DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera

Post Reply
TRENT

#1401 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

TheMule wrote:Jarane, rat nije logicna stvar, pa zasto logicno diskutujes o svemu tome? Srbija slaba, ovo - ono. To mene nista ne zavarava, jer smo mi jos slabiji. Nelogicne stvari se mogu desiti preko noci, a posto je citava zemlja bure baruta, sve se moze pokrenuti vrlo brzo. Mase ne razmisljaju glavom, i zato se ratovi i desavaju, tako da je moja filozofija uvjek: moguce je. Mi nismo vidjeli ni prvi ni zadnji rat, nikad ga netreba iskljuciti tu mogucnost.

Bure baruta - da .Ali opet kazem,nikome trenutno nije u cilju da zapocinje rat.I pitam se opet sta je vama dijasporcima pa stalno u zadnje vrijeme ste toliko uplaseni ratom ? Trebao bih ja biti vise jer ti si taj ko je u dijaspori na sigurnom.Ja sam ti naveo nekoliko primjera gdje si vidio da se ovakva sranja stalno desavaju,a vi u zadnje vrijeme se svezali moguceg rata -Zasto niste kukali prije nekoliko godina vec bas sad ?
TheMule

#1402 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TheMule »

TRENT wrote:
TheMule wrote:Jarane, rat nije logicna stvar, pa zasto logicno diskutujes o svemu tome? Srbija slaba, ovo - ono. To mene nista ne zavarava, jer smo mi jos slabiji. Nelogicne stvari se mogu desiti preko noci, a posto je citava zemlja bure baruta, sve se moze pokrenuti vrlo brzo. Mase ne razmisljaju glavom, i zato se ratovi i desavaju, tako da je moja filozofija uvjek: moguce je. Mi nismo vidjeli ni prvi ni zadnji rat, nikad ga netreba iskljuciti tu mogucnost.

Bure baruta - da .Ali opet kazem,nikome trenutno nije u cilju da zapocinje rat.I pitam se opet sta je vama dijasporcima pa stalno u zadnje vrijeme ste toliko uplaseni ratom ? Trebao bih ja biti vise jer ti si taj ko je u dijaspori na sigurnom.Ja sam ti naveo nekoliko primjera gdje si vidio da se ovakva sranja stalno desavaju,a vi u zadnje vrijeme se svezali moguceg rata -Zasto niste kukali prije nekoliko godina vec bas sad ?
Zato sto dijaspora nije jedna skupina ljudi, vec je to ime lijeno dato razlicitim ljudima, koji su otisli radi razlicitih razloga, od strane ljudi u BiH. Oni niti razmisljaju isto, niti rade isto, pa nemozes tako pricati o "Dijaspori" kao jednoj grupi koja je sva ista. Borac koji je izgubio nogu pa otiso na lijecenje ce razmisljati drugacije od nekolicine koji su otisli 91. Znam bruku ljudi u dijaspori, i to su uglavnom ljudi koji su dosli 2000tih ko i ja. Neki dijasporasi su protejerani tokom rata ili pobjegli ispred noza, pa kako ocekujes da razmisljaju? Imas dosta omladine koja jedva zna pricati nas jezik, niti ih Bosna interesuje, pa takve neces vidjeti na Klixu (ovaj nas Svedjanin je jedini primjer koji je drugaciji za koji ja znam). Ljudi koje vidis na forumu su u glavnom ljudi koji vole Bosnu, i naravno da se interesuju za politiku.

Ta "kuknjava" o kojoj pricas, iako je ja ne bih tako nazvo, je uvjek bila aktuelna, nije to nista novo, vec je uvjek bila prisutna. Veliki rast medija doprinosi do toga da se glas obicnih ljudi cuje dosta bolje, a i novinari su poceli koristiti senzacianalnost da bi zaradili vise, jer ta prica donosi vise para. Mozda je malo svoj toj kuknjavi doprinijela i cinjenica da se vec 20 godina nisu rijesila pitanja koja su morala biti rijesena, a cemu uglavnom doprinose politicari rs. Ljudi gube zivce s tim fasistima. Generalno gledajuci, mnogo vise je kuknjave u Sarajevu nego bilo gdje u inostranstvu, i naravno da tako i treba da bude kad se pogleda cjelokupna situacija, ali se dosta vise paznje pridaje ljudima koji su vani.

Da odgovorim za sebe, ja licno nisam na sigurnom jer bi se vratio zbog porodice u slucaju rata.

