Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#1401 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by It_is_a_Leclerc »

vryzas wrote:Ne branim nikoga, ali se ranije moralo "stati na loptu". To je najveca krivica ljudi iz saveza, to i mahalsko prepucavanje preko medija.
U medicini ovo se zove circulus vitiosus ili krug smrti, gdje jedna stvar pogoršava drugu, pa onda ta pogoršana stvar pogoršava onu prvu, i tako sve dok organizam ne ubiju.

Jusuf Nurkić neće igrati za reprezentaciju BiH, i reprezentacija je nesumnjivo na gubitku. Smatram da se Jusuf ponio vrlo nekorektno i da je, umjesto što je smišljao ove debilne odgovore, trebao makar odraditi koji individualni trening da u Denveru ne čuva klupu. Iskreno, razočaran sam u tog momka i njegov lažni patriotizam. Ja bih za svoju domovinu igrao da joj je predsjednik saveza Milorad Dodik ili neko puno gori.
Pismonosa

#1402 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 04/02/2021 13:05, edited 1 time in total.
spinel_

#1403 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by spinel_ »

... u ovome slucaju rekao bih da samo Juka jede +++++. po milion puta, pa evo i danas mu je generalni sekretar porucio da su mu vrata reprezentaciju sirom otvorena, naravno ako dobije poziv Ivanovica, mada ga ja na selektorovom mjestu ne bih ni zvao, upravo zbog njegove nediscipline i zbog toga sto se postavlja iznad svih igraca reprezentacije, heeeej 20-godisnjak i on nasao neke uslove postavljati :shock: :-) .. zaista sam bio na njegovoj strani, ali evo ljudi iz saveza i harun su ponudili neke dokaze, argumente, barem vidis da se bore...time su krivicu, argumentovano prebacili na Nurkica. koji samo sere kako su mu prijete, kako su govnari .... pa daj nesto konkretno pa cemo onda pricati
Pismonosa

#1404 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 04/02/2021 13:05, edited 1 time in total.
LSD

#1405 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

ma daje ljudi, šta razbijate bezveze glavu....dok Juku 'ladno boli q za sve ;-)

idemo redom:

Nurkić: Neko tim ljudima mora stati u kraj :lol: :lol: dakle sam naslov je komedija, balavac se našao da nekome staje u kraj, a nije ni 5 minuta odigrao za A tim

"Sve razumijem. Da se od mene pokušava napraviti izdajnik i da su ljudi koji to tvrde bezgrješni i da je normalno na facebooku komunicirati na način na koji komuniciraju... Međutim, da mi neko šalje poruke, prijeti meni, mojoj porodici, preko toga neću preći. Ko je čovjek koji dovodi u pitanje moj patriotizam, da li isti onaj koji je pomogao divu kao što je KK Bosna da se ugasi. Igrao sam i uvijek ću igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali neću za privatnu koju vode Harun Mahmutović, Igor Stojanović i Dino Konaković. Svjestan sam da će ljudi nakon ovoga tumačiti stvari kako hoće, da će biti onih koji će me pljuvati, ali s tim sam se pomirio. Nemam živaca ni volje o toj temi raspravljati", rekao je Jusuf Nurkić

ima vremena da se bavi i KK Bosnom, dok piša po ljudima iz Saveza, javno ih proziva i naziva privatnim savezom....i na kraju nema živaca da se zayebava sa njima :lol: :lol: pa kad ih prije izgubi, tako mlad

"Pa i ja sam nuđen Bosni, ali je Dino Konaković, tada direktor kluba, procijenio da sam neperspektivan i da imaju mnogo boljih igrača trenutno u klubu. Morao sam potražiti sreću negdje drugo, što se desilo u Sloveniji - izjavio je Nurkić.

Ma jašta sine, skreni ti pricu o KK Bosni i na personalni animozitet prema Konakoviću koji nije prepoznao kvalitet koji čuči u tebi kad si imao 13 godina.
Da Konaković nije neki covjek, to zna citava država....ali ta cinjenica ne smeta ni Dušku Ivanoviću ni Teletoviću i Đedoviću ni Gordići ni ostalima - da igraju za BiH...jer ljudi shvataju da Reprezentacija nije privatna svojina ni Dine ni Haruna - vec reprezentacija BiH...ali eto, tebi je to njihova privatna selekcija
It_is_a_Leclerc

#1406 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Kakav kokošarski nivo komunikacije. Pa majku mu njegovu, daj budi muško, ćuti i radi. Ako nećeš, ne moraš. Nek' ti tapšu po Denveru (mada sumnjam), a da ti na pamet nije palo da se nekim patriotizmom busaš u prsa.
Zeljoooo

#1407 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Zeljoooo »

Ma jeb'o igraca kojeg moras moliti da igra za svoju drzavu.

