija ni ubedjivanje u veru, oni veruju bez obzira na sve. Koji drugi smisao ima njihov dolazak ovde?Hajmo pretpostaviti da postoje pravi vernici koji ne zele da dolaze ovde i nekog ubedjuju da su u pravu. Ti impliciras da tako nesto mora biti ako je vera dobra. Ako je tako, kako ti ocekujes da ti pravi vernik odgovori na pitanje, ako pravi vernik po difoltu ne zeli da ubedjuje nikog u nista?
Samo neodgovaranje na tvoje pitanje znaci da postoje pravi vernici, makar po ovome sto si napisao velikim slovima.![]()
-
belfy
#1409 Re: Ateizam
tako velis, repliciras mi ali me jednostavno ne registrujes. tebi to mozda ima smisla... pri tom ja iznad lijepo kazem da zelim odgovor, a ti zakljucis da ne zelim cuti odgovor. znati slova ne znaci razumjeti procitano, ocigledno.HardcoreMX wrote:@blefy
Stalker opet na djelu.Možda ti nisi dosad primjetio,ali drugim rječima želim ti reći kad već moram direktno,sorry ali ono jednostavno ne registrujem te,ne znam zašto na kraju krajeva,uopće kvotaš post koji nije upućen tebi.Vidio sam tvoj post,ponavljaš se,..Dakle obično nemaš ništa reći,niti želiš čuti odgovor,pa onda odkuliraš malo temu kada stariji i upućeniji razgovaraju.Tako možda možeš i šta novo naučiti,godine su pred tobom.Prijatno.
da ja tebi ovako lijepo izdvojim pitanje jos jednom, mozda ga uspijes razumjeti nakon nekoliko citanja:
- sto ce Sveznajucem pisar?
- fatamorgana
#1410 Re: Ateizam
belfy wrote:tako velis, repliciras mi ali me jednostavno ne registrujes. tebi to mozda ima smisla... pri tom ja iznad lijepo kazem da zelim odgovor, a ti zakljucis da ne zelim cuti odgovor. znati slova ne znaci razumjeti procitano, ocigledno.HardcoreMX wrote:@blefy
Stalker opet na djelu.Možda ti nisi dosad primjetio,ali drugim rječima želim ti reći kad već moram direktno,sorry ali ono jednostavno ne registrujem te,ne znam zašto na kraju krajeva,uopće kvotaš post koji nije upućen tebi.Vidio sam tvoj post,ponavljaš se,..Dakle obično nemaš ništa reći,niti želiš čuti odgovor,pa onda odkuliraš malo temu kada stariji i upućeniji razgovaraju.Tako možda možeš i šta novo naučiti,godine su pred tobom.Prijatno.
da ja tebi ovako lijepo izdvojim pitanje jos jednom, mozda ga uspijes razumjeti nakon nekoliko citanja:
Odgovor na ovo pitanje se nameće sam po sebi:
I Sveznajući je po svemu sudeći nepismen s obzirom da mu treba pisar a onda to objašnjava taj lanac nepismenih počevši od drugog nepismenog pa do dan danas!
- HardcoreMX
#1411 Re: Ateizam
Morao sam ti replicirati samo da te obavjestim da sam vidio tvoje pitanje,da ne kažeš da sam ga ignorirao jer si ga više puta ponovio što jes' jes' i da ti sugeriram da sam već odgovorio na njega,ali ti ne želiš čuti pa ako je tako onda ti spinuj i dalje,ali ja te više ne registrujem povodom diskusije na to pitanje.Iako sam ipak i tada ponovo odgovor napisao,ti si dodatno rekao da ne insistiraš,a evo da ti se malo pamćenje vrati:belfy wrote: tako velis, repliciras mi ali me jednostavno ne registrujes. tebi to mozda ima smisla... pri tom ja iznad lijepo kazem da zelim odgovor, a ti zakljucis da ne zelim cuti odgovor. znati slova ne znaci razumjeti procitano, ocigledno.
belfy wrote:kratko pamcenje, jel? pa imas napisano, pa mozes procitati ponovo. nema potrebe da nagadjas. i, ne, ne insistiram. ako ti je tesko odgovoriti na jednostavno pitanje onda nemoj.HardcoreMX wrote:Pa rekao si da te ne brine i to ponovio,iako sam ja odgovorio,a ako te ne brine,zašto onda još jednom pitaš i čemu nestrpljenje ako je to doista tako?!Nije problem,ja mogu odgovoriti na tvoj zadnji post ako insistiraš.belfy wrote: kad si vec tu samo da ponovo pitam za odgovor za ona dva pisara i Sveznajuceg... jesu li dobili otkaze ili se jos ne zna zasto Sveznajuci ima potrebu za, ne jednog, nego dva pisara po covjeku?