Vidim da si spomenuo i meni omrazenu EU. Zasto se nasi ljudi toliko oslanjaju na jednu impotentnu organizaciju? EU je prvo ekonomska unija koja je troma, slaba, i razjedinjena po pitanju politickih i vojnih problema. Da se stvari u svijetu promjene i Amerika se zabavi o sebi, sve bi se preokrenulo na Balkanu, pogotovo posto je Hrvatska vec usla, a Srbija ce prije nas. I onda imas dva separatisticka naroda, i razoruzane Bosance koji nisu spremni za rat, i govore spasice nas Amerika/EU ko sto su spasili Siriju. Zvuci mi nesto poznato...

Izgleda da si prezivio rat, pa nikako mi ne ide u glavu taj nas Bosanski merhametluk i naivnost, nikako ne razumijem, niti se uklapam u taj mentalni sklop. Mozda ja nisam Slaven/Ilir :cry: Jeli ta generalna slabost i oslanjaje na druge posljedica visestoljecne okupacija od strane velikih imperija u nasoj proslosti? Nikako ne kontam nas narod. Za mene je opcija rata uvjek na stolu, ne mogu drugacije...
Mister Yes

#1403 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Mister Yes »

Gdje god ima ljudi ima i mogućnost rata. To je tako planetarno gledano. Ali ne vidim razloga zašto pričati o tome kad je to tako jasno. Možemo pričati samo o tome kolike su šanse da se to ovdje desi. Neki lokalni rat ima 0,01% šansi da se desi. Ali u slučaju nekog svjetskog rata onda će se i ovdje iskoristiti šansa za konačni obračun. Dakle ako bude treći svjetski rat BH narodi će u tom neredu vidjeti šansu za konačni obračun.
Dr. Kuca

#1404 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Dr. Kuca »

Sve je moguce.
mobile9

#1405 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by mobile9 »

100% nažalost... ne možeš s četnicima i ustašama drugačije osim ako ne želiš po njihovom. Da se razumjemo pod " ustaše " ne mislim na Hrvate i pod " četnici " ne mislim na Srbe. :bih:
Hafis

#1406 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hafis »

Šuplja.
Daj nam definiciju jednog ''ustaše'', da konačno nešto i naučimo ovdje.
moranadruga

#1407 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by moranadruga »

Mister Yes wrote:Gdje god ima ljudi ima i mogućnost rata. To je tako planetarno gledano. Ali ne vidim razloga zašto pričati o tome kad je to tako jasno. Možemo pričati samo o tome kolike su šanse da se to ovdje desi. Neki lokalni rat ima 0,01% šansi da se desi. Ali u slučaju nekog svjetskog rata onda će se i ovdje iskoristiti šansa za konačni obračun. Dakle ako bude treći svjetski rat BH narodi će u tom neredu vidjeti šansu za konačni obračun.
u slucaju svjetskog rata hvatam prvi avio i pravac australija. :D
TheMule wrote: EDIT:
Naveo si mi samo neka desavanja od poslije 2000. godine. Mislim da si ti ustvari premlad da se sjecas da se i prije rata, recimo na Romaniji, nije smjelo zaustavljati ako putujes noci. Cetnicka posla nisu nista novo.
moj babo vikendicu imao na toj romaniji.... :roll: i tako se nadju petorica lazova da naivnim manipulisu. :run:
mobile9

#1408 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by mobile9 »

Hafis wrote:Šuplja.
Daj nam definiciju jednog ''ustaše'', da konačno nešto i naučimo ovdje.
Fašista. Dovoljna definicija :wink:
moranadruga

#1409 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by moranadruga »

mobile9 wrote:100% nažalost... ne možeš s četnicima i ustašama drugačije osim ako ne želiš po njihovom. Da se razumjemo pod " ustaše " ne mislim na Hrvate i pod " četnici " ne mislim na Srbe. :bih:
:lol: :lol: jarane slaba vajda od tvoje zeljoteke -etnicki cista i lijepa moja domovina. :D bosnjaci,bosanci,muslimani..i podobni.
dudlov

#1410 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by dudlov »

moranadruga wrote:
mobile9 wrote:100% nažalost... ne možeš s četnicima i ustašama drugačije osim ako ne želiš po njihovom. Da se razumjemo pod " ustaše " ne mislim na Hrvate i pod " četnici " ne mislim na Srbe. :bih:
:lol: :lol: jarane slaba vajda od tvoje zeljoteke -etnicki cista i lijepa moja domovina. :D bosnjaci,bosanci,muslimani..i podobni.
:grin:

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
Paranoid

#1411 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Paranoid »

Mister Yes wrote:Gdje god ima ljudi ima i mogućnost rata. To je tako planetarno gledano. Ali ne vidim razloga zašto pričati o tome kad je to tako jasno. Možemo pričati samo o tome kolike su šanse da se to ovdje desi. Neki lokalni rat ima 0,01% šansi da se desi. Ali u slučaju nekog svjetskog rata onda će se i ovdje iskoristiti šansa za konačni obračun. Dakle ako bude treći svjetski rat BH narodi će u tom neredu vidjeti šansu za konačni obračun.
Ispravi svoje "planetarno gledanje" (lol) pa napiši da "gdje ima spske ideologije SANU-a isprepleteno i izvezeno preko SPC-a" biće rata na balkanu..

Zar je to teško prelomit preko jezika u 3 pm.. Ovde na Balkanu se jasno zna, a zna i "planeta" ko stoji iza ratova. Čuj, lokalini rat, pa zar su četnici spali na to da sad vode lokalne ratove? ...a đe ono "Srbija do Tokia"..

jbg..razočarao si me..
Hafis

#1412 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hafis »

Neće biti rata - ko je jamio-jamio je. Nema više utakmica.
Doduše perspektiva je sumorna i bez rata - daljnje urušavanje svih sfera društva, bogaćenje političke elite uz tradiocionalno međusobno prepucavanje rezervirano isključivo za šire narodne mase, iliti fukaru.
Ko se ispalio vani taj se ponovo rodio.
Hajvan

#1413 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hajvan »

moranadruga wrote:

pa da !

Slažem se i ja!
bolje etnički čiste Velike Hrbvatske i Srbije!
Lakše pobiti 2,5 miliona, k tomu recidiva azijatske dominacije na poluotoku, nego 12 miliona.

Samo što smo moja porodica i ja među tih 2, 5 miliona pa boli da sam predvieđen za klanje i 'humano preseljenje' (bar na onaj svijet).

SIKTER.
Hajvan

#1414 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hajvan »

Hafis wrote: Ko se ispalio vani taj se ponovo rodio.
jedino i najbolje riješenje, a ako kad vidiš čoškastu glavu balkansku na istoj strani ulice brže bolje pretrčiš na suprotnu- pa makar ta strana ne bila osunčana... :)
ulciscorr

#1415 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ulciscorr »

Kod Prijedora pronađena najveća masovna grobnica u posljednjih 10 godina

Na lokalitetu Tomašica, u okolini Prijedora, otkrivena je masovna grobnica sa velikim brojem žrtava. Prve procjene govore da je ovo jedna od najvećih masovnih grobnica u Bosanskoj Krajini, otkrivena u posljednjih 10 godina, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Masovna grobnica bila je skrivena vještačkim nasipima zemlje, a detaljnim kopanjem otkriven je čitav sloj tla, od nekoliko metara, sastavljen od nagomilanih posmrtnih ostataka.

Istražitelj Tužilaštva BiH nalazi se na terenu, gdje koordinira rad svih osoba uključenih u proces ekshumacije.

Broj žrtava zakopanih u ovoj masovnoj grobnici, prema prvim vizuelnim procjenama, je više desetaka žrtava, a tačan broj i identitet žrtava, bit će utvrđen detaljnim iskopavanjima i utvrđivanjem identiteta, raspoloživim forenzičkim metodama.

Prema prikupljenim dokazima u masovnoj grobnici su tijela žrtava bošnjačke i hrvatske nacionalnosti sa područja Prijedora i okoline, koje su ubijene u ljeto 1992. godine. Radi se o primarnoj masovnoj grobnici i zasigurno jednoj od najvećih na području Bosanske krajine.

Tužilaštvo BiH i ostale institucije uključene u proces ekshumacije poduzimaju intenzivne aktivnosti na osiguranju navedene lokacije te organiziranju procesa iskopavanja žrtava, njihove dalje sudsko-medicinske obrade i utvrđivanja identiteta. Proces ekshumacije se nastavlja, navode u Tužilaštvu BiH.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/kod-prij ... /130906079

I onda dodje neko krme vlasko prljavo i kaze ''e ovu zemlju na kojoj smo vas poklali i silovali cemo sad mirno da odvojimo"... :-) :twisted:

Hebo vam je pas majku vlasku cetnicku kad tad... ;-)
AkHolic

#1416 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by AkHolic »

HareCar wrote:Dödik juce izjåvio kåkö je samostålnost RS neminovnost, å to ce se uråditi politickim sredstvima, ne öruzjem.