Ko mu jebe mater, supka maksimalno ignorisati i to je to!
Altsa

#1408 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Altsa »

Temu pod kljuc a nurkica DELETE
Rob_Atl

#1409 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Rob_Atl »

Ma nikad mi nece bit jasni igraci koji radi saveza nece igrat, nit te placaju nit koji krc. Jos pogotovo kad si zvijezda, igrao bi prvu postavu kako god, sta te boli krc za njih, igras sa ekipom, i drzavu koja te podrzava, a ne radi jednog covjeka dize ruke od svega :-)
OldMayor

#1410 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by OldMayor »

Ajd sad ide Nurkicev odgovor.

Ljepota.

Sad fino neka savez pronadje rjesenje za EP, jer sa Kikanovicem i Andrijom necemo daleko stic. Jos ako nas i Ivanovic ispali, komotno mozemo ostat kuci.

A vi nastavite pljuvati po momku, a pljescite sutra na EP liku koji hladno izjavi da rodjen u Beogradu, Srbiji iako je rodjen u Sarajevu.
Last edited by OldMayor on 17/12/2014 15:42, edited 1 time in total.
tataćusak

#1411 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by tataćusak »

Ljudi ja sam prije par dana bio na strani Mahmutovića ali imao sam jednu nepoznatu u jednačini KONAKOVIĆ. Pa taj lik je sjejebo Bosno da se oporaviti ne može i sad došao u savez :? :run: .

Juka budi pametan, dođi na okupljanje a oni će biti otjerani kao i ušanović, samo pametno.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1412 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrasno38 »

Sav problem je u tome sto Nurkic izgleda jos uvijek nije dovoljno sposoban da misli svojom glavom i da prica vlastitim jezikom nego je za to zaduzen njegov menadzer koji opet ponavljam "zivi od Nurkica i slicnih njemu".
Ja sam davno napisao da koliko god da ne volim Konakovica i naravno izuzetno postujem sve ono sto radi Harun i jedan i drugi u ovom slucaju su potpuno u pravu jer brane interes saveza, drzave a ne pojedinca i nema toga igraca koji bi se trebao staviti ispred reprezentacije. Nurkicevo ponasanje je klasicno malogradjansko....dosao sam do nekih para, igram u NBA i sad sam Tito i ja odredjujem pravila...
E malo si se zajebo momcino ta pravila vaze samo kod tvoje kuce a cini mi se da ti menadzer govori i koje ces gace obuci. Sto se mene tice ako postavlja ovakve uslove slobodno nek promjeni drzavljanstvo i igra za Sloveniju sto je vjerovatno i cilj njegovog menadzera jer ce mu tako biti vise na oku. Imamo mi nase momke bez uslova Kikana, Stpanovica pa mozda se nadje jos koji centar koji ce igrati za reprezentaciju srcem a ne po ispunjavanju uslova jednog balavca.
Pismonosa

#1413 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 04/02/2021 13:05, edited 2 times in total.
hrasno38

#1414 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrasno38 »

OldMayor wrote:Ajd sad ide Nurkicev odgovor.

Ljepota.

Sad fino neka savez pronadje rjesenje za EP, jer sa Kikanovicem i Andrijom necemo daleko stic. Jos ako nas i Ivanovic ispali, komotno mozemo ostat kuci.

A vi nastavite pljuvati po momku, a pljescite sutra na EP liku koji hladno izjavi da rodjen u Beogradu, Srbiji iako je rodjen u Sarajevu.
Jok eto pljeskat cu jednom balonji od 20 godina koji bi smenjivao ljude u drzavnom savezu.
OldMayor

#1415 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by OldMayor »

tataćusak wrote:Ljudi ja sam prije par dana bio na strani Mahmutovića ali imao sam jednu nepoznatu u jednačini KONAKOVIĆ. Pa taj lik je sjejebo Bosno da se oporaviti ne može i sad došao u savez :? :run: .

Juka budi pametan, dođi na okupljanje a oni će biti otjerani kao i ušanović, samo pametno.
Dosao bi mozda covjek, mozda i dodje, ako ovi iz saveza prestanu vise srat.

Pa svaki dan likovi sazivaju konferenciju, sto li, cemu toliko pravdanje da nije do njih.
Uredu je ba, sutra fino kad dodje selektor, javno ce pozvat sve igrace. Ako tad ne dodje, znamo na cemu smo.

Jebote oni se ufatili godinu dana prije EP svadjat i prepirat. Ko da je sutra EP.

Ovo je neka privatna svadja ocito od ranije izmedju ovih iz saveza i jukinog menadzera. Vjerovatno ih je lik ispalio za neku lovu i sad se ufatili prepirati preko nasih i tudjih ledja.