-
belfy
#1412 Re: Ateizam
da li sada, napokon, zelis da kazes da ti je tesko odgovoriti na jednostavno pitanje onda? jer, ako si procitao ovo sto citiras onda si se trebao time ograditi, a ne govoriti da ne registrujes. ja sam ponovio jer si sam rekao da ne registrujes, a opet pokusavao replicirati meni.HardcoreMX wrote:Morao sam ti replicirati samo da te obavjestim da sam vidio tvoje pitanje,da ne kažeš da sam ga ignorirao jer si ga više puta ponovio što jes' jes' i da ti sugeriram da sam već odgovorio na njega,ali ti ne želiš čuti pa ako je tako onda ti spinuj i dalje,ali ja te više ne registrujem povodom diskusije na to pitanje.Iako sam ipak i tada ponovo odgovor napisao,ti si dodatno rekao da ne insistiraš,a evo da ti se malo pamćenje vrati:belfy wrote: tako velis, repliciras mi ali me jednostavno ne registrujes. tebi to mozda ima smisla... pri tom ja iznad lijepo kazem da zelim odgovor, a ti zakljucis da ne zelim cuti odgovor. znati slova ne znaci razumjeti procitano, ocigledno.
- sto ce Sveznajucem pisar?belfy wrote:kratko pamcenje, jel? pa imas napisano, pa mozes procitati ponovo. nema potrebe da nagadjas. i, ne, ne insistiram. ako ti je tesko odgovoriti na jednostavno pitanje onda nemoj.HardcoreMX wrote: Pa rekao si da te ne brine i to ponovio,iako sam ja odgovorio,a ako te ne brine,zašto onda još jednom pitaš i čemu nestrpljenje ako je to doista tako?!Nije problem,ja mogu odgovoriti na tvoj zadnji post ako insistiraš.
no, da ja pojednostavim ako ne budes razumio receno iznad...skraceno:
- da li mozes dati odgovor na ono postavljeno pitanje?
- HardcoreMX
#1413 Re: Ateizam
Dakle,očigledno ja ti u gore navedenim postovima kažem da nije problem da napišem odgovor na tvoj zadnji post ako insistiraš,a ti onda odgovaraš ako mi je teško?! da ne odgovaram i da ne insistiraš! E,sad da vidimo je li ti problem lingvističke prirode ili nekih deduktivnih ispada ili kako već,ponovo ti postavljam pitanje uz dodatnu napomenu da sam odgovor napisao i da li onda insistiraš da ti ga i postiram?Ako ne insistiraš,ništa onda.
Ali prije toga da mi odgovoriš:Da li ti mene razumjeti?Koji ti jezik govoriti?
-
Dado34
#1414 Re: Ateizam
PONOVO DA SE VRATIMO TEMI! Poslije toliko postova i cumuranja bez veze sa gumenim vjernicima. Moji stavovi stoje, prvi post neko je vec objasnio razliku, ateista, agnostik, 'vakav, 'nakav. Evo po vikipediji sta kaze. Online knjiga, jbt zna sve i svasta. Citav ljudski mozak covjeka koji je zivio od postanka i prosao sve epohe zivota, na kompjuteru, jes' zajebana ova tehnologija a i ljudi sto je koriste. Napredujemo! Nauka, skola, razmisljanje, sve sta god zelis samo religija, ne kosi se svakako sa napretkom kako god ti isti vjernici koriste tu tehnologiju onako kako njima odgovara, kazem "vjernici", to koci malo u napretku. Hiljade godina znanja i pameti. Pitaj cika Vikija, ako on ne zna nece ti ni deda mraz znati odgovoriti.
ireligija-
ateizam-
agnosticizam-
nonteizam-
naturalizam-
Ima bruku toga. Nismo ni mi svi isti. Kako vi sebe odredjujete?
ireligija-
ateizam-
agnosticizam-
nonteizam-
naturalizam-
Ima bruku toga. Nismo ni mi svi isti. Kako vi sebe odredjujete?
-
belfy
#1415 Re: Ateizam
opet problemi sa razumijevanjem procitanog? nema veze, pojednostavit cu ja to. evo ovako: ne insistiram ako ti je tesko. moram onda nastaviti ponovo samo jednostavno...HardcoreMX wrote:Dakle,očigledno ja ti u gore navedenim postovima kažem da nije problem da napišem odgovor na tvoj zadnji post ako insistiraš,a ti onda odgovaraš ako mi je teško?! da ne odgovaram i da ne insistiraš! E,sad da vidimo je li ti problem lingvističke prirode ili nekih deduktivnih ispada ili kako već,ponovo ti postavljam pitanje uz dodatnu napomenu da sam odgovor napisao i da li onda insistiraš da ti ga i postiram?Ako ne insistiraš,ništa onda.
- da li ti je tesko odgovoriti na ono pitanje?
P.S. ako si slucajno vec zaboravio pitanje je bilo: "zasto ce Sveznajucem pisar(i)?"