Kömsic odgovårå:

Komšić: Pokušaj otcjepljenja RS doveo bi do rata
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ko ... 05445.html

stå mislite da li je novi rat u BIH neminövnost. sta bi novi rat doniö i da li bi tu BÖSNJÅCI mogli izvuci korist, da li je u övom vaktu to moguce? da li bi evropa dozvolila novi rat?
I ja vjerujem u neminovnost neovisnosti manjeg entiteta,ne iz razloga iz kojih vjeruje klaun Dodik.Naprosto,tako bi bilo bolje ne samo za građane manjeg entiteta no i za građane Federacije pa i za Bošnjake kao narod.Nema cilja ili ideje koji daju dovoljno legitimnosti zadržavanju manjega entiteta u sastavu BiH ako golema većina tamošnjih stanovnika to ne želi.Racionalno rješenje bilo bi uspostava neke vrste carinske unije između FBiH,Brčko distrikta i RS i dogovora o slobodnom kretanju što bi uključivalo i nepostojanje graničnih prijelaza po ugledu na EU.
U rat kao izglednu opciju ne vjerujem.Europske sile,vjerojatno bi hitro premda nevoljno priznale manji entitet kako bi se rat kao opcija eleminirao a i u puku posebice u urbanoj populaciji ne vidim da ima naklonosti ratu.
Krushna mrva

#1417 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Krushna mrva »

AkHolic wrote:
HareCar wrote:Dödik juce izjåvio kåkö je samostålnost RS neminovnost, å to ce se uråditi politickim sredstvima, ne öruzjem.

Kömsic odgovårå:

stå mislite da li je novi rat u BIH neminövnost. sta bi novi rat doniö i da li bi tu BÖSNJÅCI mogli izvuci korist, da li je u övom vaktu to moguce? da li bi evropa dozvolila novi rat?
I ja vjerujem u neminovnost neovisnosti manjeg entiteta,ne iz razloga iz kojih vjeruje klaun Dodik.Naprosto,tako bi bilo bolje ne samo za građane manjeg entiteta no i za građane Federacije pa i za Bošnjake kao narod.Nema cilja ili ideje koji daju dovoljno legitimnosti zadržavanju manjega entiteta u sastavu BiH ako golema većina tamošnjih stanovnika to ne želi.Racionalno rješenje bilo bi uspostava neke vrste carinske unije između FBiH,Brčko distrikta i RS i dogovora o slobodnom kretanju što bi uključivalo i nepostojanje graničnih prelaza po ugledu na EU.
U rat kao izglednu opciju ne vjerujem.Europske sile,vjerojatno bi hitro premda nevoljno priznale manji entitet kako bi se rat kao opcija eleminirao a i u puku posebice u urbanoj populaciji ne vidim da ima naklonosti ratu.
vidim da je ovdje postalo pravoi polularno zagovarati raspad BiH i od strane ljudi koji su do juce zagovarali jedinstvenu BiH.

Samo vam kazem: necete docekati
escobar__

#1418 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by escobar__ »

Ko će spriječit potencijalnu nezavisnost tzv. rs? Mrve? :lol: :lol:
ulciscorr

#1420 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ulciscorr »

AkHolic wrote:I ja vjerujem u neminovnost neovisnosti manjeg entiteta,ne iz razloga iz kojih vjeruje klaun Dodik.Naprosto,tako bi bilo bolje ne samo za građane manjeg entiteta no i za građane Federacije pa i za Bošnjake kao narod.Nema cilja ili ideje koji daju dovoljno legitimnosti zadržavanju manjega entiteta u sastavu BiH ako golema većina tamošnjih stanovnika to ne želi.Racionalno rješenje bilo bi uspostava neke vrste carinske unije između FBiH,Brčko distrikta i RS i dogovora o slobodnom kretanju što bi uključivalo i nepostojanje graničnih prijelaza po ugledu na EU.
:lol:

Izaberi jedan druze...

http://www.mojauto.rs/rezultat/status/p ... najnoviji/
vonSchtigliz

#1421 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by vonSchtigliz »

ulciscorr wrote:
AkHolic wrote:I ja vjerujem u neminovnost neovisnosti manjeg entiteta,ne iz razloga iz kojih vjeruje klaun Dodik.Naprosto,tako bi bilo bolje ne samo za građane manjeg entiteta no i za građane Federacije pa i za Bošnjake kao narod.Nema cilja ili ideje koji daju dovoljno legitimnosti zadržavanju manjega entiteta u sastavu BiH ako golema većina tamošnjih stanovnika to ne želi.Racionalno rješenje bilo bi uspostava neke vrste carinske unije između FBiH,Brčko distrikta i RS i dogovora o slobodnom kretanju što bi uključivalo i nepostojanje graničnih prijelaza po ugledu na EU.
:lol:

Izaberi jedan druze...

http://www.mojauto.rs/rezultat/status/p ... najnoviji/
Kakav si ti covjek :lol: ja kao Bosanac nikad ne bih mogao gledati da moje komsije Srbi kada krenu iz Banjaluke u izbjeglistvo uzmu traktor pa tovere robu da voze sa sobom a narocito ne autom vec samo mogu da ponesu onoliko koliko mogu da drze u rukama kao sto sam i ja to morao . Ima vec vise od desetljecja da ovo zelim javno izreci ili napisati a tek sam sada poslije toliko godina sam to i uspio jer neke se stvari nikad nezaboravljaju i ne oprastaju :bih: .
wolf07

#1422 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by wolf07 »

AkHolic wrote:

Kömsic odgovårå:

I ja vjerujem u neminovnost neovisnosti manjeg entiteta,ne iz razloga iz kojih vjeruje klaun Dodik.Naprosto,tako bi bilo bolje ne samo za građane manjeg entiteta no i za građane Federacije pa i za Bošnjake kao narod.Nema cilja ili ideje koji daju dovoljno legitimnosti zadržavanju manjega entiteta u sastavu BiH ako golema većina tamošnjih stanovnika to ne želi.Racionalno rješenje bilo bi uspostava neke vrste carinske unije između FBiH,Brčko distrikta i RS i dogovora o slobodnom kretanju što bi uključivalo i nepostojanje graničnih prijelaza po ugledu na EU.

To sta bi bilo bolje za Bosnjake kao narod prepusti Bosnjacima da kazu! Ne lupaj gluposti jer ta prica vise nema pogodno tlo. A sto se tice legitimnosti da se odrzi BiH kao drzava - PROCITAJ HEBENI USTAV BIH!!!
Skijaš

#1423 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Skijaš »

AkHolic wrote:

Kömsic odgovårå:

Da je to realna opcija, Dodik bi isto već pokušao. Osim toga, on ne shvata da svojim orangutanskim nastupom sebi otežava jer što je više njegovih provokacija, to bi bilo više krvi u slučaju pokušaja secesije. Ivanić je puno opasniji po BiH, zapjenjeni Dodik samo širi masu onih koji jedva čekaju pobunu pa da se nekom "jebe mater" za sva vremena. Odnosno, Dodik je jedan od krivaca zbog kojih ne može doći do mirnog raspada zemlje jer ako ljudima određeno rješenje predstaviš kao njihov poraz a svoju pobjedu, kako očekivati da to mirno prime ? Zato nije ni čudno kada neki kažu da je Dodik ustvari economic hitman kojem je cilj da obogalji manji entitet a ne nekakva nezavisnost istog.
Basvod

#1424 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Basvod »

Dodiku i ostalim srpskim politicarima je jasno da u ovom trenutku od nezavisnosti nema nista, ne zbog Bosnjaka nego zbog toga sto niko ziv ne bi priznao RS. Dakle, prazna prica.
Jedino sto ostaje je provociranje Bosnjaka da bi se izazvala reakcija istih tj. pogresan korak i razvlacenje po institucijama BiH u cilju postepenog usvajanja rjesenja koja idu u korist RS.
I to ce tako trajati dugi niz godina dok neki novi politicari ne sjednu za sto i dogovore rjesenje u skadu sa tadasnjim stanjem.
Havatar

#1425 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Havatar »

Vidim opet srpska i hrvatska dijaspora uz ponekog gradjanina sela Luga iz Srbije i naseg malog mista iz Hrvatske napada bosansku i govori kako oni nemaju pravo da pricaju o stanju u Bosni :-) .Sto se tice ove teme nekad su Srbi pjevali " Mi smo Srbi supermeni ratujemo protiv sveta" a sad oni postadose glavni pacifisti :mrgreen: . Naravno sve je to prica i to se najbolje vidi po visokom nivou agresije forumskih Srba prema prognanima kao i prema Bosnjacima koji zive u njihovoj drzavi i nivou agresije prema onima koji kazu kako se treba braniti u slucaju napada i biti spreman.
Post Reply