Ej ba, pa nije ovo privatna prcija ni Harunova. Ako ti smeta menadzer, pasa moj fino u Sloveniji i reci mu to u facu. Nemoj koristiti svoju poziciju da se svadjas zbog svojih privatnih stvar i Konakovicevih dilova.
hrasno38

#1416 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrasno38 »

OldMayor wrote:
tataćusak wrote:Ljudi ja sam prije par dana bio na strani Mahmutovića ali imao sam jednu nepoznatu u jednačini KONAKOVIĆ. Pa taj lik je sjejebo Bosno da se oporaviti ne može i sad došao u savez :? :run: .

Dosao bi mozda covjek, mozda i dodje, ako ovi iz saveza prestanu vise srat.

Pa svaki dan likovi sazivaju konferenciju, sto li, cemu toliko pravdanje da nije do njih.
Uredu je ba, sutra fino kad dodje selektor, javno ce pozvat sve igrace. Ako tad ne dodje, znamo na cemu smo.

Jebote oni se ufatili godinu dana prije EP svadjat i prepirat. Ko da je sutra EP.

Ovo je neka privatna svadja ocito od ranije izmedju ovih iz saveza i jukinog menadzera. Vjerovatno ih je lik ispalio za neku lovu i sad se ufatili prepirati preko nasih i tudjih ledja.

Ej ba, pa nije ovo privatna prcija ni Harunova. Ako ti smeta menadzer, pasa moj fino u Sloveniji i reci mu to u facu. Nemoj koristiti svoju poziciju da se svadjas zbog svojih privatnih stvar i Konakovicevih dilova.
Ajmo prevest tvoje razmisljanje i tvoju podrsku Nurkicu:

Recimo 92 godine meni se opet hipoteticki recimo nije svidjalo ko vodi BiH i opet hipotetcki receno nije se to svidjelo jos hiljadama ljudi a zaratilo se..... Sta je trebalo da kazemo??? Dok je Alija na vlasti mi se necmo boriti za BiH!!!!! Pa nisam se borio ni za Aliju ni za SDA nego za svoju zemlju i njene ljude.....bolila me ona stvar i za Aliju i za SDA (ovo je istina na kraju).
Ne igra niko iz reprezentacije za nesto sto se zove Harun ili Dino nego se zove Bosna i Hercegovina i to je nasa rodna gruda, nas ponos i onaj ko je istinski voli ona ce uvijek biti na prvom mjestu a onda sve ostalo iza nje!!!!!
tataćusak

#1417 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by tataćusak »

Pismonosa wrote:Halo, jel ljudi uopšte kontaju kakve uslove postavlja balo balavi? "Neću igrati dok su taj i taj i taj u savezu" :lol: :lol: :lol:

Šta ima, mozak :-) Ovaj još poredi Ušanovića i Haruna :lol:

Haman bi naguzivači svemu i svakome podjelili par otkaza onako ofrlje ljudima, da bi se udovoljilo momku koji bukvalno bježi od reprezentacije.

Ostat kod kuće ako treba. Ne igrati nikako. Bolje i to nego tolerisati... ma da ne počinjem opet. Smiješno je uopšte više išta i reći na ovu temu.
Malo više se ovdje misli na Konakovića ali eto i ovaj je s njim ....
OldMayor

#1418 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by OldMayor »

Joj analogije jbt. :-) :?
spacek

#1419 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:47, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1420 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Velkoski »

U-20 repka mu bila odskočna daska? :roll:
spacek

#1421 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:47, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1422 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Velkoski »

Njemu je odskočna daska njegova sezona u Cedeviti, a i ono što je radio ranije.. Ne poziv u A repku.

On, realno, od repke nije dobio ništa da bi neko mogao konstatovati da je on iskoristio nešto, nije čak morao igrati ni za U-20 u B DIVIZIJI.
It_is_a_Leclerc

#1423 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Zanio se, ponosio se, u svoj golem nam

LSD

#1424 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

"Stojim iza svake riječi što sam rekao u ovom razgovoru. Ispao sam najveći krivac za sve. Za mene je sve završena priča i ne želim imati ništa više s tim ljudima. Neko im više mora stati u kraj. Ja sam spreman i preko ugovora da radim. Ako treba da budem izdajnik, biću, ali čista obraza", za ....ba rekao je Nurkić.

Izdajnik sam, ali cistog obraza :pisnuo: :pisnuo: Neko im više mora stati u kraj :lol: :lol:

budimo realni, decko i nije baš bistar
Romanista 101%

#1425 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Romanista 101% »

zasto se ovo samo nama desava? kada cu procitati da i hrvati i srbi imaju "svog Nurkica" koji ne zeli da igra za njih? :?
Post Reply