- HardcoreMX
#1416 Re: Ateizam
Znači ipak je problem nerazumjevanja jezika.Pa kad već pitaš nije bilo ni teško ni lahko odgovoriti,ali eto uspio sam odgovor napisati,ali šta ti sad vrijedi da ti ga pošaljem kad nećeš razumjeti šta sam napisao?!
-
belfy
#1417 Re: Ateizam
vidim da ide tesko, pa cu pokusati da ti pojasnim slicicom. vidi:

izgleda da nisi ni pokusao razumjeti procitano. onda si, naravno promasio, ne samo poentu, nego cijeli razum. ako treba mogu obojiti dijelove slicice da ti bude jednostavnije. probaj pogledati slicicu jos jednom ili procitati ponovo ono sto sam napisao, ali ovaj put sa razumijevanjem. ako sa ovim budes imao poteskoca postoji pristup i takvim osobama.

izgleda da nisi ni pokusao razumjeti procitano. onda si, naravno promasio, ne samo poentu, nego cijeli razum. ako treba mogu obojiti dijelove slicice da ti bude jednostavnije. probaj pogledati slicicu jos jednom ili procitati ponovo ono sto sam napisao, ali ovaj put sa razumijevanjem. ako sa ovim budes imao poteskoca postoji pristup i takvim osobama.
- HardcoreMX
#1418 Re: Ateizam
Pa ništa onda kad ne razumiješ ili nećeš da razumiješ,a ionako sam odgovorio ranije pa možda ti samo više ponavljanja treba.A i onako te sad ne brine kao što si rekao.Možda poslije.
Last edited by HardcoreMX on 19/02/2017 00:31, edited 2 times in total.
-
belfy
#1419 Re: Ateizam
nema smisla da ja editujem svoj post, i samo zato to necu uciniti....
Last edited by belfy on 19/02/2017 05:06, edited 1 time in total.
- Raigor Stonehoof
#1420 Re: Ateizam
Dobro, odgovorio si njemu ranije, ja nisam vidio, pa hajde meni objasni zasto alahu trebaju pisari?HardcoreMX wrote:Pa ništa onda kad ne razumiješ ili nećeš da razumiješ,a ionako sam odgovorio ranije pa možda ti samo više ponavljanja treba.A i onako te sad ne brine kao što si rekao.Možda poslije.
- aurora313
#1421 Re: Ateizam
Tu nema pravog bratstva. Šiti i suniti se 'vole' isto koliko katolici i pravoslavci. Pored toga, za svakog od njih vjera je izvor naj morala, a posebno kada to ukazuju 'nemoralnim ateistima'.Dado34 wrote:Respekt prema vjernicima, njihovoj vjeri. Ne diram, jednostavno vidio sam osjetio, probao, vise belaja nego dobra. Nije za mene. Klasicna bajka stara hiljadama godina. Za nista drugo u moderno doba ne sluzi osim da se ljudi potrpaju u torove. Cuj braca Arapi, Turci, Indijci ali samo oni islamske vjeroispovjesti, ostali nisu??? Samo primjer. Zar nisu svi ljudi na planeti braca i sestre??? .........
Go figure!
- Dozer
#1422 Re: Ateizam
Opanjkavam...?Edouard wrote: Dozeru, sad i opanjkavaš kod moderatora.
Ako nisi primijetio, samo sam covjeku sasvim normalno replicirao na neke njegove konstatacije. Ako smatras da je to sto sam rekao netacno, razuvjeri me... Daj kakve argumente. stipu supju demagogiju
Ti zaista mislis da si ovime rekao nesto dubokoumno, da si mi na neki nacin nesto, kao, sukn'o...?A šta li je ovo:Jel ti to nako ozbiljno ili...? Pa ne znam jesu li ti lošija pitanja ili odgovori.Ja razumijem da mi postavljamo vrlo teska pitanja za njih, na koja oni nemaju nikakve racionalne odgovore,...
Da...ocito je da mislis upravo to. Ali, eto...na prethodnim stranicama imas nekih pitanja, i to direktno upucenih tebi, ali i XCMiX-u, na koja se niste ni potrudili da ponudite odgovore.
Zasto? Jer vam se ne svidjaju pitanja? Jer nemate odgovor na njih? Jer vam se odgovori na njih ne svidjaju posto nisu u skladu s onim sto smatra(te)s nekakvom istinom?
Dvije stranice ranije HCMX je dobio ponesto o "licemjerju". Cak i s citatima iz "njegove" knjige. I hladno je to zaobisao. Kao i ti
Last edited by Dozer on 19/02/2017 12:36, edited 1 time in total.
- Dozer
#1423 Re: Ateizam
HardcoreMX wrote:Znači ipak je problem nerazumjevanja jezika.Pa kad već pitaš nije bilo ni teško ni lahko odgovoriti,ali eto uspio sam odgovor napisati,ali šta ti sad vrijedi da ti ga pošaljem kad nećeš razumjeti šta sam napisao?!
- fatamorgana
-
zijancer